Τετάρτη 1 Μαΐου 2019

Επιχείρηση... σκούπα από την Ocean Cleanup - Καθαρισμός του Ειρηνικού από τα πλαστικά - Βίντεο

Από το worldenergynews.gr
Σε εφαρμογή τέθηκε το φιλόδοξο σχέδιο της εταιρείας Ocean Cleanup με στόχο τον καθαρισμό χιλιάδων τόνων πλαστικού που επιπλέουν στο λεγόμενο "Great Pacific Garbage Patch" (ουσιαστικά ένα μεγάλο "νησί" από… πλαστικά απορρίμματα).

Μόλις ρυμουλκηθεί στο κατάλληλο σημείο, ο άνεμος, τα κύματα και τα ρεύματα θα αναλάβουν να ωθήσουν το παθητικό..

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ – Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Από το gsee.gr
Πραγματοποιήθηκαν σήμερα 1η ΜΑΗ, αγωνιστικές εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα. Στην Αθήνα το Συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Αυτή την ιστορική μέρα της 1ης Μάη, ενώνουμε τη φωνή μας με όλους εκείνους που παλεύουν ενάντια στις δύσκολες καταστάσεις που αντιμετωπίζει..

Η πρώτη συνάντηση μεταξύ Ευρώπης και ΗΠΑ στις Βρυξέλλες με επίκεντρο την ενίσχυση εμπορίου του LNG

Από το worldenergynews.gr
Στις Βρυξέλλες θα συναντηθούν αντιπρόσωποι επιχειρήσεων από την ΕΕ και τις ΗΠΑ για το πρώτο ενεργειακό φόρουμ με αντικείμενο την ενίσχυση διατλαντικού εμπορίου του LNG.

Οι πλευρές θα συζητήσουν επίσης για το ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η ανταγωνιστική τιμή του LNG των ΗΠΑ στην αγορά..

Πώς νοθεύτηκε ρωσικό πετρέλαιο 2,7 δισ. δολ. για εξαγωγή προς την Ευρώπη;

Από το naftemporiki.gr
Στις 19 Απριλίου τα γραφεία των μεγάλων ευρωπαϊκών πετρελαιοβιομηχανιών έλαβαν μία επιστολή από την κρατική εταιρεία διαχείρισης πετρελαιοαγωγών στη Λευκορωσία, που προκάλεσε σοκ: Το αργό που περνούσε από τη Ρωσία προς Πολωνία, Οκυρανία, Ουγγαρία, Τσεχία και Σλοβακία για να φτάσει στη συνέχεια και στην υπόλοιπη Ευρώπη, μέσω του αγωγού  Druzba, μήκους 5.500 χλμ, είχε νοθευθεί. Η νοθευμένη ποσότητα αντιστοιχεί..

ΕΙΑ: Μειώθηκε η παραγωγή αργού στις ΗΠΑ για πρώτη φορά μετά από 9 μήνες

Από το worldenergynews.gr
Η αμερικανική παραγωγή αργού πετρελαίου υποχώρησε 187.000 βαρέλια ημερησίως το Φεβρουάριο σε 11,7 εκατομμύρια bpd, καθώς υποχώρηση σημειώθηκε στον Κόλπο του Μεξικού βασική περιοχή παραγωγής πετρελαίου στην ξηρά, συμπεριλαμβανομένης της Οκλαχόμα και της Βόρειας Ντακότα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η  αμερικανική κυβέρνηση την Τρίτη 30/4/2019.

Η μείωση της παραγωγής ήταν η πρώτη..

Bloomberg: Από 2020 η μεταφορά φυσικού αερίου, μέσω του TAP, από το Αζερμπαϊτζάν προς την Ιταλία

Από  το bankingnews.gr
O Αδριατικός αγωγός φυσικού αερίου (TAP) διέσχισε τα βραχώδη βουνά της Αλβανίας, ώστε να αρχίσει να παραδίδει φυσικό αέριο στην Ευρώπη το επόμενο έτος, μεταδίδει το Bloomberg.

Ο αγωγός TAP, που εκτείνεται σε 878 χιλιόμετρα από τα σύνορα της Τουρκίας, κατά μήκος της Ελλάδας, των βουνών της Αλβανίας και της Αδριατικής Θάλασσας μέχρι την Ιταλία,  αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της πολιτικής..

Οι ΗΠΑ εξακολουθούν να επεξεργάζονται τις σεισμικές άδειες για τον Ατλαντικό παρά την καθυστέρηση του σχεδίου γεωτρήσεων

Από το worldenergynews.gr
Το υπουργείο Εσωτερικών των Η.Π.Α. εξακολουθεί να επεξεργάζεται τις αιτήσεις αδειών επιχειρήσεων προκειμένου να διεξάγουν σεισμικές δοκιμές στον Ατλαντικό - προάγγελο γεωτρήσεων - παρά το γεγονός ότι έχει προγραμματίσει να επεκτείνει σημαντικά τις υπεράκτιες γεωτρήσεις, δήλωσε εκπρόσωπος τη Δευτέρα 29/4/2019.

Οι αρχές των παράκτιων πολιτειών του Ατλαντικού, επιχειρήσεις και ομάδες προστασίας είναι ανένδοτες ότι το Εσωτερικών δεν πρέπει να..