Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018

Η Greenpeace για υπερθέρμναση πλανήτη: 1.5 βαθμός Κελσίου: πες ό,τι θες, δεν κοστίζει τίποτα

Από το worldenergynews.gr
Ο ένας υπουργός υπογράφει περήφανα νέες άδειες για έρευνες εξόρυξης υδρογονανθράκων και ο άλλος διατυμπανίζει ότι οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η ΕΕ για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής είναι κατώτερες των προσδοκιών και ζητά την αναθεώρησή τους επί το αυστηρότερον. 

Ο Έλληνας αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, με άλλους 14 Ευρωπαίους συναδέλφους του, ζητά επισήμως πιο φιλόδοξες δεσμεύσεις από την πλευρά της ΕΕ, ενώ την ίδια στιγμή, η χώρα:

Ηγέτης στην παραγωγή της Βόρειας Θάλασσας η νορβηγική Equinor

Από το worldenergynews.gr
Ηγέτης στην παραγωγή της Βόρειας Θάλασσας αναμένεται να καταστεί ο νορβηγικός γίγαντας Equinor τα επόμενα επτά χρόνια, σύμφωνα με νέα έκθεση.

Ειδικότερα, η ερευνητική εταιρεία GlobalData εξέτασε την παραγωγή και τις κεφαλαιουχικές δαπάνες για μελλοντικά έργα στη Βόρεια Θάλασσα από το 2018 έως το 2025.

Η έκθεση επικεντρώνεται..

Γιατί οι Τούρκοι θέλουν έναρξη γεωτρήσεων στις 29 Οκτωβρίου

Από το sigmalive.com
Η Τουρκία επέλεξε να διεξάγει γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο για τις 29 Οκτωβρίου όπου αποτελεί μια συμβολική ημερομηνία δήλωσε στο Sputnik o πρόεδρος της Επιτροπής Ενέργειας του Ρεπουπλικανικού  Κόμματος (CHP) της Τουρκίας  και ο πρόεδρος της Επιτροπής Ενεργειακών Πολιτικών του Τουρκικού Επιμελητηρίου Πετρελαίου Νecdet Pamir.

«Την ημέρα αυτή γιορτάζεται η διακήρυξη της Δημοκρατίας της Τουρκίας.  Επομένως σύμφωνα με τη δήλωση του Υπουργού, δείχνει ότι..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΠ

Από το pseep.gr
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Η προσπάθεια της πρώτης "αριστερής" κυβέρνησης της χώρας για το εγκληµατικό ξεπούληµα των ΕΛΠΕ συνεχίζεται µε αµείωτη ένταση.

Πίσω από το πέπλο της σιωπής που έντεχνα υφαίνουν οι επιτελείς του "ιδεολόγου" υπουργού τις τελευταίες µέρες, στήνεται ένας ολόκληρος µηχανισµός αποτελούµενος από νοµικούς, παράγοντες της αγοράς, οικονοµολόγους αλλά και κοράκια της δηµοσιογραφίας.

Όλοι οι παραπάνω έχουν ως µοναδικό στόχο να προλάβουν..

Νόμος του 1950 αποθαρρύνει τις επενδύσεις στην Ελλάδα, σύμφωνα με το Euractiv

Από το worldenergynews.gr
Μια παλιά πρόβλεψη του κώδικα ποινικής δικονομίας που χρονολογείται από το 1950 αποτρέπει τις ιδιωτικές επενδύσεις σε πρότζεκτ όπου συμμετέχει και ο δημόσιος τομέας, εμποδίζοντας την πιθανή επενδυτική έκρηξη που έχει ανάγκη η χώρα αναφέρει δημοσίευμα του ευρωπαϊκού πρακτορείου Euractiv.

Μετά από οκτώ χρόνια πολιτικής λιτότητας και οικονομικής στασιμότητας, η Ελλάδα βγήκε από το Μνημόνιο τον Αύγουστο. Με βάση τους όρους ..

Σ. Αραβία: Μην αποκλείετε εκτίναξη των τιμών του αργού στα 100 ή και 200 δολ.

Από το naftemporiki.gr
Στο ισχυρότερο όπλο της, το πετρέλαιο, προειδοποιεί ότι θα καταφύγει η Σαουδική Αραβία, που δέχεται εντεινόμενες πιέσεις από την Δύση για την υπόθεση Κασόγκι. Η εξαφάνιση του Σαουδάραβα δημοσιογράφου έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις σε Ευρώπη και ΗΠΑ. 

Οι νέες απειλές ήρθαν δια στόματος του γενικού διευθυντή της κρατικής τηλεόρασης Al Arabiya, Τουρκί Αλνταχίλ. «Εάν η τιμή του πετρελαίου κοντά στα 80 δολάρια εξοργίζει τον πρόεδρο Τραμπ, κανείς δεν θα πρέπει..

ΕΛΠΕ: Παράταση στην κατάθεση δεσμευτικών προσφορών και φήμες για αμερικανική εταιρεία - έκπληξη

Από το newmoney.gr
Στην παράταση που αναμένεται να δώσει το ΤΑΙΠΕΔ για την υποβολή δεσμευτικών προσφορών θα κριθεί εάν ο διαγωνισμός για την μαμούθ ιδιωτικοποίηση των ελληνικών πετρελαίων, θα παιχτεί ανάμεσα στους δύο κορυφαίους διεθνείς traders, την Ελβετική Glencore και την Ολλανδική Vitol ή αν έστω και την τελευταία στιγμή, θα εμφανιστεί και άλλος ή άλλοι μνηστήρες προκειμένου να συγκροτηθούν κοινοπραξίες.

Στο ΤΑΙΠΕΔ κρατούν μικρό καλάθι ωστόσο τις επόμενες μέρες θα φανεί αν θα επιβεβαιωθούν οι φόβοι ή εάν θα συμβε..

Έτοιμη και για το Χρηματιστήριο του Τελ Αβίβ η Energean – Eνημέρωση επενδυτών για Ισραήλ, Πρίνο και Μαυροβούνιο

Από το energypress.gr
Το επόμενο μεγάλο βήμα στα επενδυτικά της σχέδια αναμένεται να κάνει η Energean Oil & Gas εισάγοντας τις μετοχές της και στο Χρηματιστήριο του Τελ Αβίβ.

Η παράλληλη εισαγωγή τοποθετείται χρονικά προς το τέλος του Οκτωβρίου, ενώ υπενθυμίζεται ότι μετοχές της εταιρίας διαπραγματεύονται και στην Κύρια Αγορά του χρηματιστηρίου του Λονδίνου. ΗEnergean Oil & Gas, όμως, δεν σταματά εδώ.

Ομάδα αναλυτών κι επενδυτών από το Ηνωμένο Βασίλειο και το Ισραήλ είχε..

Το σημαντικότερο διυλιστήριο της Λιβύης ενδέχεται να αναστείλει τη λειτουργία του

Από το left.gr
Σε απόσταση 45 χιλιομέτρων από την Τρίπολη, το διυλιστήριο στη Ζαουίγια θεωρητικά φυλάσσεται από τους Φρουρούς των Πετρελαϊκών Εγκαταστάσεων, μια παραστρατιωτική οργάνωση.

Όμως «το διοικητικό συμβούλιο της ΕΕΠ προειδοποίησε τους Φρουρούς των Πετρελαϊκών Εγκαταστάσεων και τις αρμόδιες αρχές για την απουσία μέτρων ασφαλείας στην τοποθεσία του διυλιστηρίου», ανέφερε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπό της.

Αν δεν ληφθούν μέτρα..

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΣΕΕΠ

Από το pseep.gr

Στο πλαίσιο του σχεδιασµού του Σωµατείου µας ώστε να ανατραπεί η περαιτέρω ιδιωτικοποίηση των ΕΛΠΕ, σας γνωρίζουµε ότι προχωρήσαµε την Παρασκευή 12/10/2018, όπως είχαµε δηλώσει, σε ενηµέρωση και των αρµόδιων βρετανικών εποπτικών αρχών, για την διαδικασία που έχει τεθεί σε κίνηση από το ΤΑΙΠΕ∆, δεδοµένου ότι τα ΕΛΠΕ είναι ..

Παρέμβαση από σωματείο εργαζομένων των ΕΛΠΕ στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς της Βρετανίας για την ιδιωτικοποίηση

Από το energypress.gr
Σε παρέμβαση προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς της Βρετανίας, προκειμένου ει δυνατόν να καθυστερήσει ο διαγωνισμός πώλησης των ΕΛΠΕ, προχώρησε σύμφωνα με τις πληροφορίες του "Energypress", την εβδομάδα που πέρασε, το σωματείο εργαζομένων του ομίλου.

Δεδομένου ότι η μετοχή των ΕΛΠΕ διαπραγματεύεται και στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, οι νομικοί εκπρόσωποι του ΠΣΕΕΠ υπέβαλαν..

Σήμα κινδύνου από την IEA: «Η ακριβή ενέργεια επέστρεψε» και τώρα απειλεί την παγκόσμια οικονομία

Από το worldenergynews.gr
Ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (ΙΕΑ) ανησυχεί για τη μεγάλη αύξηση των τιμών της ενέργειας, σύμφωνα με την τελευταία μηνιαία έκθεσή του, με τις τιμές πετρελαίου, φυσικού αερίου και άνθρακα να διαπραγματεύονται  σε πολυετή ανώτατα όρια.
"
Η θέση μας είναι ότι η δαπανηρή ενέργεια είναι πίσω ... Και αποτελεί απειλή για την οικονομική ανάπτυξη", ανακοίνωσε την Παρασκευή 12/10/2018 η οργανισμός που εδρεύει στο Παρίσι.

Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν περισσότερο..