Σάββατο 29 Απριλίου 2017

Γκάνα και Νιγηρία βάζουν φρένο στο "βρώμικο diesel" που εισάγουν - Μεγάλο μέρος προέρχεται από την Ευρώπη

Από το worldenergynews.gr
Οι κυβερνήσεις της Γκάνα και της Νιγηρίας στη Δυτική Αφρική λαμβάνουν μέτρα για να σταματήσουν την εισαγωγή "βρώμικων" καυσίμων με επικίνδυνα υψηλά επίπεδα θείου και άλλων τοξινών στις χώρες τους.

Μεγάλο μέρος του λεγόμενου "βρώμικου πετρελαίου ντίζελ" προέρχεται από την Ευρώπη, σύμφωνα με την Public Eye, ελβετική μη κυβερνητική οργάνωση.

Σύμφωνα με την Deutsche Welle, η Public Eye έφερε στο φως αυτό που αποκαλεί «παράνομη επιχείρηση» ευρωπαϊκών εταιρειών πετρελαίου, οι οποίες πωλούν καύσιμα χαμηλής ποιότητας στην Αφρική. 

Ενώ τα ευρωπαϊκά πρότυπα απαγορεύουν..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΠ

Από το pseep.gr

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

          Η 1η Μάη σηµατοδοτεί τους αγώνες της εργατικής τάξης για την κατάκτηση κοινωνικών και εργασιακών δικαιωµάτων σε όλη την υφήλιο. 131 χρόνια µετά από την 1η Μάη του 1886, το µήνυµα και ο συµβολισµός της είναι πιο επίκαιρα από ποτέ.

          Στην Ελλάδα της επταετίας των µνηµονίων, της ισοπέδωσης των εργασιακώνσχέσεων και δικαιωµάτων, της φτώχιας και της εξαθλίωσης, ο κόσµος της εργασίας καλείται να ανταπεξέλθει στις καθηµερινές του ανάγκες, έχοντας απέναντί του το µνηµονιακό µέτωπο κυβέρνησης, εργοδοσίας και της χούντας των Βρυξελλών.
       
        Η σηµερινή Ευρώπη έχει ..

ΕΚΕΔΑ : 1η ΜΑΗ – ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ, ΤΙΜΗΣ & ΑΓΩΝΑ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, άνεργοι, νέοι και νέες,

131 χρόνια από την 1η ΜΑΗ του 1886 που οι εργαζόμενοι στο Σικάγο έδωσαν το αίμα τους για ανθρώπινες συνθήκες στην εργασία.

1η ΜΑΗ 2017 όλοι εμείς τιμώντας αυτούς τους αγωνιστές αλλά και χιλιάδες άλλους που στην διάρκεια του χρόνου έδωσαν την ζωή τους, ενώνουμε τις φωνές μας και συμμετέχουμε στην Πρωτομαγιάτικη Απεργιακή Συγκέντρωση που διοργανώνει η ΓΣΕΕ στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11:00.

Ο αγώνας μας συνεχίζεται με αμείωτη ένταση.

                           ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ – ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

Δίχως καύσιμα η οικονομία - Πτώση 4,6% στις βενζίνες στο α’ τρίμηνο

Από το energypress.gr
Δεν συμμερίζονται την αισιοδοξία της κυβέρνησης για το τέλος της λιτότητας τα νοικοκυριά. Δεν εξηγείται διαφορετικά ότι κανένας από τους δείκτες- οδηγούς της καταναλωτικής δαπάνης δεν έχει θετικό πρόσημο, με πιο χαρακτηριστική περίπτωση τις πωλήσεις βενζινών.

Το στίγμα δίνουν τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Ενέργειας για την πορεία της αγοράς καυσίμων στο α’ 3μηνο, που εκδώθηκαν στις 21 Απριλίου την Παρασκευή. Η εικόνα είναι μεικτή, με τις βενζίνες να..

Τα "μαθήματα από τη Ρόδο" -και την Αυστραλία- για τα αιολικά, που φαίνεται να έμαθε -επιτέλους- ο ΔΕΔΔΗΕ! (Μέρος 1ο)


Από το greeklignite.blogspot.gr
Τις τελευταίες ημέρες ήλθε για πολλοστή φορά στο προσκήνιο το θέμα των "ΥΚΩ" (Υποχρεώσεων Κοινής Ωφέλειας) στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος, που χρεώνουν όλοι οι πάροχοι (κι όχι μόνο η ΔΕΗ), προκειμένου να επιδοτείται η τιμή του ρεύματος στα Μη Διασυνδεμένα Νησιά, όπου η ηλεκτροπαραγωγή γίνεται με πετρελαϊκούς σταθμούς. Ανάμεσα στα επιδοτούμενα νησιά είναι βεβαίως κορυφαία η Κρήτη, που το 2013 ο Σταθάκης είχε χαρακτηρίσει ως υπόδειγμα μη επιδοτούμενης οικονομίας και η οποία στην πραγματικότητα αποτελεί τυπικό παράδειγμα του εθνικού μας success story της αλά καρτ απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρισμού. Αλλά αυτό δεν πρόκειται ποτέ να τ' ακούσετε απ' το Σταθάκη. 

Μετά απ' όλα αυτά λοιπόν, στην προηγούμενη ανάρτηση εμφανίστηκε αναγνώστης στη σελίδα στο Facebook να ρωτά..

Αίτηση για Κατασκευή Πλωτού Τέρμιναλ LNG στην Κόρινθο Υπέβαλε η Motor Oil

Από το energia.gr
Η εταιρεία Διώρυγα Gas, θυγατρική της Motor Oil, κατέθεσε στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας αίτηση για την έκδοση άδειας κατασκευής πλωτού τερματικού προσωρινής αποθήκευσης και αεριοποίησης υγροποιημένου φυσικού αερίου (FSRU) στην Κόρινθο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΡΑΕ, η αίτηση αφορά την κατασκευή και λειτουργία ανεξάρτητου συστήματος φυσικού αερίου, το οποίο περιλαμβάνει