Πέμπτη 4 Ιουλίου 2019

Από σήμερα η πρόσβαση των εργαζομένων στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ

Από το naftemporiki.gr
Σε λειτουργία τίθεται από σήμερα η πιλοτική εφαρμογή της πλατφόρμας με την οποία οι εργαζόμενοι αποκτούν πρόσβαση στο Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ».

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, μετά την ψήφιση του ν. 4611/2019 και την απαιτούμενη τεχνική αναβάθμιση του Πληροφοριακού Συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ», δίνεται πλέον..

Wood Mackenzie: Επενδύσεις 4,5 τρισ. δολαρίων απαιτεί η αντικατάσταση των ορυκτών καυσίμων με ΑΠΕ

Από το worldenergynews.gr
Η αντικατάσταση των ορυκτών καυσίμων με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας θα μπορούσε να κοστίσει 4,5 τρισεκατομμύρια δολάρια σε επενδύσεις τα επόμενα 10 με 20 χρόνια, σύμφωνα με την Wood Mackenzie.

Μια τέτοια απομάκρυνση από τα ορυκτά καύσιμα απαιτεί την εγκατάσταση 1.600 GW νέας ηλιακής και αιολικής χωρητικότητας, αναφέρει η Wood Mackenzie. Αυτό συγκρίνεται με συνολική χωρητικότητα 1,060 GW στις Ηνωμένες Πολιτείες, εκ των οποίων 130 GW ανανεώσιμη δυναμικότητα.

Ωστόσο, δεν υπάρχει ακόμα..

Εννέα υποτροφίες από το ΑΠΘ και τον Όμιλο ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ

Από το iliaweb.gr
Στο πλαίσιο του Συμφώνου Συνεργασίας που έχει υπογράψει το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης με την εταιρεία ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, η Επιτροπή Ερευνών του ΑΠΘ προκηρύσσει τη χορήγηση εννέα υποτροφιών σε φοιτητές/φοιτήτριες Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών και σε υποψήφιους Διδάκτορες του ΑΠΘ.

Το Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ..

Πως οι Τούρκοι σχεδιάζουν την ανατροπή του άξονα Ελλάδας - Κύπρου στην ΑΟΖ

Από το worldenergynews.gr
Επειγόντως συμφωνία Τουρκίας με την κυβέρνηση της Τρίπολης (Λιβυκή Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας) για την ΑΟΖ αγνοώντας τον στρατηγό Χαλίφα Χαφτάρ, προτείνει ο εν αποστρατεία υποστράτηγος Τζεμ Γκιουρντενίρ, υποστηρίζοντας ότι “τα 39 τ. χλμ που έκλεψε η Ελλάδα από τον θαλάσσιο χώρο της Λιβύης στην πραγματικότητα..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΑΣΠΡΟΦΟΣ A.E.

Συνάδελφοι,

Ο αγώνας για τη μετατροπή των συμβάσεων των συναδέλφων με ΔΠΥ είναι διαρκής και συνεχίζεται από το Σωματείο και τους εργαζόμενους που εργάζονται κάτω από ακριβώς τις ίδιες συνθήκες για την ΑΣΠΡΟΦΟΣ και το μέλλον της Εταιρείας μας.

Αναμένουμε από τη Διοίκηση του Ομίλου να προχωρήσει..

Η ΝΔ αυτοαποκαλύφθηκε: ΔΕΗ τέλος, τηλέφωνο από Γερμανούς και ρεύμα από Γάλλους!


Από το greeklignite.blogspot.com
Μιλώντας στις 28/3/2019 σε συνέδριο ο τομεάρχης ενέργειας της ΝΔ Κ. Σκρέκας είχε πει για τη ΔΕΗ πως "η εταιρεία θεωρείται κάτι παραπάνω από "ζόμπι"", επειδή, λέει, "η αναλογία χρέους-EBITDA αναμένεται να φτάσει το 15 πέρυσι και φέτος". Μια μέρα μετά είχα σχολιάσει πως είναι Έτοιμοι για το μεγάλο ρεσάλτο στη δημόσια περιουσία, δεν κρατούν πια ούτε τα προσχήματα! 

Παραμονές των εκλογών αποδεικνύεται πλέον πως όχι μόνο είχα δίκιο, αλλά η κατάσταση είναι ακόμα χειρότερη, η ΝΔ θέλει να εξαφανίσει πλήρως τη ΔΕΗ! 

Μην τους αφήσετε!

Το "μυστικό" σχέδιο..

Η «Egypt Today» για την υπογραφή συμφωνίας Κύπρου - Αιγύπτου και τον υποθαλάσσιο αγωγό φυσικού αερίου

Από το worldenergynews.gr
Για το κορυφαίο γεγονός της επικύρωσης συμφωνίας μεταξύ της Αιγύπτου και της Κύπρου για τον υποθαλάσσιο αγωγό φυσικού αερίου, γράφει σε σημερινό ρεπορτάζ της η αγγλόφωνη αιγυπτιακή εφημερίδα «Egypt Today».

Η εφημερίδα αναφέρει ότι «η συμφωνία υπογράφηκε τον Σεπτέμβριο και αφορά την κατασκευή υποθαλάσσιου αγωγού για την άντληση κυπριακού φυσικού αερίου στην Αίγυπτο για επεξεργασία προς εξαγωγή στην Ευρώπη. Η συμφωνία εγκρίθηκε..

Έφτασαν τα υποστηρικτικά πλοία για την γεώτρηση του Yavuz

Από το sigmalive.com
Δύο πρόσθετα σκάφη έφτασαν ανοιχτά του λιμανιού της Μερσίνας, προκειμένου να βοηθήσουν το επόμενο διάστημα το τουρκικό γεωτρύπανο YAVUZ στις έκνομες ενέργειές του στο ανοιχτά της Καρπασίας.

Πρόκειται για το σκάφος SANCAR, που μέχρι πρότινος έφερε το όνομα SIEM SOPHIE) και βοήθησε και στη γεώτρηση του Πορθητή.

Το δεύτερο σκάφος είναι..

Παρελθόν οι επενδύσεις σε εταιρείες ορυκτών καυσίμων από το National Trust - Το χρονοδιάγραμμα

Από το worldenergynews.gr
Παρελθόν αποτελούν από εδώ και στο εξής οι επενδύσεις του National Trust, (ανεξάρτητου φιλανθρωπικού Ιδρύματος για την προστασία του περιβάλλοντος και της πολιτιστικής κληρονομιάς 
στην Αγγλία, την Ουαλία και τη Βόρεια Ιρλανδία) σε εταιρείες ορυκτών καυσίμων.

Το ίδρυμα έθεσε τριετές χρονοδιάγραμμα, αλλά αναμένει..

EIA: Μειώθηκαν κατά 1,1 εκατ. βαρέλια τα αποθέματα αργού και κατά 1,6 εκατ. βαρέλια της βενζίνης στις ΗΠΑ

Από το worldenergynews.gr
Τα αποθέματα αργού και βενζίνης των ΗΠΑ υποχώρησαν λιγότερο από το αναμενόμενο την περασμένη εβδομάδα, ενώ τα αποθέματα αποσταγμάτων αυξήθηκαν απροσδόκητα, σύμφωνα με την Υπηρεσία Ενεργειακών Πληροφοριών ΕΙΑ  την Τετάρτη 3/7/2019.

Τα αποθέματα  αργού μειώθηκαν κατά 1,1 εκατομμύρια βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, σε σύγκριση με τις προσδοκίες..