Παρασκευή 1 Μαΐου 2015

"Total" energy war μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας με "έπαθλο" Ευρώπη και Ασία!

Αποτέλεσμα εικόνας για "Total" energy war μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας με "έπαθλο" Ευρώπη και Ασία!
Τοtal και Ρωσία κυρήττουν ολοκληρωτικό (total) πόλεμο εναντίον του αμερικανικού σχιστολιθικού αερίου και προχωρούν στο μεγαλεπήβολο σχέδιο-μαμούθ «Yamal LNG» έναντι του αντίστοιχου  αμερικανικού σε Λιθουανία και Πολωνία.

Στόχος η "κατατροφή" εν τη γενέσει του αμερικανικού ανταγωνισμού, με πωλήσεις υγροποιημένου φυσικού αερίου το οποίο θα παράγεται φθηνότερα και θα μεταφέρεται φθηνότερα λόγω των αποστάσεων από τα κοιτάσματα της Αρκτικής τα οποία βρίσκονται σε κομβικό σημείο καθώς μπορούν να εξυπηρετούν και τις ευρωπαϊκές αλλά και τις ασιατικές αγορές.

Σύμφωνα  με  το  αμερικανικό περιοδικό  forbes.com. οι ΗΠΑ σε  Λιθουανία και Πολωνία, αναπτύσουν....

Πώς διυλίζεται το αργό πετρέλαιο; - video

       Αποτέλεσμα εικόνας για Πώς διυλίζεται το αργό πετρέλαιο    
             Η Διύλιση είναι μια σειρά πολύπλοκων φυσικών και χημικών διεργασιών. Μάθετε για αυτές παρακολουθώντας το  βίντεο. 



ΠΗΓΗ:helpe.gr

Ευνοϊκή συγκυρία για ΕΛΠΕ και Motor Oil

Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΛΠΕ
Το επιχείρημα όσων αντιμετώπιζαν με σκεπτικισμό τον κλάδο των διυλιστηριών και αφορούσε τις ζημιές των αποθεμάτων πλέον δεν υπάρχει, αφού το τρίμηνο έκλεισε σε σχετικά ουδέτερα επίπεδα γεγονός που θα αναδείξει το σύνολο της λειτουργικής δραστηριότητας στην τελική γραμμή. 

Και τα τρία διυλιστήρια των ΕΛΠΕ αναμένεται να εμφανίσουν...

Τιμή σ' αυτούς που έδωσαν τη ζωή τους για την ανάπτυξη της χώρας.


Εργατική Πρωτομαγιά σήμερα, ημέρα εορτασμού των αγώνων των εργαζομένων σ' όλο τον πλανήτη και αναδημοσιεύουμε ένα εξαιρετικό βίντεο, που έδωσε πριν λίγες μέρες στη δημοσιότητα το Σωματείο Εργαζομένων στην Ενέργεια "Εργατική Αλληλεγγύη".

Πρόκειται για βίντεο αφιερωμένο στους εργάτες που έχασαν τη ζωή τους από εργατικά δυστυχήματα στο Λεκανοπέδιο Κοζάνης-Πτολεμαΐδας-Φλώρινας και είτε εργάζονταν στη ΔΕΗ είτε σε εργολαβίες για λογαριασμό της ΔΕΗ από το 1971 μέχρι το 2015. Ασφαλώς υπήρχαν δυστυχήματα και θύματα και ενωρίτερα, ασφαλώς και συνέβησαν και σε άλλες περιοχές, απλά δεν καταγράφονται στο συγκεκριμένο βίντεο. Πρόκειται για μια ...

"Άλμα" 25% για το πετρέλαιο τον Απρίλιο

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο
Τη μεγαλύτερη άνοδο σε διάστημα σχεδόν έξι ετών -της τάξης του 25%- κατοχύρωσε τον Απρίλιο η τιμή του πετρελαίου, καθώς η πρώτη -εδώ και μήνες- εβδομαδιαία συρρίκνωση των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ τροφοδότησε τις προσδοκίες πως η αμερικανική παραγωγή και υπερπροσφορά θα αρχίσουν σύντομα να αμβλύνονται.

Η τιμή του συμβολαίου του αργού, παραδόσεως Ιουνίου ενισχύθηκε την Πέμπτη κατά 1,05 δολάρια ή κατά 1,8% στα 59,63 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Σε επίπεδο πιο ενεργού συμβολαίου, η άνοδος της τιμής κατά 25% είναι η μεγαλύτερη από το Μάιο του 2009, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet.


ΠΗΓΗ.capital.gr

Τέλος στο μονοπώλιο της Gazprom και τις προφάσεις της ΕΕ: Η Rozneft μπαίνει δυνατά στις ρωσικές εξαγωγές φ.α.!

Αποτέλεσμα εικόνας για Τέλος στο μονοπώλιο της Gazprom και τις προφάσεις της ΕΕ: Η Rozneft μπαίνει δυνατά στις ρωσικές εξαγωγές φ.α.!
H Gazprom παύει να είναι η μοναδική εταιρεία της Ρωσίας με δικαίωμα παραγωγής και διακίνησης φυσικού αερίου και εκτός Ρωσίας: Ο έτερος ενεγρειακός "γίγαντας" της χώρας η Rozneft έλαβε την έγκριση να δραστηριοποιηθεί σε όλη την Ρωσία στην έρευνα, εξόρυξη και εκμετάλλευση κοιτασμάτων φυσικού αερίου και ταυτοχρόνως "τελειώνει" το μονοπώλιο εξαγωγών της Gazprom!

Η ρωσική κυβέρνηση έχει ενημερώσει την ελληνική για τις προθέσεις της, εν όψει του....