Πέμπτη 20 Απριλίου 2017

Η ναυτιλιακή βιομηχανία ζητά επικύρωση της Διεθνούς Σύμβασης για ζημιές από τη θαλάσσια μεταφορά επιβλαβών ουσιών

Από το naftikachronika.gr
Την υποστήριξή τους δηλώνουν σε κοινό δελτίο Τύπου η Ένωση των Ευρωπαίων Πλοιοκτητών (ECSA), το Διεθνές Ναυτιλιακό Επιμελητήριο (ICS) και η BIMCO στην επικύρωση του Πρωτοκόλλου 2010 για τη Διεθνή Σύμβαση του IMO περί ευθύνης και αποζημιώσεων για ζημιά σχετιζόμενη με τη θαλάσσια μεταφορά επικίνδυνων και επιβλαβών ουσιών (International Convention on Liability and Compensation for Damage in Connection with the Carriage of Hazardous and Noxious Substances by Sea 1996).

Μετά την έγκριση του Πρωτοκόλλου 2010 από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η προσοχή στρέφεται προς το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, το οποίο θα..

Σε Βάθος 4250 Μέτρων θα Φτάσει το Τρυπάνι της TOTAL

Από το energia.gr
Σε βάθος 4250 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας θα κατέβει το τρυπάνι της TOTAL στο τεμάχιο 11 της κυπριακής ΑΟΖ στο πλαίσιο της ερευνητικής γεώτρησης που θα διενεργήσει η εταιρεία με την επωνυμία «Ονησίφορος».

Ως γνωστό η TOTAL προγραμματίζει να ξεκινήσει την ερευνητική γεώτρηση στο οικόπεδο 11 εντός των δύο πρώτων βδομάδων του Ιουλίου και σε περίπτωση που τα αποτελέσματα της γεώτρησης είναι θετικά θα προχωρήσει και σε δεύτερη γεώτρηση αξιολόγησης.

Η ερευνητική γεώτρηση που φέρει την επωνυμία «Ονησίφορος» West-1 (OW-1) θα είναι ένα κατακόρυφο φρεάτιο σε 1.698 m ύδατος. Η δεξαμενή στόχος (αέριο) βρίσκεται στο ..

Εξαίρεση από τις κυρώσεις έναντι της Ρωσίας ζητά η Exxon Mobil

Από το energypress.gr
Εξαίρεση από τις κυρώσεις του Αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών κατά της Ρωσίας επιδιώκει η Exxon Mobil προκειμένου να προχωρήσει σε κοινοπραξία με τη ρωσική κρατική πετρελαϊκή Rosneft σε εξόρυξη στη Μαύρη Θάλασσα, σύμφωνα με πρώην αξιωματούχο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ που επικαλούνται οι New York Times, οι πληροφορίες του οποίου επιβεβαιώθηκαν και από στέλεχος της πετρελαϊκής βιομηχανίας.

Η αίτηση εξαίρεσης κατατέθηκε στη θητεία της κυβέρνησης Ομπάμα το 2015, σύμφωνα με τους αξιωματούχους, και δεν έχει αποσυρθεί.

Η πρόταση βρίσκεται τώρα ενώπιον...

Καταρχήν συμφωνία για παράταση της μείωσης παραγωγής πετρελαίου

Από το newmoney.gr
Η παραγωγή μειώνεται... αλλά τα αποθέματα αυξάνονται

Οι αναλυτές πετρελαίου υποστηρίζουν ότι η μείωση της παραγωγής πρέπει να συνεχιστεί. Ήδη, όπως ανακοίνωσε ο υπ. Ενέργειας του Ομάν, οι πετρελαιοπαραγωγές χώρες του Περσικού Κόλπου (Κουβέιτ, Σαουδική Αραβία, Κατάρ και Η.Α.Ε.)  έφτασαν σε καταρχήν συμφωνία για παράταση της μείωσης παραγωγής πετρελαίου, ενώ και το Ιράν και η Βενεζουέλα φέρονται να υποστηρίζουν μια τέτοια απόφαση

Κατά τη συνάντησή τους τον επόμενο μήνα, ΟΠΕΚ και Ρωσία θα εξετάσουν την επίπτωση της περικοπής που έχει επιβληθεί στην παραγωγή μαύρου χρυσού, ωστόσο αναμένεται πως θα βρεθούν προ μιας μεγάλης έκπληξης: τα αποθέματα πετρελαίου είναι τώρα ακόμα μεγαλύτερα από την εποχή που αποφάσισαν να μειώσουν την παραγωγή...

Τα αποθέματα έχουν..

Έτοιμο το 47% της διαδρομής του ΤΑΡ σε Ελλάδα και Αλβανία για την τοποθέτηση του αγωγού

Από το worldenergynews.gr
Περίπου 360 χλμ. εδάφους σε Ελλάδα και Αλβανία που αντιστοιχεί στο 47% της διαδρομής του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ έχει καθαριστεί και είναι έτοιμο για την τοποθέτηση των σωλήνων, σύμφωνα με την κοινοπραξία κατασκευής του έργου.

Ο Trans-Adriatic Pipeline (TAP) θα διανύσει συνολικά 765 χλμ. σε Ελλάδα και Αλβανία, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο αγωγός θα συνδεθεί με τον αγωγό φυσικού αερίου ..

Πετρέλαιο Βενεζουέλας μισού εκατ. δολαρίων μέσω Ρωσίας «έκαψε» ο Τραμπ

Από το thepressproject.gr
Σύμφωνα με τον Guardian, η κρατική εταιρεία πετρελαίου της Βενεζουέλας κατέθεσε δωρεά ύψους 500.000 δολαρίων, την ώρα που είναι βαθιά χρεωμένη στον ρωσικό πετρελαϊκό κολοσσό Rosneft. Μάλιστα, όπως αναφέρεται, προχώρησε στη συγκεκριμένη δωρεά, παρότι ο αμερικανικός νόμος απαγορεύει τις δωρεές από εταιρείες εκτός Ηνωμένων Πολιτειών.

Παρά τον περιορισμό της αμερικανικής νομοθεσίας, η κρατική PdVSA έκανε τη δωρεά μέσω της θυγατρικής της, Citgo Petrol, λίγο διάστημα μετά την απόφασή της PdVSA να παραχωρήσει σχεδόν το 50% της θυγατρικής της στη Rosneft, ως εγγύηση για δάνειο ύψους 1,5 δισ. δολαρίων.

Η δωρεά έγινε γνωστή την..

Ιταλικό δικαστήριο αποφασίζει αν θα ασκήσει ποινική δίωξη για διαφθορά σε Eni και Shell

Από το worldenergynews.gr
Δικαστήριο του Μιλάνου αποφασίζει σήμερα (20/4), αν θα ασκήσει ποινική δίωξη κατά των πετρελαϊκών ομίλων Shell και Eni για διαφθορά. 

H δίκη, εφόσον διεξαχθεί, ενδέχεται να είναι από τις μεγαλύτερες για τέτοιου τύπου υποθέσεις.

Ο ολλανδο-βρετανικός πετρελαϊκός όμιλος Shell διατεινόταν επί σειρά ετών, ότι δεν γνώριζε τίποτα για την εμπλοκή του καταδικασμένου για ξέπλυμα χρήματος Νιγηριανού Νταν Ετέτε στη διαδικασία αγοράς ενός από τα μεγαλύτερα κοιτάσματα πετρελαίου στη Νιγηρία.

Ωστόσο, την προηγούμενη εβδομάδα η βρετανική περιβαλλοντική οργάνωση Global Witness δημοσιοποίησε..

Ολλανδικό δικαστήριο διέταξε έναρξη έρευνας σε βάρος μιας κοινοπραξίας των Shell-ExxonMobil

Ολλανδικό δικαστήριο διέταξε σήμερα την έναρξη έρευνας σε βάρος μιας κοινοπραξίας των Shell-ExxonMobil με το ερώτημα αν φέρει ποινική ευθύνη για τους σεισμούς που προκλήθηκαν από την εξόρυξη φυσικού αερίου στο μεγαλύτερο ευρωπαϊκό κοίτασμα, στο Χρόνινγκεν της βόρειας Ολλανδίας. 

Δεν έχουν αναφερθεί σωματικές βλάβες από τους πολυάριθμους μικρούς σεισμούς, που όμως προκάλεσαν ζημιές σε χιλιάδες κτίρια στην επαρχία αυτή. Οι εισαγγελικές αρχές απέφευγαν να ασχοληθούν με το θέμα, με το επιχείρημα ότι πρόκειται για αστική υπόθεση. Ωστόσο, το Εφετείο του Άρνεμ-Λεουβάρντεν σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι ..