Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017

"Όχι" από την Gazprom στην παράταση της συμφωνίας του ΟΠΕΚ

Από το worldenergynews.gr
Την διαφωνία της στην παράταση της συμφωνίας οτυ ΟΠΕΚ για τις περικοπές στην παραγωγή πετρελαίου εξέφρασε η ρωσική  Gazprom Neft η οποία συμμετείχε στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα ρωσικών πετρελαϊκών εταιρειών με τον υπουργό Ενέργειας Al. Novak 

Κατά την διάρκεια της συνάντησης συζήτησαν..

Τι θεωρείται μονομερής βλαπτική μεταβολή

Από το ergasiaka-gr.net
Το άρθρο 7, εδάφιο πρώτο, του ν. 2112/20 περί υποχρεωτικής καταγγελίας της συμβάσεως εργασίας ιδιωτικών υπαλλήλων, (ΦΕΚ 67/Α/18-3-20) ορίζει ότι:

"Πάσα μονομερής μεταβολή των όρων της υπαλληλικής συμβάσεως, βλάπτουσα τον υπάλληλο, θεωρείται ως καταγγελία ταύτης, δι' ην ισχύουσιν οι διατάξεις του παρόντος νόμου"

Από τη διάταξη αυτή, σε συνδυασμό προς ..

Τα λεωφορεία του Λονδίνου θα λειτουργούν πλέον με καύσιμα από καφέ (!)

Από το huffingtonpost.gr
Οι Λονδρέζοι δημιουργούν κάθε χρόνο περίπου 200.000 τόνους αποβλήτων καφέ.

Αντί να συνεχίσουν να τους πετάνε, όμως, ο δήμαρχος του Λονδίνου Sadiq Khan, βάζει τώρα σε λειτουργία μια νέα χρήση του άχρηστου καφέ. Τα εν λόγω απόβλητα θα χρησιμοποιούνται από εδώ και στο εξής για να τροφοδοτούν με ενέργεια τα λεωφορεία του Transport for London (TfL), ως μέρος ενός βιοκαυσίμου που αναπτύσσεται από τη Shell και την εταιρεία τεχνολογίας Bio-bean.

Το βιοκαύσιμο Β20 παράγεται από..

Επεκτάθηκε η άδεια εκμετάλλευσης για την υπόγεια αποθήκη στη "Νότια Καβάλα" – Κινητικότητα για την αξιοποίησή της

Από το energypress.gr
Τις διαδικασίες για την υλοποίηση του σχεδίου για τη δημιουργία υπόγειας αποθήκης φυσικού αερίου στο εξαντλημένο κοίτασμα της Νότιας Καβάλας έχει βάλει μπροστά η κυβέρνηση.

Η πλέον πρόσφατη εξέλιξη έχει να κάνει με την απόφαση που υπέγραψε την Παρασκευή ο υπουργός Ενέργειας Γ. Σταθάκης, σύμφωνε με την..

Η Πολιτεία της Νεμπράσκα Ενέκρινε την Κατασκευή του Αγωγού Keystone XL

Από το energia.gr
Ο αγωγός πετρελαίου Keystone XL εξασφάλισε τελικά την έγκριση της πολιτείας της Νεμπράσκα τη Δευτέρα, ξεπερνώντας το τελευταίο μεγάλο εμπόδιο στην ολοκλήρωσή του. Η έγκριση ήρθε μετά από επταετή αναθεώρηση του σχεδίου από τη διοίκηση του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, που είχε αρχικά απορρίψει την κατασκευή του αγωγού.

Η αρμόδια Επιτροπή της Πολιτείας της Νεμπράσκα ενέκρινε ..

Μπασιάς: Θα έχουμε εκπλήξεις στην επόμενη τριετία στους υδρογονάνθρακες, σε ορίζοντα επταετίας η πρώτη παραγωγή

Από το energypress.gr
Αισιόδοξος για τις προοπτικές των ερευνών υδρογονανθράκων στην Ελλάδα είναι ο επικεφαλής της ΕΔΕΥ, Ιωάννης Μπασιάς, καθώς όπως δήλωσε στην εκπομπή Energy Week του SBC, η επόμενη τριετία θα αποφέρει αποτελέσματα.

Σχετικά με την σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα όσον αφορά την έρευνα και εκμετάλλευση, ο κ. Μπασιάς είπε ότι "σήμερα έχουμε μόνο τον Πρίνο ως παραγωγή. Υπάρχουν εννέα παραχωρήσεις που ή έχουν ήδη εγκριθεί ή πρόκειται. Ως το τέλος του χρόνου να..

Συνεργασία Ελλάδας – Πολωνίας στην εισαγωγή σχιστολιθικού αερίου από ΗΠΑ – Ο ρόλος του FSRU Αλεξανδρούπολης

Από το worldenergynews.gr
Οι προοπτικές ανάπτυξης δικτύων ενέργειας που θα συνδέουν τις αγορές της Ελλάδας και της Πολωνίας συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Πολωνό πρόεδρο Αντρζέι Ντούντα. 

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη ..