Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Την Τετάρτη ξεκινά το Athens Energy Forum 2017

Από το insider.gr
Περισσότερες από 40 ηγετικές φυσιογνωμίες του πολιτικού και επιχειρηματικού χώρου  και ειδικοί εμπειρογνώμονες στον ενεργειακό τομέα από την Ελλάδα, τη Μέση Ανατολή, την Ευρώπη και τη Ρωσία συμμετέχουν στο φετινό «Athens Energy Forum 2017».

Μεταξύ αυτών, ο Έλληνας υπουργός Ενέργειας, κ. Γιώργος Σταθάκης και η υπουργός Ενέργειας της Κύπρου, κ. Γιώργος Λακκοτρύπης

Η The New York Times, σε συνεργασία..

Θα προλάβει η Ελλάδα το «τρένο» των υδρογονανθράκων;

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο
Από το energypress.gr
Πιο επιτακτική από ποτέ είναι η ανάγκη αξιοποίησης των ελληνικών υδρογονανθράκων, καθώς η χώρα μας έχει ανάγκη νέα έσοδα ώστε να αντιμετωπίσει το χρέος και να αυξήσει το ρυθμό ανάπτυξης. Η όλη προσπάθεια κινήθηκε μέχρι σήμερα με ρυθμούς χελώνας, ενώ το διεθνές περιβάλλον παραμένει δύσκολο εξαιτίας των παγιωμένων χαμηλών τιμών που αποθαρρύνουν τις επενδύσεις του κλάδου.

Στη δύσκολη αυτή εξίσωση έρχεται πλέον να προστεθεί και ένας νέος μακροπρόθεσμος παράγοντας, καθώς όλα δείχνουν ότι η παγκόσμια ζήτηση για πετρέλαιο θα σημειώσει μόνιμη κάμψη με ορίζοντα το 2050, ημερομηνία κατά την οποία υποτίθεται ότι η ευρωπαϊκή και παγκόσμια οικονομία θα πρέπει να είναι πολύ πιο «πράσινη» από ότι σήμερα.

Μέχρι στιγμής, έχουν..

Μετονομασία και νέα πρότυπα Εni στα πρατήρια Αgip

Από το energy.reporter.com.cy
Για ακόμα δέκα χρόνια ανανέωσαν τη συνεργασία τους η κυπριακή εταιρεία πετρελαιοειδών ΠEΤΡΟΛΙΝΑ και ο ιταλικός κολοσσός Εni S.p.A,. Η νέα συμφωνία, η οποία εφαρμόζεται από την 1η Ιανουαρίου 2017, περιλαμβάνει την ανανέωση του δικαιώματος χρήσης των εμπορικών ονομάτων και σημάτων Εni σε πρατήρια της ΠΕΤΡΟΛΙΝΑ.

Βάσει της νέας συμφωνίας όλα τα πρατήρια Αgip που λειτουργούν στην Κύπρο θα μετονομαστούν σε Εni και θα φέρουν τα νέα πρότυπα  της ιταλικής εταιρείας.

Η ανανέωση της συνεργασίας για ακόμα 10 χρόνια υπογράφηκε ..

• Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ • ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Οι στρατηγικές επιλογές για την κοινωνική ασφάλιση απαιτείται, κατ’ αρχήν, να συμβάλλουν στην αναβάθμιση του ρόλου και της θέσης της στη λειτουργία του οικονομικού και κοινωνικού σχηματισμού στη χώρα μας. Στην κατεύθυνση αυτή, κεντρικής σημασίας ζήτημα αποτελεί η αποκατάσταση του διανεμητικού χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης, ο οποίος στην Ελλάδα σήμερα όχι μόνο έχει καταργηθεί στην επικουρική ασφάλιση με την αντικατάσταση του, από το επισφαλές και αβέβαιο για το επίπεδο των συντάξεων σύστημα της νοητής κεφαλαιοποίησης, αλλά στην δημόσια συζήτηση στην χώρα μας, προτείνεται επιπλέον των πρόσφατων (2010-2016) κοινωνικο-ασφαλιστικών παρεμβάσεων, η περαιτέρω κεφαλαιοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης με την εφαρμογή του συστήματος των ατομικών λογαριασμών νοητής κεφαλαιοποίησης (Σουηδικό σύστημα) με διανεμητική χρηματοδότηση και στις κύριες συντάξεις. 

Η στρατηγική επιλογή του συστήματος της νοητής κεφαλαιοποίησης απομακρύνει ..

Στην Αθήνα εντός της εβδομάδας η ρουμανική Transgaz για τη διεκδίκηση του ΔΕΣΦΑ

Από το worldenergynews.gr
Μπορεί η κυβέρνηση να μην έχει αποφασίσει ακόμη πως θα υλοποιήσει την μνημονιακή δέσμευση για ιδιωτικοποίηση του 66% του ΔΕΣΦΑ μετά το οριστικό ναυάγιο με τη Socar, οι επενδυτές όμως σπεύδουν να δώσουν το παρόν. 

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μέσα στην εβδομάδα καταφθάνουν στην Αθήνα εκπρόσωποι της ρουμανικής εταιρίας Transgaz για συναντήσεις με το ΤΑΙΠΕΔ, τα ΕΛΠΕ και την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ προκειμένου να μεταφέρουν το ενδιαφέρον τους για τον ελληνικό Διαχειριστή Φυσικού Αερίου. 

Οι πρώτες συζητήσεις της Transgaz με την ελληνική πλευρά για το ΔΕΣΦΑ έγιναν..