Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

Σε χαμηλά τριών μηνών το πετρέλαιο

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιοπηγη
Το αμερικανικό πετρέλαιο υποχώρησε σε ακόμα χαμηλότερα επίπεδα την Παρασκευή, μία ημέρα αφότου κατέγραψε τα χαμηλότερα επίπεδα για τους τελευταίους τρεις μήνες.

Το αργό West Texas Intermediate Αυγούστου σημείωσε μικρή πτώση 5 σεντς, ή 0,1% στα 50,86 δολάρια το βαρέλι. Την Πέμπτη το πετρέλαιο έκλεισε στα 50,91 δολάρια το βαρέλι, σηματοδοτώντας τα χαμηλότερα επίπεδα που είχαμε να δούμε από τις 9 Απριλίου. 

Το WTI Αυγούστου κατέγραψε εβδομαδιαία πτώση της τάξης του 3,6%. 

Εν τω μεταξύ, το brent Σεπτεμβρίου κατέγραψε οριακά...

Φωτιά σε διϋλιστήριο της Tupras στη Σμύρνη


Ηλεκτρική βλάβη προκάλεσε πυρκαγιά σε διϋλιστήριο της τουρκικής Tupras στη Σμύρνη σήμερα.

Σύμφωνα με τους τοπικούς αξιωματούχους, η φωτιά είναι πλέον υπό έλεγχο, αφού πρώτα σημειώθηκε έκρηξη και καταστράφηκαν ορισμένες δεξαμενές πετρελαίου.

Το εν λόγω διϋλιστήριο είναι το ένα από τα τέσσερα που διαχειρίζεται η εταιρεία και έχουν συνολική δυναμικότητα 28,1 εκατ. τόνων.


ΠΗΓΗ:energypress.gr

Αλλαγές στην έκτακτη εισφορά και το φόρο πολυτελείας -Δείτε τι ισχύει

Αποτέλεσμα εικόνας για Αλλαγές στην έκτακτη εισφορά και το φόρο πολυτελείας -Δείτε τι ισχύει
Ξεκίνησαν τα... μερεμέτια στη φορολογία μετά από τη ψήφιση του πρώτου πακέτου μέτρων, στο οποίο συμπεριλήφθηκαν και η αύξηση του φόρου για τις επιχειρήσεις και η αύξηση της προκαταβολής φόρου και η αύξηση του φόρου πολυτελείας και η αναδρομική αύξηση της έκτακτης εισφοράς.

Με βάση την εγκύκλιο της ΓΓΔΕ, η αύξηση των συντελεστών της έκτακτης εισφοράς ξεκινά από...

Αστεροειδής... αξίας 4,3 τρισ. ευρώ περνάει κοντά στη Γη

Αποτέλεσμα εικόνας για Αστεροειδής... αξίας 4,3 τρισ. ευρώ περνάει κοντά στη Γη
Ο αστεροειδής UW-158 θα διέλθει σε κοντινή απόσταση από τον πλανήτη μας την Κυριακή, στις 22:00. Τι το ιδιαίτερο έχει ο συγκεκριμένος αστεροειδής; Είναι το ακριβότερο αντικείμενο στο διάστημα που έχει εντοπιστεί.

Η σύνθεσή του UW-158 είναι σε μεγάλο ποσοστό από πλατίνα, γεγονός που τον κατατάσσει σε μία ιδιαιτέρως σπάνια κατηγορία, ενώ οπτικά είναι αρκετά εντυπωσιακός.

Βάσει των παρατηρήσεων που έχουν γίνει, ο αστεροειδής είναι λιγότερο από ένα χιλιόμετρο σε πλάτος.

Η σύστασή από πλατίνα του UW-158 έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον ανθρακωρύχων, οι οποίοι επιθυμούν να εκμεταλλευθούν τις πλούσιες πηγές που υπάρχουν σε αφθονία στο ηλιακό μας σύστημα στο μέλλον. Υπάρχουν εταιρίες οι οποίες καταστρώνουν τα σχέδιά τους από τώρα, ώστε να είναι έτοιμες να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες που θα παρέχονται  από το σχέδιο εξερεύνησης του διαστήματος.

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Εισήγηση για πόντιση της πλατφόρμας Σκαραβαίος 4 ανοιχτά της Λεμεσού


Την πόντιση της πλατφόρμας «Σκαραβαίος 4», η οποία τους τελευταίους τέσσερις μήνες βρίσκεται ανοιχτά της Λεμεσού, εισηγούνται πολλοί ειδικοί, προκειμένου να καταστήσουν την Κύπρο την πρώτη χώρα παγκοσμίως που έχει τέτοιο τεχνητό ύφαλο στη θάλασσα της.

Σύμφωνα με τη Σημερινή, η συγκεκριμένη πλατφόρμα, μεγέθους 100 μέτρων Χ 108 μέτρων Χ 50 μέτρων ύψους, πρόκειται να μεταφερθεί στην Τουρκία για να καταστραφεί πολύ σύντομα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, ο Σύνδεσμος Καταδυτικών Κέντρων Κύπρου αλλά και το τμήμα Αλιείας, εισηγήθηκαν εδώ και καιρό την πόντιση της πλατφόρμας, κατόπιν διαπραγματεύσεων της εταιρείας στην οποία ανήκει και της κυπριακής κυβέρνησης. Το έργο αυτό εκτιμούν ειδικοί, θα δημιουργούσε ίσως το πιο συναρπαστικό ναυάγιο του κόσμου.

Το θέμα βρίσκεται και ενώπιον του Υπουργού Γεωργίας Νίκου Κουγιάλη, ενώ οι αποφάσεις πρέπει να παρθούν άμεσα καθώς το ημερήσιο κόστος για την εταιρεία ανέρχεται στις 25 χιλιάδες ευρώ, για αυτό και η μετακίνηση της στην Τουρκία για αποσυναρμολόγηση και καταστροφή είναι θέμα χρόνου.


ΠΗΓΗ:energypress.gr

ΤΟ "ΝΑΙ" ΤΟΥ ΖΟΥΡΑΡΗ !...



ΠΗΓΗ:logoplokies.blogspot.gr

Σκουρλέτης στη θέση του Λαφαζάνη

Αποτέλεσμα εικόνας για Σκουρλέτης
Ο Π. Σκουρλέτης, σύμφωνα με πληροφορίες του real.gr, είναι ο νέος υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης στη θέση του Π. Λαφαζάνη.

Για τη θέση του Π. Σκουρλέτη έχει γίνει πρόταση στον Αλέξη Μητρόπουλο, ενώ για τη θέση του Δημήτρη Στρατούλη έχει γίνει πρόταση στον Σάββα Ρομπόλη.

Νέα κυβερνητική εκπρόσωπος αναλαμβάνει η Όλγα Γεροβασίλη, ενώ ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης θα αναλάβει καθήκοντα κοινοβουλευτικού εκπροσώπου δίπλα στον Ν. Φίλη. 

Τα τηλεφωνήματα του πρωθπυουργού προς τους υποψήφιους υπουργούς συνεχίζονται, ενώ ο ανασχηματισμός θα γίνει το αργότερο σήμερα.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση της σύνθεσης της νέας κυβέρνησης θα ακολουθήσει η ορκωμοσία κι εντός της ημέρας η παράδοση παραλαβή.


ΠΗΓΗ:euro2day.gr

Ο Λίνεκερ πάντα δικαιώνεται, στο τέλος ο Σόιμπλε θα επιβάλλει το "προσωρινό" Grexit;


Δυο μέρες πριν το δημοψήφισμα θυμηθήκαμε το Γκάρυ Λίνεκερ, το γκολτζή της Εθνικής Αγγλίας που έμεινε στη ιστορία για τη "μυθική" ατάκα "το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα που παίζουν 11 εναντίον 11 και στο τέλος κερδίζουν πάντα οι Γερμανοί". Και μπορεί το δημοψήφισμα να κατέληξε σ' ένα καθαρό ΟΧΙ, αλλά το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης στις 12/7 ήταν απογοητευτικό.

Τρεις ήταν οι επιλογές κατά τον Τσίπρα: αποδοχή της επονείδιστης συμφωνίας, άτακτη χρεοκοπία ή αποδοχή της πρότασης του Σόιμπλε για "προσωρινό" Grexit, "προσωρινή" συμφωνημένη έξοδο απ' το ευρώ. Υπήρχε και η επιλογή της δραχμής, αλλά χρειάζεται προετοιμασία κι όπως φάνηκε προετοιμασία δεν υπήρχε, άλλωστε οι 5 μήνες της νέας κυβέρνησης είναι πολύ λίγοι για τέτοια εγχειρήματα. Όλοι φυσικά γνωρίζουν πως για το "προσωρινό" Grexit ισχύει το "ουδέν μονιμότερον του προσωρινού", αλλά το πράγμα έχει μπλέξει και να δούμε πώς θα ξεμπλέξουμε.

Ο Σόιμπλε φαίνεται ν' ακούει τη γνώμη των συμβούλων του Υπουργείου του, με επικεφαλής το...

ΕΛΠΕ: Το ιρανικό αργό θα μειώσει τις τιμές για τα διϋλιστήρια της Μεσογείου


Τα διϋλιστήρια της Μεσογείου δεν βλέπουν την ώρα για να αγοράσουν και πάλι ιρανικό αργό πετρέλαιο, μόλις λήξουν οι κυρώσεις που επέβαλε το 2012 η Δύση.

Καθώς η Τεχεράνη συμφώνησε πλέον να δώσει τέλος στο πυρηνικό της πρόγραμμα με αντάλλαγμα την επιστροφή στις αγορές, η συγκεκριμένη ποικιλία αργού που παράγει είναι ιδιαίτερα δελεαστική για τα διϋλιστήρια, τόσο τεχνικά, όσο και σε όρους τιμής.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση στελέχους των ΕΛΠΕ στο Reuters ότι ...

Απόφαση του διαιτητικού δικαστηρίου στη διαμάχη ΔΕΠΑ με BOTAS - 100 εκατ. δολάρια ζητάει η Τουρκία


Η ΔΕΠΑ δεν πρόκειται να αποφύγει την καταβολή χρηματικού ποσού προς την Τουρκική BOTAS ως αναδρομικές χρεώσεις για ένα κομμάτι της φόρμουλας με την οποία καθορίζεται η τιμή πώλησης του Αζέρικου αερίου. Παραμένει όμως σε εκκρεμότητα αν αυτό το ποσό θα είναι 100 εκατ. δολάρια που το υπολογίζουν οι Τούρκοι ή αν θα είναι μικρότερο, όπως διεκδικεί η ελληνική εταιρεία.

Αυτό προκύπτει μετά την «διαδικαστική απόφαση» που εξέδωσε το διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο  με έδρα το Παρίσι, στο οποίο έχουν προσφύγει η ΔΕΠΑ και η Τουρκική BOTAS. Το Δικαστήριο περιγράφει τις βασικές αρχές επίλυσης της διαφοράς αλλά δεν αναφέρει ποσά. Αυτά θα προκύψουν από τις συναντήσεις που θα έχουν οι δύο εταιρείες για την υλοποίηση της απόφασης.

Πάντως ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας, Τανέρ Γιλντίζ, κάνει λόγο για...