Παρασκευή 10 Απριλίου 2015

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ


Ανοιχτός ο αγωγός ΤΑΡ και σε νέους μετόχους

Ανοιχτός ο αγωγός ΤΑΡ και σε νέους μετόχους
Ανοιχτή σε νέους μετόχους, όπως το Ιράν, είναι η κοινοπραξία του αγωγού ΤΑΡ, που θα μεταφέρει αζέρικο φυσικό αέριο στις ευρωπαϊκές αγορές και θα μειώσει την εξάρτηση από τη Ρωσία, σύμφωνα με εκπρόσωπο του έργου.
Σύμφωνα με το ...

Θετικά βλέπουν Τουρκία και Αζερμπαϊτζάν την συμμετοχή του Ιράν στον ΤΑΝΑΡ


Το Ιράν ενδέχεται να αποκτήσει μερίδιο στον αγωγό φυσικού αερίου TANAP υπό ορισμένους εμπορικούς όρους, ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας, Τανέρ Γιλντίζ.

Σημειώνεται ότι το Ιράν διαθέτει μερίδιο και στο κοίτασμα Σαχ Ντενίζ του Αζερμπαϊτζάν, από όπου θα προέλθει το φυσικό αέριο του Νοτίου Διαδρόμου σε πρώτη φάση. Η συμπερίληψή του στον αγωγό ΤΑΝΑΡ θα άνοιγε το δρόμο για ....

EYXEΣ ΣΚΕΕΠ


Οι πιο φθηνές και οι πιο ακριβές χώρες για να βάλετε βενζίνη


Η μέση τιμή της βενζίνης κυμαίνεται σήμερα παγκοσμίως στα $1,04 δολάρια (0,91 ευρώ) το λίτρο. Η τελική τιμή για τους καταναλωτές ωστόσο διαφέρει από χώρα σε χώρα, αναλόγως με τους φόρους που επιβάλει κάθε κυβέρνηση. Ας ρίξουμε μία ματια΄στις 25 πιο φθηνές και ακριβές χώρες για βενζίνη....

Πέτρα με μικροτσίπ προβληματίζει τους Ρώσους επιστήμονες


Λογικό είναι όταν βρίσκουμε αρχαίο αντικείμενα να νοιώθουμε δέος και θαυμασμό. Τι γίνεται όμως όταν αυτά ανατρέπουν την ιστορία που ξέρουμε;
Κάπως έτσι νοιώθουν οι επιστήμονες στο Labinsk της Ρωσία, όταν βρήκαν μια “πέτρα” – χρονολογημένη στα 225 εκατομμύρια χρόνια πριν- όπου πάνω της είναι προσαρτημένος ένας μηχανισμός υψηλής τεχνολογίας, κάτι σαν το δικό μας μικροτσίπ.
Και κάπου εδώ αρχίζουν οι ερωτήσεις…

Και ξαφνικά οι Βούλγαροι θυμήθηκαν τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη!


Θυμάται κανείς τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη; Αυτόν που είχε σκοπό να αποτελέσει μια εναλλακτική διαδρομή του πετρελαίου, προκειμένου να ξεπεράσει το πρόβλημα συνωστισμού των τάνκερ στο Βόσπορο; Στο διπλανό χάρτη τον βλέπουμε με τη μαύρη γραμμή. Στην Ελλάδα δεν φαίνεται να τον θυμάται κανείς, φαίνεται όμως πως ξαφνικά τον θυμήθηκαν οι Βούλγαροι, αυτοί που η κυβέρνησή τους είχε αποφασίσει στο τέλος του 2011 να ενταφιάσει οριστικά το έργο. Και το Μάρτιο 2013 το Βουλγαρικό Κοινοβούλιο είχε αποφασίσει να τερματίσει τη διακρατική συμφωνία με Ελλάδα και Ρωσία.

Παρά την απόφαση του Κοινοβουλίου, οι Βούλγαροι είχαν διατηρήσει ενεργή ...

Βρετανία: Τεράστιο κοίτασμα πετρελαίου κάτω από το αεροδρόμιο του Γκάτγουικ!

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο
Ποσότητα πετρελαίου που θα μπορούσε να φτάσει ακόμα και τα 100 δισ. βαρέλια εκτιμά ότι ανακάλυψε μία μικρή βρετανική πετρελαϊκή εταιρεία, η μετοχή της οποίας εκτινάχθηκε 200% μετά την αποκάλυψη.

Πρόκειται για την ....