Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δείτε τα πραγματικά stress tests των τραπεζών. Ναι αυτά που τα ΜΜ”Ε” και η κυβέρνηση…δεν είδαν

images
Σύσσωμοι Κυβέρνηση, ΜΜ”Ε” της ντροπής, Στουρνάρας και οι τοκογλύφοι της χαράς, πανηγύρισαν για την τεράστια επιτυχία των “κρατικών” τραπεζών να περάσουν τα τεστ αντοχής (stress test).

Και γιατί να μην τους πιστέψει ο κόσμος; Αφού όλοι λένε τα ίδια, δεν είναι σαφές ότι είναι αλήθεια; Αφού γυρνάνε από κανάλι σε κανάλι και από εφημερίδα σε εφημερίδα, και δεν υπάρχει ΚΑΝΕΙΣ δημοσιογράφος (ναι από αυτούς τους παντογνώστες της οικονομίας όπως ο Αυτιάς, ο Παπαδάκης, ο Άρης, ο Μπάμπης και τα “δίδυμα της συμφοράς” του μπομπολοκάναλου), να τους παρουσιάσει αυτά που αποκαλύπτει το Ολυμπία, και που υπάρχουν στα επίσημα στοιχεία και στον επίσημο διαδικτυακό τόπο της ΕΚΤ.

Ή μήπως υπάρχει σοβαρή αντιπολίτευση να βγει και να παρουσιάσει τα στοιχεία, ξεγυμνώνοντας τους κυβερνώντες, τους νταβατζήδες (όπως τους κατανόμασε πρώην πρωθυπουργός) και τα αφεντικά τους;

Η ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ είναι απλή και σαφής: Οργανωμένη προπαγάνδα περί δήθεν επιτυχίας των τραπεζών. Των τραπεζών που εξαιτίας των δυναστεύτηκε ένας λαός, ξεπουλήθηκε μια χώρα και ξεχαλβαλώθηκε κάθε μορφή δημόσιας διοίκησης, πρόνοιας και ασφάλειας.

Αφού λοιπόν δεν μπορούν να τα βρούν μόνοι τους για να τα παρουσιάσουν και να τα δημοσιεύσουν, θα σας βοηθήσουμε εμείς κ.κ. κυβερνώντες, δημοσιογράφοι και επικεφαλής της Τ.Ε.

ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΤΗΣ ΕΚΤ..

Μπείτε στον διαδικτυακό τόπο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕCB/Banking Supervision). Στη μέση της οθόνης θα βρείτε το “country by country results” (ανάλυση ανά χώρα).

Επιλέξτε Greece (Ελλάδα), όπου θα ανοίξουν τα στοιχεία για τις 4 τράπεζες. Η κάθε τράπεζα έχει 3 συνδέσμους αρχεία. Επιλέξτε το πρώτο σύνδεσμο (CA Disclosure), όπου θα ανοίξει νέο αρχείο excel με τη πλήρη ανάλυση των στοιχείων ανά τράπεζα.

Στο φύλλο εργασίας “Main Results and Overview” θα βρείτε στις σειρές 30-40 την ανάλυση για το “Capital Shortfall” (Έλλειμα Κεφαλαίου), όπου υπάρχουν τα σενάρια από τα τεστ αντοχής, όπου υπάρχει και η συνολική εκτίμηση έλλειψης κεφαλαίου.

Για να σας βοηθήσουμε αγαπητοί μεγαλοδημοσιογράφοι και κυβερνώντες, επειδή κατανοούμε πόσο δύσκολο είναι να το βρείτε και να πείτε την αλήθεια στο κόσμο, σας δίνουμε και τα νούμερα όπως αναφέρονται (και όπως θα διαπιστώσετε μόνοι σας

Alpha  0 (μηδέν)

Eurobank 4.6 δις ευρώ

Πειραιώς 660 εκατ. ευρώ

Εθνική 3.4 δις ευρώ

ΣΥΝΟΛΟ κεφαλαιακού ελλείματος για τις 3 τράπεζες 8.7 δις (ναι ΔΙΣ) ευρώ. Παρεμπιπτόντως, τα στοιχεία των 3 Κυπριακών τραπεζών παρουσιάζουν έλλειμα 2.6 δις ευρώ.

SUCCESS STORY Λοιπόν. Ο Στουρνάρας δεν είδε τίποτα. Ο Χαρδούβελης δεν είδε τίποτα. Προφανώς οι υπόλοιποι δεν ξέρουν Αγγλικά, οπότε το Capital Shortfall είναι δυσνόητο και το εξαιρούν από τα στοιχεία στη δημοσιότητα.

Εν κατακλείδι;

Οργανωμένη προπαγάνδα με τη στήριξη και την ανοχή όλων. Απλά Κυβερνώντες, Τρόϊκα, ΤτΕ, Υπουργείο Οικονομικών και οι τιτανομεγιστοτεράστιοι οικονομικοί αναλυτές και μεγαλοδημοσιογράφοι, δεν μπορούν να παραδεχθούν ανοιχτά ότι απέτυχαν οικτρά, αφού οδήγησαν μια χώρα στη πτώχευση, στη διάλυση και στην ανέχεια, αποκλειστικά για να σώσουν τις τράπεζες. Και ούτε αυτό δεν έχουν καταφέρει.

Τα συμπεράσματα δικά σας (αλλά σιγά σιγά παιδιά, γιατί ο καναπές έχει καλομάθει).

Ολύμπιος


ΠΗΓΗ:olympia.gr

Οι ισλαμιστές έβγαλαν 'αγγελία' και ζητάνε διαχειριστή για τα πετρέλαια τους!


Υπό άλλους… εργοδότες, μία θέση μάνατζερ σε διυλιστήριο πετρελαίου θα ήταν περιζήτητη! Όταν ωστόσο την αγγελία έχουν βάλει οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, τότε αλλάζει το πράγμα!

Για την ακρίβεια, οι φανατικοί ισλαμιστές προσφέρουν μισθό 140.000 δολαρίων σε όποιον αναλάβει τη διεύθυνση πετρελαιοπηγής στη Συρία που έχουν υπό τον έλεγχό τους.

Εκτός βέβαια από τους προφανείς κινδύνους του επαγγέλματος, ο θαρραλέος θα πρέπει να έχει στο νου του ότι ίσως και να είναι η τελευταία δουλειά που θα προσθέσει στο βιογραφικό του, καθώς οι αεροπορικές επιδρομές του διεθνούς συνασπισμού έχουν βάλει στο στόχαστρό τους τις ιδιαίτερα επικερδείς αυτές επιχειρήσεις του IS.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τζιχαντιστές ελέγχουν 11 πετρελαιοπηγές σε Συρία και Ιρακ, από τις οποίες μέχρι και πριν τις αεροπορικές επιδρομές υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, έβαζαν στην τσέπη 2 εκατ. δολάρια την ημέρα!


ΠΗΓΗ:defencenet.gr 

«Υπερεκπαιδευμένοι» πάνω από τρεις στους δέκα Ελληνες εργαζομένους


Πάνω από τρεις στους δέκα εργαζομένους στην Ελλάδα θεωρούνται «υπερεκπαιδευμένοι»,  σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Εργασίας (International Labour Organization, ILO). Αυτό με απλά λόγια σημαίνει ότι το 32% των Ελληνων εργαζομένων έχουν καλύτερη εκπαίδευση από εκείνη που απαιτεί η θέση εργασίας τους.

Η σχετική μελέτη που πραγματοποιήθηκε στη Γενεύη για την αναντιστοιχία δεξιοτήτων στην αγορά εργασίας στις χώρες – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δημοσιεύτηκε στις 29 Οκτωβρίου. Το ποσοστό που καταλαμβάνουν οι εργαζόμενοι στη χώρα μας είναι σχετικά υψηλό σε σχέση με τις άλλα κράτη – μέλη της Ευρωζώνης. 

«Αναντιστοιχία δεξιοτήτων», σημαίνει το χάσμα μεταξύ του τι ζητάνε οι εργοδότες από τους εργαζομένους και του τι είναι σε θέση οι εργαζόμενοι να παράσχουν με βάση τις δεξιότητες τους. 

Σύμφωνα με τη μελέτη του ILO, στην Ελλάδα το 26,8% των εργαζομένων αντρών και το 15,0% εργαζομένων γυναικών θεωρείται «υπερεκπαιδευμένο». Την ίδια στιγμή, το 21,8% των εργαζομένων αντρών και των 25,6% των εργαζομένων γυναικών στην Ελλάδα είναι «υποεκπαιδευμένοι», δηλαδή έχουν εκπαίδευση κατώτερη εκείνης που απαιτεί η δουλειά τους. 

Βάζοντας, κανείς στο «ζύγι» τους υπερεκπαιδευμένους και τους υποεκπαιδευμένους εργαζομένους άντρες στην Ελλάδα, προκύπτει πως οι οι πρώτοι είναι ελαφρώς περισσότεροι από τους δεύτερους. Συνεπώς υπάρχει ένα σημαντικό «πλεόνασμα» υπερεκπαιδευμένων εργαζομένων αντρών σε σχέση με τους υποεκπαιδευμένους. Αντίθετα, σημειώνεται «έλλειμμα» υπερεκπαιδευμένων εργαζομένων γυναικών σε σχέση με τις υπερεκπαιδευμένες, σύμφωνα με τα στοιχεία του ILO. 

Το ποσοστό των «υπερεκπαιδευμένων» εργαζομένων αντρών και γυναικών στην Ελλάδα (26,8% και 15,0% αντίστοιχα), αλλά και συνολικά (32%) είναι από τα χαμηλότερα στην ευρωζώνη, αν και όχι στο σύνολο της ΕΕ, δηλαδή συμπεριλαμβάνοντας και τις περισσότερες χώρες της ανατολικής Ευρώπης . Σημειώνεται πως όσο χαμηλότερο είναι το ποσοστό των «υπερεκπαιδευμένων» ή των «υποεκπαιδευμένων» σε μία χώρα τόσο καλύτερη αντιστοιχία μεταξύ προσφοράς και ζήτησης υπάρχει στην αγορά εργασίας, γεγονός που είναι θετικό για μία οικονομία. 

Ενδεικτικά στην Αυστρία το 58% των εργαζομένων στην Αυστρία έχει καλύτερη εκπαίδευση από εκείνη που απαιτεί η θέση εργασία τους. 

Στην Τσεχία οι υπερεκπαιδευμένοι αποτελούν το 50%, στη Δανία το 34%, στην Εσθονία το 39%. στη Γαλλία το 28%, στη Γερμανία το 11,8%, στην Ουγγαρία το 37%, στην Ισλανδία το 30%, στην Ιρλανδία το 33%, στην Ιταλία το 13,9%, στη Λετονία το 43%, στη Λιθουανία το 31%, στο Λουξεμβούργο το 27%, στην Ολλανδία το 11,2%, στη Νορβηγία το 16,6%, στην Πολωνία το 13,9%, στη Ρουμανία το 25%, στη Σλοβακία το 49,9%, στη Σλοβενία το 36%, στην Ισπανία το 13,8%, στη Σουηδία το 27,0%, στην Ελβετία το 13,4% και στο Ηνωμένο Βασίλειο το 13%. 

Σύμφωνα με τον ΙLO η αναντιστοιχία δεξιοτήτων έλαβε ακόμα περισσότερη σημασία στις ανεπτυγμένες οικονομίες μετά την παγκόσμια οικονομική κρίση του 2008 – 2009. Η κρίση προκάλεσε μαζική αύξηση στην ανεργία της ανεργίας στον ανεπτυγμένο κόσμο και κατέστρεψε θέσεις εργασίας. 

Πολλοί αναλυτές εκτιμούν ότι η αναντιστοιχία δεξιοτήτων αποτελεί ένα βασικό εμπόδιο στην οικονομική ανάκαμψη της Ευρώπης, επισημαίνεται από τον ILO.


ΠΗΓΗ: defencenet.gr 

Γιατι ακριβαίνει το ρεύμα; Ποσοι εμπλέκονται στην πράσινη απάτη;


Τις μεγαλύτερες αυξήσεις στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος κατέγραψε η Ελλάδα την εξαετία της κρίσης (2008-2013), κατέχοντας την πρώτη θέση μεταξύ των χωρών-μελών της Ε.Ε. στα οικιακά τιμολόγια, με μια συνολική επιβάρυνση των καταναλωτών της τάξης του 60% και τη δεύτερη στα βιομηχανικά. 
Η σκανδαλώδης ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ιδιωτική "ανάπτυξη" των ΑΠΕ μια από τις βασικές αιτίες της εκτόξευσης στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος τα τελευταία χρόνια.
Πόσοι κ ποιοι εμπλέκονται στην πράσινη απάτη;


ΠΗΓΗ:vathiprasino.blogspot.gr

Η Τουρκία τραβάει το "σχοινί" - Δεν αποσύρει τo Barbaros και βάζει στο "στόχαστρο" και το Αιγαίο


H Άγκυρα θα συνεχίσει να παρανομεί και να παραβιάζει την κυπριακή κυριαρχία στην ΑΟΖ, συνεχίζοντας τις έρευνες με το Barbaros, και θα το επεκτείνει και στην ελληνική ΑΟΖ,όπως αποφάσισε το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας της Τουρκίας, παρά τις διεθνείς αντιδράσεις και την διπλωματική της απομόνωση.

Στο ανακοινωθέν αναφέρεται ρητώς «θα ληφθούν όλα τα απαιτούμενα μέτρα για τη διαφύλαξη των δικαιωμάτων και των συμφερόντων στην περιοχή όπου η Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου έχει εξουσιοδοτήσει την εγγυήτρια δύναμη, την Τουρκία, για έρευνες» και συνεχίζει "θα συνεχίσει να προστατεύει τα δικαιώματά της στην υφαλοκρηπίδα της στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο και στην κυπριακή ΑΟΖ"

Είναι το σημείο κλειδί που στην Αθήνα δεν φαίνεται να το άκουσαν.Υπάρχει σαφής αναφορά στο Αιγαίο, και ουσιαστικά η Άγκυρα μας προειδοποιεί ότι έρχεται η σειρά μας.

Την απόφαση της Άγκυρας να διατηρήσει την παρουσία της στην κυπριακή ΑΟΖ και να συνεχίσει τις σεισμογραφικές έρευνες, κάνοντας, μάλιστα, παράλληλη αναφορά σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, διακήρυξε το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας της Τουρκίας, που συνεδρίασε αργά το βράδυ της Πέμπτης.

Και αυτό, τη στιγμή που η τουρκική πλευρά απέρριψε πρόταση του ΟΗΕ να αποσύρει το «Μπαρμπαρός» από την κυπριακή ΑΟΖ για τρεις μήνες, προκειμένου να διευκολυνθεί η επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό. Toυς παρακαλάνε δηλαδή.

Την πρόταση για απόσυρση του «Μπαρμπαρός» από την κυπριακή ΑΟΖ φέρεται να μετέφερε στην Αγκυρα ο ειδικός σύμβουλος του ΟΗΕ, Έσπεν Μπαρθ Αϊντε, ο οποίος είχε στην τουρκική πρωτεύουσα σειρά επαφών, στο πλαίσιο προσπάθειας να εκτονωθεί η κρίση και να επαναληφθούν οι συνομιλίες.

Καθώς φαίνεται, ωστόσο, εισέπραξε την άρνηση της τουρκικής πλευράς.

Σύμφωνα με τουρκικές διπλωματικές πηγές, ο κ. Αϊντε εργάζεται πάνω σε μια φόρμουλα για την κατανομή των εσόδων από τα ενεργειακά κοιτάσματα της Κύπρου και πρόκειται τις επόμενες ημέρες να έχει επαφές σε Αθήνα και Λευκωσία, με στόχο την επανάληψη των διαπραγματεύσεων. Δηλαδή εργάζεται στο να βρει πως θα μοιραστούν αυτά που δεν τους ανήκουν και να δώσουν και ένα "κοκκαλάκι" στον νόμιμο ιδιοκτήτη.

Η Τουρκία δείχνει αποφασισμένη να κλιμακώσει περαιτέρω την προκλητική στάση της, καθώς στο γραπτό ανακοινωθέν του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας γίνεται αναφορά στην απόφαση "να συνεχίσει να προστατεύει τα δικαιώματά της στην υφαλοκρηπίδα της στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο και στην κυπριακή ΑΟΖ".

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, τα συγκεκριμένα σημεία στην ανακοίνωση του τουρκικού Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας αποτελούν «απάντηση» στην τριμερή συνεργασία Ελλάδας - Κύπρου - Αιγύπτου, από την οποία η Άγκυρα θεωρεί ότι απειλείται και έχει καταστήσει σαφή την ενόχλησή της.

Πάντως, η αναφορά στην ίδια πρόταση σε Αιγαίο, Ανατολική Μεσόγειο και κυπριακή ΑΟΖ επιτείνει τον προβληματισμό για ενδεχόμενες κινήσεις περαιτέρω κλιμάκωσης της κρίσης, με τη μετακίνηση της ερευνητικής δραστηριότητας του «Μπαρμπαρός» σε άλλες περιοχές.

Ειδικά για την Κύπρο, στο ανακοινωθέν επισημαίνεται ότι «θα ληφθούν όλα τα απαιτούμενα μέτρα για τη διαφύλαξη των δικαιωμάτων και των συμφερόντων στην περιοχή όπου η Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου έχει εξουσιοδοτήσει την εγγυήτρια δύναμη, την Τουρκία, για έρευνες».

Οι Τούρκοι είναι αποφασιμένοι να τραβήξουν το "σχοινί" μμέχρι τέλους, διότι πιστεύουν ότι στο τέλος η Ελλάδα και η Κύπρος θα υποχωρήσουν αλλά και ότι η διεθνής κοινότητα θα πράξει στο τέλος αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα δηλαδή τίποτα.

Είμαστε αποφασισμένοι να προστατέυσουμε με καθε κόστος τα συμφέροντα του Ελληνισμού; Διότι ο Ρ.Τ.Ερντογάν μας έχει "ψυχολογήσει" ότι δεν είμαστε


ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Κατινιές...

  
   Και ξαφνικά η νυφίτσα τού υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης (μη @έσω) ανακάλυψε πως 5.260 δημόσιοι υπάλληλοι, έστειλαν μέσω εμβασμάτων σε τράπεζες του εξωτερικού συνολικά το ποσό του 1,45 δις ευρώ! 

     Ύπουλα σαν νυφίτσα που προσπαθεί ν' αρπάξει τις κότες απ' το κοτέτσι, ξεδιάντροπα σαν το θράσος του να τολμάει να λέγεται υπουργός, ''κατινίστικα'' σαν παλιοκατίνα της γειτονιάς,
     ..προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις εναντίον ενός ολόκληρου κλάδου εργαζομένων, εν όψει των απολύσεων που σχεδιάζει,
     ..εκμεταλλευόμενος το στοιχείο του εντυπωσιασμού, αντί να μπεί στην ουσία να βάλει τις υπηρεσίες του σε συνεργασία με αυτές του υπουργείου Οικονομικών, να ψάξουν ονόματα, ποσά ανά όνομα, θέσεις και πόστα των ατόμων αυτών, αν τα εμβάσματα είναι παράνομα ή παράτυπα ή όχι,
     ..να κάνει δηλαδή μία εμπεριστατωμένη έρευνα και να παρουσιάσει τα αποτελέσματα.
     Πετάει ο γκαιμπελίσκος της κακιάς ώρας δυό νούμερα, κι όποιον πάρει ο χάρος!

     Με τα ονόματα και τα εμβάσματα της ''λίστας Λαγκάρντ''  τί έγινε, ω απολειφάδι της πολιτικής; Βρήκατε τίποτα; Δημοσιοποιήσατε τίποτα; ΕΙΣΠΡΑΞΑΤΕ τίποτα;
     Με τους μεγαλογιατρούς που λέγατε ότι βγάλανε έξω του κόσμου τα εκατομμύρια, κάνατε τίποτα, ω παραδουλεύτρα της τρόϊκας; Μας είπατε κανένα όνομα; Ξεφτιλίσατε κανέναν; Στείλατε τίποτα στοιχεία στον εισαγγελέα;

     Ού να χαθείτε μαριονέτες, που νομίζετε πως είστε ικανοί να στρέψετε τον έναν κλάδο εργαζομένων εναντίον του άλλου!
     Άντε να χαθείτε μιάσματα της φυλής και του γένους, που πιστεύετε ότι σας πιστεύουν ακόμα, και ότι κρέμονται απ' τα χείλια σας και απ' τ' @@@ίδια σας! Δηλαδή από ψέματα, και πράγματα ανύπαρκτα!

     Θα χαθείτε, είναι σίγουρο όπως το πάτε!
     Αρκεί να μην συμπαρασύρετε κι εμάς στον γκρεμό,
     ..που σας αξίζει!..



ΠΗΓΗ:mandatoforos.blogspot.gr

Ο Πούτιν προχωρά το πρόγραμμα εκμετάλλευσης της Αρκτικής ενώ τιμά τον θανόντα πρόεδρο της TOTAL


Το φιλόδοξο πρότζεκτ Yamal LNG στις εκβολές του ποταμού Ομπ, στη παγωμένη Αρκτική, στηρίζει ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν. 

Σε συνάντηση που είχε χθες με τον Λεονίντ Μίκελσον, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Novatek, της δεύτερης μεγαλύτερης ρωσικής εταιρείας παραγωγής φυσικού αερίου, ο ρώσος πρόεδρος συμφώνησε τόσο στη στήριξη του έργου, όσο και στην ονομασία ενός πλοίου LNG (υγροποιημένου φυσικού αερίου)  «Κριστόφ ντε Μαρζερί» προς τιμήν του πρόσφατα αποθανόντος προέδρου της γαλλικής Total.

Η υλοποίηση του πρότζεκτ Yamal LNG εξασφαλίζει την παραγωγή και την εμπορία των τεράστιων αποθεμάτων φυσικού αερίου της ρωσικής Αρκτικής και αφορά στην κατασκευή μιας νέας σημαντικής θαλάσσιας οδού για τη μεταφορά υγροποιημένου φυσικού αερίου προς την Ευρώπη και την Ασία. Στην κοινοπραξία συμμετέχει η ρωσική Novatek με 60% και η γαλλική Total με 20%.

Ο Μίκελσον ανέλυσε στον πρόεδρο Πούτιν τα προβλήματα χρηματοδότησης που αντιμετωπίζει το έργο:  «Λόγω των κυρώσεων έχουν προκύψει περιορισμοί στη χρηματοδότηση του έργου, καθώς και η Novatek συμπεριλαμβάνεται στη “μαύρη λίστα” της Δύσης.

Η έλξη κεφαλαίων από το Εθνικό Ταμείο Ευημερίας δεν θα είναι μεγάλη – θα μπορούσε να καλύψει το 18% της απαιτούμενης χρηματοδότησης – όμως είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουν οι επίδοξοι επενδυτές πως το πρότζεκτ στηρίζεται από τη ρωσική κυβέρνηση» είπε ο CEO της Novatek.

Στόχος της Novatek είναι η άντληση κεφαλαίων από ρωσικές και ξένες τράπεζες, κυρίως κινεζικές.  «Εχουμε συζητήσει την διεθνή χρηματοδότηση με όλες τις τράπεζες, κυρίως με ρωσικές και κινεζικές. Ελπίζουμε πως μέχρι το τέλος του 2014, θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες, ώστε το πρώτο εξάμηνο του 2015 να “ανοίξει” η χρηματοδότηση από το εξωτερικό. Μέχρι στιγμής τα ίδια κεφάλαια μας επιτρέπουν να τηρούμε τα χρονοδιαγράμματα» συμπλήρωσε ο Μίκελσον.


ΠΗΓΗ: defencenet.gr 

Τέταρτος μήνας απωλειών για το πετρέλαιο


Απώλειες για τέταρτο διαδοχικό μήνα κατέγραψε το πετρέλαιο, καθώς οι ανησχιές γύρω από την υπερβάλλουσα προσφορά και την μειωμένη ζήτηση σε συνδυασμό με την ενίσχυση του δολαρίου συνέχισαν να ασχκού πιέσεις το εμπόρευμα. 

Ειδικότερα, το συμβόλαιο αργού τύπου sweet light παραδόσεως Δεκεμβρίου υποχώρησε κατά 58 σεντς ή 0,7% στα 80,54 δολάρια το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Το συμβόλαιο σημείωσε απώλειες 12% στον μήνα και 0,6% στην εβδομάδα. 

Η τιμή του αργού είχε υποχωρήσει κάτω από το ψυχολογικό όριο των 80 δολαρίων το βαρέλι ενδοσυνεδριακά αλλά κατάφερε να ανακάμψει μερικώς πριν το κλείσιμο.


ΠΗΓΗ.capital.gr

ΤΟ ΛΕΕΙ Τ' ΟΝΟΜΑ...



ΠΗΓΗ:skitsoblog.blogspot.gr