Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

Η Κύπρος σταματά τις γεωτρήσεις μέχρι την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με τους Τ/Κ!

Αποτέλεσμα εικόνας για Η Κύπρος σταματά τις γεωτρήσεις μέχρι την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με τους Τ/Κ!
Σε κατάρρευση οδηγείται το εθνικό μέτωπο του Ελληνισμού στα δύο ελληνικά κράτης της Ελλάδος 
και της Κύπρου: Η Ελλάδα από αύριο θα τελεί υπό κατοχή από το "Κουαρτέτο" ενώ η Κύπρος σταματά να εξασκεί το νόμιμο κυριαρχικό της διακαίωμα που είναι η έρευνα και η εκμετάλευση υδρογονανθράκων στην κυπριακή ΑΟΖ.

Η αιτία θα είναι η συνέχιση των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό το οποίο ωθείται σε μια λύση που επί της ουσίας θα αποτελεί την κατάλυση της νόμιμης Κυπριακής Δημοκρατίας

Σε συμφωνία για μη διενέργεια γεωτρήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ, ενόσω συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό, αναφέρεται η ...

70.000 δολάρια την ημέρα πληρώνουν για τη στάθμεση των εξεδρών γεώτρησης στις ΗΠΑ


Το κόστος στάθμευσης των πλωτών εξεδρών γεώτρησης στον Κόλπο του Μεξικού αγγίζει πλέον τα 70.000 δολάρια ημερησίως.

Οι ιδιοκτήτες τους δεν έχουν άλλη επιλογή, καθώς το κόστος των εξεδρών είναι περίπου 300 εκατ. δολάρια η μία και η μόνη εναλλακτική είναι η αποσυναρμολόγησή τους, κάτι που επίσης στοιχίζει πολύ.

«Οι περισσότεροι εργολάβοι δεν έχουν ξαναδεί ένα τέτοιο περιβάλλον, όπου η ζήτηση πέφτει τόσο γρήγορα», τόνισε ο Ντέιβιντ Σμιθ της Heikkinen Energy Advisors με έδρα το Houston, μιλώντας στο Bloomberg. «Είναι μεγάλος πονοκέφαλος και το πρόβλημα είναι ότι δεν είμαστε ούτε στο μισά», κατέληξε.

Η τάση των ιδιοκτητών να ...

ΙΟΒΕ: Κάμψη παρατηρείται στην εξόρυξη στο πρώτο πεντάμηνο του 2015



Το ΙΟΒΕ δημοσίευσε τη δεύτερη έκθεσή του για το 2015, στο πλαίσιο των περιοδικών επισκοπήσεων της ελληνικής οικονομίας.

Σύμφωνα με το ΙΟΒΕ, ο ρυθμός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας στο πρώτο τρίμηνο του 2015 δεν ξεπέρασε το 0,4%, έναντι ρυθμού ανόδου του ΑΕΠ 1,3% στο τελευταίο τρίμηνο του 2014 και ύφεσης της τάξης του 0,3% στο ίδιο τρίμηνο πέρυσι.

Η νέα, σημαντική επιβράδυνση προήλθε από....

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

συνάντηση με Κατρούγκαλο

Η συνάντηση με τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας, με το νέο Υπουργό κύριο Κατρούγκαλο, είχε σαν αντικείμενο την εξέταση των πολύ άμεσων ζητημάτων που σχετίζονται και με τις επικείμενες διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους πιστωτές. Εστιάστηκε στα ζητήματα που αφορούν την Εθνική Συλλογική Σύμβαση, την επαναρρύθμιση των Συλλογικών Συμβάσεων και του κατώτατου μισθού και βεβαίως σε ζητήματα που οι πιστωτές εγείρουν παράλογες απαιτήσεις, που αφορούν στην απελευθέρωση των απολύσεων, το lock-out και άλλα τέτοια ζητήματα.

Δυστυχώς αυτό που είχαμε επισημάνει από την ανάληψη των καθηκόντων αυτής της Κυβέρνησης και στην προηγούμενη ηγεσία, οι χειρότεροι φόβοι μας γίνονται πραγματικότητα.

Οι καλές προθέσεις φάνηκε ότι δεν αρκούσαν γιατί οι πιστωτές αμφισβητούν όλες τις διεκδικήσεις και τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Αυτό που ζητήσαμε από τον Υπουργό είνα...

«Κούρεμα» στα ρετιρέ των ΕΛΠΕ...

Εγκαταστάσεις ΕΛ.ΠΕ.
Τσεκούρι στις παχυλές αμοιβές όλων των διοικητικών και διευθυντικών στελεχών στον όμιλο Ελληνικά Πετρέλαια ετοιμάζεται να ρίξει σύμφωνα με πληροφορίες η νέα διοίκηση της εταιρείας, στον απόηχο των αντιδράσεων που πυροδότησαν οι αποκαλύψεις για τους μισθούς «εμίρηδων» που εξακολουθούν να λαμβάνουν τα golden boys των ΕΛΠΕ.

Το...

Οι 10 χώρες που «κολυμπούν» στο πετρέλαιο

OIL
Μετά την συμφωνία που υπογράφηκε την Τρίτη, η οποία περιορίζει το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν με αντάλλαγμα την ελάφρυνση του χρέους της χώρας, εγείρονται φόβοι ότι με αυτόν τον τρόπο θα κυριαρχήσει ξανά το Ιρανικό πετρέλαιο στις διεθνείς αγορές.

Σύμφωνα με το Business Insider, το Ιράν μπορεί να διαθέτει μεγάλα κοιτάσματα πετρελαίου, όμως δεν ανήκει στις τρεις χώρες που «κολυμπούν» μέσα στο πετρέλαιο. Σύμφωνα με τα δεδομένα που συνέλεξε ο αναλυτής Michael Cohen, η χώρα έχει καταλάβει παρόλα αυτά την τέταρτη θέση.

Η λίστα του Business Insider με τις πλουσιότερες σε πετρέλαιο χώρες...

ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ !...



ΠΗΓΗ:logoplokies.blogspot.gr

Έρχεται το "ηλεκτρονικό" ΚΕΠ - Ποια έγγραφα θα μπορεί να εκδίδει

Αποτέλεσμα εικόνας για Έρχεται το "ηλεκτρονικό" ΚΕΠ - Ποια έγγραφα θα μπορεί να εκδίδει
Στην τελική ευθεία είναι η διαδικασία ολοκλήρωσης όλων των απαιτούμενων για να λειτουργήσει το ηλεκτρονικό ΚΕΠ από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ο νέος αναπληρωτής υπουργός Χριστόφορος Βερναρδάκης προγραμματίζει την έναρξη της λειτουργίας του πρώτου ηλεκτρονικού ΚΕΠ, από το οποίο, κατά την πρώτη περίοδο λειτουργίας του, οι πολίτες θα μπορούν να εκδίδουν ηλεκτρονικά 9 έγγραφα...

H αβάσταχτη ελαφρότητα...



Eνα απέραντο φρενοκομείο η χώρα...
Oι τρελές ιδέες γίνονται αποδεκτές και οι λογικές απορρίπτονται εκ των προτέρων ως αιρετικές.

O...ανεκδιήγητος...

Πετρέλαιο: Αναβαθμίζει τις προβλέψεις η Παγκόσμια Τράπεζα – Στα 57 δολ. το βαρέλι το 2015

oil2
Σε αναβάθμιση των προβλέψεών της για τις  τιμές του πετρελαίου το 2015 προχώρησε η Παγκόσμια Τράπεζα, σημειώνει  ωστόσο ότι η παγκόσμια ζήτηση θα παραμείνει αδύναμη μεσοπρόθεσμα.

Σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα η τιμή του αργού πετρελαίου αναμένεται να διαμορφωθεί στα 57 δολ. το βαρέλι το 2015, έναντι της πρόβλεψης του Απριλίου στα 53 δολ.

Η αναβάθμιση των προβλέψεων οφείλεται στην άνοδο των τιμών κατά 17% στο τρίμηνο Απριλίου – Ιουνίου.

Η τιμή του αργού πετρελαίου διαμορφώνεται στα 49,25 δολ. το βαρέλι με οριακή άνοδο σήμερα κατά 0,12%.

ΠΗΓΗ:bankwars.gr

Φωτογραφίες-γρίφος από αμερικανικό πυρηνοκίνητο υποβρύχιο στον Ατλαντικό Ωκεανό

Αποτέλεσμα εικόνας για Φωτογραφίες-γρίφος από αμερικανικό πυρηνοκίνητο υποβρύχιο στον Ατλαντικό Ωκεανό
Εντύπωση έχουν προκαλέσει φωτογραφίες  οι οποίες φέρεται να προέρχονται από αμερικανικό πυρηνικό υποβρύχιο και στις οποίες απεικονίζονται αγνωτα ιπτάμενα αντικείμενα.

Οι φωτογραφίες ήρθαν στα χέρια του ερευνητή Alex Mistretta  ο οποίος τις πήρε από πηγή του αμερικανικού Ναυτικού. Αργότερα οι φωτογραφίες δημοσιεύτηκαν και στο γαλλικό περιοδικό Top Secret.

Η ημερομηνία λήψης των φωτογραφιών είναι από το Μάρτιο του...

Τι "κρύβει" ο Πρίνος για την Energean

Αποτέλεσμα εικόνας για πρινος καβαλα
Κάτι λιγότερο από 400 τετραγωνικά χιλιόμετρα κάλυψαν συνολικά οι σεισμικές έρευνες που ολοκληρώθηκαν την περασμένη εβδομάδα στην περιοχή του Πρίνου για λογαριασμό της εταιρείας Energean Oil & Gas, η οποία προσβλέπει στα αποτελέσματα προκειμένου να διατηρήσει και να ενισχύσει την παραγωγή του "γηρασμένου" κοιτάσματος στην θαλάσσια περιοχή στα ανοιχτά της Καβάλας.

Όπως αναφέρουν πηγές της εταιρείας, σε διάστημα ενός μήνα από σήμερα αναμένεται να...

ΔΕΠΑ Vs ΔΕΣΦΑ για τις επενδύσεις σε νέες χρήσεις αερίου

Αποτέλεσμα εικόνας για φυσικο αεριο

Η ΔΕΠΑ, αλλά και βιομηχανικοί χρήστες φυσικού αερίου, πιέζουν το ΔΕΣΦΑ να προχωρήσει σε επενδύσεις που θα επιτρέψουν τη χρήση υγροποιημένου αερίου σε πλοία και σε απομονωμένα δίκτυα (νησιά κλπ). Ο ΔΕΣΦΑ ωστόσο το μόνο που υπόσχεται είναι η δημιουργία υποδομής για φόρτωση βυτιοφόρων στο τέλος του 2016. Με τις νέες χρήσεις θα υπάρξει βέλτιστη εμπορική εκμετάλλευση των εγκαταστάσεων λέει η ΔΕΠΑ. Ποιος είναι ο σχεδιασμός του ΔΕΣΦΑ.
Αντικείμενο αντιπαράθεσης μεταξύ της ΔΕΠΑ και του Διαχειριστή του Συστήματος Μεταφοράς Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ), έχει καταστεί η κατά την ΔΕΠΑ καθυστέρηση στη δημιουργία υποδομών για την φόρτωση βυτιοφόρων με υγροποιημένο αέριο, όπως και για τη μεταφόρτωση υγροποιημένου αερίου σε μικρά πλοία.

Σύμφωνα με τη μελέτη ανάπτυξης του ΔΕΣΦΑ για τη δεκαετία 2016-2025, η δημιουργία...

Τέλειωσε το Ραμαζάνι, ξεκινά η συζήτηση των ΕΛΠΕ με το Ιράν


Ξεκινούν μέσα στις επόμενες εβδομάδες οι πρώτες προκαταρκτικές συζητήσεις μεταξύ των Ελληνικών Πετρελαίων και της κρατικής εταιρείας πετρελαίου του Ιράν NIOC, με την οποία ο ελληνικός όμιλος διατηρεί μακροχρόνια εμπορική σχέση.

Από τις πρώτες κιόλας ημέρες μετά την επίτευξη της συμφωνίας μεταξύ Δύσης - Τεχεράνης για τα πυρηνικά, η NIOC απέστειλε σύμφωνα με πληροφορίες επιστολή στα ΕΛΠΕ, καλώντας τα να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις για την προμήθεια πετρελαίου αμέσως μόλις τελειώσει το Ραμαζάνι, ο ιερός δηλαδή μήνας των Μουσουλμάνων. 

Το Ραμαζάνι ολοκληρώθηκε στις 16 Ιουλίου, και τα ΕΛΠΕ είναι έτοιμα σύμφωνα με τις ίδιες πηγές να ξακινήσουν τις συζητήσεις. Στόχος της ελληνικής εταιρείας είναι να πετύχει μια ...