Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

Τσοτσορός: Πρόβλεψη για κέρδη έως 700 εκατ. ευρώ το 2017 - Επενδύσεις ως 1 δισ. στην πενταετία

Αποτέλεσμα εικόνας για Τσοτσορός: Πρόβλεψη για κέρδη έως 700 εκατ. ευρώ το 2017 - Επενδύσεις ως 1 δισ. στην πενταετία
Από το energypress.gr
Την υλοποίηση επενδυτικού προγράμματος συνολικού ύψους € 750 εκατ. έως € 1 δισ. από τον Όμιλο ΕΛ.ΠΕ για την επόμενη πενταετία, ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ κ. Ευστάθιος Τσοτσορός, κατά την ομιλία του το απόγευμα στο 21ο Εθνικό Συνέδριο του ΙΕΝΕ, με θέμα «Επενδύοντας στην Ενέργεια, σε ένα ασταθές Οικονομικό και Γεωπολιτικό Περιβάλλον»,

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Τσοτσορός, η σημαντική κερδοφορία του Ομίλου με EBITDA € 758 εκατ. το 2015 θα συνεχιστεί και το 2016 με πρόβλεψη για κέρδη έως € 700 εκατ., παρά τα χαμηλά διεθνή περιθώρια και τις δυσμενείς συνθήκες στην εγχώρια αγορά. Ο Όμιλος έχει αποπληρώσει και αναχρηματοδοτήσει το σύνολο των υποχρεώσεων του για την περίοδο 2016-2018, συνολικού ύψους περίπου € 1,5 δισ., ενώ από την βελτίωση των όρων και προϋποθέσεων προηγούμενων ομολόγων και δανείων στην οποία προχώρησε πρόσφατα, θα εξοικονομήσει χρηματοοικονομικές δαπάνες της τάξης των € 30 εκατ. ετησίως. Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε, εξάλλου, η πρόσφατη έξοδος του Ομίλου στις διεθνείς χρηματαγορές, παρά το απαγορευτικό “country risk”, αφού προσφέρθηκαν υπερδιπλάσια ποσά από τα αιτηθέντα και αντλήθηκαν 375 εκατ. ευρώ με επιτόκιο 4,875%, έναντι 8% του παλαιού ομολόγου.

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ αναφέρθηκε...

Στο ...τζάμπα τα σεισμικά της PGS

Αποτέλεσμα εικόνας για σεισμικα πετρελαιο
Από το energypress.gr
Μαθαίνω ότι οι Νορβηγοί της PGS έχουν βγει στην αγορά για να πουλήσουν τμηματικά το πακέτο δεδομένων από τις σεισμικές έρευνες στο Ιόνιο και στην Κρήτη, καθώς και τα αποτελέσματα της επεξεργασίας του έχει κάνει η BEICIP. 

Μάλιστα, η έκπτωση υπερβαίνει και το 50% σε σχέση με τα ποσά των 6 εκατ. δολαρίων που είχαν ξοδέψει το 2013 και το 2014 εταιρείες όπως τα Ελληνικά Πετρέλαια, η Total, η Exxon Mobil και άλλες. Τα πακέτα αφορούν ..

IEA: Το β΄ εξάμηνο του 2017 θα έρθει η εξισορρόπηση της αγοράς πετρελαίου

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο
Από το capital.gr
Η ζήτηση για πετρέλαιο θα αυξηθεί κατά 1,2 εκατ. βαρέλια την ημέρα το 2017 έναντι αύξησης 1,8 εκατ. βαρελιών ημερησίων φέτος, παρά την ενίσχυση της κατανάλωσης από την Κίνα, δήλωσε σήμερα ο εκτελεστικός διευθυντής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ενέργειας (IEA), Fatih Birol.

Παράλληλα, ο κ. Birol εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι διεθνείς αγορές πετρελαίου θα εξισορροπήσουν το δεύτερο μισό του 2017, εκτός και αν υπάρξει κάποια παρέμβαση στην προσφορά που θα οδηγήσει σε αύξηση των τιμών επαναφέροντας νωρίτερα τους προμηθευτές στην παραγωγή.

"Αν υπάρξει μια ..

Ισλανδία: Γεώτρηση βάθους 5 χιλιομέτρων για την ενεργειακή αξιοποίηση λιωμένου μάγματος

Αποτέλεσμα εικόνας για Ισλανδία: Γεώτρηση βάθους 5 χιλιομέτρων για την ενεργειακή αξιοποίηση λιωμένου μάγματος
Από το naftemporiki.gr 
Η γεώτρηση σε μεγάλο βάθος για την αξιοποίηση της ενέργειας του μάγματος που διοχετεύεται σε ηφαίστεια αποτελεί σημαντικό βήμα προόδου στον τομέα της γεωθερμικής ενέργειας. Αυτός είναι ο στόχος ενός φιλόδοξου έργου που ξεκίνησε στις 12 Αυγούστου στο Ρέικιανες της νοτιοδυτικής Ισλανδίας, και έχει φτάσει τώρα σε βάθος πέντε χιλιομέτρων.

Ως το τέλος του έτους, οι υπεύθυνοι του «Έργου Βαθιάς Γεώτρησης Ισλανδίας» (IDDP) ελπίζουν να έχουν δημιουργήσει την πιο θερμή γεώτρηση του κόσμου, φτάνοντας σε θερμοκρασίες μεταξύ 400 και 1.000 βαθμών Κελσίου.

Η γεώτρηση θα διεισδύσει την..

Η ΝΑΣΑ ξέχασε να πει στη Γροιλανδία πως ο Σεπτέμβριος ήταν "ο πιο θερμός των τελευταίων 136 ετών"!


Από το greeklignite.blogspot.gr
"14 συνεχόμενοι μήνες θερμοκρασιών ρεκόρ", "Πρωτοφανείς καύσωνες, που θα γίνουν ο κανόνας τις επόμενες δεκαετίες", "μείωση ρεκόρ του Αρκτικού πάγου το 2016" ήταν μερικές μόνο απ' τις κλιματοτρομοκρατικές ειδήσεις που διοχετεύτηκαν μέσω της ΝΑΣΑ και του Παγκόσμιου Οργανισμού Μετεωρολογίας στα μέσα του περασμένου Ιουλίου, τότε που απερίφραστα είχα γράψει πως το 2016 θα είναι ίσως το έτος κορύφωσης της κλιματικής προπαγάνδας.Ο λόγος δεν είναι άλλος απ' την προεδρική εκλογή στις ΗΠΑ, εκεί που η διαπλοκή "δίνει τα ρέστα της" για να εκλέξει την Κλίντον, σε βάρος του απρόβλεπτου και μη ελεγχόμενου Τραμπ.

Φυσικά η ΝΑΣΑ, αυτή που κατηγορείται πλέον ανοικτά στις ΗΠΑ για παραποίηση στοιχείων θερμοκρασιών παλαιοτέρων ετών, έσπευσε να μας πει, πριν λίγες μόλις ημέρες, πως ο Σεπτέμβρης που μας πέρασε ήταν "ο πιο θερμός Σεπτέμβρης των τελευταίων 136 ετών". Ήταν η τελευταία σχετική ανακοίνωση που προλάβαινε να κάνει η ΝΑΣΑ πριν την προεδρική εκλογή και ήταν βέβαιο πως θα έλεγε κάτι τέτοιο, δεν προκάλεσε καμιά έκπληξη.

Μόνο που αγαπάει ο Θεός τον κλέφτη, αγαπάει και το νοικοκύρη:..

Αντιπαραθέσεις για την μεταφορά πετρελαίου στις δυτικές ακτές του Καναδά

Από το naftikachronika.gr
Επίσημη επιστολή απέστειλε στον υπουργό Μεταφορών του Καναδά, το Διεθνές Ναυτιλιακό Επιμελητήριο (ICS) δια του Γενικού του Γραμματέα, Peter Hinchliffe. H επιστολή αφορά την απόφαση της καναδικής κυβέρνησης να προωθήσει την επιβολή μορατόριουμ στη μεταφορά αργού πετρελαίου δια μέσου της θαλάσσιας περιοχής της βόρειας British Columbia.

Στην επιστολή τονίζεται πως γίνεται πλήρως αντιληπτή η σημασία ανάληψης συγκεκριμένων μέτρων για την προστασία του περιβάλλοντος όπως επίσης και της δέσμευσης για μηδενική ρύπανση σύμφωνα με τις επιταγές του ρυθμιστικού πλαισίου (UNCLOS) που υιοθέτησε ο IMO και κατ” επέκταση καλείται να υιοθετήσει και ο Καναδάς. Παρόλ’ αυτά, το ICS σημειώνει ότι οι περιβαλλοντικές επιδόσεις της ναυτιλίας είναι αξιοσημείωτες αφού πλέον καταγράφονται λιγότερα από δύο περιστατικά διαρροής πετρελαίου σε ετήσια βάση όταν πριν από 30 χρόνια τα περιστατικά ήταν πάνω από 25 κατ’ έτος και ως εκ τούτου η επιβολή μορατόριουμ δεν θα προσφέρει πολλά στην μείωση του ρίσκου.

Το ICS τονίζει ότι ..

ΙΕΝΕ: Την Τρίτη ξεκινά το συνέδριο «Ενέργεια & Ανάπτυξη»

Αποτέλεσμα εικόνας για ιενε
Από το insider.gr
Εξέχοντα στελέχη του ελληνικού ενεργειακού τομέα αλλά και εκπρόσωποι μεγάλων διεθνών και ευρωπαϊκών ενεργειακών οργανισμών και φορέων συγκαταλέγονται στους ομιλητές του 21oυ Εθνικού Συνεδρίου «Ενέργεια & Ανάπτυξη» του ΙΕΝΕ, που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 25, και την Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου, στην Αθήνα (Ίδρυμα Ευγενίδου, Λ. Συγγρού 387).

Το φετινό συνέδριο, με κεντρική θεματική «Επενδύοντας στην Ενέργεια σ’ ένα Ασταθές Οικονομικό και Γεωπολιτικό Περιβάλλον», θα ξεκινήσει με ομιλία του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Πάνου Σκουρλέτη.

Και φέτος το Συνέδριο «Ενέργεια & Ανάπτυξη», η καθιερωμένη ετήσια ενεργειακή διοργάνωση του Ινστιτούτου Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης, επιδιώκει να ..