Πέμπτη 1 Αυγούστου 2019

Η ενεργειακή Ελλάδα

Από το lygeros.org
Έχουμε τα θαλάσσια οικόπεδα 2 και 10, τις θαλάσσιες περιοχές Ιόνιο, Δυτικά Κρήτης, ΝοτιοΔυτικά Κρήτης από τους δύο πρώτους γύρους αδειοδότησης. Έχουμε ανοίξει τρίτο γύρο αδειοδότησης που συμπληρώνει τους προηγούμενους. Διαχειριζόμαστε το θέμα της διπλής οριοθέτησης της ΑΟΖ με την Κύπρο και την Αίγυπτο. Έχουμε το έργο του αγωγού..

Τέσσερις νέες άδειες για την εταιρεία Energean στην ΑΟΖ του Ισραήλ

Από το sigmalive.com
Η εταιρεία Energean Oil και Gas ανακοίνωσε ότι το Συμβούλιο Πετρελαίου του Ισραήλ έχει παραχωρήσει στην εταιρεία τέσσερις νέες άδειες για την εξερεύνηση πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) του Ισραήλ.

Ο Energean υπέβαλε την πρότασή της σε συνεργασία με την Ισραηλινή Opportunity (20%).

Οι άδειες χορηγήθηκαν..

Ισχυρή έκρηξη σε αγωγό φυσικού αερίου στο Κεντάκι - Τουλάχιστον ένας νεκρός (βίντεο)

Από το worldenergynews.gr
Ισχυρή έκρηξη σε αγωγό φυσικού αερίου σημειώθηκε πριν από λίγο στην κομητεία Λίνκολν του Κεντάκι των ΗΠΑ, με τις αρχές να επιβεβαιώνουν μέχρι στιγμής το θάνατο ενός ατόμου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, αρκετές υποδομές στο Indian Camp Trailer Park έχουν τυλιχθεί στις φλόγες από τη φωτιά που προκάλεσε η έκρηξη.

Στην εκκένωση της περιοχής όπου..

Και με τη “βούλα” κυρίαρχος ο Λάτσης. Παπαθανασίου-Σιάμισης στα ΕΛΠΕ


Από το iskra.gr
Μετά την συνάντηση Μητσοτάκη – Λάτση κινήθηκαν αστραπιαία οι διαδικασίες και η κυβέρνηση “καθαίρεσε” την νυν διοίκηση των ΕΛΠΕ και στη θέση της έβαλε ένα καινούριο δίδυμο απόλυτα ελεγχόμενο από τον Σπ. Λάτση, ο οποίος και με τη “βούλα” τώρα γίνεται ο απόλυτος κυρίαρχος και ρυθμιστής όλων των εξελίξεων στην..

Έρχονται και οι αλλαγές στα ΕΛΠΕ και στη ΔΕΠΑ

Από το energypress.gr
Μετά τη ΔΕΗ, πολύ σύντομα θα γίνουν οι διοικητικές αλλαγές και σε ΕΛΠΕ και ΔΕΠΑ. Αυτό μαθαίνω, όπως επίσης και ότι στα ΕΛΠΕ η πλευρά Λάτση θα βρεθεί με ενισχυμένο ρόλο, καθώς ο Ανδρέας Σιάμισιης αναβαθμίζεται σε Διευθύνοντα Σύμβουλο, με τον πρόεδρο μάλιστα να μην είναι εκτελεστικός. Για τα υπόλοιπα πρόσωπα..

Τα ΕΛΠΕ προετοιμάζονται για να ανταποκριθούν στις ανακατατάξεις στην αγορά ναυτιλιακού καυσίμου

Από το energypress.gr
Σημαντικές αλλαγές και ανακατατάξεις θα επιφέρει στη ναυτιλία η οδηγία της ΜΑRPOL για χαμηλότερου θείου καύσιμα μετά το 2020, με την παγκόσμια αγορά να προετοιμάζεται να υποδεχτεί τις αλλαγές.

Η χρήση των καυσίμων στη ναυτιλία επανέρχεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος για μια αγορά που αλλάζει..