Τετάρτη 20 Απριλίου 2022

ΕΛΠΕ: Υποτροφίες έως 20.000 ευρώ για σπουδές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό

 




Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Ευθύνης που υλοποιεί, προκηρύσσει για 10η συνεχή χρονιά τη χορήγηση υποτροφιών για μεταπτυχιακές σπουδές σε πανεπιστήμια της Ελλάδας και του εξωτερικού για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023.

Οι υποτροφίες αφορούν..

Το πρόβλημα με την έκρηξη LNG της Αμερικής

 


Οι εξαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) της Αμερικής ανθούν εν μέσω παγκόσμιας ενεργειακής κρίσης και μιας ευρωπαϊκής προσπάθειας να απογαλακτιστεί από το ρωσικό αέριο. Οι αποστολές φυσικού αερίου στις ΗΠΑ έχουν εκτιναχθεί σε υψηλά όλων των εποχών φέτος, καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες σκοπεύουν να βοηθήσουν την Ευρώπη να μειώσει την εξάρτησή της από το φυσικό αέριο του Πούτιν.  Καθώς η..

Φωκιανού (ΔΕΠ ΕΚΥ): Έχουμε κοιτάσματα σε φυσικό αέριο στην Ελλάδα αλλά δεν τα ψάχνουμε (!)

 


Μία επιπλέον (13η) σύνταξη για τα επόμενα 25 χρόνια κρύβει το υπέδαφος της Ελλάδος σε υδρογονάνθρακες και πετρέλαιο. Τα έσοδα της χώρας από την αξιοποίηση του φυσικού αερίου και του πετρελαίου εκτιμώνται σε 3,5 δισ ευρώ το χρόνο.

Τα παραπάνω βασικά συμπεράσματα διατυπώθηκαν σε διαδικτυακή εκδήλωση του Ινστιτούτου Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης ( ΙΕΝΕ), στέλνοντας σαφές μήνυμα προς την πολιτική ηγεσία της χώρα ότι..

Ο ενεργειακός χάρτης της Ελλάδας – Τί λένε τα επίσημα στοιχεία




 Στην Ανατολική Μεσόγειο έχουν γίνει μεγάλες έρευνες για την πιθανή ύπαρξη υδριτών την δεκαετία του 1980. Το τότε ΙΓΜΕ συμμετείχε όχι μόνο ενεργά, αλλά και δημιουργικά στις μελέτες και στην δειγματοληψία στο νοτιοανατολικό Αιγαίο, ενώ στις αρχές του 2000 έγιναν μεγάλες έρευνες για τα λασποηφαίστεια στην..