Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Μετά το 2014 η Έναρξη Ερευνών Υδρογονανθράκων στην Ελλάδα, Τονίζουν τα ΕΛΠΕ



Το νωρίτερο σε δύο χρόνια από σήμερα θα ξεκινήσουν οι δημοπρατήσεις περιοχών για έρευνες υδρογονανθράκων στην Ελλάδα, τόνισε σήμερα μιλώντας σήμερα στη διάρκεια ενημερωτικής εκδήλωσης του ΤΕΕ –Τμ. Ανατ. Μακεδονίας στην Καβάλα ο διευθυντή Έρευνας και Παραγωγής των ΕΛΠΕ κ. Γιάννης Γρηγορίου.
Στην ομιλία του στην εκδήλωση του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας – Τμήμα Ανατολικής Μακεδονίας με θέμα: «Έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στην Ελλάδα», ο κ. Γρηγορίου υπογράμμισε ότι ο θαλάσσιος κόλπος της Καβάλας, ανοιχτά τη Θάσου, θα παραμένει – εφόσον υπάρχει βέβαια πετρέλαιο – η μοναδική περιοχή στην Ελλάδα που θα γίνεται εξόρυξη καθώς με τους πλέον αισιόδοξους υπολογισμούς δεν πρόκειται να διεξαχθεί παραγωγική γεώτρηση σε άλλο σημείο της χώρας πριν το 2020.
Το στέλεχος των ΕΛΠΕ, εξάλλου, κάλεσε τους πολιτικούς να μη βαυκαλίζονται – όπως χαρακτηριστικά ανέφερε - με συνεντεύξεις σε ελληνικά ΜΜΕ, αλλά να κλείσουν τις τρύπες που υπάρχουν στη νομοθεσία και να βγουν σε αναζήτηση επενδυτών.
Αναλυτικότερα, ο κ. Γρηγορίου επισήμανε ότι «σε δύο χρόνια από σήμερα, αν όλα πάνε καλά, θα γίνουν οι πρώτες δημοπρατήσεις περιοχών – οικοπέδων – προς έρευνα. Όσο εντοπίζονται περιοχές με ενδιαφέρον θα εστιάζεται σε εκείνα τα σημεία η σεισμική έρευνα και εφόσον υπάρχει ισχυρή πεποίθηση για ανεύρεση υδρογονανθράκων, θ’ αρχίσουν στη συνέχεια οι ερευνητικές γεωτρήσεις. Αν δεν φτάσουμε στο τεστ καύσης και την οριοθέτηση της περιοχής δεν μπορούμε να μιλάμε για κοίτασμα αλλά απλά για πόρους» 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου