Σάββατο 26 Απριλίου 2014

Παρακράτηση της εισφοράς αλληλεγγύης 1% έως 4% εντός του έτους για όλα τα φυσικά πρόσωπα

Παρακράτηση της εισφοράς αλληλεγγύης 1% έως 4% εντός του έτους για όλα τα φυσικά πρόσωπα
Μέσα στο έτος θα καταβάλλεται από εδώ και στο εξής η έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης για το σύνολο των αποδοχών των φυσικών προσώπων αφού, σύμφωνα με την Καθημερινή, στο επικαιροποιημένο Μνημόνιο γίνεται αναφορά για επανασχεδιασμό της.

Ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, ανέφερε σχετικά με τον επανασχεδιασμό ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο επιμένει στην πληρωμή της εισφοράς αλληλεγγύης εντός του έτους που γεννάται αυτή και όχι στο επόμενο με την εκκαθάριση της φορολογικής δήλωσης.

Έτσι, όπως αναφέρει η εφημερίδα, σύμφωνα με το νέο σχέδιο η εισφορά αλληλεγγύης θα καταβάλλεται ως εξής από τα φυσικά πρόσωπα:

1. Οι συνταξιούχοι που έχουν και επικουρικές συντάξεις θα πληρώνουν σε διάστημα 12 μηνών το σύνολο της εισφοράς αλληλεγγύης, έτσι με την εκκαθάριση της δήλωσης δεν θα υπάρχει καμία οφειλή από τους συνταξιούχους.

Για μισθωτούς με μπλοκάκια με το νέο σύστημα η πληρωμή της εισφοράς αλληλεγγύης θα γίνεται ως εξής:

-  Η εταιρεία από την οποία ο υπόχρεος πληρώνεται ως μισθωτός θα στέλνει τα στοιχεία των αποδοχών στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων κάθε μήνα.

-  Η εταιρεία από την οποία ο υπόχρεος πληρώνεται ως μπλοκάκι θα στέλνει επίσης τα στοιχεία των μηνιαίων αμοιβών στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων

-  Τα ηλεκτρονικά συστήματα θα αθροίζουν τα δύο ποσά και θα υπολογίζεται η εισφορά αλληλεγγύης και από τις δύο ή περισσότερες πηγές.

-  Η παρακράτηση της εισφοράς αλληλεγγύης θα πραγματοποιείται κάθε μήνα από την επιχείρηση στην οποία ο φορολογούμενος έχει μισθωτή σχέση εργασίας.

-  Η ίδια διαδικασία πιθανόν να ακολουθηθεί και για το τέλος επιτηδεύματος το οποίο θα επιμερίζεται στους 12 μήνες του έτους.

Με τον τρόπο αυτό το υπουργείο Οικονομικών αυξάνει την εισπραξιμότητα των φόρων στο 100%.

α) Για συνολικό καθαρό εισόδημα από 12.001 ευρώ έως 20.000 ευρώ, η ειδική εισφορά υπολογίζεται με συντελεστή 1% επί ολόκληρου του ποσού.

β) Για συνολικό καθαρό εισόδημα από 20.001 ευρώ έως και 50.000 ευρώ, η ειδική εισφορά υπολογίζεται με συντελεστή 2% επί ολόκληρου του ποσού.

γ) Για συνολικό καθαρό εισόδημα από 50.001 έως και 100.000 ευρώ, η ειδική εισφορά υπολογίζεται με συντελεστή 3% επί ολόκληρου του ποσού.

δ) Για συνολικό καθαρό εισόδημα από 100.001 ευρώ και άνω, η ειδική εισφορά υπολογίζεται με συντελεστή 4% επί ολόκληρου του ποσού.

ΠΗΓΗ:newmoney.gr

Ποιες δυτικές εταιρείες τρέμουν την εκδίκηση της Ρωσίας

Ποιες δυτικές εταιρείες τρέμουν την εκδίκηση της Ρωσίας
Η πιθανότητα μια σκλήρυνσης των κυρώσεων της Δύσης προς την Ρωσία θα έχει ισχυρές επιπτώσεις προς την "μονολιθική" οικονομία της Ρωσίας όμως σύμφωνα με τους ειδικούς η τιμωρία αυτή θα φέρει την σκληρή εκδίκηση της Ρωσίας προς τις ΗΠΑ και την Ε.Ε.

"Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα υπάρξει ρωσική εκδίκηση" ανέφερε στο CNBC ο Justin Logan, επικεφαλής διεθνών σπουδών στο ινστιτούτο Cato.

Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο ο Αμερικανός πρόεδρος, Barack Obama και οι ηγέτες της Γερμανίας, της Μ. Βρετανίας, της Γαλλίας και της Ιταλίας συμφώνησαν για στοχευμένες κυρώσεις προς την Ρωσία, αν ενταθεί η ένταση στην Ουκρανία.

Ο Αμερικανός πρόεδρος προειδοποίησε κατά την επίσημη επίσκεψή του στην Ιαπωνία, ότι οι νέες κυρώσεις ενάντια στην Ρωσία έχουν αρχίσει να αποδίδουν.

Η μερίδα του λέοντος του συναλλάγματος εισέρχεται στην Ρωσία από τους μεγάλους ενεργειακούς παίκτες όπως είναι οι Shell, Exxon, και BP, αναφέρει ο Fadel Gheit, επικεφαλής ενεργειακός αναλυτής στο Oppenheimer.

Η Shell συνεργάζεται με την Gazprom στην εξαγωγή φυσικού αερίου από την Ρωσία, η Exxon έχει συνεργασία δεκάδων εκατ. δολαρίων με την κρατική πετρελαϊκή εταιρεία Rosneft, ενώ η BP κατέχει περί το 20% της Rosneft.

"Οι Shell και Exxon έχουν περιουσιακά στοιχεία στην Ρωσία" σημείωσε στο CNBD o Gheit. "Αλλά η BP έχει την μεγαλύτερη έκθεση στην Ρωσία".

Η BP θα είναι ο μεγάλος χαμένος από τον οικονομικό πόλεμο μεταξύ της Μόσχας και της Δύσης. Η συνεργασία της BP με την κρατική Rosneft υπό την TNK-BP κάνει την BP να έχει αβέβαιο μέλλον, αναφέρει ο Nicholas Spiro, διευθύνων σύμβουλος της Spiro Sovereign Strategy.

"Είναι ήδη στο στόχαστρο. Έχουν ήδη υποστεί σοβαρά πολιτικά προβλήματα στη Ρωσία", δήλωσε ο Spiro "Από όλες τις εταιρείες, η BP είναι ίσως η καλύτερα προετοιμασμένη", σημείωσε.

Σύμφωνα με τον Spiro πολλές γερμανικές επιχειρήσεις θα έχουν πιθανές επιπτώσεις από την τριβή μεταξύ της Ρωσίας και της Δύσης.

Η BASF, η ενεργειακή RWE και η Siemens είναι εταιρείες που επιχειρούν στην Ρωσία, σημείωσε.

Η BASF βρίσκεται ένα βήμα πριν την τελική συμφωνία με την Gazprom για μερίδιο από τα σιβηρικά κοιτάσματα πετρελαίου. Η RWE συμφώνησε να πουλά το φυσικό της αέριο στους Ρώσους δισεκατομμυριούχους Mikhail Fridman and German Khan, ενώ Siemens έχει υπογράψει συνεργασία με τους Ρωσικούς σιδηρόδρομους.

Ο Joe Kaeser, CEO της Siemens ταξίδεψε στην Μόσχα για να συναντήσει τον πρόεδρο Πούτιν για να "ενισχύσουν την εμπιστοσύνη στην συνεργασία των δύο πλευρών"

Η Γερμανία παίρνει το μεγαλύτερο μέρος της ενέργειας που χρειάζεται από την Ρωσία.

Αλλά και αμερικανικές εταιρείες επιχειρούν στην Ρωσία με τις Alcoa και Boeing να είναι κάποιες από αυτές.

Η Alcoa έχει εγκαταστάσεις επεξεργασίας του αλουμινίου στην Ρωσία, ενώ η Boeing κέντρο σχεδιασμού στην Μόσχα.

Σύμφωνα με μέλη του ρωσικού κοινοβουλίου προτάθηκε η χρέωση των διεθνών πληρωμών και η δημιουργία αντίστοιχων ρωσικών εταιρειών στα πρότυπα των "Visa και Mastercard"

ΠΗΓΗ:newmoney.gr

Ανδρέας Παπανδρέου: Χωρίς όνειρα δεν υπάρχεις


«Οσο διεκδικείς την εξουσία, μπορείς να είσαι παρέα με το όνειρο, με τα όνειρά σου... Μόλις μπεις στο δωμάτιο της εξουσίας, το όνειρο πάει στην μπάντα και ο χώρος κυριαρχείται από τη διαχείριση μικρών και μεγάλων συμφερόντων... Μα, αν δεν συνεχίσεις να ονειρεύεσαι, ποτέ δεν θα καταλάβεις ποιος είσαι και ποιος ο βαθύτερος λόγος να υπάρχεις!

ΠΗΓΗ:ethnos.gr

Πάλι περικοπές για τις συντάξεις από το 2015


Αλλαγές και πάλι στον τρόπο συνταξιοδότησης από το 2015 καθώς η κύρια σύνταξη θα υπολογίζεται διαφορετικά. Η, η βασική σύνταξη, θα κυμαίνεται γύρω στα 360 ευρώ, λίγο περισσότερο δηλαδή απ’ ό,τι είναι σήμερα η προνοιακή σύνταξη των αγροτών.

Το δεύτερο κομμάτι της θα καθορίζεται ανάλογα με ίο ύψος των ασφαλιστικών εισφορών κάθε ασφαλισμένου χωριστά. Η μικτή αυτή σύνταξη θα αφορά τόσο τον δημόσιο όσο και τον ιδιωτικό τομέα. Χρονικό ορόσημο θα είναι η 1η Ιανουαρίου του 2011, καθώς για έτη ασφάλισης από το 2010 και πίσω η σύνταξη θα υπολογίζεται με τον παλαιό τρόπο, ενώ μετά το 2011 θα αρχίζει να υπολογίζεται με το νέο, «μικτό» τρόπο.

Ο ελάχιστος αριθμός ετών τα οποία πρέπει να εργαστεί κάποιος για να λάβει τη βασική σύνταξη είναι 15. Όποιος εργαστεί λιγότερα χρόνια θα μπορεί να λάβει, στην καλύτερη περίπτωση, μόνο μια προ-νοιακή σύνταξη ύψους περίπου 330 ευρώ, εφόσον πληροί συγκεκριμένα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.

Την ίδια στιγμή, αναμένεται ήδη από φέτος η συγχώνευση δεκάδων ασφαλιστικών κλάδων και τμημάτων σε έξι μεγάλα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ προωθείται ένα ενιαίο σύστημα παροχών. 

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Απ' τη Βαστίλλη στο Υπ. Οικονομικών: ένας μήνας δρόμος


Υπάρχει το κλασσικό ανέκδοτο με το Βεζύρη που βάζει κάθε τόσο κι ένα νέο φόρο, και στέλνει τον έμπιστο ακόλουθο στο παζάρι να αφουγκραστεί τις αντιδράσεις του κόσμου. Όσο οι πολίτες βρίζουν κι απειλούν, ο Βεζύρης ατάραχος προσθέτει νέους φόρους. Ώσπου μια μέρα ο ακόλουθος έρχεται και λέει : "Βεζύρη μου, δεν μας βρίζουν πιά, μόνο γελάνε!" Έντρομος τότε ο Βεζύρης του λέει " δεν πάνε καλά τα πράγματα, θα χάσουμε το κεφάλι μας! Γρήγορα να καταργήσουμε κάποιους φόρους". Το θυμήθηκα χθες, ακούγοντας στο ραδιόφωνο το νέο αναπτυξιακό όραμα 2021, τη νέα Μεγάλη Ιδέα του Έθνους, που περιλαμβάνει και υπόσχεση για "σταδιακή μείωση φορολογικών συντελεστών".
Το 1985 ψηφίζαμε "για ακόμα καλύτερες μέρες", που μεταφράστηκαν σε συμφωνία παραμονής των ...

βάσεων (τις θυμάται άραγε κανείς;) και Ειδικά Δικαστήρια. Το 1989-90 ψηφίζαμε για την "κάθαρση", οπότε το 1993 βρεθήκαμε να ψηφίζουμε για την αποτροπή της χρεοκοπίας. Το 2000 ψηφίζαμε για την Ατζέντα 2010, ότι το 2010 τα εισοδήματα θα έφταναν στο 100% του μέσου ευρωπαϊκού όρου (των 15, όχι των 27) κι όλοι ξέρουμε πλέον σε τι ύψος έφτασαν τα εισοδήματα το 2010, αλλά και οι μίζες τη δεκαετία του 2000. Το 2004 ψηφίζαμε για την "επανίδρυση του κράτους", αλλά ζήσαμε την επανίδρυση της φαυλότητας και την παλινόρθωση της προχουντικής δεξιάς, αυτής που "ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει". Το 2009 ψηφίσαμε επειδή "Λεφτά υπάρχουν" και πράγματι, Παπακων/νου & Βενιζέλος τα βρήκαν στις τσέπες των μισθωτών και των συνταξιούχων, διασώζοντας τους τραπεζίτες. Δεν είναι καιρός κάτι ν' αλλάξει σ' αυτό τον τόπο;
Στις 14 Ιουλίου του 1789, με την πτώση της Βαστίλης, ξεκίνησε η Γαλλική Επανάσταση, που έμελλε να αλλάξει το ρου της ιστορίας για ολόκληρη την Ευρώπη σε κοινωνικοπολιτικό επίπεδο.
Η απαρχή της Γαλλικής Επανάστασης εξέφρασε την επιθυμία των γάλλων πολιτών για αλλαγή του καθεστώτος της απόλυτης μοναρχίας, με τον Λουδοβίκο τον ΙΣΤ' να είναι ο εκφραστής του ως ο τότε βασιλιάς. H ανερχόμενη αστική τάξη, με σύνθημα "Ελευθερία, Ισότητα, Αδελφοσύνη", ήταν ο εκφραστής της Επανάστασης, η οποία συμπεριελάμβανε εμπόρους, τραπεζίτες, υπαλλήλους και βιομηχάνους επιχειρηματίες.
Η κατάληψη της Βαστίλης στις 14 Ιουλίου είχε κυρίως συμβολικό χαρακτήρα, υπήρχαν τότε μόλις επτά κρατούμενοι, αλλά ήταν ένα είδος προπυργίου για το καθεστώς. Η Βαστίλη ήταν από τον 17ο αιώνα φυλακή πολιτικών και ποινικών κρατουμένων, εκεί κρατούνταν όσοι αμφισβητούσαν το βασιλιά, ακόμα και ευγενείς. Ο Βολταίρος αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα εκπροσώπου του Διαφωτισμού, ο οποίος φυλακίστηκε εκεί. H οικονομική κρίση, η οποία βάρυνε ιδιαίτερα τα χαμηλότερα στρώματα του πληθυσμού των πόλεων, καθώς και οι ιδέες η φιλοσοφία του Διαφωτισμού, η οποία ερχόταν σε αντίθεση με την υπάρχουσα κατάσταση, ήταν δύο πολύ σημαντικοί παράγοντες για την εξέγερση. Ο Διαφωτισμός έκανε λόγο για τα ατομικά δικαιώματα, για ελευθερία και ισότητα, έννοιες που ως τότε ήταν άγνωστες κάτω από τον ζυγό του απολυταρχικού καθεστώτος.
Οι αναρτήσεις μας βρίσκονται και στο Facebook, στη διεύθυνση Greeklignite! Πατήστε «Μου αρέσει» (Like) στη σελίδα μας, για να έχετε πιο άμεση ενημέρωση!

Στην Ελλάδα της εποχής των μνημονίων, Βαστίλλη με την ιστορική έννοια του όρου δεν υπάρχει, ούτε και συνθήκες για επανάσταση. Η μνημονιακή συγκυβέρνηση ωστόσο έχει αναθέσει ένα εξίσου σκληρό ρόλο στο υπουργείο των Οικονομικών, που έχει τσακίσει τους πολίτες στην πιο άγρια φορολογία, την ίδια ώρα που η ολιγαρχία απολαμβάνει ακόμα και ασυλία. Ούτε στις μπανανίες της δεκαετίας του 1950 δεν ξυπνούσαν το πρωί με την αγωνία του τι θα τουιτάρει κάποιος μανδαρίνος, επειδή η φορολογική νομοθεσία αλλάζει κάθε μήνα. Στα χρόνια των Σουλτάνων κανείς δεν διανοούνταν να φτιάξει μια υπηρεσία που να βγάζει ατελείωτες διαφορετικές ΠΟΛ και εγκυκλίους κάθε μέρα, διατάξεις που εξοντώνουν πρώτους απ' όλους τους ίδιους τους υπαλλήλους των εφοριών, που έχουν χάσει το μπούσουλα και ξοδεύουν όλη τη μέρα στο να διαβάζουν και να προσπαθούν να ερμηνεύσουν τις ατελείωτες εγκυκλίους. 
Αυτοί λοιπόν που έχουν φορολογήσει "ό,τι πετάει κι ό,τι κολυμπάει" σ' αυτή τη χώρα, έχουν εξαπολύσει την πιο άγρια προπαγάνδα ότι "ψηφίστε εμάς, επειδή θα έλθουν οι άλλοι και θα σας φορολογήσουν: ακούτε; δεν θα καταργήσουν την έκτακτη εισφορά, αυτή που ΕΜΕΙΣ βάλαμε και περνάτε τόσο ωραία μαζί μας".

Σαν "ευγενική συνεισφορά" λοιπόν στο "ευαγές ίδρυμα" που λέγεται Υπ. Οικονομικών της μνημονιακής συγκυβέρνησης, καταθέτουμε σήμερα τους 10 πιο περίεργους φόρους, όπως τους βρήκαμε μαζεμένους σε αμερικανικό ιστότοπο. Ίσως τους βοηθήσουν να πετύχουν ακόμα μεγαλύτερο "πρωτογενές πλεόνασμα", τσακίζοντας φορολογικά όσες επιχειρήσεις έμειναν ανοικτές, εξοντώνοντας με την ανεργία ακόμα ένα εκατομμύριο Έλληνες. Κι αν αυτοί δε φτάνουν για το "πλεόνασμα", πάντα υπάρχει ο Καιάδας στη Σπάρτη: πετώντας τους ηλικιωμένους στο βάραθρο, θα λύσουμε μια και καλή τα ελλείμματα των Ταμείων. Στη μνημονιακή Ισπανία οι τράπεζες παίρνουν πίσω τα σπίτια, επειδή οι πολίτες δεν μπορούν πια να πληρώνουν τις δόσεις των δανείων κι αυτό έρχεται σύντομα κι εδώ.
Μέχρι τις εκλογές ένας μήνας έμεινε: να νικήσουμε τους φόβους μας για ακυβερνησία, ούτως ή άλλως οι εκλογές του Μάη είναι για το Ευρωκοινοβούλιο. Να τους πούμε τη γνώμη μας για την Ευρώπη που έφτιαξαν στο Μάαστριχτ και τη Λισσαβώνα. Να σκεφτούμε ότι Λευκό ή αποχή ποτέ δεν δικαιώθηκαν ιστορικά κι ευνοούν μαθηματικά αυτούς που χρεοκόπησαν τη χώρα, αυτούς που χρεοκόπησαν τους πολίτες, (αλλά όχι την ολιγαρχία). Κανείς δεν μπορεί να κυβερνήσει σήμερα μόνος του τη χώρα, θα χρειαστούν συμμαχίες κι έχει σημασία πώς θα διαμορφωθούν οι συσχετισμοί την επόμενη μέρα. Να κάνουμε τις Ευρωεκλογές την αφετηρία για την ειρηνική "ανακατάληψη" του Υπ. Οικονομικών, από μια κυβέρνηση των πολλών.
Και για να γυρίσουμε στο Βεζύρη της αρχής, ήρθε η ώρα του γέλιου: του γέλιου που θα τους θάψει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας …

ΠΗΓΗ:greeklignite.blogspot.gr

Οι δέκα χειρότερες τρικυμίες σε ένα απίστευτο βίντεο!


Βίντεο που δείχνει πόσο άγρια μπορεί να γίνει η θάλασσα.

Οι δέκα χειρότερες τρικυμίες που έχουν καταγραφεί σε βίντεο. Τα πλάνα μέσα από το κρουαζιερόπλοιο είναι απίστευτα, με τους επιβάτες να ...σέρνονται από την μία πλευρά του πλοίου στην άλλη χωρίς να μπορούν να κρατηθούν!

Το βίντεο δείχνει διάφορους τύπους πλοίων που αντιμετώπισαν την μανία της θάλασσας.

ΠΗΓΗ;apocalypsejohn.com

Πτώση 1,34 δολάρια για το πετρέλαιο στα 100,60 δολάρια το βαρέλι

Πτώση 1,34 δολάρια για το πετρέλαιο στα 100,60 δολάρια το βαρέλι
Tα futures του χρυσού σημείωσαν την Παρασκευή τις χειρότερες εβδομαδιαίες απώλειες τους από τα μέσα Μαρτίου, με τους επενδυτές να ανησυχούν για τις προμήθειες του αργού πετρελαίου και την αβεβαιότητα στη διαμάχη Ρωσίας - Ουκρανίας.

Το αργό παράδοσης Ιουνίου σημείωσε απώλειες 1,34 δολάρια ή 1,3% στα 100,60 δολάρια το βαρέλι.

ΠΗΓΗ:newmoney.gr

Το 98% των νόμων ψηφίζονται πια εκτός Ελλάδος

Kroeswithbucket
Βλέπουμε στις δημοσκοπήσεις πως η κοινωνία έχει φύγει μπροστά από τα  φοβισμένα κόμματα, τα οποία προσπαθούν να την υποτάξουν με την βοήθεια τρομολαγνικών ΜΜΕ και δημοσιογράφων.

κείμενο Eurosceptics.GR

Βλέπουμε ακόμη πως χωρίς έναν ενιαίο  ισχυρό κομματικό ευρωσκεπτικιστικό φορέα το ποσοστό των συνολικά ευρωσκεπτικιστών φτάνει το 35%, ενώ αν μιλήσουμε για επιμέρους ευρωπαϊκά θέματά  το ποσοστό αυτό αυξάνεται εντυπωσιακά.

Πλέον το  δίλημμα “μνημόνιο η έξοδος από το ευρώ” εξοργίζει και οδηγεί σε άγρια αποδοκιμασία και σε απόρριψη της λιτότητας-μνημονίων και του ενιαίου   νομίσματος.

Όσο ο πολίτης ανακαλύπτει τι έχει συμβεί στην ζωή του από την ευρωπαϊκή “εμπλοκή” τόσο περισσότερο αρχίζει να σκέφτεται  και να απορρίπτει επιμέρους πολιτικές. Η χώρα οδηγείται ντε facto σε αυτό που ζητούν οι eurosceptics.GR μέσω αρθρογραφίας και παρεμβάσεων δηλαδη σε “μια  πιο επιλεκτική σχέση με την ευρώπη”.

Η αλήθεια είναι ότι ευρωπαικη μας εμπλοκή στηρίχτηκε στην άγνοια, στην χαμηλή συμμέτοχη στις ευρωεκλογές, στον έλεγχο της πληροφορίας, στην συνθηματολογία στο συναίσθημα. Τώρα πια στηρίζεται σε τηλεαστέρες και τραγουδιστές, και σε επικοινωνιακή Φούσκα σε χρώματα μπλε και κίτρινα αστερακια.  Σε όλα τα κρίσιμα θέματα όμως τόσο ελλαδα όσο και ο πολίτης ήταν απών.

Ειδικότερα ο Έλληνας πολίτης  για την ευρωπαϊκή εμπλοκή δεν ρωτήθηκε πότε και για τίποτα.  Σύρθηκε σε αυτή την ένωση σιωπηλά και χωρίς εξαντλητικό διάλογο. Ως αποτελέσματα σήμερα μοιάζει να αποτελεί διαχρονικά ένα μαύρο πρόβατο που δεν υιοθετεί εύκολα τις αποφάσεις ή καθυστερεί στην εφαρμογή τους. Αυτό συμβαίνει κυρίως γιατί ο πολίτης βρίσκεται διαρκώς μπροστά σε τετελεσμένα που ψηφίζονται χωρίς διάλογο  και που τον δεσμεύουν και που δεν γνώριζε καν ότι υπαρχουν.

Μπροστά σε αυτό το δεδομενο οι Έλληνες ευρωπαιστές  θα πανηγυρίζουν πως εξευρωπαΐζονται τόσο οι ίδιοι όσο και η χώρα  όταν ψηφίζουν κάτι στα κρυφά

Και θα φέρνει ως απόδειξη ότι τους δίνουν εύσημα  όταν υιοθετούν μια ξένη νομοθεσία. Μαλιστα Ελλάδα είναι τα τελείται 8 χρόνια  στην πρώτη θεση στο ποσοστό  εναρμόνισης του εθνικού δικαίου μας με τη νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Συγκεκριμένα,  βάσει των αποτελεσμάτων του Πίνακα Επιδόσεων Ενιαίας Αγοράς Αρ. 28 (Single Market Scoreboard No. 28) για την περίοδο Μάιος 2013 – Νοέμβριος 2013, η Ελλάδα μείωσε το έλλειμμα  ενσωμάτωσης των Οδηγιών της Ευρωπαϊκής  Ένωσης ξεπερνώντας ακόμη και  το στόχο που τέθηκε από το Ευρωπαϊκό  Συμβούλιο και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για  το έλλειμμα ενσωμάτωσης.

Σε μια ευρωπη υπό κατασκευή όλοι  οι υπόλοιποι κρατούν μπόσικα εμείς τρέχουμε να εξευρωπαϊστούμε πρώτοι διαλύοντας κάθε τι ελληνικό.

Το Εθνικό δίκαιο πηγάζει από ένα συνολικό αξιακό και πολιτισμικό πλαίσιο  το οποίο εγκαταλείπεται υπέρ ενός ξένου και δυστυχώς στην Ελλάδα κάποιοι πανηγυρίζουν. Το 98% των νόμων ψηφίζονται πια εκτός Ελλάδος και πρακτικά απομένει στην  εδώ νομοθετική εξουσία να ψηφίζει καποια μνημόνια και εφαρμοστικούς και αυτα καθ υποδειξην και μάλιστα απλουστευμένα με ένα νόμο και ένα άρθρο σε δυο μέρες.

ΠΗΓΗ:papaioannou-giannis.net

Σαν σήμερα η καταστροφή του Τσερνόμπιλ


Ήταν ξημερώματα της 26ης Απριλίου 1986 όταν οι εργαζόμενοι στον πυρηνικό σταθμό «Βλαντιμίρ Ίλιτς Λένιν», στο Τσέρνομπιλ της Ουκρανίας, άρχισαν τις προγραμματισμένες εργασίες για ένα πείραμα, που σκοπό είχε να ελέγξει τα συστήματα ασφαλείας, αλλά οδήγησε στο μεγαλύτερο πυρηνικό ατύχημα.

Στο πλαίσιο του πειράματος αυτού, οι τεχνικοί έκλεισαν τα αυτόματα συστήματα ρύθμισης της ισχύος της τέταρτης μονάδας του σταθμού, καθώς και τα συστήματα ασφαλείας, αφήνοντας ωστόσο τον αντιδραστήρα να λειτουργεί με το 7% της ισχύος του. Στη 1:23 το πρωί, η αλυσιδωτή αντίδραση στον τέταρτο αντιδραστήρα προκάλεσε διαδοχικές εκρήξεις, οι οποίες τίναξαν στον αέρα το ατσάλινο κάλυμμα του αντιδραστήρα, βάρους χιλίων τόνων. Τεράστιες ποσότητες ραδιενεργού υλικού σκορπίστηκε στον αέρα, μέσω του οποίου μεταφέρθηκε στις γύρω περιοχές με ταχείς ρυθμούς.

Στις 28 Απριλίου, σουηδικοί σταθμοί παρατήρησης άρχισαν να καταγράφουν υψηλά επίπεδα ραδιενέργειας και απαίτησαν μια εξήγηση. Παρότι η σοβιετική κυβέρνηση αποπειράθηκε αρχικώς να συγκαλύψει το γεγονός, αναγκάστηκε να παραδεχθεί ότι υπήρξε ένα «μικρό ατύχημα».

Επί δέκα ημέρες, τα φλεγόμενα πυρηνικά καύσιμα απελευθέρωναν στην ατμόσφαιρα εκατομμύρια ραδιενεργά στοιχεία, σε ποσότητα που αντιστοιχεί σε 200 βόμβες σαν αυτή της Χιροσίμας. Ραδιενεργός σκόνη απλώθηκε πάνω από την Ευρώπη και μέχρι το Βόρειο Πόλο. Χρειάστηκαν 7.000 τόνοι μετάλλου και 400.000 κυβικά μέτρα σιδηροπαγούς σκυροδέματος, προκειμένου να θαφτούν οι εκατοντάδες τόνοι πυρηνικών καυσίμων και ραδιενεργών συντριμμιών μέσα σε μια σαρκοφάγο.

Επισήμως, 31 άνθρωποι πέθαναν λίγο μετά την έκρηξη. Όμως, από το 1986 έως σήμερα έχουν χάσει τη ζωή τους περισσότεροι από 25.000 στρατιώτες και πολίτες από την Ουκρανία, τη Ρωσία, τη Λευκορωσία και άλλες Δημοκρατίες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, οι οποίοι εστάλησαν στις εργασίες αποκατάστασης του σταθμού. Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, περίπου 8,4 εκατομμύρια άνθρωποι στις τρεις αυτές χώρες έχουν εκτεθεί στη ραδιενέργεια, από την οποία έχει μολυνθεί έκταση 150.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων, ίση με τη μισή έκταση της Ιταλίας. Τετρακόσιες χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τις εστίες τους, αλλά περίπου 6 εκατομμύρια εξακολουθούν να ζουν σε μολυσμένες ζώνες.

Οι ακριβείς λόγοι που οδήγησαν σ' αυτή την τραγωδία παραμένουν άγνωστοι. Διαφαίνεται, όμως, ότι σημαντικό ρόλο έπαιξε μία σειρά αλυσιδωτών παραγόντων, όπως τα ανεπαρκή συστήματα ασφαλείας και προστασίας του αντιδραστήρα, καθώς και οι λανθασμένοι χειρισμοί (ίσως και χωρίς σχετική εξουσιοδότηση) των ελλιπώς καταρτισμένων εργαζομένων.

Το μοιραίο εργοστάσιο του Τσερνομπίλ έκλεισε οριστικά το Δεκέμβριο του 2000, ύστερα από διεθνείς πιέσεις που δέχθηκε η κυβέρνηση της Ουκρανίας και υπό το φόβο νέων πιθανών εκρήξεων στους πεπαλαιωμένους αντιδραστήρες του

ΠΗΓΗ:sansimera.gr