Πέμπτη, 29 Αυγούστου 2013

Αποτελέσματα Β' τριμήνου/Α' εξαμήνου 2013 των ΕΛΠΕ

Μετάβαση στην κεντρική σελίδα
Αύξηση όγκων πωλήσεων και διπλασιασμός εξαγωγών λόγω λειτουργίας Διυλιστηρίου Ελευσίνας 
Το ιδιαίτερα δυσμενές περιβάλλον διύλισης επηρέασε αρνητικά την κερδοφορία του Ομίλου

Κύρια χρηματοοικονομικά αποτελέσματα Β’ τριμήνου και Α’ εξαμήνου 2013 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Είναι αλήθεια ; Ακύρωσαν πρόστιμο 240 εκ.ευρώ στη Motor Oil του Βαρδινογιάννη!


Το πρόστιμο των 240 εκ.ευρώ στη Motor Oil η οργή του Β.Βαρδινογιάννη και η απύθμενη βλακεία των υπηρεσιών του κ.Θεοχάρη
Σε κόκκινο συναγερμό βρισκόταν για μέρες το Υπουργείο Οικονομικών και ειδικά ο διαλυμένος στην
κυριολεξία μηχανισμός του κ.Θεοχάρη.
Αιτία ένα πρόστιμο 240 εκατομμυρίων ευρώ που επεβλήθη στη Μοτορ Οϊλ με το αιτιολογικό της μη καταβολής φόρων.
Το πρόστιμο κινητοποίησε άμεσα τον κορυφαίο επιχειρηματικό παράγοντα της χώρας Βαρδή Βαρδινογιάννη ο οποίος άστραψε και βρόντηξε υποστηρίζοντας ότι το πρόστιμο ήταν παράνομο.
Τελικά οι υπηρεσίες του κ.Θεοχάρη διαπίστωσαν ότι το πρόστιμο επεβλήθη με βάση νόμο που δεν ισχύει και για αυτό προχώρησαν στην ακύρωσή του.
Ο κόκκινος συναγερμός έληξε αλλά, η επιβολή και μετά από λίγες μέρες η ακύρωση του προστίμου εκθέτει την ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών αλλά και γενικότερα την κυβέρνηση .
Γιατί αν το πρόστιμο είχε επιβληθεί σε κανένα ταλαίπωρο επιχειρηματία τότε θα τον έστελναν αμέσως στον Κορυδαλλό χωρίς να κάνουν τον κόπο να εντοπίσουν τα κενά της νομοθεσίας.
Όταν όμως πρόκειται για παράγοντες της διαπλοκής οι υπηρεσίες του υπουργείου και οι νομικοί σύμβουλοι κινητοποιούνται και δούλευουν μέρα νύχτα να λύσουν το πρόβλημα γιατί τρέμουν τις συνέπειες.
lykavitos.gr
 ΠΗΓΗ:diadoseto.blogspot.gr

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΙΝΕ/ΓΣΕΕ


Oι άνεργοι στην Ελλάδα την περίοδο του μνημονίου αφαιρεί από τις οικογένειες που τους συντροφεύουν, ιδιαίτερα αυτές με κατώτερη κοινωνική θέση, μεγάλο μέρος των δυνατοτήτων παρέμβασης και οικονομικής τους στήριξης. Παρά το γεγονός ότι επαναβεβαιώνονται οι ισχυροί δεσμοί μεταξύ των μελών της, η εκτεταμένη ανεργία, η δραματική πτώση του οικογενειακού εισοδήματος και η εργασιακή ανασφάλεια, δεν αφήνουν ανεπηρέαστη την ικανότητά της να λειτουργεί ως μηχανισμός στήριξης των ανέργων μελών της. Στο παρόν τεύχος της ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ δημοσιεύεται άρθρο που αναφέρεται στην ικανότητα των οικογενειών να στηρίξουν τα μέλη τους σε μια περίοδο που η ανεργία έχει γίνει ο εφιάλτης κάθε νοικοκυριού. Επιπλέον η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ δημοσιεύει άρθρο με τις επιπτώσεις της κρίσης στους βασικούς δείκτες της απασχόλησης και της ανεργίας στις περιφέρειες της χώρας το 2012. Τέλος, δημοσιεύονται οι δραστηριότητες του ΙΝΕ το τελευταίο διάστημα 
Πατήστε εδώ 
ΠΗΓΗ: inegsee.gr

Αντί για τα Μνημόνια και τη φτώχεια θέλουν να μετράμε πυραύλους και νεκρούς!…


Πρώτη φορά Ελληνική κυβέρνηση ζητάει επίθεση εναντίον χώρας, δίχως να έχει προηγηθεί η τυπική έστω νομιμοποίηση του ΟΗΕ,

Πρωτοφανής στα ελληνικά διπλωματικά χρονικά είναι η ωμή δήλωση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών Ευάγγελου Βενιζέλου, με την οποία αφού υιοθετεί πλήρως τη ΝΑΤΟϊκή άποψη για το «έγκλημα με τα χημικά», ζητάει «διεθνή απάντηση στο όνομα της νομιμότητας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων». Τάσσεται -ούτε λίγο ούτε πολύ- υπέρ της στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία.

Η τυφλή υποταγή στα ΝΑΤΟικά κελεύσματα, προφανώς, δεν αφήνει περιθώρια στην κυβέρνηση να δει τις συνέπειες της επέμβασης στη Συρία.

Αν οι ΗΠΑ και η Βρετανία έχουν τους δικούς τους σχεδιασμούς και συγκεκριμένη στρατηγική, η ελληνική κυβέρνηση τι στρατηγική έχει; Ή μήπως στρατηγική της είναι η στρατηγική της υποτέλειας; Τη μόνη που γνωρίζει πολύ καλά…

Πόσο επικίνδυνοι είναι οι κυβερνώντες το αποδεικνύουν με κάθε ευκαιρία. Ετσι, βλέπουν την εμπλοκή της Ελλάδας στον πιθανό πόλεμο ως ευκαιρία για να κερδίσουν οι ίδιοι -κι όχι η χώρα- την εύνοια των ισχυρών. Είναι ευκαιρία, επίσης, να αλλάξει η επικοινωνιακή ατζέντα και αντί για τα Μνημόνια και τη φτώχεια να μετράμε πυραύλους και νεκρούς.

Η Ελλάδα δεν έχει κανένα συμφέρον να εμπλακεί στην επικείμενη στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία. Αντιθέτως, αν ανάψει η φωτιά εκεί, θα απειληθεί η ειρήνη και η σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή, με κίνδυνο η χώρα να αποτελέσει στις ευρωπαϊκές ακτές της Μεσογείου τον αδύναμο κρίκο.Εξόχως διαφωτιστικό είναι το άρθρο του Ρόμπερτ Φίσκ, στην Independent, με τίτλο: Ο Ομπάμα ξέρει ότι θα πολεμά στο πλευρό της Αλ Κάιντα; 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Πρόγραμμα δράσης ΓΣΕΕ στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης


Η ΓΣΕΕ στο πλαίσιο της ΔΕΘ διοργανώνει στη Θεσσαλονίκη σειρά παρεμβάσεων. Συγκεκριμένα:
• Τη Δευτέρα 2/9/2013 και ώρα 11.00 θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης όλων των Εργατικών Κέντρων Βορείου Ελλάδος. 
• Την Πέμπτη 5/9/2013 και ώρα 12.00 θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη συνδικαλιστικών στελεχών και συνέντευξη τύπου στο ξενοδοχείο IMPERIAL (Αντιγονιδών 13) για το πλαίσιο διεκδικήσεων της ΓΣΕΕ, ενώ θα παρουσιασθεί από το ΙΝΕ/ΓΣΕΕ η Ετήσια Έκθεση για την Ελληνική Οικονομία. Στη σύσκεψη θα πάρουν μέρος τα συνδικαλιστικά στελέχη των Ομοσπονδιών και των Εργατικών Κέντρων Μακεδονίας και Θράκης. 
• Την Παρασκευή 6/9/2013 το προεδρείο της ΓΣΕΕ μαζί με τα προεδρεία των Συνδικαλιστικών οργανώσεων θα περιοδεύσουν σε χώρους δουλειάς, προκειμένου να συζητήσουν με τους εργαζόμενους τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην εργασίας τους και να συντονίσουν από κοινού τη δράση τους με στόχο τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή στη συγκέντρωση και στο συλλαλητήριο των συνδικάτων.
• Το Σάββατο 7/9/2013 και ώρα 18.00 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση και συλλαλητήριο των συνδικάτων στο ¶γαλμα Βενιζέλου με πορεία προς το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο. 
Για τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις των συνδικάτων εκδόθηκε διακήρυξη-ανακοίνωση, αφίσες, ραδιοφωνικό και τηλεοπτικό spot τα οποία έχουν αποσταλεί στα Εργατικά Κέντρα και τις Ομοσπονδίες για την ενημέρωση, την κινητοποίηση και τη συμμετοχή των εργαζόμενων στο συλλαλητήριο.
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
Σημ: Σας επισυνάπτουμε το κείμενο της διακήρυξης, τις αφίσες για το Συλλαλητήριο στη ΔΕΘ και το ραδιοφωνικό spot . To τηλεοπτικό spot μπορείτε να το βρείτε στο σύνδεσμο http://www.youtube.com/watch?v=ugD6QDARvqg&feature=youtu.be.
 ΠΗΓΗ:.gsee.gr

Μονομελές Πρωτοδικείο Αθήνας: Παράνομη & καταχρηστική η απόφαση των Ελληνικών Ναυπηγείων για την εκ περιτροπής εργασία


H ΓΣΕΕ εκφράζει την ικανοποίησή της για την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας, το οποίο έκρινε παράνομη και καταχρηστική την ενέργεια των Ελληνικών Ναυπηγείων ΑΕ να επιβάλλουν εκ περιτροπής εργασία μιας ημέρας για το σύνολο των εργαζομένων της εταιρίας.
Η συγκεκριμένη δικαστική απόφαση αποδεικνύει περίτρανα ότι ο αγώνας, με κάθε μέσο και τρόπο, της Συνομοσπονδίας και του συνόλου των εργαζομένων μπορεί και βάζει φρένο στις ασύδοτες εργοδοτικές συμπεριφορές, οι οποίες στηρίζονται στις απαράδεκτες κυβερνητικές και τροϊκανές πολιτικές.
Στο σκεπτικό της απόφασης διευκρινίζεται ότι δεν συντρέχει η ουσιαστική προϋπόθεση για τον περιορισμό της εργασίας σε μια ημέρα την εβδομάδα, δεδομένου ότι δεν υπήρξε περιορισμός στην δραστηριότητα του εργοδότη.
Το Μονομελές Πρωτοδικείο υποχρέωσε μάλιστα την εταιρία Ελληνικά Ναυπηγεία ΑΕ να καταβάλει στους εργαζόμενους το σύνολο των αποδοχών τους από τις 18/4/2012 έως στις 31/12/2012 που ήταν και το επίδικο χρονικό διάστημα.
Η απόφαση έχει ιδιαίτερη βαρύτητα και σημασία για όλους τους εργαζόμενους που αντιμετωπίζουν το εφιαλτικό πρόβλημα της εκ περιτροπής εργασίας η οποία τους εξωθεί σε παραίτηση αφού μ’ ένα μεροκάματο την εβδομάδα αδυνατούν να καλύψουν τα προς το ζην.
Ο αγώνας της ΓΣΕΕ μαζί με τους εργαζόμενους θα συνεχιστεί με τη Συνομοσπονδία να αναμένει και την απόφαση τους Συμβουλίου της Επικρατείας επί της αιτήσεώς της για την ακύρωση των διατάξεων της εργασιοκτόνας 6ης Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου του 2012.

ΠΗΓΗ:gsee.gr

Ετοιμαστείτε για 2 ευρώ το λίτρο στη βενζίνη...

Πετρελαιοπηγή
Συμφέρει και στη Ρωσία η άνοδος της τιμής του πετρελαίου,  έτσι θα κρατήσει στάση αναμονής  στην επίθεση των «ντέμοκρατς» στη Συρία.Η Συρία εκτινάσσει στα… ύψη το πετρέλαιο για 2η ημέρα - Σε υψηλό 27 μηνών το αργό - Για πρώτη φορά μετά το 2011, άνω των 110 δολαρίων η τιμή του βαρελιού - Άνοδος +1% σήμερα και συνολικά +3,9% στο διήμερο για το μαύρο «χρυσό».

Οι εξελίξεις στη Συρία συνεχίζουν να «τροφοδοτούν» το πετρέλαιο, το οποίο αναδεικνύεται ως το πλέον ασφαλές καταφύγιο για τους επενδυτές.Μάλιστα,  τα συμβόλαια Οκτωβρίου του αργού συνέχισαν για δεύτερη διαδοχική ημέρα, την ξέφρενη πορεία, καθώς σήμερα κατέγραψαν υψηλό δύο ετών.

Οι αβεβαιότητα γύρω από την Συρία, η επικείμενη επέμβαση της Δύσης αλλά και οι ανησυχίες για την παγκόσμια παραγωγή ενέτειναν τους φόβους των επενδυτών, οι οποίοι προσέφυγαν στο πετρέλαιο.Ειδικότερα, τα συμβόλαια πετρελαίου ενισχύθηκαν στο +1,00% (1,09 δολάρια) και τα 110,10 δολάρια ανά βαρέλι.

Η άνωθεν επίδοση αποτελεί την καλύτερη από τον Μάιο του 2011, όταν και πάλι τα συμβόλαια αργού ξεπέρασαν τα 110 δολάρια.

Μάλιστα, ενδοσυνεδριακά η τιμή του βαρελιού άγγιξε και τα 112,15 δολάρια.

Επιχειρώντας να εξηγήσουν την εκρηκτική άνοδο του πετρελαίου, το οποίο σωρευτικά σήμερα και χθες κατέγραψε κέρδη +3,9%, οι αναλυτές τονίζουν τα εξής:

«Οι απειλές της Δύσης για εισβολή στη Συρία εντείνει τις ανησυχίες για την ασφάλεια των αποθεμάτων στη Μέση Ανατολή, η οποία κραδαίνει τα 2/3 της συνολικής παραγωγής. Αυτό ωθεί τα συμβόλαια σε υψηλό σχεδόν 2,5 ετών και στα καλύτερα εβδομαδιαία κέρδη των τελευταίων δύο μηνών».

Πηγή Βanking News.gr

ΠΗΓΗ; defencenet.gr 

ENERGEAN OIL & GAS/TRAJAN OIL AND GAS ΚΑΙ GREKOIL ENERGY VENTURES Πετρέλαιο: Βρήκαν τη «χρυσή τομή» για να προχωρήσουν οι έρευνες στο Κατάκολο

Πετρέλαιο: Βρήκαν τη «χρυσή τομή» για να προχωρήσουν οι έρευνες στο Κατάκολο
Μπροστά στο ενδεχόμενο να μην προχωρήσει η έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στο Κατάκολο, τελικά οι δύο υποψήφιες εταιρείες για τη συγκεκριμένη περιοχή φαίνεται ότι βρήκαν κοινή συνισταμένη για να συνεργαστούν.
Οι εταιρείες Energean Oil & Gas SA/Trajan Oil and Gas Limited και Grekoil Energy Ventures Limited, παρόλο που αρχικά έδειξαν ότι δεν μπορούν να "δέσουν" σε ένα κοινό σχήμα για να προχωρήσει το έργο, εντούτοις τα τελευταία 24ωρα μάλλον βρήκαν τη "χρυσή τομή".
Έτσι, η Energean Oil & Gas SA/Trajan Oil and Gas Limited θα είναι ο επικεφαλής του έργου στο Κατάκολο, έχοντας την πλειοψηφία και η Grekoil Energy Ventures Limited θα έχει την μειοψηφία.
Δ. Διαμαντίδης 
ΠΗΓΗ:imerisia.gr

Καταγγελία για ομάδα στο ΥΠΟΙΚ που δρα σε βάρος του Δημοσίου Συμφέροντος


Η παρακάτω επιστολή, κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο πριν μερικές ώρες. Η πληροφορία που υπαχει  είναι ότι γράφτηκε από βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ.  Aφορά καταγγελία για μεθοδεύσεις μια όμαδας στο ΥΠΟΙΚ που βλάπτει την χώρα.  Υπάρχουν και 12 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που κατέθεσαν παρόμοια τροπολογία για το ίδιο θέμα σε  προγενέστερο χρόνο.

Διαβάστε την:

Η Bild βγάζει “στη φόρα” τον Σόιμπλε! Το έγγραφο του γερμανικού ΥΠΟΙΚ από το 2012 που λέει ότι η Ελλάδα χρειάζεται ακόμα 77,7 δις!

bild soimple
Με φόντο την Ελλάδα συνεχίζεται η προεκλογική κόντρα στη Γερμανία.

Η εφημερίδα Bild, φέρνει στη δημοσιότητα έγγραφο του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών από τον Σεπτέμβριο του 2012, στο οποίο αναφέρεται ότι «η Ελλάδα χρειάζεται ακόμα 77,7 δισεκατομμύρια ευρώ για την διάσωσή της».

Η γερμανική εφημερίδα σημειώνει ότι σε αυτή την πηγή αναφερόταν ο εκπρόσωπος των Σοσιαλδημοκρατών για θέματα προϋπολογισμού Κάρστεν Σνάιντερ, όταν μιλούσε για δεκάδες δις που θα χρειαστεί η Ελλάδα τα επόμενα χρόνια.

Οι Σοσιαλδημοκράτες επιμένουν ότι ο κ. Σόιμπλε κρύβει την αλήθεια, επικαλούμενοι, όπως επισημαίνει η εφημερίδα, το περιεχόμενο εγγράφου που φέρει την υπογραφή του υφυπουργού Οικονομικών Στέφεν Κάμπετερ.

Το σοκ των Ελλήνων αξιωματούχων προφανώς και είναι τόσο μεγάλο, που δικαιολογεί απόλυτα τη «μουγκαμάρα» που έχει πέσει γι’ αυτό το θέμα. Εδώ που τα λέμε, αυτή η κυβέρνηση και να ολοκληρώσει τη θητεία της κανονικά (λέμε τώρα) θα είναι ακόμα Υπουργός πχ ο Στουρνάρας για να δει τι θα γίνει το 2015;

 ΠΗΓΗ:olympia.gr

Στο 40% των εξαγωγών τα πετρελαιοειδή το α΄ εξάμηνο

Στο 39% διαμορφώνεται το μερίδιο των πετρελαιοειδών στο σύνολο των ελληνικών εξαγωγών το α΄ εξάμηνο σύμφωνα με ανάλυση του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων (ΠΣΕ) και του Κέντρου Εξαγωγικών Ερευνών και Μελετών (ΚΕΕΜ), επί των προσωρινών στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ.
Το αντίστοιχο ποσό για το πρώτο εξάμηνο του 2012 είχε ανέλθει σε 34,2% ενώ το 2011 σε 27,8%.
Στην τριετία αυτή, οι εξαγωγές πετρελαιοειδών ακολουθούν αυξητική πορεία (+35,1% στο α΄εξάμηνο του 2012, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2011 και +20,5% στο α΄εξάμηνο του 2013, σε σχέση με αυτό του 2012).
Σωρευτικά, σε σχέση με το α΄εξάμηνο του 2011 προκύπτει αύξηση εξαγωγών πετρελαιοειδών της τάξης του 62,9%, που συνέβαλε αποφασιστικά στην άνοδο των συνολικών εξαγωγών όλη αυτή την περίοδο, σημειώνει ο ΠΣΕ.
Ωστόσο, προσθέτει, ο περιορισμός των ρυθμών αύξησης των εξαγωγών πετρελαιοειδών το τελευταίο διάστημα, έχει αντίστοιχο αντίκτυπο και στη διαμόρφωση του συνόλου των ελληνικών εξαγωγών, δεδομένης της σταθεροποίησης των εξαγωγών σε όλες τις υπόλοιπες κατηγορίες προϊόντων στην περιοχή των 8,3 - 8,5 δισ. ευρώ για τις περιόδους των μηνών Ιανουάριος - Ιούνιος, κάθε έτους.
 ΠΗΓΗ: energypress.gr

Καθησυχάζουν τα ελληνικά διυλιστήρια για την άνοδο του πετρελαίου


Στενά παρακολουθούν τις εξελίξεις στη Συρία τα διυλιστήρια αλλά και οι μεγάλες εται ρείες εμπορίας πετρελαιοειδών, επιδιώκοντας την πρόληψη ενδεχομένων αρνητικών επιπτώσεων στην αγορά των υγρών καυσίμων.
Πάντως, μιλώντας με στελέχη των διυλιστηρίων, το κλίμα είναι καθησυχαστικό. Όπως σημειώνουν το ό,τι «ανέβηκαν οι τιμές του αργού πετρελαίου δεν σημαίνει και αύξηση των τιμών των προϊόντων, δηλαδή της βενζίνης, μια και πρόκειται για διαφορετικές χρηματιστηριακές αξίες. Δεν επηρεάζονται δηλαδή οι χρηματιστηριακές τιμές των προϊόντων από την αντίστοιχη πορεία των τιμών του αργού».
Πέραν, όμως, αυτού η αγορά της Μεσογείου αντιμετωπίζει αυτήν την περίοδο μία ιδιαίτερη κατάσταση. «Λόγω της οικονομικής ύφεσης που δοκιμάζει πιο σκληρά τις χώρες του νότου της Ε.Ε., τα περιθώρια διύλισης στη Μεσόγειο είναι τραγικά», λένε χαρακτηριστικά τα ίδια στελέχη των ελληνικών διυλιστηρίων. «Υπάρχει αδυναμία για εκδήλωση κερδοσκοπικών πρακτικών, μια και για να συμβεί αυτό χρειάζονται κεφάλαια κίνησης.
Απαιτείται ρευστότητα προκειμένου τα διυλιστήρια να προχωρήσουν σε μαζικές αγορές. Κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό λόγω της κρίσης. Και όποιος τα καταφέρει δεν θα μπορέσει να κερδοσκοπήσει πάρα μόνο για μερικές μέρες», καταλήγουν οι ίδιοι παράγοντες.
Με τα λόγια αυτά, τα στελέχη της αγοράς διύλισης καθησυχάζουν και ταυτόχρονα εξηγούν για ποιο λόγο δεν δικαιολογείται μεγάλη άνοδος στις τιμές πώλησης των καυσίμων.
(του Χρήστου Κολώνα, Ημερησία)
 ΠΗΓΗ:energypress.gr