Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2022

Η Ινδονησία και η Rosneft συνεργάζονται για το διυλιστήριο πετρελαίου Java 24 δισεκατομμυρίων δολαρίων




 Η Rosneft θα συνεργαστεί με την Ινδονησία για να συνεισφέρει 24 δισεκατομμύρια δολάρια σε ένα διυλιστήριο στην επαρχία Ανατολικής Ιάβας, σύμφωνα με την Global Construction Review .

Το διυλιστήριο θα..

Από το Άδοξο Παρελθόν στο Αβέβαιο Μέλλον

 




Οι έρευνες υδρογονανθράκων στην Ελλάδα έχουν προϊστορία που υπερβαίνει τα 100 χρόνια.Διακρίνονται σε επτά περιόδους:

1. Την προ του 1950 περίοδο που ξεκινάει από τις αρχές του προηγούμενου αιώνα με προσπάθειες..

Η ExxonMobil λέει ότι τα γαλλικά διυλιστήρια ενδέχεται να χρειαστούν 2-3 εβδομάδες για να επανεκκινήσουν πλήρως

 





Τα διυλιστήρια πετρελαίου 140.000 βαρελιών ημερησίως (bpd) της ExxonMobil fos-Sur-Mer και 240.000 bpd Port Jerome-Gravenchon στη Γαλλία ενδέχεται να χρειαστούν 2-3 εβδομάδες για να επανεκκινήσουν πλήρως μετά τις διακοπές λειτουργίας που προκλήθηκαν από..

Σε... χαμηλές πτήσεις τα στρατηγικά αποθέματα πετρελαίου στην Ευρώπη

 




Ενώ ο OPEC+ ετοιμάζεται να θέσει από τον ερχόμενο μήνα σε εφαρμογή την απόφαση για μείωση της ημερήσιας παραγωγής πετρελαίου κατά 2 εκατ. βαρέλια, σε μια ένδειξη ανομολόγητης αλληλεγγύης προς τη Ρωσία που απειλείται με εμπάργκο στο πετρέλαιό της από την G7 και την Ε.Ε., τα ευρωπαϊκά στρατηγικά..

Χάρης Δούκας: Τι προκύπτει από τις προτάσεις της Κομισιόν για την ενεργειακή κρίση – Οι συμβολισμοί, οι ουσιαστικές αποφάσεις και οι νέες προτεραιότητες

 



Μια πρώτη ανάλυση των προτάσεων της Κομισιόν κάνει ο αναπληρωτής καθηγητής ΕΜΠ Χάρης Δούκας απαντώντας στις ερωτήσεις του energypress.


Ένα συνολικό σχόλιο για το πακέτο με τις προτάσεις της Επιτροπής;

 Είναι προϊόν συμβιβασμού, διατυπωμένο με τέτοιο τρόπο ώστε..

Δελτίο τύπου Νομαρχιακής Επιτροπής ΔΕΚΟ ΣΥΡΙΖΑ

 



                Δελτίο τύπου 

Περιοδεία στα ΕΛΠΕ πραγματοποίησε σήμερα (18/10/2022), αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ, αποτελούμενη από την Τομεάρχη Εργασίας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, τον  Τομεάρχη Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτη Φάμελλο, την Ρένα Δούρου μέλος του Εκτελεστικού..