Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2018

Διάκριση της ΕΛΠΕ στα Διεθνή Βραβεία Επιχειρήσεων "STEVIE AWARDS"

Από το energypress.gr
Σημαντική διάκριση για την ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε. η οποία κατέκτησε το Stevie® bronze award στην κατηγορία «Καλύτερος Ετήσιος Απολογισμός», σύμφωνα με τα αποτελέσματα για τα «15α Ετήσια Διεθνή Βραβεία Επιχειρήσεων» (15th Annual International Business Awards®), που ανακοινώθηκαν στις 9 Αυγούστου 2018.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους τα ΕΛΠΕ, τα Διεθνή Βραβεία Επιχειρήσεων θεωρούνται από τις κορυφαίες διοργανώσεις επιχειρηματικών βραβείων παγκοσμίως. Για το 2018, συμμετείχαν εταιρείες και οργανισμοί ..

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΑ ΕΛΠΕ;


Ανακοίνωση του υπεύθυνου για την Ενέργεια και το Περιβάλλον της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιώργου Αρβανιτίδη  και του Τομέα Ενέργειας του Κινήματος Αλλαγής

                 ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΑ ΕΛΠΕ;

Το τελευταίο διάστημα παρακολουθούμε με έντονο προβληματισμό τη διαδικασία πώλησης της πλειοψηφίας των μετοχών των ΕΛΠΕ από το ΤΑΙΠΕΔ.

Μιας διαδικασίας, που όπως..

Ποσοστό... 70% καλείται να εξαγοράσει ο νέος επενδυτής των ΕΛΠΕ - Υποχρεωτική η δημόσια προσφορά προς τους υπόλοιπους μετόχους

Από το energypress.gr
Ανατροπή δεδομένων, με άγνωστη έκβαση για τη πορεία του διαγωνισμού, φέρνει στη διαδικασία πώλησης των ΕΛΠΕ, η παρέμβαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Σύμφωνα με γνωμάτευση των νομικών της υπηρεσιών, η εταιρεία που θα αποκτήσει το 50,1% των ΕΛΠΕ, υποχρεούται στη συνέχεια να εξαγοράσει στην ίδια ακριβώς τιμή, και όσες μετοχές της προσφέρουν οι υπόλοιποι μέτοχοι.

Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι ..

Θέμα μικρομετόχων βάζει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στην πώληση των ΕΛΠΕ

Από το mikrometoxos.gr
Επιπλοκές στη διαδικασία πώλησης των ΕΛΠΕ προκαλεί η άποψη της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ότι ο επενδυτής που θα εξαγοράσει το ποσοστό που πωλούν το Δημόσιο και ο όμιλος Λάτση, συνολικά 50,1%, θα πρέπει να υποβάλει δημόσια προσφορά και για το υπόλοιπο ποσοστό της εταιρείας που βρίσκεται στη διασπορά.

Είναι αβέβαιον αν η Vitol και η Glencore θέλουν..

Ποιά είναι η πιο πολυσύχναστη θάλασσα για τα δεξαμενόπλοια;

Από το naftikachronika.gr
Η Θάλασσα της Νότιας Κίνας αποτελεί μία από τις κυριότερες εμπορικές διαδρομές πετρελαίου σε παγκόσμιο επίπεδο. Ενδεκτικό παράδειγμα είναι ότι το 2016 το 30% των θαλάσσιων μεταφορών πετρελαίου (15 εκατ. βαρέλια/ημέρα) παγκοσμίως διενεργήθηκε μέσω της Νότιας Σινικής Θάλασσας, ενώ το 90% αυτών διέσχισε..

Φόρουμ για την ενέργεια στην νοτιοανατολική Ευρώπη

Από το worldenergynews.gr
Το Ελληνο-Aμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο σε συνεργασία με την Ελληνική Δεξαμενή Σκέψης για την Ενεργειακή Οικονομία (ΗΑΕΕ) και με στρατηγικό εταίρο το Atlantic Council διοργανώνουν το SOUTHEAST EUROPE ENERGY FORUM, το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 7 Σεπτεμβρίου 2018, στο ξενοδοχείο ΜET στη Θεσσαλονίκη. 
Το Forum θα έχει ως επίκεντρο τον κλάδο της ενέργειας και τις συνεργασίες μεταξύ..

Εμπλοκή στην πώληση των ΕΛΠΕ μετά την γνωμοδότηση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για υποχρεωτική υποβολή δημόσιας προσφοράς

Από το worldenergynews.gr
Προβληματισμό στους μετόχους αλλά και στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ενέργειας σε σχέση με την πορεία και την αποτελεσματικότητα του διαγωνισμού για την ιδιωτικοποίηση του 50,1% των ΕΛΠΕ προκαλεί η άποψη της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για την υποχρέωση του επενδυτή που θα εξαγοράσει το συγκεκριμένο μερίδιο να υποβάλει δημόσια προσφορά για το υπόλοιπο ποσοστό της εταιρίας που βρίσκεται στη διασπορά.  

Πρόσθετο προβληματισμό προκαλεί το γεγονός ότι..

Η Βραζιλία στο επίκεντρο ενδιαφέροντος της Equinor

Από το naftikachronika.gr
O νορβηγικός ενεργειακός κολοσσός Equinor έχει στρέψει το ενδιαφέρον του προς την Βραζιλία καθώς αποτελεί μία πολλά υποσχόμενη χώρα σε όρους πετρελαϊκών και ενεργειακών κοιτασμάτων, ενώ έχει μεγάλες προοπτικές και στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Η Equinor έχει παρουσία στην Βραζιλία από το 2001, ωστόσο στοχεύει σε ενίσχυση του ενεργειακού της χαρτοφυλακίου στην χώρα. Η πετρελαϊκή παραγωγή της Equinor σε ημερήσια βάση ανέρχεται σε 90.000 βαρέλια από τα κοιτάσματα ..

Gazpromneft: Σταμάτησε η παραγωγή πετρελαίου στο Prirazlomoye

Από το worldenergynews.gr
Η παραγωγή στο  ρωσικό πετρελαϊκό πεδίο της Αρκτικής Prirazlomnoye η οποία λειτουργεί από την Gazpromneft, έχει ανασταλεί λόγω προγραμματισμένης συντήρησης, ανέφερε η εταιρεία στο Reuters.

Η Gazpromneft δεν έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες, αλλά δήλωσε ότι η συντήρηση στο Prirazlomnoye, η οποία βρίσκεται..