Τρίτη 30 Ιουνίου 2020

Ποιος δικαιούται τι στη Μεσόγειο;


Η καθηγήτρια Νέλε Ματς-Λυκ είναι διευθύντρια του Ινστιτούτου για το Διεθνές Δίκαιο Βάλτερ Σύκινγκ του Πανεπιστημίου του Κιέλου. Πρόκειται για ένα από τα διεθνώς κορυφαία επιστημονικά ιδρύματα σε ό,τι αφορά το δίκαιο της θάλασσας. Η συζήτηση με την κ. Ματς-Λυκ περιστράφηκε γύρω από ζητήματα που αφορούν τη χάραξη των θαλάσσιων συνόρων στη Μεσόγειο.

Deutsche Welle: Κυρία Ματς-Λυκ, πόσο ξεκάθαρα ρυθμίζεται στο διεθνές δίκαιο η κατανομή των θαλάσσιων περιοχών σε σχέση..

Σαουδική Αραβία: Μεγαλύτερος παραγωγός υδρογονανθράκων έως το 2050


Η Σαουδική Αραβία θα είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός υδρογονανθράκων στον κόσμο, ακόμα και το 2050, δήλωσε την Πέμπτη 25 Ιουνίου ο υπουργός Ενέργειας του Βασιλείου, πρίγκιπας Abdulaziz, μιλώντας κατά τη διάρκεια ενός εικονικού συνεδρίου που συγκλήθηκε από το Ινστιτούτο Μελλοντικών Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας (FII-I).

Στο ψηφιακό αυτό συνέδριο συζητήθηκαν η ανάκαμψη από την πανδημία του κορονοϊού και το πώς μπορούν να τεθούν σε προτεραιότητα η βιωσιμότητα και οι πράσινες στρατηγικές.

Ερωτηθείς για τις προβλέψεις του όσον αφορά την...

Noble: Aνάπτυξη «Αφροδίτης» με βάση πάγκόσμια ζήτηση & συνθήκες αγοράς


Η ανάπτυξη της παρθενικής ανακάλυψης φυσικού του κοιτάσματος Αφροδίτη  στην Κυπριακή ΑΟΖ αντιμετωπίζει ένα αβέβαιο μέλλον καθώς η διαχειρίστρια εταιρεία Noble Energy κοιτάζει να αναθεωρήσει το χρονοδιάγραμμα για την ανάπτυξη του έργο, αναφέρει η ιστοσελίδα Platts

Όπως σημειώνεται, η ανάπτυξη του κοιτάσματος 4,1 TcF που ανακαλύφθηκε το 2011 φάνηκε να επιταχύνθηκε επιτέλους τον Νοέμβριο του περασμένου έτους με την υπογραφή νέας συμφωνίας εκμετάλλευσης φυσικού αερίου μεταξύ...

Υπ.Εσωτερικών: «Παρελθόν» από αύριο η ειδική άδεια στις ευπαθείς ομάδες για το Δημόσιο


Όπως γνωστοποίησε σχετική εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών, κατόπιν εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού, παρελθόν θα αποτελεί από αύριο 1η Ιουλίου η ειδική άδεια απουσίας από την εργασία δημοσίων υπαλλήλων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Όπως γνωστοποιεί η σχετική εγκύκλιος του ΥΠΕΣ παραμένουν σε ισχύ η πάγιες διατάξεις για χορήγηση αναρρωτικών αδειών.

Παράλληλα όμως, οι αρμόδιες υπηρεσίες προσωπικού..

ΕΛΠΕ: Με εύλογη αποτίμηση η πώληση του 35% στη ΔΕΠΑ Διεθνών Έργων


Την πώληση του 35% των μετοχών των ΕΛΠΕ στη ΔΕΠΑ Διεθνών Έργων επιβεβαίωσε χθες από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κωστής Χατζηδάκης, τονίζοντας ότι θα γίνει με την πρόσληψη συμβούλου και με εύλογη αποτίμηση.

Ο κ. Χατζηδάκης κατά την ακρόαση από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της νέας διοίκησης της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων Α.Ε, απάντησε σε ερωτήσεις βουλευτών, οι οποίοι υποστήριξαν ότι η ενσωμάτωση των δραστηριοτήτων της εταιρείας στην ΕΔΕΥ, εγείρει θέματα...

Αίτηση πτώχευσης υπέβαλε η Chesapeake Energy - Διαγράφει χρέος πάνω από $7 δισ.


Ο ενεργειακός κολοσσός Chesapeake Energy αναγκάστηκε να υποβάλει αίτηση πτώχευσης και έγινε έτσι ένα από τα μεγαλύτερα θύματα της θεαματικής κατάρρευσης της ζήτησης ενέργειας από το παγκόσμιο lockdown ως αποτέλεσμα της πανδημίας του κορονοϊού, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Η εταιρεία που εδρεύει στην Oklahoma City υπέβαλε αίτηση για προστασία από τους πιστωτές της, σύμφωνα με το Chapter 11, στο αμερικανικό πτωχευτικό δικαστήριο στη νότια περιφέρεια του Τέξας, την Κυριακή, καταγράφοντας...

Α.Σιάμισιης (ΕΛΠΕ): Tα υγρά καύσιμα αναγκαία για τα επόμενα 30 χρόνια - Θα ανέβουν οι τιμές, όχι όμως στα 100 δολάρια


Την εκτίμηση ότι οι τιμές του αργού πετρελαίου θα ανακάμψουν τους επόμενους μήνες, χωρίς ωστόσο να συμμερίζεται προβλέψεις για τιμή βαρελιού στα 100 δολ, έκανε ο διευθύνων σύμβουλος των Ελληνικών Πετρελαίων Ανδρέας Σιάμισιης, μιλώντας σε διαδικτυακή εκδήλωση του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου με θέμα την κρίση της αγοράς του πετρελαίου.

Όπως είπε οι χαμηλές τιμές του πετρελαίου βοηθούν στην ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας, όμως ταυτόχρονα ασκούν ισχυρές πιέσεις στις εταιρίες που δραστηριοποιούνται στην βιομηχανία του πετρελαίου.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο..