Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2022

Τα μικρόβια της Ανταρκτικής που τρώνε καύσιμα μπορεί να βοηθήσουν στον καθαρισμό των πλαστικών

 


Μια ομάδα Αργεντινών επιστημόνων χρησιμοποιεί μικροοργανισμούς εγγενείς στην Ανταρκτική για να καθαρίσει τη ρύπανση από καύσιμα και ενδεχομένως πλαστικά στις παρθένες εκτάσεις της λευκής ηπείρου.

Τα μικροσκοπικά μικρόβια τρυπούν..

Ολοκληρώθηκαν οι θαλάσσιες γεωφυσικές έρευνες για φυσικό αέριο στον Κυπαρισσιακό κόλπο

 




Οι έρευνες πραγματοποιήθηκαν από την εταιρεία πρόσκτησης και επεξεργασίας θαλάσσιων γεωφυσικών δεδομένων Shearwater σε έκταση 3.421 km2, διαχειριστής της οποίας είναι τα Ελληνικά Πετρέλαια.

Ολοκληρώθηκαν σήμερα με επιτυχία οι γεωφυσικές έρευνες για φυσικό..

Δορυφόροι αποκάλυψαν για πρώτη φορά τις χώρες που έχουν τις μεγαλύτερες διαρροές μεθανίου

 



Τεράστιες στήλες μεθανίου, ενός πολύ ισχυρού «αερίου του θερμοκηπίου», οι οποίες διαρρέουν από πηγές και εγκαταστάσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου, χαρτογραφήθηκαν σε παγκόσμιο επίπεδο -για πρώτη φορά- με τη βοήθεια των ευρωπαϊκών δορυφόρων Sentinel. Περίπου 150 στήλες μεθανίου τον μήνα παρατηρήθηκαν από το διάστημα να καλύπτουν..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

 


Διοικητικός & Οικονομικός Απολογισμός ΠΣΕΕΠ & ΤΑΑΤ 2021

 











Περισσότερα εδώ

Ανακοίνωση για ΔΣ ΠΣΕΕΠ

 

  

Ανακοίνωση του Τομέα Εργασίας του Κινήματος Αλλαγής : Η ΛΑΡΚΟ είναι και οι εργαζόμενοί της

 




Η Κυβέρνηση εξήγγειλε την απογύμνωση της ΛΑΡΚΟ από τους εργαζόμενους, την απόλυση και την εκδίωξή τους από τους εργατικούς οικίσκους όπου διαμένουν με την οικογένειές τους, προκειμένου να προχωρήσει στην πώληση της επιχείρησης. Έτσι τα ελλείμματα και την κακοδιαχείριση καλούνται να πληρώσουν οι εργαζόμενοι, ακόμη..

Εξετάζεται φόρος για τα εφάπαξ των επαγγελματικών Ταμείων

 



Τη φορολογήση των εφάπαξ των επαγγελματικών ταμείων προανήγγειλε ουσιαστικά χθες ο Υφυπουργός Εργασίας, κ. Πάνος Τσακλόγλου, μιλώντας σε εκδήλωση παρουσίασης μελέτης του ΙΟΒΕ για λογαριασμό της Ελληνικής Ένωσης Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης (ΕΛΕΤΕΑ).

Όπως ανέφερε..