Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2019

Ποιοι επωφελούνται από την καταστροφή του Αμαζονίου

Από το worldenergynews.gr
 H Αμαζονία φλέγεται και αναπόφευκτα στο στόμα όλων έρχεται η ερώτηση: γιατί, αφού επί τόσα χρόνια μιλάμε για την αναγκαιότητα της προστασίας του τροπικού δάσους, ποτέ δεν έχει γίνει τίποτε ουσιαστικό για να σταματήσει η καταστροφή του; 

Η απάντηση μοιάζει απλή και την έδωσε εύγλωττα ο αμερικανικός ιστότοπος Vox: γιατί η καταστροφή του Αμαζονίου είναι επικερδής.

Οι συνέπειες για το παγκόσμιο..

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΓΣΕΕ Γ. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

Από το gsee.gr
Όπως γνωρίζετε ενόψει ΔΕΘ γίνονται οι συναντήσεις με τους Κοινωνικούς Εταίρους. Τα προηγούμενα 5 χρόνια οι εκπρόσωποι των εργαζομένων, η ΓΣΕΕ, δυστυχώς δεν εκαλείτο για τους γνωστούς λόγους.

Σήμερα βρεθήκαμε με τον Πρωθυπουργό και βεβαίως δεν αναφερθήκαμε στο παρελθόν. Του θέσαμε τα μεγάλα ζητήματα..

Ισπανία: Παραγωγή κηροζίνης από ήλιο και νερό

Από το energypress.gr
Το πρόσωπο του Μάνουελ Ρομέρο λάμπει: Το γεγονός ότι εξακολουθεί να είναι μέρος μιας πρωτοποριακής επιτυχίας στην ηλικία των 60 ετών κάνει τον χημικό μηχανικό περήφανο. «Είμαι διευθυντής αυτού το εγχειρήματος εδώ και μόλις τρία χρόνια», σημειώνει. Η εγκατάσταση, την οποία ίδρυσε σε συνεργασία με συναδέλφους του από τη Γερμανία, την Ελβετία, την Ολλανδία και τη Σλοβενία βρίσκεται..

Στις καρδιές μας μόνο θλίψη για το δυστύχημα της ΠΕΤΡΟΛΑ το 1992!!!

Από το beneas13.blogspot.com
Στις καρδιές μας μόνο θλίψη και συγκίνηση φέρνουν οι πικρές αναμνήσεις του τραγικού δυστυχήματος στην ΠΕΤΡΟΛΑ τον Σεπτέμβριο του 1992 που έσπειρε τον όλεθρο ανάμεσά μας!
Σαν να μην πέρασε ούτε μια μέρα από εκείνο το μαύρο πρωινό της 1ης Σεπτεμβρίου 1992 που χάραξε τις ζωές μας και τον εργασιακό μας βίο!
Δεν πέρασε χρονιά που να μην έγινε αναφορά από το Σωματείο των εργαζομένων σε αυτό το τραγικό γεγονός, αλλά τα τελευταία χρόνια έπειτα..

Συνέντευξη Α. Σδούκου: Συζητάμε με τους θεσμούς την κατάργηση της δημοπρασίας NOME του Οκτωβρίου – Πρωτοβουλίες στην έρευνα υδρογονανθράκων – Αλλάζουμε το τοπίο στις ΑΠΕ

Από το energypress.gr
Ως προσωπικό της μεγάλο στοίχημα χαρακτηρίζει την  απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης των σταθμών ΑΠΕ η γενική γραμματέας του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας Αλεξάνδρα Σδούκου, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο energypress. Αποκαλύπτει μάλιστα ότι έχει ήδη συσταθεί η ομάδα εργασίας με στόχο να διαμορφωθεί ένα σχέδιο νόμου «που  θα κάνει απλή και κατανοητή την αδειοδοτική διαδικασία, αντικειμενικοποιώντας την κρίση των φορέων που αδειοδοτούν και που αρέσκονται στην τυπολατρία» όπως λέει χαρακτηριστικά. 

Η κ. Σδούκου αποκαλύπτει επίσης..

Πλήρης ιδιωτικοποίηση και των δικτύων της ΔΕΠΑ η κατεύθυνση της κυβέρνησης - Εντός διμήνου το νομοσχέδιο στη Βουλή

Από το energypress.gr
Με νέο νόμο που θα έρθει στη Βουλή μέσα στο επόμενο δίμηνο σκοπεύει η κυβέρνηση να λύσει το θέμα της αποκρατικοποίησης της ΔΕΠΑ, όπως ανήγγειλε ο υπουργός ΠΕΝ, Κ. Χατζηδάκης, σε συνέντευξή του στην "Καθημερινή" της Κυριακής.

Ο νόμος θα προβλέπει την συνολική ιδιωτικοποίηση του δικτύου λιανικής στο φυσικό αέριο, έναντι του 14% που δρομολόγησε..

ΟΛΟΜΕΛΕΙΕΣ ΣΚΕΕΠ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Το ΣΚΕΕΠ σας καλεί να παραβρεθείτε στις Ολομέλειες του με θέματα: