Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015

Τι συνέβη με τα βυθισμένα ερείπια στην Κούβα; - Συνδέονται με την Ατλαντίδα; [εικόνες]

Αποτέλεσμα εικόνας για Τι συνέβη με τα βυθισμένα ερείπια στην Κούβα; - Συνδέονται με την Ατλαντίδα; [εικόνες]
Περισσότερο από μια δεκαετία πριν, μια ομάδα εξερευνητών εργαζόταν σε μια αποστολή εξερεύνησης και έρευνας στα ανοικτά της δυτικής ακτής της Κούβας, όταν ο εξοπλισμός των σόναρ τους έδειξε μια ανέλπιστη σειρά από πέτρινες κατασκευές που βρίσκεται περίπου 650 μέτρα κάτω από την επιφάνεια.

Οι κατασκευές εμφανίστηκαν σε εντελώς αναλογικά σχήματα στην άγονη «έρημο» του πυθμένα του ωκεανού και φάνηκαν να δείχνουν συμμετρικά οργανωμένες πέτρες που θυμίζουν αστική ανάπτυξη. Μια αναταραχή στα μέσα ενημέρωσης σύντομα ακολούθησε με τα ειδησεογραφικά σάιτ να έχουν εντυπωσιακούς τίτλους όπως «Βρέθηκε η Ατλαντίδα στην Κούβα» και «Βρέθηκε Χαμένη Πόλη στην Καραϊβικής», «Βρέθηκε Κρυστάλλινη Πυραμίδα δυτικά της Κούβας».

Ωστόσο, η διαπίστωση αυτή προσέλκυσε επίσης την προσοχή των...

Προχωρημένες οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε PGNiG και Gazprom

Αποτέλεσμα εικόνας για Προχωρημένες οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε PGNiG και Gazprom
Οι συγκεκριμένες διαπραγματεύσεις έχουν ως στόχο την επαναδιαπραγμάτευση της τιμής του φυσικού αερίου που εισάγεται στην Πολωνία.

Ο εκτελεστικός διευθυντής της κρατικής PGNiG, η οποία είναι και ο βασικός διανομέας φυσικού αερίου της Πολωνίας, τόνισε σήμερα πως οι διαπραγματεύσεις με τη Gazprom για τον εκ νέου καθορισμό της τιμής του φυσικού αερίου, βρίσκονται σε πολύ προχωρημένο επίπεδο.

Τον περασμένο Μάιο η PGNiG είχε ...

Η NASA Δημοσιοποίησε Εικόνες Από τον Άρη… Το Υλικό Θα σας Εκπλήξει…

Τη φαντασία των απανταχού οπαδών των συνωμοσιολόγων διεγείρουν τα νέα ευρήματα που καταγράφηκαν στον πλανήτη Άρη

Δείτε τα στο βίντεο...

Ε, ΡΕ ...ΣΥΝΕΠΕΙΑ !...



ΠΗΓΗ:logoplokies.blogspot.gr

Στις 10 Αυγούστου η επανεκκίνηση του πρώτου πυρηνικού αντιδραστήρα μετά το ατύχημα της Φουκουσίμα


Η ιαπωνική εταιρεία ηλεκτρισμού Kyushu Electric Power σχεδιάζει να επαναλειτουργήσει έναν από τους πυρηνικούς αντιδραστήρες της στις 10 Αυγούστου, στα πλαίσια της προσπάθειας για την επανεκκίνηση της βιομηχανίας ατομικής ενέργειας της χώρας.
Ο πυρηνικός κλάδος έπαυσε καθολικά τη λειτουργία του στον απόηχο της καταστροφής στη Φουκουσίμα το 2011, αλλά η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Σίνζο Άμπε πιέζει να επαναφέρει κάποιους αντιδραστήρες σε λειτουργία, υποστηρίζοντας ότι αποτελούν κλειδί για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας.
Ο αντιδραστήρας Νο 1 στον πυρηνικό σταθμό Κιούσου του Σεντάι, ισχύος 890 μεγαβάτ, θα χρειαστεί δύο ή τρεις ημέρες για να αρχίσει να παράγει ενέργεια, σύμφωνα με εκπροσώπους της εταιρείας.
Θα φθάσει σε πλήρη ισχύ περίπου δέκα ημέρες μετά την επανεκκίνηση, και στη συνέχεια οι ρυθμιστικές αρχές θα πραγματοποιήσουν τους τελικούς ελέγχους πριν από την εμπορική λειτουργία του αντιδραστήρα τον Σεπτέμβριο.
Η εταιρεία, η οποία είναι ο μονοπωλιακός προμηθευτής στο νοτιοδυτικό νησί με το ίδιο όνομα, ανακοίνωσε ότι εμφάνισε ...

ΤΕΕ: Η συμφωνία με τους πιστωτές πρέπει να έχει και αναπτυξιακή διάσταση

ΤΕΕ: Η συμφωνία με τους πιστωτές πρέπει να έχει και αναπτυξιακή διάσταση
Την ανάγκη επίτευξης μίας συμφωνίας με τους πιστωτές, η οποία θα έχει αναπτυξιακή διάσταση, δίκαια φορολογικά μέτρα και δημοσιονομική αποδοτικότητα, τόνισε ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Γ. Στασινός.
Στη δήλωσή του ο κ. Στασινός επισημαίνει ότι: «Ο κλάδος της οικοδομής και των κατασκευών μπορεί ξανά και γρήγορα να προσφέρει εισόδημα, δουλειές και έσοδα, αν προχωρήσουμε γρήγορα με αναπτυξιακά μέτρα. Η χώρα χρειάζεται μία συμφωνία με αναπτυξιακή διάσταση, δίκαια φορολογικά μέτρα και δημοσιονομική αποδοτικότητα. Η φορολογία των ακινήτων μπορεί και πρέπει να εξορθολογιστεί. Τώρα είναι η κατάλληλη ευκαιρία. Ο στόχος εισπραξιμότητας του ΕΝΦΙΑ και των άλλων φόρων δεν πρέπει να εμποδίσει την κυβέρνηση να δουλέψει πάνω σε δίκαια και αποδοτικά σενάρια φορολόγησης. Αν το χρειάζεται, θα έχει τη βοήθειά μας, ώστε τόσο οι δημοσιονομικοί στόχοι να επιτευχθούν όσο και να ανασάνουν οι επιχειρήσεις και η κοινωνία.

Κλειδί μίας τέτοιας δίκαιης συμφωνίας στη φορολογία των ακινήτων είναι...

Η χρεοκοπημένη Ελλάδα θα χρηματοδοτεί το λιγνίτη της Βουλγαρίας και θα εισάγει ηλεκτρισμό! Με τη βούλα της ΕΕ!


Εδώ και περίπου ένα χρόνο το εθνικό μας success story στον ηλεκτρισμό, αυτό που μας κληροδότησαν πιο πρόσφατα οι ΣαμαροΒενιζέλοι, λέγεται εισαγωγές απ' όλη τη γύρω γειτονιά, λες κι έχουμε λεφτά που μας περισσεύουν. Χώρες όπως η Αλβανία, τα Σκόπια, η Βουλγαρία μετατράπηκαν ξαφνικά σε "εθνικούς προμηθευτές" και μας εφοδιάζουν με το έως 25% του ηλεκτρισμού, που καταναλώνουμε σε εξαμηνιαία βάση.

Τόσο η Βουλγαρία όσο και τα Σκόπια, αλλά και οι γειτονικές Σερβία, Βοσνία, Ρουμανία, παράγουν σημαντικό μέρος του ηλεκτρισμού τους από λιγνίτη, για τον οποίο δεν πληρώνουν δικαιώματα εκπομπών CO2 είτε επειδή δεν μετέχουν στο Ευρωπαϊκό Σύστημα Εμπορίας (ETS) είτε επειδή τους έχουν χορηγηθεί δωρεάν δικαιώματα εκπομπών, με απόφαση της ΕΕ, επειδή το 2013 το ΑΕΠ τους ήταν κάτω του 60% του μέσου κοινοτικού.

Τώρα η ΕΕ το πάει κι ένα βήμα παραπέρα και, όπως ανακοίνωσε ο Επίτροπος Κλίματος & Ενέργειας στα μέσα Ιουλίου, σκοπεύει να δημιουργήσει ένα "Ταμείο Εκσυγχρονισμού" ("Modernisation Fund"), με το οποίο θα χρηματοδοτεί τον ...

Νέα στοιχεία για τους υδρογονάνθρακες παρέδωσε η Energean στο ελληνικό Δημόσιο


Νέα στοιχεία για το δυναμικό υδρογονανθράκων της χώρας έχει πλέον στη διάθεσή του το Ελληνικό Δημόσιο.

Η Energean Oil & Gas παρέδωσε στις 3 Αυγούστου στο υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας το σύνολο των πρωτογενών δεδομένων που αντλήθηκαν από τις σεισμικές έρευνες τριών διαστάσεων (3D), οι οποίες διεξήχθησαν στον Πρίνο από τις 14 Ιουνίου ως τις 7 Ιουλίου.

Η παράδοση των δεδομένων αποτελεί συμβατική υποχρέωση της εταιρείας στο πλαίσιο της σύμβασης παραχώρησης της Περιοχής Εκμετάλλευσης του Πρίνου και δίνει τη ...

Το λαθρεμπόριο καυσίμων στο επίκεντρο των επαφών ΠΟΠΕΚ-Αλεξιάδη


Αντιπροσωπεία της  Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (Π.Ο.Π.Ε.Κ.), υπό τον Πρόεδρο κ. Γ. Ασμάτογλου  είχε χθες συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών κ. Τρ. Αλεξιάδη, και υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου, στο πλαίσιο αναζήτησης λύσεων για την καταπολέμηση της παράνομης διακίνησης και διάθεσης καυσίμων (λαθρεμπόριο, νοθεία, δασμοφοροδιαφυγή, κλοπή, κ.λπ.).

Επισημάνθηκε εκ μέρους της αντιπροσωπείας της Π.Ο.Π.Ε.Κ. η μεγάλη καθυστέρηση εφαρμογής νομοθετικών διατάξεων (ν.4072/2012, ν.4177/2013, ν.4254/2014) που αφορούν την εγκατάσταση ηλεκτρονικού συστήματος εισροών-εκροών σε όλα τα στάδια διακίνησης καυσίμων και υγραερίων, όπως Εγκαταστάσεις Διυλιστηρίων, Εταιρειών Εμπορίας Πετρελαιοειδών, Μεγ. Καταναλωτών, Ιδιωτικών Πρατηρίων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, Μεταφορικά μέσα χερσαία και θαλάσσια, Πρατήρια αφορολόγητων καυσίμων, κ.λπ.

Αντηλλάγησαν απόψεις και διευκρινήσεις για την καθυστέρηση υλοποίησης βασικών νομοθετικών διατάξεων, όπως η έκδοση Υπ. Απόφασης για την μοριακή ιχνηθέτηση των Υγρών Καυσίμων.

Ο αν. υπουργός Οικονομικών δεσμεύθηκε να επιληφθεί προσωπικά ο ίδιος προκειμένου να ξεμπλοκάρει ο δυσκίνητος κρατικός μηχανισμός και να εκδοθούν όλες οι σχετικές Υπ. Αποφάσεις, για τον έλεγχο της παράνομης διακίνησης καυσίμων.


ΠΗΓΗ:energypress.gr

Ούτε να τους είχανε ματιάσει…

Αποτέλεσμα εικόνας για ελπε
Πάνω που συνέρχονταν από τις ζημιές της διετίας 2013-2014 τα Ελληνικά Πετρέλαια, στη νέα διοίκηση, πριν καλά καλά εγκατασταθεί, έχουν "σκάσει" στη σειρά κάμποσα σοβαρά ζητήματα. Πρώτα, το τραγικό δυστύχημα με τους 4 νεκρούς στον Ασπρόπυργο... Μετά η «βαβούρα» για τις αμοιβές του προέδρου. Στη συνέχεια οι έλεγχοι της Σαββαϊδου για τον ΦΠΑ, η δικαστική δικαίωση πρώην εργαζομένων στον Πρίνο και η σε βάρος τους (όπως και της Calfrac) επιδίκαση 5 εκατ. ευρώ, τώρα τα δημοσιεύματα για «μαύρο» πετρέλαιο στην Ελευσίνα... Κι από την άλλη να έχεις από τον Μάιο και μετά μια νέα μεγάλη πτώση στις τιμές του πετρελαίου (από τα 68 δολάρια ακόμη και κάτω από τα 50...) να πιέζει πάλι τα περιθώρια διύλισης που είχαν ανακάμψει από το τελευταίο τρίμηνο του 2014! Ούτε να τους είχανε ματιάσει…


ΠΗΓΗ:energypress.gr

Ωρολογιακή βόμβα για τη δημοκρατία οι άνεργοι νέοι

Αποτέλεσμα εικόνας για Ωρολογιακή βόμβα για τη δημοκρατία οι άνεργοι νέοι
Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της Ευρώπης είναι  η  μετάβαση των νέων, ηλικίας μεταξύ 15-24 ετών, από την ανεργία στην απασχόληση. Υπάρχουν  χώρες, όπως η Δανία και η Ολλανδία, που εκπονούν συνεχώς  αναπτυξιακά προγράμματα απορρόφησης των νέων στην αγορά εργασίας. Εκτός  από αυτές, η Γερμανία, η Τσεχία, η Ελβετία και η Αυστρία, χώρες  με την μικρότερη ανεργία στην Ευρώπη, προωθούν πάνω από το 65% των μαθητών τους στην τεχνική εκπαίδευση  με  ιδιαίτερα αποτελέσματα στην γρήγορη και ομαλή  ένταξη τους  στην παραγωγικότητα της κοινωνίας.

Αντίθετα  σε μας, σε ό τι αφορά αυτή την κρίσιμη ηλικία μετάβασης, ένας στους δύο νέους παραμένει εκτός αγοράς εργασίας σύμφωνα και με τα τελευταία στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ. Οι ειδικοί επισημαίνουν  ότι...

Τουρκία: 74 Υπεράκτιες και 55 Χερσαίες Άδειες για Έρευνες Πετρελαίου Από τον Ιούνιο του 2014

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο
Συνολικά 129 άδειες ερευνών πετρελαίου έδωσαν οι αρμόδιες τουρκικές υπηρεσίες μετά από σχετική διαδικασία αιτήσεων, που ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2014. Από αυτές, 74 αφορούν υπεράκτιες έρευνες, με 8ετή ισχύ η καθεμία, ενώ οι υπόλοιπες 55  άδειες, 53τούς διάρκειας, αφορούν έρευνες στην ξηρά.
Τα στοιχεία αυτά έδωσε στη δημοσιότητα ο Γενικός Διευθυντής Κρατικών Πετρελαϊκών Υποθέσεων, Selami İ ncedalcı, σύμφωνα με τον...