Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021

Οι κολοσσοί ENI και Novatek ξεκινούν έρευνες για αέριο και πετρέλαιο στο Μαυροβούνιο

 




Ένα νέο κεφάλαιο ανοίγει για την Αδριατική στον τομέα της έρευνας και ανάπτυξης υδρογονανθράκων, καθώς η ιταλική ΕΝΙ και η ρωσική Novatek, δύο από τις μεγαλύτερες ενεργειακές εταιρείες στον κόσμο, ξεκινούν ερευνητική γεώτρηση στις νότιες θάλασσες του Μαυροβουνίου για αέριο και πετρέλαιο, σε μια περιοχή που εν πολλοίς είναι..

CITGO refinery receives EPA ENERGY STAR® certification

 


CITGO Petroleum Corporation today announced its Corpus Christi Refinery has received the prestigious 2020 ENERGY STAR® certification, awarded by the U.S. Environmental Protection Agency (EPA), for the second year in a row.

The ENERGY STAR recognizes businesses for superior energy performance and for reflecting the compatibility of improving the..

Δικαστική δικαίωση της απεργίας στα ΕΛ.ΠΕ.

 


Σε απόφαση με ισχυρό συμβολισμό κατέληξε το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας (αρ. 245/2021), απορρίπτοντας την προσφυγή της διοίκησης του Ομίλου των Ελληνικών Πετρελαίων κατά της απεργίας των εργαζομένων, που πραγματοποιήθηκε με καθολική συμμετοχή την περασμένη Τρίτη στις βιομηχανικές εγκαταστάσεις και τις διοικητικές υπηρεσίες των ΕΛ.ΠΕ.

Παρότι η απόφαση εκδόθηκε μόλις χθες, Πέμπτη, δύο μέρες μετά..

Τι διαπίστωσαν οι επιστήμονες μετρώντας την «καρδιά» του Άρη

 


Το μέγεθος της «καρδιάς» του Άρη, δηλαδή του λιωμένου μεταλλικού πυρήνα του, μέτρησαν για πρώτη φορά οι επιστήμονες, με τη βοήθεια του ρομποτικού εργαστηρίου InSight της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας (NASA).

Ο Άρης είναι ο πρώτος πλανήτης μετά τη Γη για τον πυρήνα του οποίου υπάρχει πλέον μια κατά προσέγγιση εκτίμηση.

Η ακτίνα..