Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

Πάνος Σκουρλέτης σε εκπροσώπους πετρελαϊκών εταιριών: «Αδράξτε τις νέες ευκαιρίες για επενδύσεις που προσφέρει η Ελλάδα»


Πρόσκληση στους ξένους επενδυτές να αδράξουν τις νέες ευκαιρίες που προσφέρει η ελληνική οικονομία μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και την έναρξη της συζήτησης για το χρέος, απηύθυνε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης μιλώντας στο επίσημο δείπνο της εκδήλωσης για την 45η συνάντηση πετρελαϊκών εταιριών, που διοργάνωσαν τα ΕΛΠΕ και η IΗS στο Μουσείο της Ακρόπολης.
Όπως τόνισε ο κ. Σκουρλέτης, η συνεδρίαση του Eurogroup στις 24 Μαΐου αναμένεται να..

Πετρελαιοκηλίδα στον Κόλπο του Μεξικού από αγωγό της Shell

A band of oil from the BP oil spill off the coast of Louisiana floats in the water near Freemason Island
Περίπου 88.200 γαλόνια (334.000 λίτρα) πετρελαίου υπολογίζεται να εκλύθηκαν από έναν υποθαλάσσιο αγωγό της Shell στον Κόλπο του Μεξικού, περίπου 90 μίλια νότια του νησιού Timbalier στη Λουιζιάνα το πρωί της Πέμπτης, σύμφωνα με την Αμερικανική Ακτοφυλακή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Shell η πετρελαιοκηλίδα έγινε..

Πετρέλαιο: Tα 45 δολ/βαρέλι δεν «σώζουν» τις εταιρείες ενέργειας

Πετρέλαιο: Tα 45 δολ/βαρέλι δεν «σώζουν» τις εταιρείες ενέργειας
Τρεις χρεοκοπίες αυτή την εβδομάδα αποδεικνύουν πως 45 δολάρια το βαρέλι δεν είναι αρκετά για να σώσουν τις εταιρείες ενέργειας από την κατάρρευση.

Από την αρχή του 2015, 130 παραγωγοί πετρελαίου και φυσικού αερίου στις ΗΠΑ έχουν κλείσει τις πόρτες τους, με χρέη περίπου 44 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με την νομική εταιρεία Haynes & Boone. Ο συνολικός αυτός αριθμός δεν..

ΠΕΠΕΚΟ:ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΤΡΟΓΚΑΖ


Συνάδελφοι

Η εργοδοσία της ΠΕΤΡΟΓΚΑΖ κάλεσε αιφνιδιαστικά τα σωματεία του χώρου (ΣΥΕΠΥ ΑΛΠΕ, ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ) και ανακοίνωσε τα άμεσα σχέδια της που περιλαμβάνουν: μειώσεις μισθών, περικοπές παροχών και επέκταση της εργολαβοποίησης (με τις απολύσεις εργαζομένων που αυτή συνεπάγεται).

Οι εργαζόμενοι στην εταιρία έδωσαν μία πρώτη απάντηση στην εργοδοσία με 48ωρη απεργία (12-13 Μαΐου), η οποία ήδη στην πρώτη της μέρα έχει καθολική συμμετοχή.

Η αλληλεγγύη μας απέναντι ..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΚΕΕΠ

Αποτέλεσμα εικόνας για σκεεπ ελπε
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,


Αν και μας εξέπληξε ευχάριστα το γεγονός ότι o συνάδελφος Νέστορας γνωρίζει να γράφει και να μιλάει, μιας και τόσα χρόνια "συνδικαλιστής" εκλεγμένος στο Δ.Σ του ΠΣΕΕΠ δεν είχαμε ακούσει την φωνή του, δεν μας εξέπληξε καθόλου η στάση του. Δεν θα μπαίναμε στην διαδικασία να απαντήσουμε, όμως οι γκεμπελικές μέθοδοι που χρησιμοποιούνται τον τελευταίο καιρό εναντίον μας θα απαντώνται σκληρά από τώρα και μπρός.

"Συνάδελφε"...

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΠΙΣΤΟΛΗ
 Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
            
      Μετά από σχεδόν 7 χρόνια εργαζόμενος στα ΕΛΠΕ και σχεδόν 2,5 χρόνια Μέλος του Δ.Σ. του ΠΣΕΕΠ, έφτασε η ώρα της αποχώρησής μου από την Εταιρεία.
           
 Αποχωρώ  ένα  χρόνο ακριβώς μετά το τραγικό δυστύχημα της 8ης Μαΐου, όπου έχασα 3 συναδέλφους – φίλους και έναν ακόμα συνάδελφο.  Ένα γεγονός που με  στιγμάτισε για το υπόλοιπο της ζωής μου όπως και πολλούς ακόμα συναδέλφους.
           
 Θα ήθελα να

ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ Η ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΑΡΓΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΡΩΣΙΑ Συνεργασία των ΕΛΠΕ με τη ρωσική Rosneft

Αποτέλεσμα εικόνας για διυλιστηρια ασπροπυργου
Tη συνεργασία με τον ρωσικό πετρελαϊκό όμιλο Rosneft εξετάζουν τα Ελληνικά Πετρέλαια στο μοντέλο της πρόσφατης συμφωνίας με την ιρανική εταιρεία πετρελαίου ΝΙΟC, όπως ανέφεραν έγκυρες πηγές, προσθέτοντας ότι είναι πολύ πιθανό η συνεργασία να ανακοινωθεί κατά την επίσκεψη του προέδρου της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ελλάδα, στις 28 Μαΐου.

Στο πλαίσιο της νέας συνεργασίας τα ΕΛΠΕ θα εφοδιάζονται αργό πετρέλαιο από τη Roseft και θα προμηθεύουν το ρωσικό όμιλο με διυλισμένα προϊόντα, κυρίως ντίζελ, αποπληρώνοντας έτσι ένα μέρος ή το σύνολο των προμηθειών αργού. Ανάλογης μορφής είναι η συμφωνία που υπέγραψαν τα ΕΛΠΕ με την ιρανική NIOC, καθώς μέρος της παλαιάς οφειλής που είχαν τα ΕΛΠΕ προς την εταιρεία εξοφλείται με εξαγωγές καυσίμων.

Οι επαφές των ΕΛΠΕ με τη Rosneft έχουν ξεκινήσει εδώ ..

H ΓΣΕΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΠΕΤΡΟΓΚΑΖ

petrogaz_logo
H ΓΣΕΕ καταγγέλλει την εργοδοσία της εταιρίας ΠΕΤΡΟΓΚΑΖ, η οποία εκμεταλλευόμενη την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας από τις μνημονιακές πολιτικές και την υψηλή ανεργία, εξαντλεί κάθε αντεργατική πρακτική.

Παρά το γεγονός, ότι η οικονομική κατάσταση της ΠΕΤΡΟΓΚΑΖ, παραμένει σε καλά επίπεδα, η επιχείρηση επιβάλει..

IEA: Τα μισά διυλιστήρια της ΒΔ Ευρώπης είναι υποψήφια για αναδιάρθρωση ή κλείσιμο


«Δεν ήταν ποτέ λαμπρό» το μέλλον του συνεχώς αγωνιζόμενου ευρωπαϊκού κλάδου διύλισης, με τη βιομηχανία να έρχεται μελλοντικά αντιμέτωπη με μεγάλες αλλαγές, λόγω μείωσης της δομικής ζήτησης και ανταγωνισμού, εκτιμά ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (IEA).

Επικαλούμενος μια απαισιόδοξη έκθεση του ολλανδικού think tank Clingendael International Energy Programme (CIEP), ο IEA αναφέρει ότι σχεδόν τα μισά διυλιστήρια της βορειοδυτικής Ευρώπης είναι υποψήφια για αναδιάρθρωση ή κλείσιμο.

Από τα συνολικά 34 διυλιστήρια της..

Επτά «τρελά» νούμερα για τη μεγαλύτερη εταιρεία πετρελαίου στον κόσμο

epa01393820 Workers seen at a construction site during a press tour in the desert at Khurais oil field, about 160 km from Riyadh, Kingdom of Saudi Arabia, 23 June 2008. A top executive at Saudi Aramco said that the company's plans are on track for its Khurais project south of Riyadh which puts put 1.2 million barrels per day (bpd), Gulf Daily News reported. A statement said the project is valued at $10 billion and would be on time giving another major boost to capacity from the Khursaniyah oil field. The processing facility will handle oil from the Abu Jifan and Mazalij fields, as well as Khurais.  EPA/ALI HAIDER ATTENTION EDITORS, IMAGE TAKEN THROUGH BUS WINDOW
Είναι πλέον καιρός να αρχίσουμε να παρακολουθούμε τη Saudi Aramco.

Η κρατική εταιρεία πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας είναι η μεγαλύτερη στον κόσμο. Και προετοιμάζεται για μια τεράστια εγγραφή στο χρηματιστήριο για να συγκεντρώσει χρήματα που θα χρησιμοποιηθούν για τη μείωση της εξάρτησης του βασιλείου από το πετρέλαιο.

Ένα μικρό κομμάτι της Saudi Aramco θα εισαχθεί το 2017, και οι μετοχές μπορεί να διακινηθούν έως και σε τέσσερις αγορές: Νέα Υόρκη, Λονδίνο, Χονγκ Κονγκ, και Ριάντ (η πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας).

Ιδού τι πρέπει να γνωρίζετε για το …πετρελαϊκό μαμούθ, εν’ όψη της αρχικής δημόσιας εγγραφής

Το πρώτο Grexit: Για πρώτη φορά από το 1894 η Ελλάδα χωρίς εκπρόσωπο στη ΔΟΕ

proto-grexit-proti-fora-1894-ellada-choris-ekprosopo-doe
Μπορεί η Ελλάδα να απέφυγε το Grexit από την Ευρωπαϊκή Ενωση και το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, αλλά δεν το γλύτωσε από την ΔΟΕ. Χωρίς εκπρόσωπο στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή θα παραμείνει η χώρα μας για τουλάχιστον ένα χρόνο, όπως αναφέρει εφημερίδα. Από την ίδρυση της ΔΟΕ το 1894 θα είναι η πρώτη φορά που η «μητέρα» των Ολυμπιακών Αγώνων δεν θα έχει μέλος στη Λωζάννη!

Οι πληροφορίες θέλουν τους ιθύνοντες του «κλαμπ των Αθανάτων» να..

Παρακράτηση φόρου: Τι αλλάζει από τον Ιούνιο

Picture 0 for Παρακράτηση φόρου: Τι αλλάζει από τον Ιούνιο
Μέχρι τώρα οι φορολογούμενοι ακούνε ή διαβάζουν για «φορο-καταιγίδες» τις οποίες η κυβέρνηση αποκηρύσσει επιχειρώντας να πείσει ότι σχεδόν κανένας δεν θα πληρώσει τίποτα παραπάνω. Νέα αύξηση φόρου στην τσέπη του, από τις αρχές του χρόνου δεν έχει βιώσει κανείς.

Μετά την ψήφιση του ασφαλιστικού-φορολογικού πακέτου όμως την περασμένη Κυριακή, όχι μόνο έρχεται η ώρα της αλήθειας αλλά και η ώρα των περικοπών σε μισθούς και συντάξεις. Αποτελούν τα «προεόρτια» γιατί ..

Ανώτατο Όριο Υπερωριών

Αποτέλεσμα εικόνας για υπερωριες
Οι ώρες υπερωριακής εργασίας που χορηγούνται από τις οικείες Κοινωνικές Επιθεωρήσεις Εργασίας (ΣΕΠΕ) είναι 120 ώρες ετησίως προκειμένου περί μη βιομηχανικών επιχειρήσεων και 30 ή 25 ώρες ανάλογα με τις κατηγορίες των βιομηχανικών επιχειρήσεων όπως αυτές καθορίζονται ανά εξάμηνο με κοινές υπουργικές αποφάσεις των Υπουργών Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Οικονομικών.

Η υποχρεωτική αναγγελία, ως τρόπος ..

Το νέο ασφαλιστικό και φορολογικό όπως δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ - Διαβάστε το νομοσχέδιο

Το νέο ασφαλιστικό και φορολογικό όπως δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ - Διαβάστε το νομοσχέδιο
Στη φάση της υλοποίησης πέρασαν εδώ και λίγες ώρες οι διατάξεις του νέου φορολογικού και του νέου ασφαλιστικού. Αργά το βράδυ της Πέμπτης, δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ ο νέος νόμος - μαζί με τις τροπολογίες της τελευταίας στιγμής- κάτι που σημαίνει ότι πολλές διατάξεις μπαίνουν σε άμεση εφαρμογή.

Tα πρώτα μέτρα που θα εφαρμοστούν..