Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2013

Ανάδυση ενός υπερηφαιστείου στην Ιταλία
Η Γη προετοιμάζεται για έκρηξη τεράστιας ισχύος. Στα Φλεγραία Πεδία της Ιταλίας, που βρίσκονται κοντά στη Νάπολη, αναβιώνει το αρχαίο ηφαίστειο γίγαντας. Οι σεισμολόγοι δεν ανησυχούν μόνο για την αύξηση της θερμοκρασίας του εδάφους στην περιοχή αυτή, αλλά και για την αισθητή παραμόρφωση της επιφάνειας.
Στο μακρινό παρελθόν, η δραστηριότητα του υπερηφαιστείου οδήγησε στην αλλαγή του κλίματος και μεταμόρφωσε εντελώς τον πλανήτη μας. Όσον αφορά τις συνέπειες, που μπορεί να έχει σήμερα τυχόν αφύπνιση του ηφαιστείου, οι επιστήμονες δεν τολμούν να τις προβλέψουν ακόμα.
Το τελευταίο διάστημα τα Φλεγραία Πεδία ανεβαίνουν πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας κατά 3 εκατοστά τον μήνα. Οι μικροσεισμοί και οι συσσωρεύσεις αερίων στο έδαφος υποδεικνύουν ότι το ηφαίστειο ετοιμάζεται να εκραγεί. Σε σχέση με αυτό ο υφηγητής του Τμήματος Γεωλογίας του Κρατικού Πενεπιστημίου της Αγίας Πετρούπολης Βλαντίμιρ Κυριάνοφ είπε:
- Γενικά τα Φλεγραία Πεδία είναι υπερηφαίστειο, όπως το Γελοουστόουν στις ΗΠΑ και το Τόμπα στην Ινδονησία. Τα υπερηφαίστεια αυτά εκπέμπουν πάνω από 1.000 κυβικά χιλιόμετρα μάγματος. Είναι καταστροφικές εκρήξεις. Στην περιοχή των Φλεγραίων Πεδίων πολύ ισχυρή έκρηξη είχε σημειωθεί περίπου 30-40 χιλιάδες χρόνια πριν. Την ηφαιστειακή του τέφρα εξακολουθούν να την βρίσκουν στη Μεσογειακή περιοχή, τη Βουλγαρία, την Ουκρανία και στη Ρωσία ακόμα. Τώρα παρατηρείται μια νέα ένταση της μαγματικής εστίας και κάποια στιγμή μπορεί να σημειωθεί έκρηξη.
Οι εκρήξεις των ηφαιστείων τέτοιας ισχύος μπορούν να προκαλέσουν τον λεγόμενο ηφαιστειακό χειμώνα. Τα θειούχα αέρια και η τέφρα κατά την έκρηξη θα φτάσουν ως την ατμόσφαιρα και θα σκεπάσουν την Γη. Οι ακτίνες του Ήλιου δεν θα μπορούν να περάσουν μέσα από το παχύ κάλυμμα στο έδαφος, και τα αέρια αφού μετατραπούν σε θειικό οξύ, θα πέσουν στην επιφάνεια του πλανήτη μας με τη μορφή τοξικών βροχών.
Οι επιστήμονες βεβαιώνουν ότι η Γη είχε ήδη βιώσει μια παρόμοια καταστροφή 74.000 χρόνια πριν, κατά την έκρηξη του ηφαιστείου Τόμπα στο ινδονησιακό νησί Σουμάτρα, προκαλώντας σοβαρή αλλαγή του κλίματος και πολυάριθμα θύματα. Σήμερα δε, τα πράγματα θα είναι πολύ χειρότερα. Αρκεί να θυμηθούμε την κατάρρευση που είχε προκληθεί από την αρκετά αδύναμη διαταραχή του ηφαιστείου στην Ισλανδία το 2010.
Εξάλλου, οι εκρήξεις των υπερηφαιστείων συμβαίνουν τόσο σπάνια, που οι επιστήμονες δεν μπορούν να πουν πόσος χρόνος θα πρέπει να περάσει από τα πρώτα σημάδια της δραστηριότητας ως την έκρηξη. Για παράδειγμα, στα Φλεγραία Πεδία τη δεκαετία του ‘70 του περασμένου αιώνα, το έδαφος μέσα σε τρία χρόνια ανέβηκε κατά μισό μέτρο, προκαλώντας ρωγμές σε πολλά σπίτια.
Στη συνέχεια, όμως η κίνηση της επιφάνειας είχε αποδυναμωθεί σημαντικά. Πολύ πιο ενδιαφέρον και εξαιρετικά σημαντικό φυσικό φαινόμενο παρατηρείται σήμερα στη Ρωσία στην περιοχή του ηφαιστείου Τολμπάτσικ. Εκεί η λάβα χύνεται κάθε μέρα και ανεβαίνει συνέχεια η επιφάνεια.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το όλο ηφαιστειακό σύστημα της Γης βρίσκεται σήμερα σε κατάσταση ακραίας έντασης. Οι υπόγειες ροές είναι γεμάτες πυρακτωμένο μάγμα, το οποίο ορμά να βγεί στην επιφάνεια. Ανεξάρτητα από το αν οι διεργασίες αυτές θα μετεξελιχθούν σε έκρηξη του υπερηφαιστείου, είτε αν θα δραστηριοποιηθεί ταυτόχρονα μια ολόκληρη αλυσίδα μικρών ηφαιστείων - όλα αυτά θα έχουν ολέθριες συνέπειες για τους κατοίκους της Γης. 
ΠΗΓΗ:apocalypsejohn.com/

Η ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟΥ ΓΕΝ ΜΕ Φ/Γ ΝΑΥΑΡΙΝΟ Το ημερολόγιο του ΓΕΝ τη νύχτα των Ιμίων


 
Λίγο πριν από τη 1 π.μ. της 31ης Ιανουαρίου, οι Τούρκοι έβαλαν σε εφαρμογή το σχέδιο απόβασης των κομάντος τους στα Δυτικά Ιμια. Η κορύφωση της κρίσης των Ιμίων αποτυπώνεται γλαφυρά μέσα από τις επικοινωνίες του ΓΕΝ με τη Φ/Γ «Ναυαρίνο» η οποία ήταν ο πρωταγωνιστής της κρίσης σε μια επιχείρηση η οποία όπως όλα έδειχναν θα οδηγούσε σε πόλεμο, χωρίς καθαρούς κανόνες εμπλοκής από πλευράς πολιτικής ηγεσίας η οποία περιέπλεξε τη κατάσταση με έναν πρωθυπουργό εγωκεντρικό, με φοβικά σύνδρομα σε βαθμό εμμονής για τις Ένοπλες Δυνάμεις και την ηγεσία τους, κλειδωμένο στο γραφείο του αντί στην αίθουσα επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ ως όφειλε, μαζί έναν υπουργό Εξωτερικών με αμφίβολα κίνητρα και  σκοτεινές διαβουλεύσεις με την Άγκυρα και τη CIA σε ρόλο διαμεσολαβητή..
Με αυτά τα δεδομένα το αποτέλεσμα ήταν εν πολλοίς προδιαγραμμένο εις βάρος της Ελλάδος που για μια ακόμη φορά βρέθηκε με ανάξιους ηγέτες να έχουν την ευθύνη των αποφάσεων σε κρίσιμες στιγμές για το Έθνος.
Στους διαλόγους φανερώνεται η κρισιμότητα των στιγμών καθώς έρχονται οι πρώτες πληροφορίες πως οι Τούρκοι έχουν καταλάβει τα Δυτικά Ίμια την ώρα που εξελίσσεται μια αριστοτεχνική Ειδική Επιχείρηση από τούρκους βατραχανθρώπους οι οποίοι με την αποκάλυψη της παρουσίας τους προκαλούν δυσανάλογα μεγάλη επιρροή στην εξέλιξη της κρίσης, αποδεικνύοντας το κρίσιμο ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν σε ανάλογες καταστάσεις οι Ειδικές Δυνάμεις.
Την ίδια ώρα που η φρεγάτα «Γιαβούζ» πλησίαζε πολύ κοντά στην επίμαχη βραχονησίδα, οπότε και πιστεύεται ότι άφησε τη λαστιχένια βάρκα με τους κομάντος, σε μια κίνηση αντιπερισπασμού, δύο τουρκικά ελικόπτερα S-70 Blackhawk πετούσαν από πάνω. Οι επιτελείς του ΓΕΝ πίστεψαν ότι τα δύο ελικόπτερα θα αποβίβαζαν εκείνα κομάντος ενώ στην πραγματικότητα επιχείρησαν να παραπλανήσουν τις ελληνικές δυνάμεις και το κατάφεραν καθώς αθέατοι μέσα στη θυελλώδη νύχτα και την θαλασσοταραχή οι τούρκοι βατραχάνθρωποι αποβιβάστηκαν στα Ίμια θέτοντας την ελληνική κυβέρνηση προ των ευθυνών της. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Βενζινοπώλες: Δεν ευθυνόμαστε εμείς για τις αυξήσεις
Ανακοίνωση εξέδωσε η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος με την οποία καταγγέλλει την παραπληροφόρηση μέσω της στρέβλωσης των πραγματικών αιτιών για τις αυξήσεις των τιμών των καυσίμων και κάνει λόγο για συκοφάντηση των βενζινοπωλών, αναφερόμενη στα δημοσιεύματα περί εκμετάλλευσης των απεργιών στα μέσα μεταφοράς για κερδοσκοπική αύξηση των τιμών.
Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση της ομοσπονδίας:
«Είναι γνωστό ότι οι τιμές των καυσίμων είναι αδύνατο να διαμορφωθούν στην λιανική αγορά, από τη στιγμή που σύμφωνα με στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου, το 97% της τιμής προκαθορίζεται ήδη στα προηγούμενα στάδια της διύλισης, εμπορίας και μεταφοράς. Επί πλέον ο μόνος τομέας που λειτουργεί ο ανταγωνισμός σε όλη την έκτασή του μέχρι καταστροφής ορισμένων πρατηρίων, είναι η λιανική αγορά, πράγμα που κάνει απαγορευτική την κατά βούληση αύξηση των τιμών στον τομέα αυτό.
Η αλήθεια για όσους ποντάρουν στην άγνοια των καταναλωτών για τις αιτίες της αύξησης των τιμών είναι η εξής: Από 18/1/2013 μέχρι σήμερα η τιμή διυλιστηρίου αυξήθηκε συνολικά κατά 51 ευρώ το χιλιόλιτρο, ενώ η συνολική μέση τιμή στα πρατήρια αυξήθηκε μόνο κατά 5 ευρώ. Δηλαδή η αύξηση της τιμής διυλιστηρίου ήταν δεκαπλάσια της τιμής Λιανικής!
Αυτοί που συκοφαντούν σκόπιμα τους βενζινοπώλες υπηρετώντας άλλα συμφέροντα, θα πρέπει να απαντήσουν πού βρήκαν την… «ασυδοσία» των βενζινοπωλών και ποιος πραγματικά αυξάνει τις τιμές. Διαφορετικά θα παραμείνουν συκοφάντες.
Αν δε, θέλουν κάποιοι να βρουν απαράδεκτες αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων ας πάνε στις συνεχείς αυξήσεις των ειδικών φόρων κατανάλωσης που επιβάλει το κράτος με αποκορύφωμα την πρωτοφανή αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης μέσα σε 18 μήνες, από τον Απρίλιο του 2011 μέχρι τον Οκτώβριο του 2012, κατά 1471%!» 
ΠΗΓΗ:.zougla.gr

Το Facebook ζητά πλέον στοιχεία της ταυτότητάς μας!!!

 

Στοιχεία ταυτότητας θα ζητά το επόμενο διάστημα από τους χρήστες το Facebook και το Instagram προκειμένου να διασφαλίσουν ότι δεν μπαίνουν ανήλικοι στο site και ότι τα προφίλ ανταποκρίνονται σε πραγματικούς χρήστες. 

Με αυτόν τον τρόπο οι δύο υπηρεσίες προσπαθούν να διασφαλίσουν ότι οι χρήστες δεν παραβιάζουν τους όρους χρήσης και ότι χρησιμοποιούν τα πραγματικά τους στοιχεία.
Το Facebook θέλει να διαγράψει τους χιλιάδες ψεύτικους λογαριασμούς που υπάρχουν στο site και να μειώσει τον όγκο του spam που διακινείται από το site.
Έτσι έχει πάρει μια σειρά από μέτρα που όμως είναι σε δοκιμαστική φάση όπως η πληρωμή για αποστολή μηνυμάτων αλλά και η υποβολή στοιχείων της ταυτότητας.
Οι χρήστες δεν θα μπορούν να δημιουργήσουν ένα λογαριασμό στο Facebook χωρίς πρώτα να υποβάλλουν στοιχεία της ταυτότητας όπως το όνομα και η ηλικία τους.
Το site θα είναι σίγουρο ότι οι χρήστες δεν θα δημιουργούν λογαριασμό για κάποιον άλλο εκτός από τον εαυτό τους.
Οι χρήστες που το Facebook τους έχει ζητήσει να στείλουν ταυτότητα θα πρέπει να στείλουν μία φωτογραφία της ταυτότητάς τους στην οποία θα φαίνεται το όνομα και η ημερομηνία γέννησής καθώς και η φωτογραφία ενώ τα άλλα στοιχεία μπορούν να είναι σβησμένα.
Μια παρόμοια διαδικασία ακολουθεί και το Instagram με πιο χαλαρούς όρους αφού το site επιτρέπει τη χρήση της υπηρεσίας από ανώνυμους χρήστες.
Σε περίπτωση που κάποιος χρήστης θέλει να πιστοποιήσει το λογαριασμό του, θα πρέπει να συνδεθεί από έναν υπολογιστή και να υποβάλει την ταυτότητά του. 
ΠΗΓΗ:periergaa.blogspot.com

Οι Βάσκοι κυκλοφόρησαν τοπικό νόμισμα, το eusco
Οι Βάσκοι κυκλοφόρησαν τοπικό νόμισμα, το eusco
Eνα καινούριο νόμισμα γεννήθηκε σήμερα στην Ευρώπη. Πρόκειται για το eusco, το νόμισμα των Βάσκων, το οποίο θα συμπληρώνει και θα αναπληρώνει το ευρώ.
Το eusco θα υπολογίζεται ανάλογα με την αξία του ευρώ και οι πολίτες θα μπορούν να το βρίσκουν στα 40 ανταλλακτήρια που έχουν ανοίξει στη χώρα των Βάσκων. Χαρτονομίσματα των 1,2,5,10 και 20 euscos κυκλοφορούν σήμερα.
Τι θα αλλάξει αυτό στη ζωή των Βάσκων; Με euscο οι Βάσκοι θα μπορούν να αγοράζουν και να πωλούν χωρίς να μπερδεύεται στις αγορές τους το ευρώ. Ετσι, εκτιμούν ότι θα ενισχύσουν την τοπική αγορά αφού μόνο στη χώρα των Βάσκων θα ισχύει και φαίνεται δύσκολο προς το παρόν να γίνει εξαγωγή των eusco.
Το eusco δεν είναι το πρώτο «αιρετικό» νόμισμα απέναντι στο ευρώ. Σε 25 τοπικά διαμερίσματα της Γαλλίας χρησιμοποιούν ήδη τοπικά νομίσματα. Στη Γερμανία κυκλοφορούν ήδη 60 τοπικά νομίσματα, η πόλη Μπρίστολ στη Μεγάλη βρετανία χρησιμοποιεί το Bristol pound, η Ελλάδα διαθέτει το ΤΑΜ στο Βόλο, αλλά το αποκορύφωμα παρατηρείται στην Ελβετία η οποία διαθέτει τοπικό νόμισμα, το WIR, το οποίο κυκλοφορεί από το 1036. 
ΠΗΓΗ:papaioannou-giannis.net

Μιχάλης Ιγνατίου: Εχει δίκιο ο Λοβέρδος -Ο Παπανδρέου μεθόδευσε την προσφυγή στο ΔΝΤ


Μιχάλης Ιγνατίου: Εχει δίκιο ο Λοβέρδος -Ο Παπανδρέου μεθόδευσε την προσφυγή στο

Ο γνωστός και έμπειρος Ελληνας ανταποκριτής στην Ουάσινγκτον Μιχάλης Ιγνατίου σε σημερινό του άρθρο καταγγέλλει το πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου ότι «έσυρε τη χώρα ξυπόλητη στ' αγκάθια» σημειώνοντας ότι «οι καταγγελίες του Ανδρέα Λοβέρδου επιβεβαιώνουν όσα γνωρίζαμε μερικοί εξ ημών που είχαμε την τύχη να βρισκόμαστε στη Ουάσιγκτον τις ημέρες και τους μήνες που προηγήθηκαν της προσφυγής της Ελλάδας στο ΔΝΤ».
Στο άρθρο του που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Επίκαιρα», ο δημοσιογράφος υποστηρίζει ότι «βιάζουν την αλήθεια όσοι ισχυρίζονται ότι οι Ευρωπαίοι και ειδικά οι Γερμανοί ήταν αυτοί που εξανάγκασαν τον πρώην πρωθυπουργό να αναζητήσει βοήθεια από τον Ντομινικ Στρος Καν»
και τονίζει ότι η προσφυγή ήταν «μεθοδευμένη και βάση σχεδίου πορεία προς τον μηχανισμό».
Το πληρες άρθρο του Μιχάλη Ιγνατίου έχει ως εξής:
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τετάρτη 20/2/2013: 24ωρη Γενική ΑπεργίαΣε σημερινή συνεδρίαση η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ αποφάσισε και προσδιόρισε την αγωνιστική, απεργιακή αντίδραση της Συνομοσπονδίας ως εξής:
Πραγματοποίηση 24ωρης ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ την Τετάρτη 20 Φλεβάρη 2013 και απεργιακή συγκέντρωση των συνδικάτων στις 11:00 στο Πεδίον ¶ρεως.
Οι αγωνιστικές και απεργιακές δράσεις των συνδικάτων, των Ομοσπονδιών και των σωματείων για τα επιμέρους κλαδικά και επιχειρησιακά προβλήματα είναι σχεδόν η καθημερινή αντίδραση των εργαζομένων ενάντια στα μνημόνια και στα αντεργατικά, αντικοινωνικά και αναποτελεσματικά μέτρα και τις αυταρχικές συμπεριφορές της κυβέρνησης και των εργοδοτών.
Η βάναυση καταπάτηση των βασικών και θεμελιακών εργασιακών δικαιωμάτων όπως και η φορολογική αφαίμαξη εργαζομένων και συνταξιούχων, έχουν ξεπεράσει κάθε όριο και περιθώριο αντοχής.
Το σύνολο των οικονομικών, ασφαλιστικών, εργασιακών και θεσμικών δικαιωμάτων που ισοπεδώθηκαν από τις μνημονιακές πολιτικές, είναι μονίμως διεκδικούμενα.
Αιτήματα ΑΙΧΜΗΣ της 24ωρης Γενικής Απεργίας είναι:
Υπογραφή και εφαρμογή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
Ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της Ανεργίας και ανακούφισης των Ανέργων.
Ανάκληση της επιστράτευσης και όλων των κατασταλτικών και αντιδημοκρατικών μέτρων και διώξεων κατά των εργαζομένων, των συνδικάτων και της συνδικαλιστικής δράσης.
Τα μεγάλα και σοβαρά προβλήματα των εργαζομένων, η αντιμετώπιση της αυταρχικής και αδιέξοδης πολιτικής της κυβέρνησης, επιβάλει τη μέγιστη ΕΝΟΤΗΤΑ όλων των δυνάμεων της εργασίας ,στον ΚΟΙΝΟ ΑΓΩΝΑ για την ικανοποίηση των ΚΟΙΝΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ.
Η ΓΣΕΕ με τις Ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα και τα Σωματεία θα εντατικοποιήσουν τις προσπάθειες για τη μέγιστη δυνατή και μαζική συμμετοχή όλων των εργαζομένων στην Απεργιακή κινητοποίηση και στην Απεργιακή συγκέντρωση των συνδικάτων 
ΠΗΓΗ:gsee.gr

Ανοίγει την πόρτα στα "ρεύματα" το ΠΑΣΟΚ
Τα κείμενα του συνεδρίου για να ξεκινήσει ο κύκλος της διαβούλευσης με τα μέλη του κόμματος έδωσε το ΠΑΣΟΚ.
Οι προτάσεις που γίνονται κάνουν λόγο για ένα σύγχρονο, θεσμικό, δημοκρατικό, ανοικτό και συλλογικό κόμμα, ενώ ετοιμάζεται, όπως σημειώνεται, να επανασυνδεθεί με την ελληνική κοινωνία, να ξανανέβει μαζί με την άνοδο της χώρας.
Γίνεται πιο λειτουργικό με την απλοποίηση διαδικασιών και με τη σμίκρυνση των οργάνων σε ό,τι αφορά τον αριθμό των μελών.
Στο πλαίσιο αυτό προβλέπεται Κεντρική Πολιτική Επιτροπή με 120 μέλη, η οποία θα εκλέγεται από το συνέδριο. Η Πολιτική Επιτροπή θα έχει Γραμματεία και 15μελές Πολιτικό Συμβούλιο.
Κατοχυρώνεται μάλιστα καταστατικά η πολλυσυλεκτικότητα και πολυφωνία του κόμματος. "Ρεύματα πολιτικής σκέψης συγκροτούνται και λειτουργούν ελεύθερα με δυνατότητα παρέμβασης σε όλα τα οργανωτικά επίπεδα", επισημαίνεται.
Προτείνεται επίσης ο πλήρης διαχωρισμός κόμματος και κράτους και η ολήρης αυτονομία του συνδικαλιστικού κινήματος.
Σε ό,τι αφορά την οικονομική διαχείριση του κινήματος, θα δημοσιεύονται υποχρεωτικά στον δικτυακό τόπο του Κινήματος όλα τα έσοδα και οι δαπάνες των οργανώσεών ου σε όλα τα επίπεδα, καθώς και οι σχετικές εκθέσεις και τα πορίσματα ελέγχου.
Τίθεται επίσης πλαφόν τριών θητειών για κάθε όργανο του ΠΑΣΟΚ και προβλέπεται υποχρεωτική ανανέωση στα όργανα κατά 30% και ποσόστωση υπέρ των γυναικών 30%. 
ΠΗΓΗ:news247.gr

Οι νόμοι του κράτους και το κράτος του νόμου!


20130130-201425.jpg
Ποιοι είναι αυτοί που μιλούν για «νομιμότητα»;
Ποιοι είναι αυτοί οι «Ταρτούφοι» που όχι μόνο τα τρία τελευταία χρόνια, αλλά για δεκαετίες, αναγνωρίζουν τάχα μου το «δίκιο» των κοινωνικών ομάδων που διαμαρτύρονται, που απεργούν, που εξεγείρονται, αλλά την ίδια ακριβώς στιγμή ζητούν την πάταξη των «παρανόμων» (χτες των εργαζόμενων στο Μετρό, σήμερα των αγροτών, προχτές των 
χαλυβουργών), γιατί, όπως λένε, «διασαλεύουν το νόμο»;
Ποιοι, τελικά, είναι αυτοί που κρύβονται πίσω από τη μάσκα του «οι νόμοι πρέπει να εφαρμόζονται» και «οι δικαστικές αποφάσεις πρέπει να τηρούνται»;
Ας δούμε:
Υπάρχει νόμος – το ίδιο τους το Σύνταγμα – που λέει ότι οι διεθνείς συμβάσεις της χώρας πρέπει να επικυρώνονται στη Βουλή με αυξημένη πλειοψηφία. Αλλά είναι αυτοί, τα υποδείγματα της νομιμότητας, που επειδή έτσι τους συνέφερε εκείνη τη στιγμή πέρασαν το πρώτο Μνημόνιο καταστρατηγώντας τη συνταγματική διάταξη που υπαγορεύει αυξημένη πλειοψηφία 180 ψήφων για διεθνείς συμβάσεις της χώρας, επιλέγοντας τον βολικό γι’ αυτούς δρόμο της απλής πλειοψηφίας των 151 ψήφων.
Υπάρχει νόμος – το ίδιο τους το Σύνταγμα – που λέει πως εκλέγονται κυβερνήσεις και πρωθυπουργοί σε αυτή τη χώρα. Αλλά κάποια στιγμή και επειδή έτσι τους συνέφερε εκείνη τη στιγμή, μας έβαλαν διορισμένο πρωθυπουργό έναν τραπεζίτη.
Υπάρχει νόμος που υπαγορεύει στις κυβερνήσεις τη χρηματοδότηση των Ασφαλιστικών Ταμείων. Όχι μόνο δεν εφαρμόζεται, όχι μόνο ληστεύονται τα Ταμεία, αλλά αυτοί που τα ληστεύουν έρχονται από πάνω και κόβουν και τις συντάξεις μιλώντας για τα «φτωχά» Ταμεία που οι ίδιοι φτωχοποίησαν. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μήνυμα της Κύπρου προς την Τουρκία για το φυσικό αέριοΗ Κύπρος θα συνεχίσει απρόσκοπτα την αξιοποίηση των κοιτασμάτων φυσικού αερίου στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της, εφαρμόζοντας συμφωνίες με ενεργειακούς κολοσσούς, διαμήνυσε ο κύπριος υπουργός Εμπορίου Νεοκλής Συλικιώτης, απαντώντας στον τούρκο πρωθυπουργό, Ρ.Τ. Ερντογάν, ο οποίος έκανε λόγο για «παράλογα όνειρα» της «ελληνοκυπριακής διοίκησης» σύμφωνα με το ΑΠΕ.
Ο κ. Συλικιώτης σχολίασε ότι οι συμφωνίες που κλείνει η Κύπρος στον ενεργειακό τομέα έχουν αντίκτυπο και σε πολιτικό επίπεδο προς όφελός της.
Ο κύπριος υπουργός τόνισε ότι τις επόμενες ημέρες θα κλείσει και η συμφωνία με την γαλλική εταιρεία Total, με την υπογραφή των συμβολαίων για τα οικόπεδα 10 και 11.
 Ερωτηθείς για την πρόθεση της Τοτάλ να προχωρήσει σε απευθείας γεωτρήσεις για πετρέλαιο, ο Νεοκλής Συλικιώτης απάντησε ότι εάν υλοποιηθεί το σχέδιο, θα είναι σημαντικό για την κυπριακή οικονομία, αφού η μεταφορά πετρελαίου στις διεθνείς αγορές δεν θα απαιτεί πολύπλοκες και δαπανηρές υποδομές.
 ΠΗΓΗ: defencenet.gr    

Ένα ομοσπονδιακό Πανεπιστήμιο και κατάργηση 150 τμημάτων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας
- Δημιουργείται και Ομοσπονδιακό ΤΕΙ 
- Στο Ομοσπονδιακό Πανεπιστήμιο δεν θα υπάγονται το Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Πολυτεχνείο
- Θα διοικείται και θα ελέγχεται από ένα Διοικητικό Συμβούλιο
- ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 
Θα ονομάζεται «ομοσπονδιακό» πανεπιστήμιο και θα λειτουργεί στην Αθήνα και σε αυτό θα υπάγονται διοικητικά όλα τα ΑΕΙ, εκτός του Πανεπιστήμιου Αθηνών και του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου.
Επίσης, δημιουργείται, ένα ομόσπονδο Τεχνολογικό Ιδρυμα Αθήνας (ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά και ΑΣΠΑΙΤ ενώνονται). 
Το σχέδιο «Αθηνά» ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.
Όπως είπε, στο Ομοσπονδιακό Πανεπιστήμιο θα υπάρχει ένα διοικητικό συμβούλιο αλλά όλα τα ιδρύματα θα διατηρήσουν τις πρυτανικές αρχές και τα συμβούλιά τους.
Επίσης καταργούνται 150 τμήματα σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ. Πρόκειται για τμήματα που είχαν είχαν χαμηλό βαθμό ενδιαφέροντος ή δεν είχαν μόνιμο διδακτικό προσωπικό.
"Καταθέτουμε το νομοσχέδιο, αλλά ο διάλογος συνεχίζεται. Θα το στείλουμε στην ακαδημαϊκή κοινότητα. Είναι μια εθνική υπόθεση, πρέπει να γίνει συζήτηση ουσίας χωρίς περιχαράκωση από κομματικές ιδιότητες. Στόχοι μας η ενίσχυση της δωρεάν δημόσιας παιδείας, η αναβάθμιση πανεπιστημίων και τη σύνδεση με αναπτυξιακό χάρτη. Η γνώση βέβαια είναι πολύ περισσότερα, αλλά δεν μπορεί και να αποκοπεί από ανάπτυξη και κοινωνία", είπε ο υπουργός Παιδείας. 


ΠΗΓΗ:newsit.gr

ΕΛΠΕ Προς Τράπεζα Ελλάδος: Τιμολογούμε Βάσει των Τιμών Πετρελαίου της Μεσογείου
Με βάση τις τιμές πετρελαίου της Μεσογείου τιμολογούν τα καύσιμα τα Ελληνικά Πετρέλαια, όπως υπογραμμίζουν κύκλοι των διυλιστηρίων με αφορμή τη μελέτη της Τράπεζας της Ελλάδας για την αγορά των υγρών καυσίμων.
Οι ίδιοι κύκλοι εκφράζουν τη δυσφορία τους αναφορικά με τους ερευνητές, οι οποίοι, σύμφωνα με τους κύκλους των ΕΛ.ΠΕ, δεν ζήτησαν την άποψη των διυλιστηρίων για τα θέματα της αγοράς των υγρών καυσίμων, και ειδικότερα για το θέμα της τιμολόγησης και των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.
Τα σχετικά θέματα, όπως υποστηρίζουν οι κύκλοι των ΕΛ.ΠΕ., έχουν απαντηθεί πολλάκις από την επιχείρηση και έχουν γίνει αποδεκτές οι θέσεις της από τις επίσημες αρχές. 
ΠΗΓΗ:energia.gr

Ανεξάρτητο Αποτιμητή για ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ Αναζητά το ΤΑΙΠΕΔΠρόσκληση για την πρόσληψη ανεξάρτητων αποτιμητών για το διαγωνισμό των ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ εξέδωσε το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), προκειμένου να αξιολογήσει τις δεσμευτικές προσφορές, τις οποίες αναμένεται να καταθέσουν σύντομα οι ενδιαφερόμενοι για τη συγκεκριμένη αποκρατικοποίηση. Δείτε εδώ την πρόσκληση ενδιαφέροντος για τον αποτιμητή (στα αγγλικά).
Σύμφωνα με την ανάρτηση στην ιστοσελίδα του ΤΑΙΠΕΔ, οι εταιρίες που ενδιαφέρονται να αναλάβουν τον ρόλο του αποτιμητή για την ιδιωτικοποίηση του 100% της ΔΕΠΑ και του 66% του ΔΕΣΦΑ, καλούνται να υποβάλουν τις προτάσεις τους έως τις 12 Φεβρουαρίου. Το έργο της εταιρείας που θα επιλεγεί μπορεί να έχει μέγιστη διάρκεια 4 εβδομάδες (με δυνατότητα παράτασης, εάν συμφωνηθεί με το ΤΑΙΠΕΔ), ενώ ως ανώτατη προϋπολογισθείσα αμοιβή ορίζεται το ποσό των 150.000 ευρώ (συν ΦΠΑ και έξοδα). Το ποσό αυτό ισχύει τόσο για τον σύμβουλο αποτίμησης της ΔΕΠΑ, όσο και για εκείνον του ΔΕΣΦΑ. Οι προσφορές πρέπει να κατατεθούν έως τις 12 Φεβρουαρίου.
Η πρόσκληση εκδίδεται βάσει του άρθρου 6.3 του νόμου 3986/2011 (Επείγοντα Μέτρα Εφαρμογής Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2015), το οποίο προβλέπει ότι πριν από την αξιοποίηση των περιουσιακών στοιχείων του Ταμείου, διενεργείται τελική αποτίμηση του προς αξιοποίηση στοιχείου, από ανεξάρτητο εκτιμητή. 
ΠΗΓΗ:energia.gr