Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

Δορυφόρος που έχει χαθεί εδώ και 50 χρόνια άρχισε να εκπέμπει περίεργα σήματα [Βίντεο]

Από το apocalypsejohn.com
Είναι πραγματικά εκπληκτικός ο αριθμός των διαστημόπλοιων, πυραύλων και δορυφόρων που έχουμε στείλει στο διάστημα, και ο αριθμός τους συνεχίζει να αυξάνεται με την ολοένα αυξανόμενη τεχνολογική ανάπτυξη.

Οι δορυφόροι είναι ένα σημαντικό εργαλείο για τη μετάδοση σημαντικών σημάτων σε όλη τη Γη σε διάφορους τομείς, όπως: Τηλεόραση, επικοινωνίες, πλοήγηση, καιρός, επιχειρήσεις, κ.λπ.

Αλλά μία από τις πιο ενδιαφέρον λειτουργίες ορισμένων δορυφόρων είναι η διαστημική επιστήμη, η οποία έχει βοηθήσει τους επιστήμονες να καταλάβουν περισσότερα για το σύμπαν και όλα τα μυστηριώδη κοσμικά φαινόμενα.

Πρόσφατα, ο δορυφόρος LES1 ο οποίος είχε εξαφανισθεί για περίπου 50 χρόνια, έχει αρχίσει μυστηριωδώς να μεταδίδει ..

ΙΕΑ: Νέα Ετήσια Έκδοση για την Ενεργειακή Ασφάλεια στην Παγκόσμια Αγορά Αερίου και LNG

Αποτέλεσμα εικόνας για ΙΕΑ: Νέα Ετήσια Έκδοση για την Ενεργειακή Ασφάλεια στην Παγκόσμια Αγορά Αερίου και LNG
Από το energia.gr
Ενώ η άνοδος της αγοράς του υγροποιημένου φυσικού αερίου έχει επιταχύνει την παγκοσμιοποίηση του αερίου γενικότερα, οι επιπτώσεις που έχει αυτή η εξέλιξη στην ενεργειακή ασφάλεια δεν έχουν τύχει της ανάλογης προσοχής. Μέσα από εκτενή ανάλυση των παγκόσμιων δεδομένων για τον κλάδο του φυσικού αερίου, ο ΙΕΑ επιχειρεί, με τη νέα ετήσια έκδοσή τους, με τίτλο Global Gas Security Review, να συμβάλει στην ενίσχυση της διαφάνειας στην αγορά του LNG.

Όπως τονίζει στη σχετική ανακοίνωσή του ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας, με την ευκαιρία της έκδοσης Global Gas Security Review 2016, στις 24 Νοεμβρίου στο Τόκυο, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η προμήθεια..

Σκυφτούληδες..


Από το mandatoforos.blogspot.gr
Κι ενώ μας είχανε γανώσει τον εγκέφαλο όλο τον χρόνο,
     ..για το ποιές και πόσες αποδείξεις έπρεπε να μαζεύουμε: το 20% του εισοδήματός μας;  το 30%; μόνον αυτές που κάναμε με αγορά κάποιας κάρτας;  όλες;  από γιατρούς;  απ' την λαϊκή;  απ' το φροντιστήριο; ,
     ..ξαφνικά το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε πως δεν
χρειάζεται να μαζεύουμε αποδείξεις για φέτος.
     Έτσι απλά.
     Και η φοροδιαφυγή που θα πατάξετε, θείο;

     Το ίδιο και με τα τέλη κυκλοφορίας των αυτοκινήτων.
     Δώστου οι διαρροές: τόσο θα ..

Πονοκέφαλος για τον ΟΠΕΚ και η Ρωσία

Από το euro2day.gr
Εδώ και μήνες η Ρωσία έχει εξηγήσει στον ΟΠΕΚ πως η επιλογή που προτιμά σε περίπτωση που η πολυαναμενόμενη συμφωνία εντέλει επιτευχθεί, είναι το πάγωμα της παραγωγής και όχι η μείωσή της. Ως φαίνεται, το καρτέλ μόλις τώρα αρχίζει να συνειδητοποιεί ότι η πετρελαιοπαραγωγός το εννοεί.

Σύμφωνα με πηγές του Bloomberg που γνωρίζουν την υπόθεση, τη στιγμή που η Ρωσία συζητούσε για πάγωμα, η Σαουδική Αραβία και οι σύμμαχοί της, κατ' ιδίαν, ανέμεναν πως η Μόσχα στο τέλος θα συμμετείχε σε μια συμφωνία μείωσης της παραγωγής σε περίπτωση που το καρτέλ περιόριζε τη δική του.

Στο μεταξύ, αρκετά μέλη του Οργανισμού είναι..

Ναι ή όχι στην εξόρυξη πετρελαίου στο Κατάκολο; Οικονομικά οφέλη και περιβαλλοντικές επιπτώσεις (Έρευνα)

Από το huffingtonpost.gr
Σήμερα η Ελλάδα βρίσκεται σε μια δεινή οικονομική συγκυρία με σοβαρές κοινωνικές προεκτάσεις εξαιτίας της πολυπρόσωπης κρίσης που τείνει να λάβει παγκόσμιες διαστάσεις. Οι αριθμοί είναι εξαιρετικά δυσοίωνοι για την χώρα. Περίπου 1,5 εκατ. άνεργοι και δημόσιο χρέος που ξεπερνάει τα 300 δισ. Ευρώ. Η κατάσταση δείχνει αδιέξοδη.

Κάποιοι θεωρούν μονόδρομο για την έξοδο από την κρίση την εκμετάλλευση του ορυκτού μας πλούτου, τον οποίο εκτιμούν σε εκατοντάδες δισ. χωρίς όμως στην πραγματικότητα να υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν κάτι τέτοιο. Τίτλοι που παρομοιάζουν την Ελλάδα με Ελ Ντοράντο ή Σαουδική Αραβία της Ευρώπης εμφανίζονται όλο και πιο συχνά σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Tο μεγάλο ερώτημα είναι εάν η εξόρυξη του ορυκτού μας πλούτου, και ειδικότερα του πετρελαίου, είναι μια μεγάλη ευκαιρία, και ίσως η τελευταία μας ώστε να βγούμε ως χώρα από το αδιέξοδο, ή αποτελεί την ολοκληρωτική καταστροφή μας. Υπάρχει πλήθος υποστηρικτών και των δυο απόψεων.

Αντιδράσεις είναι αναμενόμενο να..

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η Α Π Ο Τ Ε Λ Ε Σ Μ Α Τ Ω Ν Α Ρ Χ Α Ι Ρ Ε Σ Ι Ω Ν



 Συνάδελφοι ,

Τα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών της 23/11/2016, έχουν ως εξής:

Για εκπροσώπους των εργαζομένων στο Δ.Σ /ΕΚΟ ΑΒΕΕ


Ψήφισαν  : 363               Έγκυρα 352             Άκυρα 3      Λευκά 8

Εκλέγονται 2 εκπρόσωποι..

Ξεκίνησαν οι σεισμικές έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ και στο Οικόπεδο 11

Από το elliniki-aoz.blogspot.gr
Σεισμικές έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ και στο Οικόπεδο 11, όπου πιθανολογείται η ύπαρξη μεγάλων κοιτασμάτων φυσικού αερίου, ξεκίνησαν στις 20 Νοεμβρίου με την ΝAVWARN 677/2016, σε περιοχή που τα δικαιώματα έχουν παραχωρηθεί στον Γαλλικό κολοσσό Total.

Η κυπριακή αναγγελία αναφέρει ότι οι σεισμικές έρευνες θα διεξαχθούν από τις 20 Νοεμβρίου έως τις 20 Φεβρουαρίου του 2017 από το σκάφος R/V "RAMFORM TETHYS" που θα ρυμουλκεί 14 καλώδια μήκους 1000 μέτρων με ανάπτυξη σε 1500 μετρά και θα συνοδεύεται από τα σκάφη "EDT ARGONAUT", "EDT NIOVI" και "EDT ZENON". Με την NAVWARN καλούνται τα διερχόμενα σκάφη να αποφύγουν την περιοχή που περιλαμβάνεται στις συγκεκριμένες συντεταγμένες και να κινούνται με προσοχή σε απόσταση 10 ν.μ. από τα συγκεκριμένα σκάφη.

Μανιάτης: «Η Χώρα Έχασε Άλλη Μια Ευκαιρία για την Ανάπτυξη της Κυκλικής Οικονομίας»

Αποτέλεσμα εικόνας για μανιατης γιαννης
Από το energia.gr
«Η χώρα έχασε άλλη μια ευκαιρία για την ανάπτυξη της κυκλικής οικονομίας», τονίζει, μεταξύ άλλων στην εισήγησή του στη Βουλή κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την ενσωμάτωση της Οδηγίας για την ανάπτυξη υποδομών εναλλακτικών καυσίμων (2014/94/ΕΕ), ο κ. Γιάννης Mανιάτης, Υπεύθυνος Κ.Ο. για την ενέργεια, το περιβάλλον και τις υποδομές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Αναλυτικά, ο κ. Μανιάτης απαρίθμησε τα παρακάτω κυβερνητικά αδιέξοδα: