Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019

Δήλωση Γιώργου Αρβανιτίδη για τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο Όμιλο ΔΕΠΑ


Οι τελευταίες κινητοποιήσεις των εργαζομένων στις εταιρίες του Ομίλου ΔΕΠΑ και η χθεσινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κτήριο του ΥΠΕΝ, επιβεβαιώνει τη σοβαρότατη αναταραχή που επικρατεί ενόψει της προαναγγελθείσας κατάθεσης του νομοσχεδίου για τη διάσπαση και την πώληση της ΔΕΠΑ.

Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, η απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων στις εταιρίες του Ομίλου, και οι εμπλοκές που παρουσιάζονται..

Goldman Sachs: Πως οι περικοπές στην παραγωγή θα οδηγήσουν σε εξισορρόπηση της αγοράς πετρελαίου και άνοδο τιμών

Από το worldenergynews.gr
Η δυναμική για μελλοντικές αυξήσεις της παραγωγής επηρεάζει σημαντικά τιμές του πετρελαίου την ώρα που οι μειώσεις των αποθεμάτων θα οδηγήσουν σε αύξηση των τιμών spot, σε συνάρτηση με την ιστορική σχέση μεταξύ χρόνου και αποθέματος υποστηρίζει σε έκθεσή της η Goldman Sachs. 
Η αμερικανική τράπεζα εκτιμά ότι οι επενδυτές υποτιμούν..

Πόσο πετρέλαιο έχει στην πραγματικότητα η Σαουδική Αραβία

Από το capital.gr
H Βενεζουέλα διαθέτει επισήμως τα μεγαλύτερα αποθέματα πετρελαίου στον κόσμο με 303 δισεκατομμύρια βαρέλια αποδεδειγμένων αποθεμάτων. Όμως, μεγάλο μέρος αυτού του πετρελαίου είναι εξαιρετικά βαρύ αργό πετρέλαιο και η παραγωγή του μπορεί να μην είναι συμφέρουσα στις τρέχουσες τιμές. Έτσι, ένα μέρος των βαρελιών της Βενεζουέλας μπορεί στην πραγματικότητα να μην βρίσκεται πλέον..

ΔΕΝΔΡΟΦΥΤΕΥΣΗ


WWF: Εκπέμπει sos για τα ποτάμια της Βουλγαρίας

Από το typos-i.gr
Σήμα κινδύνου για την περιβαλλοντική κατάσταση των ποταμών και των «τροφοδοτών» τους στη Βουλγαρία εξέπεμψε το Παγκόσμιο Ταμείο για την Άγρια Ζωή (WWF), τονίζοντας ότι όλοι οι ποταμοί έχουν πληγεί από τη ρύπανση, την ξηρασία, τα λύματα και την εξόρυξη αδρανών υλικών.

Συνολικά 270 σταθμοί υδροηλεκτρικής ενέργειας χτίστηκαν σε 325 ποτάμια στη χώρα αυτή και έχουν εγκριθεί άλλα 200 έργα για την κατασκευή..

Σε τεντωμένο σχοινί η αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ – Οι καθυστερήσεις στην κατάθεση του νομοσχεδίου και η απειλή των πρόωρων εκλογών

Από το energypress.gr
Από καθυστέρηση σε καθυστέρηση βαδίζει εδώ και μήνες η υπόθεση της αποκρατικοποίησης της ΔΕΠΑ.

Το πολυθρύλητο νομοσχέδιο για το σπάσιμο του ομίλου σε δύο εταιρίες στη ΔΕΠΑ Εμπορίας και ΔΕΠΑ Υποδομών, ήταν να κατατεθεί στη Βουλή από τον περασμένο Δεκέμβριο, πέρασε και ο Ιανουάριος, έχει μπει..

Ζαχαριάδης: Πενταετές πλάνο μετασχηματισμού για την ELPEDISON: Αναβάθμιση μονάδων, είσοδος στις ΑΠΕ, εισαγωγή αερίου, ανάπτυξη στη Ν.Α. Ευρώπη

Από το energypress.gr
Το ηλεκτρικό ρεύμα στην Ελλάδα θα μπορούσε να είναι φθηνότερο εάν δεν υπήρχε η υπερ-ρύθμιση της αγοράς. Αυτό υποστηρίζει, εξηγώντας με συγκεκριμένα παραδείγματα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ELPEDISON, κ. Νίκος Ζαχαριάδης, μιλώντας στο Διευθυντή του energypress, κ. Θοδωρή Παναγούλη.

Στη συνέντευξή του, ο κ. Ζαχαριάδης επισημαίνει ότι η χώρα οφείλει να λάβει στρατηγικές αποφάσεις για το ρόλο του λιγνίτη στο ενεργειακό ισοζύγιο και τις αποφάσεις αυτές να τις υπηρετεί χωρίς αντιφατικότητες και αμφιθυμίες. Ο ίδιος εξηγεί ..

Στο τελευταίο στάδιο η ολοκλήρωση της γεώτρησης της ExxonMobil - Συγκρατημένη αισιοδοξία

Από το worldenergynews.gr
Στο τελευταίο της στάδιο μπήκε από χθες η διαδικασία της γεώτρησης στον στόχο «Γλαύκος -1» στο τεμάχιο 10, που παρατάθηκε αλλεπάλληλα για αρκετές μέρες λόγω των ευρημάτων που διαπιστώθηκαν όταν έφτασε στο προγραμματισμένο βάθος. 
Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι στο γεωτρύπανο Stena Icemax παρέλαβαν χθες πριν το μεσημέρι τον απαραίτητο εξοπλισμό για να προχωρήσουν..

Εξαιρείται από τις δαπάνες για έρευνες υδρογονανθράκων ο αγοραστής των ΕΛΠΕ - Οι συναντήσεις των μνηστήρων με το ΤΑΙΠΕΔ

Από το energypress.gr
Δυνατότητα στον αυριανό στρατηγικό επενδυτή των ΕΛΠΕ να εξαιρεθεί, εφόσον το επιθυμεί, από τις δαπάνες για έρευνες υδρογονανθράκων, παρέχει το νέο πλαίσιο για την εταιρεία holding, γνωστή ως “ΕΛΠΕ Upstream”.

Διατύπωση που φαίνεται να ικανοποιεί τους μνηστήρες για το 50,1% των ΕΛΠΕ, οι επικεφαλής των οποίων, όπως ο διευθύνων σύμβουλος της Sonatrach, Abdelmoumene Ould Kaddou, βρέθηκαν αυτές τις ημέρες, όπως και τη προηγούμενη..

Shell: Δύσκολο να κατασκευαστούν νέοι σταθμοί LNG στην Αν. Μεσόγειο

Από το energypress.gr
Οι σταθμοί LNG της Αιγύπτου στη Νταμιέτα και το Ιντκού θα παραμείνουν μια λύση χαμηλού κόστους για την εξαγωγή φυσικού αερίου από την Ανατολική Μεσόγειο, όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Shell, Γκάσερ Χάντερ.

Ο ίδιος επισήμανε ότι δεν υπάρχουν πλέον πολιτικά εμπόδια για να εξαχθούν ποσότητες αερίου από την Κύπρο και το Ισραήλ μέσω της Αιγύπτου, ενώ έδωσε ..

Ποιες χώρες μπορούν να δημιουργήσουν καρτέλ στο φυσικό αέριο – Κράτος – κλειδί το Κατάρ

Από το worldenergynews.gr
Έχουν περάσει πάνω από δύο μήνες από τότε που το Κατάρ αποφάσισε να εγκαταλείψει τον ΟΠΕΚ, με πολλούς αναλυτές να καταθέτουν απόψεις για τη μελλοντική ενεργειακή στρατηγική του Κατάρ, σημειώνει σε άρθρο της η εξειδικευμένη ιστοσελίδα OilPrice.com. 

Όπως αναφέρει στόχος της είναι να καταγράψει την επίδραση που έχει το Κατάρ στον τομέα του φυσικού αερίου και τις πιθανές επιπτώσεις των αποφάσεων ..