Κυριακή 7 Απριλίου 2013

ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ, Η ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΩΝ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ – ΚΥΠΡΟΥ.



Μέσα σε έναν αιώνα, ο τρίτος πόλεμος Γερμανίας – Ρωσίας έχει ήδη ξεκινήσει.
Η Gazprom, καθετοποιημένη πλήρως, με δομή στρατιωτικής μηχανής, σφιχταγκαλιάζει την Γερμανία, καθιστώντας την ενεργειακά αιχμάλωτη της Ρωσίας.
Η Γερμανία αντιδρά με την απόπειρα υπεξαίρεσης του φυσικού αερίου Ελλάδας – Κύπρου μέσω μνημονίων.
Η Τουρκία για άλλη μία φορά στο πλευρό των Γερμανών ως δαμόκλειος σπάθη σε περίπτωση αντίδρασης.
Ο Σημίτης υπηρέτησε ευλαβικά αυτό το σχέδιο από το 1995. Η εξόντωση Παπανδρέου, τα Ίμια και η αναστολή των ερευνών κατέστησαν την Ελληνική ΑΟΖ είτε “Ευρωπαϊκή” είτε “Ελληνοτουρκική”.
Η μεγάλη σύγκρουση έχει ξεκινήσει. Η Ελλάδα οφείλει να προσέξει για να μην έχει την τύχη της Ρουμανίας στον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο. Ακόμα χειρότερα, να μην ζήσει ένα νέο 1922.
Ο Πούτιν προσπαθεί να αποφυγει τα λάθη του Τσάρου Νικολάου “σφραγίζοντας” την 
δυνατότητα διείσδυσης των Γερμανών στην Ρωσικη κοινωνία, με την δημιουργία εθνικής συνείδησης και κοινωνικής ισορροπίας.
Η ΕΕ το ισχυρό όπλο στα χέρια της Γερμανίας, με εγκλωβισμό – χειραγώγηση τοπικών κυβερνήσεων και καρατόμηση “αντιφρονούντων”.
Σημείο – κλειδί η στάση των Αμερικανων. Η απώλεια της Κλίντον, προβληματίζει την Γερμανία.


Ο ενεργειακός πόλεμος με τη βοήθεια των χρηματοπιστωτικών όπλων, βρίσκεται πλέον επίσημα στο επίκεντρο της πολεμικής τέχνης μια θέση που, για χιλιάδες χρόνια μέχρι σήμερα, κατείχαν οι στρατιώτες και τα συμβατικά όπλα. Η διεξαγωγή πολέμων με αμυντικά ή επιθετικά χρηματοπιστωτικά όπλα, θα αναλύεται σύντομα από τα επίσημα στρατιωτικά εγχειρίδια, αλλά και θα διδάσκεται στις στρατιωτικές σχολές! Το συγκεκριμένο όπλο χρησιμοποιείται εύκολα, επιτρέπει καλυμμένες και κρυφές ενέργειες, ενώ διαθέτει μια εξαιρετικά καταστροφική δύναμη, κατά πολύ πιο ανώτερη και πιο ασφαλέστερη ταυτόχρονα, όλων των άλλων πολεμικών όπλων. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

OYTE TO 2030 H ANAΚΑΜΨΗ! Στο δρόμο της εξόδου από την ευρωζώνη Ελλάδα και Κύπρος - Η ανάγκη για "Plan B"



Κρίσιμη σημασία αποκτά για το μέλλον του Ελληνισμού το θέμα του κοινού ευρωπαϊκού  νομίσματος, μια συζήτηση που επανέρχεται πιεστικά μετά τα τραγικά γεγονότα στην Κύπρο.

Όπου, όπως συνέβη και στην περίπτωση της Ελλάδας, αμέσως μετά την κυβερνητική αλλαγή και την αναρρίχηση στην εξουσία μιας ομάδα πολιτικών "έτοιμων" από καιρού να προχωρήσουν στην υπογραφή ενός εγκλήματος σε βάρος της ίδια της της χώρας συμφωνήθηκαν καταστάσης απόλυτα επιβλαβείς για το εθνικό μέλλον στο όνομα ποίου;

Στο όνομα ενός κοινού ευρωπαϊκού νομίμσατος το οποίο αν για την Ελλάδα οφείλεται σε ένα ποσοστό 70% για την οικονομική της κατασροφή, στην Κύπρο ευθύνεται 100% για την εξέλιξη του κράτους από "Ελβετία της Μεσογείου" σε "Αργεντινή της Μεσογείου".

Είναι πλέον ζήτημα εθνικής ευθύνης να αναζητηθεί μια δεύτερη λύση, μια λύση που θα οδηγεί την χώρα με ασφάλεια εκτός ευρωζώνης.

Για ον απλό λόγο ότι το κοινό νόμισμα είναι πλέον αβάσταχτο για οικονομίες όπως η Ελλάδα και η Κύπρος. Οδηγεί στην λεηλασία του ορυκτού τους πλούτου, του συνόλου των πλουτοπαραγωγικών πηγών από τον Βορρά και στην μόνιμη αδυναμία εξόδου από την κρίση.

Διότι ακόμα και όταν έρθει η ανάπτυξη η επάνοδος σε επίπεδα βιοτικού επιπέδου π.χ. 2007 θα απαιτήσει πολύ περισσότερα χρόνια απ'ότι υποστηρίζουν αυτοί που επέβαλαν αυτό το κακό.

Είναι αμφίβολο αν πριν το 2030  αν οι πολίτες της χώρας καταφέρουν να επανακτήσουν υψηλό βιοτικό επίπεδο. Και 17 χρόνια (και πάλι αμφίβολο είναι) συν τέσσερα που ήδη βρισκομαστε σε τραγική κατάσταση είναι πάρα πολλά.

Και ουδείς γνωρίζει αν όλα "θα πάνε καλά" μέχρι τότε και δεν υπάρξουν γεγονότα αρνητικά που θα ρίξουν την προσπάθεια ακόμα πιο πίσω.

Αλλά σε τελική ανάλυση, ποια είναι η οικονομική ένωση που αξίζει την οικονομική καταστραφή δύο ολόκληρων γενεών Ελλήνων, την διάλυση του δεύτερου ελληνικού ρκάτους, την αρπαγή των πλουτοπαραγωγικών τους πηγών, την εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας και την απάλειψη του Ελληνισμού ως ισχυρού παίκτη από τον γεωστρατηγικό χάρτη της περιοχής;

Κανένας και τίποτα! 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Στις 6 στα Προπύλαια για να ακολουθήσει πορεία στο Σύνταγμα Νέα συγκέντρωση και πορεία κατά του Μνημονίου το απόγευμα στην Αθήνα



Σε συγκέντρωση στα Προπύλαια στις 6 το απόγευμα και στη συνέχεια σε πορεία προς τη Βουλή καλούν δεκάδες πρωτοβάθμια σωματεία και συλλογικότητες ώστε να διαμαρτυρηθούν για τις εφαρμοζόμενες πολιτικές του Μνημονίου. Κάλεσμα έχουν απευθύνει και η ΟΛΜΕ αλλά και η Αυτόνομη Παρέμβαση.

Όπως αναφέρεται στο κείμενο “τα μνημόνια και οι αντιλαϊκές πολιτικές συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, το σπιράλ του θανάτου συνεχίζεται και η Κύπρος προστέθηκε στα θύματα. Το μήνυμα σαφές και προκλητικό: Όποιος δεν αποδέχεται όλο το πακέτο της λιτότητας εξοντώνεται”.

Μετά το τέλος της συγκέντρωσης θα πραγματοποιηθεί και συναυλία με τους Μάνια Παπαδημητρίου, Νατάσσα Παπαδοπούλου, Νατάσσα Μωϋσόγλου και Νένα Βενετσάνου.

Αναλυτικά το κάλεσμα αναφέρει: 

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ, ΣΤΙΣ 6.00 μ.μ., 
ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ
ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Ζούμε την πιο βίαιη, σαρωτική επίθεση, κυβέρνησης – κεφαλαίου - ΕΕ – ΔΝΤ, που λεηλατεί τα δικαιώματα, τα εισοδήματα και τις ζωές μας και ολοκληρώνει την καταστροφή των λαϊκών στρωμάτων.
Τα μνημόνια και οι αντιλαϊκές πολιτικές συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, το σπιράλ του θανάτου συνεχίζεται και η Κύπρος προστέθηκε στα θύματα. Το μήνυμα σαφές και προκλητικό: Όποιος δεν αποδέχεται όλο το πακέτο της λιτότητας εξοντώνεται.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!
ΔΕ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΚΕΦΑΛΑΙΟ-ΕΕ-ΔΝΤ ΝΑ ΜΑΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΠΑΛΛΑΪΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ
ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ

Να διώξουμε μνημόνια και τρόικα, να επιβάλλουμε μια πολιτική που δεν  ορκίζεται στα συμφέροντα των ισχυρών του πλούτου, των διεθνών τοκογλύφων, της ΕΕ και του ΔΝΤ αλλά βάζει μπροστά, τα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια του κόσμου της δουλειάς.
Υπογράφουν σωματεία,  ομοσπονδίες και συντονισμοί:
Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων Ιδιωτικού και Δημοσίου τομέα
Συλλογικότητες για προειδοποιητική Λαϊκή Στάση Πληρωμών τον Απρίλη-"Δε    χρωστάμε-Δεν πουλάμε-Δεν πληρώνουμε"

ΕΜΔΥΔΑΣ Αττικής, Ένωση Λιμενεργατών ΟΛΠ, Σύλλογος Εργαζομένων στα Φροντιστήρια Καθηγητών (ΣΕΦΚ), Σύλλογος Εργαζομένων στην Εθνοντάτα, Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου Αττικής, Σύλλογος Προσωπικού Εναέριων Μεταφορών, Συνδικάτο Εργαζομένων Εταιρειών στο Αεροδρόμιο Ελ.Βενιζέλος, Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Αττικό Μετρό (ΣΕΛΜΑ), Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών, Σωματείο Προσωπικού Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε., Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Ν. Ιωνίας, Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Νίκαιας-Ρέντη, Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου «Αττικόν», Ενιαίος Σύλλογος Υπαλλήλων ΥΠΠΟ, Πανελλήνιος Σύλλογος Διοικητικών ΠΕ ΥΠΠΟ, Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Πανελλήνια Ένωση Αδιορίστων Εκπαιδευτικών, Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών, Συντονιστικό Ωρομισθίων και Αναπληρωτών, Συντονιστικό Νηπιαγωγών,
Σύλλογοι εκπ/κών Π.Ε: Α’ Αθηνών, Α’ Πειραιά, Αιγάλεω, Αμαρουσίου, Άνω Λιοσίων-Ζεφυρίου-Φυλής, «ο Αριστοτέλης», «Δ. Γληνός», Δυτικής Αττικής, Καλλιθέας-Μοσχάτου, Κερατσινίου-Περάματος «Νίκος Πλουμπίδης», Νήσων Αργοσαρωνικού, Νίκαιας-Πειραιά, Ν. Σμύρνης, «ο Παρθενώνας», Πειραιά «η Πρόοδος», Χαϊδαρίου
ΕΛΜΕ: Α’ ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής (Ελευσίνας), Α' ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής (Περιστέρι), Άνω Λιοσίων-Ζεφυρίου-Φυλής, Β΄ Αθήνας, Ε΄ Αθήνας, Ε’ Ανατ. Αττικής, ΕΛΜΕ Νότιας Αθήνας 
ΠΗΓΗ:protothema.gr

ΣΚΑΝΔΑΛΟ: Με τροπολογία αθώωσαν τους τραπεζίτες για τα θαλασσοδάνεια στα κόμματα


 ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Ο ΠΕΠΟΝΗΣ
ΕΤΟΙΜΑΖΕ ΤΙΣ ΔΙΩΞΕΙΣ!! Οργή και αγανάκτηση προκαλεί στον ελληνικό λαό η σκανδαλώδης ενέργεια των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ να ψηφίσουν… στα “μουλωχτά” τροπολογία με την οποία χορηγήθηκε ποινική ασυλίαστους τραπεζίτες για τα θαλασσοδάνεια, ύψους
περίπου 270 εκατομμυρίων ευρώ, που έχουν χορηγήσει, με σχεδόν ανύπαρκτες εγγυήσεις, στα δύο μεγάλα κυρίως κόμματα. Σημειώνεται, ότι η προκλητική αυτή ενέργεια έγινε την ώρα που οι οικονομικοί εισαγγελείς, Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης,


ολοκληρώνουν την έρευνά τους για το σκάνδαλο αυτό και σύμφωνα με πληροφορίες του directnews.gr,είχε προκύψει τόσο για τους υπεύθυνους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, όσο και για τα διοικητικά συμβούλια των τραπεζών το αδίκημα της κακουργηματικής απιστίας, σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου. Την κατάπτυστη τροπολογία, που ήταν μάλιστα εκπρόθεσμη, κατέθεσαν την Πέμπτη στη Βουλή οι νεοδημοκράτες βουλευτές Δ. Χριστογιάννης, Δ. Τσουμάνης, Δ.
Σταμενίτης, λίγη ώρα πριν την ολοκλήρωση της συζήτησης του νομοσχεδίου που είχε καταθέσει το υπουργείο Ανάπτυξης για «Διαμόρφωση φιλικού αναπτυξιακού περιβάλλοντος για τις
στρατηγικές και ιδιωτικές επενδύσεις και άλλες διατάξεις».
Την ψήφισαν μέσα… σε ένα λεπτό! Για το μείζον αυτό θέμα οι παρόντες μπλε και πράσινοι βουλευτές χρειάστηκαν να αποφασίσουν ένα… ολόκληρο λεπτό!!! Απολαύστε τους σχετικούς διαλόγους όπως καταγράφηκαν στα πρακτικά της Βουλής: ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Μαρία Κόλλια -Τσαρουχά): Ερωτάται το Σώμα:
Γίνεται δεκτή η τροπολογία με γενικό αριθμό 390 και ειδικό αριθμό
37; ΠΟΛΛΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ: Δεκτή, δεκτή.
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΤΑΘΑΚΗΣ: Κατά
πλειοψηφία. ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ: Κατά
πλειοψηφία. ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά): Συνεπώς, η τροπολογία με γενικό αριθμό 390 και ειδικό αριθμό 37 έγινε δεκτή κατά πλειοψηφία και εντάσσεται στο νομοσχέδιο
ως ίδιο άρθρο. Η τροπολογία που έχει αναδρομική ισχύ, εκτός από τα δάνεια των κομμάτων
αφορά και στα θαλασσοδάνεια που έχουν χορηγηθεί από τις τράπεζες σε ιδρύματα όπως το Μέγαρο Μουσικής αλλά και διάφορες ΜΚΟ.
Συγκεκριμένα αναφέρει τα εξής: «Δεν συνιστά κατά τη έννοια των άρθρων 256 και 390 του Ποινικού Κώδικα για τον πρόεδρο τα μέλη του Δ.Σ και τα στελέχη των τραπεζών, η σύναψη δανείων πάσης φύσεως με νομικά πρόσωπα δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, του ευρύτερου δημοσίου τομέα, όπως αυτός οριοθετείται κατά νόμο καθώς και η εν γένει παροχή πιστώσεων σε αυτά, εφόσον πληρούνται οι ακόλουθες προϋποθέσεις: α) υφίστανται αποφάσεις των
θεσμοθετημένων εγκριτικών επιτροπών ή οργάνων κάθε τράπεζας και β) τηρήθηκαν, κατά τη χορήγησή τους, οι σχετικές κανονιστικές πράξεις της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤΠΔΕ)». Όπως αναφέρεται μάλιστα στην εισηγητική έκθεση «… η διάταξη καταλαμβάνει και τα ήδη χορηγηθέντα ή εκκρεμή δάνεια». www.directnews.gr
Για την ιστορία τα κόμματα είχαν δανειοδοτηθεί από τις τράπεζες Αγροτική (τα δάνεια της “πέρασαν” στην Πειραιώς), MarfinEgnatiaBank, Τράπεζα Αττικής, Εθνική Τράπεζα, Eurobank και
Τράπεζα Πειραιώς. (Δείτε αναλυτικά στον πίνακα το ύψος των δανείων). 
 tropologia-trapezes 
tropologia-trapezes
 tropologia-trapezes
 ΠΗΓΗ:olympia.gr

Η μεγάλη αλλαγή που ανακοίνωσε το Facebook


Μια σημαντική αλλαγή στη λειτουργία του Facebook  ανακοίνωσε απόψε ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ, με την αποκάλυψη εφαρμογής για κινητά με τεχνολογία Android, που θα επιτρέψει στο κοινωνικό δίκτυο που ο ίδιος δημιούργησε, να γίνει το “σπίτι” κάθε συσκευής Android.

Η πλατφόρμα ονομάζεται “Facebook Home”, και προορίζεται να φέρει το περιεχόμενο του Facebook απευθείας στην οθόνη μιας συσκευής Android,  αντί να πρέπει ο χρήστης να αποκτήσει σε πρόσβαση σε μια εφαρμογή που θα τον διευκόλυνε να κάνει κάτι τέτοιο.

Οι χρήστες του Facebook θα μπορούν να βλέπουν εικόνες, status updates και σημαντικά γεγονότα από την οθόνη της συσκευής τους, ενώ θα έχουν ακόμη τη δυνατότητα αλληλόδρασης με φίλους τους, ενώ θα χρησιμοποιούν άλλες εφαρμογές, μέσω του Chat Heads, μιας υπηρεσίας που συνδυάζει μηνύματα του Facebook και sms. 
ΠΗΓΗ:ysterografa.gr

Άρθρο για τα παραγοντιλίκια του Κουβέλη



Αlea Jacta Est: Οι “κόκκινες γραμμές” του Φώτη Κουβέλη…έλαβαν τέλος

Γράφει ο Σεραφείμ Κοτρώτσος /opinion24

Έγραφα προ ημερών πως η αναίρεση της “κόκκινης γραμμής” της Δημ.Αρ για το χαράτσι μέσω ΔΕΗ μετά τη σύσκεψη των αρχηγών και η επικράτηση της άποψης του Γ. Στουρνάρα και της τρόϊκας ήταν ένας Ρουβίκωνας για τον Φώτη Κουβέλη. Οφείλω, τώρα, να το εξηγήσω περαιτέρω, αφού, μάλιστα, έχουν προκύψει νέα (επιβαρυντικά) στοιχεία.

Ως γνωστόν ο Ρουβίκωνας (λατινικό όνομα Rubico) είναι ένας μικρός ποταμός στη Βόρεια Ιταλία, οι εκβολές του οποίου φθάνουν στην Αδριατική. Στη ρωμαϊκή εποχή ο νόμος απαγόρευε στους Ρωμαίους στρατηγούς να διαβούν με τις λεγεώνες τους τον ποταμό, κατά την επιστροφή από τις εκστρατείες, για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο πραξικοπήματος ή εμφυλίου πολέμου.Ωστόσο, το 49π.Χ ο Ιούλιος Καίσαρ τον διέβη και συγκρούστηκε με τον Πομπήϊο, αναφωνώντας κατά το διάβα του ποτέμου το περίφημο Alea Jacta Est (ο κύβος ερρίφθη). ‘Εκτοτε, η φράση “διέβη τον Ρουβίκωνα” αναφέρεται σε όσους λαμβάνουν μια απόφαση χωρίς επιστροφή.Δεν πέρασαν ούτε 48 ώρες και ο Φώτης Κουβέλης επιβεβαίωσε ότι…Alea Jacta Est. Όχι, βεβαίως, για κάποια ηρωϊκή κίνηση, ούτε διότι έχει σκοπό να συνεχίσει την εκστρατεία του προς κατάληψη κάποιας…Ρώμης. Αλλά διότι, όπως γίνεται αντιληπτό, ο πρόεδρος της Δημ.Αρ έχει αποφασίσει να υποστεί όλες τις αναγκαίες πολιτικές ήττες (κάποιοι τις χαρακτηρίζουν διαπομπεύσεις) προκειμένου να παραμείνει εντός κυβέρνησης.
Εν ολίγοις ο Φώτης Κουβέλης επιλέγει την ενσωμάτωση στον κυβερνητικό αστερισμό Σαμαρά (όπου το “άστρο” του έχει ακόμα αξία ως αριστερό άλλοθι) από την “ηρωϊκή” μοναξιά που ενδεχομένως τον οδηγήσει κάποτε στον αστερισμό του Τσίπρα.

Η επιβεβαίωση των παραπάνω ήρθε με τη στάση που -από τις πρώτες κινήσεις και τις πρώτες δηλώσεις- φαίνεται να τηρεί ο κ. Κουβέλης έναντι της πολιτικής διαπόμπευσης του εκλεκτού υπουργού του. Ο Αντώνης Μανιτάκης εξοβελίσθηκε από τη διαπραγμάτευση με την τρόϊκα, το σχέδιο διαθεσιμότητας και κινητικότητας που εκπόνησε και που με τόσο καμάρι περιέφεραν όλα τα στελέχη της Δημ.Αρ κατέληξε στο καλάθι των αχρήστων του Τόμσεν και την διαπραγμάτευση ανέλαβε ο Γιάννης Στουρνάρας, αγαπητός στην τρόϊκα και γνωστός για τις ελαστικότατες θέσεις του σχετικά με τις απολύσεις στο Δημόσιο.

Ο κ. Κουβέλης δέχθηκε (τηλεφωνικά) τις διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού ότι δεν θα εκδιωχθεί ο κ. Μανιτάκης, ωστόσο είναι προφανές πως στον επόμενο ανασχηματισμό θα ήταν αστείο να παραμείνει ένας υπουργός, το μείζον χαρτοφυλάκιο του οποίου ως προς την τρόϊκα και τις μνημονιακές δεσμεύσεις θα χειρίζεται εφεξής ένας άλλος υπουργός. Πρωτάκουσα πράγματα.

Μετά το χαράτσι, που και φέτος θα εισπραχθεί μέσω της ΔΕΗ (και πιθανότατα άνευ αφορολογήτου ορίου), παρά τις περί του αντιθέτου δημόσιες (Real news και όχι μόνο) δραματικές δεσμεύσεις του κ. Κουβέλη, με τον εξοβελισμό Μανιτάκη καταρρίπτεται και δεύτερη “κόκκινη γραμμή” της Δημ.Αρ.

Εάν ενθυμούμαι καλώς δεν έχει απομείνει κάποια άλλη σοβαρή “στρατηγική ένσταση” ( ιδιαίτερα αφ’  ης στιγμής ο κατώτατος μισθός έχει περιέλθει στη δικαιοδοσία του αρμόδιου υπουργού). Δεν υπάρχει άλλη “γραμμή Μαζινό” να περάσει η Βέρμαχτ πριν φθάσει στο Παρίσι.

Άρα, ο πρόεδρος της Δημ.Αρ μπορεί, πλέον, να αποχαιρετήσει το Παρίσι και τη Ρώμη…που χάσαμε. Ο Ρουβίκωνας είναι πίσω του αλλά προς την αντίθετη κατεύθυνση… 

 ΠΗΓΗ:papaioannou-giannis.net

500.000 ευρώ ζητάει με αγωγή του ο Δ.Μελισσανίδης Λ.Χ. του Unfollow



Χθες έφτασε στα χέρια μας αγωγή του κ. Δημήτρη Μελισσανίδη για το ρεπορτάζ μας «Λαθρεμπόριο πετρελαίου: Θα σπάσει ο νόμος της σιωπής;», που δημοσιεύτηκε στο 14ο τεύχος του UNFOLLOW (Φεβρουάριος 2013). Ο κ. Μελισσανίδης ζητάει 500.000 ευρώ από τον συντάκτη του ρεπορτάζ Λευτέρη Χαραλαμπόπουλο. Το σκεπτικό της αγωγής είναι εκτενές αλλά συνοψίζεται στον ισχυρισμό ότι ο κ. Μελισσανίδης δεν έχει… καμία σχέση με την Aegean Oil.

Αν, όπως υποστηρίζει, ο κ. Δημήτρης Μελισσανίδης δεν έχει καμία σχέση με την Aegean Oil, αυτό αποτελεί ευτυχές γεγονός, διότι τότε ασφαλώς ο φερόμενος από το ίδιο το εταιρικό περιοδικό Aegean News ως ιδρυτής του Ομίλου Aegean, δεν θα έχει και κανένα ενδιαφέρον για το ρεπορτάζ που δημοσιεύουμε στο 16ο τεύχος του UNFOLLOW, σχετικά με την Aegean Power και τις παράδοξες αποφάσεις της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας. Ιδιαίτερα καθότι στη μετοχική σύνθεση της Aegean Power συμμετείχε ο κ. Γιώργος Μελισσανίδης, δηλαδή ο γιος του. Εναγωνίως λοιπόν περιμένουμε και τις αγωγές του κ. Δημήτρη Μελισσανίδη προς όσα ΜΜΕ είχαν τότε χαιρετήσει την είσοδο της Aegean στην αγορά της ηλεκτρικής ενέργειας, αναφέροντας πρωτίστως το δικό του όνομα και παίρνοντας συνεντεύξεις από τον ίδιο. Εναγωνίως περιμένουμε και νέα αγωγή για το ρεπορτάζ μας που αποδεικνύει ότι η εταιρεία Aegean Power, με συνιδιοκτήτες τους κ.κ. Βασίλη Μηλιώνη και Γιώργο Μελισσανίδη, φέσωσε το ελληνικό δημόσιο με 90.000.000 ευρώ. Ο τίτλος του ρεπορτάζ είναι «Aegean Power / Hellas Power: Οι συνέταιροι Β. Μηλιώνης & Γ. Μελισσανίδης και ο ρόλος της ΡΑΕ» και το υπογράφει ο Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος.

Το γεγονός ότι η αγωγή εναντίον μας κατατέθηκε στις 2 Απριλίου είναι ασφαλώς συμπτωματικό και ουδεμία σχέση έχει με την κυκλοφορία του UNFOLLOW 16 την επόμενη μέρα, στις 3 Απριλίου. Είμαστε βέβαιοι ότι ουδείς γνώριζε την πρόθεσή μας να δημοσιεύσουμε έρευνα για τα πεπραγμένα της Aegean Power, αφού το είχαμε κρατήσει επτασφράγιστο μυστικό: τους μόνους που είχαμε οχλήσει, άλλωστε, ήταν τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, τη ΔΕΗ, τον (διάδοχο του) ΔΕΣΜΗΕ, τη ΓΕΝΟΠ, νομικούς, βουλευτές, υπουργούς, εισαγγελείς, τον πρωθυπουργό και τον κοινοτικό επίτροπο περί ανταγωνισμού. Λογικό να μην γνωρίζει κανένας τις προθέσεις μας να δημοσιεύσουμε τέτοια έρευνα, και μάλιστα παραμονές της συζήτησης για την πώληση του ΟΠΑΠ, όπου ένας από τους επικρατέστερους υποψήφιους είναι ο κ. Γιώργος Μελισσανίδης.

Οποιαδήποτε λοιπόν υπόνοια περί απόπειρας εκφοβισμού μας δεν φαίνεται να έχει καμία βάση. Το ότι πριν από δύο μήνες ο συντάκτης του ρεπορτάζ Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος δέχτηκε απειλές κατά της ζωής του τηλεφωνικά από τον κ. Δημήτρη Μελισσανίδη, για τις οποίες έχει καταθέσει μήνυση, το θεωρούμε και αυτό παντελώς ασύνδετο με οποιαδήποτε απόπειρα φίμωσής μας. Παντελώς ασύνδετες είναι και οι μεταμεσονύχτιες απειλητικές ενοχλήσεις που δέχεται ο συντάκτης μας όλο το τελευταίο διάστημα.

Επαναλαμβάνουμε ότι περιμένουμε και νέα αγωγή από τον κ. Δημήτρη Μελισσανίδη. Εάν είναι να τον βοηθήσουμε στο φιλανθρωπικό του έργο, θα βρούμε άλλα 500.000 ευρώ να του διαθέσουμε. Ειδικά εάν ανέβηκε η τιμή του ΟΠΑΠ, φιλοδοξούμε με αυτό τον τρόπο να συνδράμουμε στο δρόμο για την ανάπτυξη. Τις εκ νέου τηλεφωνικές απειλές του θα επιθυμούσαμε να τις αποφύγουμε. Τώρα «μιλάνε» οι αγωγές και οι μηνύσεις.

Τα υπόλοιπα είναι δουλειά της Δικαιοσύνης, όπου εκτός από αγωγές και μηνύσεις, έχουν κατατεθεί και τα στοιχεία της έρευνάς μας από το UNFOLLOW 16 για την Aegean Power και τη ΡΑΕ. Είμαστε βέβαιοι ότι θα πράξει το καθήκον της.

Όπως είμαστε βέβαιοι και για την αίσθηση καθήκοντος των αρμόδιων υπουργών, στους οποίους απευθύνεται η ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για τη διερεύνηση των στοιχείων που προέκυψαν από την έρευνά μας. Θα θέλαμε να πιστεύουμε ότι και άλλα κόμματα -ή και βουλευτές που μολονότι έχουν εκλεγεί με τα κυβερνώντα κόμματα, εντούτοις διατηρούν την απαραίτητη για τη Δημοκρατία ανεξαρτησία σκέψης- θα επιδιώξουν τη δημόσια διερεύνηση των στοιχείων αυτών.

Το UNFOLLOW συνεχίζει στην πορεία της ανεξάρτητης δημοσιογραφίας.

UNFOLLOW 
ΠΗΓΗ:alfavita.gr