Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

Προειδοποίηση Λαγκάρντ: "Η τιμή του πετρελαίου θα μείνει χαμηλή για πολύ καιρό"

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο
Οι τιμές του αργού πετρελαίου θα παραμείνουν χαμηλά για παρατεταμένη περίοδο και οι πετρελαιοπαραγωγές χώρες θα πρέπει να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα.   Αυτό υποστήριξε η διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ σε ομιλία της στο Αμπου Ντάμπι κάνοντας έκκληση στις χώρες του Κόλπου να μειώσουν τις δαπάνες και να αυξήσουν τους φόρους. Oι τιμές του αργού πετρελαίου θα παραμείνουν σε χαμηλά επίπεδα για μεγαλύτερο από το αναμενόμενο διάστημα, δήλωσε η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ.  

 Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η επικεφαλής του ΔΝΤ, τόνισε ότι..

Αναβολή της δίκης της ΓΕΝΟΠ


Σε αναβολή οδηγείται η πολύκροτη δίκη της ΓΕΝΟΠ και της ΔΕΗ για τα κακουργηματικού χαρακτήρα αδικίματα που σχετίζονται με την περίφημη υπόθεση ΓΕΝΟΠ-tours. Η εκδίκαση επρόκειτο να ξεκινήσει σήμερα αλλά η αποχή των δικηγόρων που συνεχίζεται και αυτή την εβδομάδα, αναγκαστικά την αναβάλει. Θυμίζω ότι κατηγορούμενοι είναι συνολικά 59 πρόσωπα (από τον πρώην πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ Νίκο Φωτόπουλο, και τον αρχισυνδικαλιστή Ρίζο Ρίζο, έως τον πρώην πρόεδρο της ΔΕΗ Αρθούρο Ζερβό). Πέραν της αποχής των δικηγόρων, εγώ απορώ που θα βρεθεί τόσο μεγάλη αίθουσα για να φιλοξενήσει 59 κατηγορούμενους και δεν ξέρω και εγώ πόσους συνήγορους;

ΠΗΓΗ:energypress.gr/blogs

ΘΕΣΕΙΣ - ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ Π.Ο.Ε. ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ του ΣΧΕΔΙΟΥ ΝΟΜΟΥ που έχει αναρτηθεί από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την εναρμόνιση της ΟΔΗΓΙΑΣ 2013/30/ΕΕ στην Ελληνική Νομοθεσία.

Π.Ο.Ε.
1. ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΤΗ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΗΣ ΟΔΗΓΙΑΣ 2013/30/ΕΕ ΚΑΙ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΣΕ ΧΩΡΕΣ ΟΠΩΣ Η ΑΓΓΛΙΑ ΚΑΙ Η ΝΟΡΒΗΓΙΑ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενέργειας (Π.Ο.Ε.) ήταν ο μοναδικός συνδικαλιστικός φορέας της
Ελλάδας που συμμετείχε ενεργά στη σύσταση της Οδηγίας από το 2012 με εκπροσώπους της
μέσω της Ευρωπαϊκής Αντιπροσωπευτικής Ομοσπονδίας IndustriAll. Η IndustriAll δημιούργησε
μια Επιτροπή στην οποία συμμετείχαμε από κοινού με εκπρόσωπους από τις αντίστοιχες
ομοσπονδίες της Αγγλίας, Νορβηγίας, Γερμανίας κτλ.

Η Επιτροπή αυτή συνέθεσε προτάσεις εν όψει της...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΠ

ΠΣΕΕΠ
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι


 Σήµερα 22/02/16 ξεκινάει το Shut Down στις ΒΕΕ. Ύψιστη προτεραιότητα όλων µας παραµένει η Ασφάλεια όλου του προσωπικού καθώς και η πιστή τήρηση όλων των διαδικασιών, τόσο της πορείας των εργασιών όσο και των ασφαλών συνθηκών σταµατήµατος και ξεκινήµατος των µονάδων.

Το ΠΣΕΕΠ ζητά από όλους τους συναδέλφους, µόνιµους και εργολαβικούς,να τηρούν µε ιδιαίτερη προσοχή τα µέτρα ασφαλείας, τόσο για τον εαυτό τους όσο και γι΄ αυτούς που εργάζονται δίπλα τους.
Καλούµε την Εταιρεία να κάνει πράξη τις δεσµεύσεις της, που θέτουν ως προτεραιότητα την ασφάλεια των εργαζοµένων, καθώς και τον σεβασµό του δικαιώµατος στην ανάπαυση. Κανένα χρονοδιάγραµµα και κανένα επιπλέον κόστος, δεν πρέπει να επηρεάσει κατ΄ ελάχιστο τους ανθρώπους που θα εργαστούν σε αυτό.

Καλούµε επίσης όλους τους ..

Γιατί η συμφωνία Σ. Αραβίας και Ρωσίας δεν μπορεί να σταματήσει την έξοδο των επενδυτών από το πετρέλαιο

Γιατί η συμφωνία Σ. Αραβίας και Ρωσίας δεν μπορεί να σταματήσει την έξοδο των επενδυτών από το πετρέλαιο
Η συμφωνία μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και Ρωσίας για τη θέσπιση πλαφόν στην παραγωγή πετρελαίου δεν μπόρεσε να σταματήσει την μεγαλύτερη πτώση πετρελαϊκών στοιχημάτων από τον Ιούλιο.

Η συμφωνία η οποία επετεύχθη στις 16 Φεβρουαρίου δεν πρόκειται να ανανήψει τις τιμές του αργού σύμφωνα με την Goldman Sachs Group. Το Ιράν ανέφερε πως υποστηρίζει τη συμφωνία, αλλά δεν είπε τίποτα για την μείωση της δικής του παραγωγής. Παράλληλα, υπενθυμίζουμε πως υπήρξε άρση των κυρώσεων της εξαγωγής πετρελαίου της χώρας τον προηγούμενο μήνα όταν η χώρα του Περσικού Κόλπου έφτασε σε συμφωνία με τις παγκόσμιες δυνάμεις όσον αφορά τα πυρηνικά της.


"Η συμφωνία δεν πρόκειται να..

Διεθνής Υπηρεσία Ενέργειας (ΙΕΑ): Η τιμή του πετρελαίου θα ξεκινήσει αργή ανάκαμψη το 2017

Διεθνής Υπηρεσία Ενέργειας (ΙΕΑ): Η τιμή του πετρελαίου θα ξεκινήσει αργή ανάκαμψη το 2017
Την εκτίμησή του ότι η αγορά πετρελαίου θα αρχίσει να εξισορροπεί από το 2017 εξέφρασε ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (ΙΕΑ) στην ετήσια έκθεσή του για το Medium-Term Oil Market (MTOMR).

Όπως επισημαίνει η έκθεση, ενώ οι τιμές του πετρελαίου θα πρέπει να αρχίσουν να αυξάνονται σταδιακά όταν η αγορά αρχίζει να εξισορροπείται, η διαθεσιμότητα των πόρων που μπορούν εύκολα και γρήγορα να αξιοποιηθούν θα περιορίσουν το ράλι - τουλάχιστον στο άμεσο μέλλον. Ωστόσο, υπογραμμίζεται ο κίνδυνος μιας ραγδαίας αύξησης των τιμών του πετρελαίου κατά τους τελευταίους μήνες της περιόδου που προκύπτουν από ανεπαρκείς επενδύσεις.

«Είναι εύκολο για τους καταναλωτές να εφησυχαστούν από την αφθονία των αποθεμάτων και των χαμηλών τιμών σήμερα, αλλά θα πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψη το εξής: οι ιστορικές περικοπές των επενδύσεων αυξάνουν τις πιθανότητες για δυσάρεστες εκπλήξεις στις τιμές του πετρελαίου στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον», δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής της IEA Fatih Birol.

Ο ΙΕΑ προβλέπει ότι ..

«Αγκάθι» για την ΕΛ.ΠΕ. οι δανειακές υποχρεώσεις της

«Αγκάθι» για την ΕΛ.ΠΕ. οι δανειακές υποχρεώσεις της
Πρόκληση, που καταλήγει να αποτελεί τεστάρισμα για το μάνατζμεντ της σημερινής διοίκησης της Ελληνικά Πετρέλαια, συνιστά η διαχείριση των δανειακών υποχρεώσεων της εταιρείας, σημαντικό μέρος των οποίων πρέπει να εξυπηρετηθούν από φέτος. Με τους δύο βασικούς μετόχους, το Δημόσιο και την Paneuropean του Λάτση, να λένε όχι στην προοπτική αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της ΕΛ.ΠΕ. ως εναλλακτική λύση, η μόνη επιλογή που αναδύεται είναι η αύξηση των πιστωτικών γραμμών από τις τράπεζες, που αποτελεί και την άμεση προτεραιότητα της διοίκησης της εταιρείας.

Τα ζητήματα αυτά συζήτησε η διοίκηση της ΕΛ.ΠΕ. με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνο Σκουρλέτη, που επισκέφθηκε, την προηγούμενη Παρασκευή, για πρώτη φορά από την ανάληψη των καθηκόντων του, την εταιρεία, και είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί επιτόπου για όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων του ομίλου.

Πάνω από 3 δισ. τα δάνεια, πρέπει να αποταμιεύει 40 εκατ. το μήνα

Το μεγάλο «αγκάθι» για την ΕΛ.ΠΕ. αυτήν τη στιγμή, σύμφωνα με πληροφορίες του liberal.gr, αποτελεί ο μεγάλος δανεισμός της, που υπερβαίνει τα 3 δισ. ευρώ, με στοιχεία 9μήνου 2015. Από αυτά, το 1,6 δισ. ευρώ περίπου είναι βραχυπρόθεσμος δανεισμός και το υπόλοιπο μακροπρόθεσμος. Φέτος, η εταιρεία πρέπει να..

Ολικό "φακέλωμα" των ασφαλισμένων από το υπουργείο Υγείας

Αποτέλεσμα εικόνας για Ολικό "φακέλωμα" των ασφαλισμένων από το υπουργείο Υγείας
Όλα τα επιδημιολογικά δεδομένα, από τα οικονομικά των νοσοκομείων και τις νοσηλείες που γίνονται σε αυτά, μέχρι συγκεντρωτικά στοιχεία για τη συνταγογράφηση φαρμάκων ανά σκεύασμα, μήνα, έτος, νομό, νοσοκομείο και γιατρό... όλα θα καταλήγουν στα "χέρια” του υπουργείου Υγείας, μέσω ηλεκτρονικού αρχείου υπηρεσιών που θα τηρεί.

Πιο συγκεκριμένα, θα συγκεντρώνονται:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΚΕΕΠ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΛΠΕ ΣΚΕΕΠ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Στις 18.2.16 πραγματοποιήθηκε Δ.Σ. όπου συζητήθηκε ο Διοικητικός & Οικονομικός Απολογισμός, καθώς και ο ορισμός των ημερομηνιών ψήφισης της απόφασης για την άρση των πολυήμερων κινητοποιήσεων. 

Κατ΄ αρχήν θέλουμε να σημειώσουμε ότι..