Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018

ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΨΥΧΗ ΜΑΣ !


Επικυρώθηκε το σχέδιο εξυγίανσης της Mamidoil - JetOil, μέσω της εξαγοράς της από την Cetracore Energy

Από το worldenergynews.gr
Επικυρώθηκε, σήμερα (31/1), από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών το σχέδιο εξυγίανσης της Mamidoil-JetOil, S.A., μέσω της εξαγοράς της από την Αυστριακή εταιρεία Cetracore Energy, GmbH.  

Συγκεκριμένα η συμφωνία διάσωσης προβλέπει την είσοδο της Cetracore Εnergy, GmbH ως στρατηγικός επενδυτής, καταβάλλοντας περισσότερα από 105 εκ. ευρώ για την απόκτηση των περιουσιακών στοιχείων της Mamidoil-Jetoil, S.A.. 

Παράλληλα,  ο επενδυτής έχει..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΟΘΦΑΛΜΙΔΗ ΜΕΛΟΣ Δ.Σ. ΠΣΕΕΠ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ-ΜΕΛΟΣ Δ.Σ. ΕΛΠΕ

Με την παρούσα ανακοίνωση θα ήθελα να σας ενημερώσω για την κατάσταση που επικρατεί στο Σωματείο μας τους τελευταίους 7 μήνες αλλά και να σας κάνω γνωστές τις δικές μου προθέσεις για το μέλλον.

Όπως γνωρίζετε στο Δ.Σ. του Ιουνίου 2017 παραδώσαμε το προεδρείο σε νέα παιδιά προκειμένου να υπάρξει μια διάδοχη κατάσταση ομαλή, με εμάς τους παλαιότερους να είμαστε από κοντά και να βοηθάμε όπου και εφόσον χρειαστεί. Δυστυχώς όμως ..

"Κλειδί" τα δικαιώματα του Δημοσίου στον ΔΕΣΦΑ μετά την πώληση του 66% - Αποφάσεις καλείται να λάβει αύριο το ΤΑΙΠΕΔ

Από το energypress.gr
Τα δικαιώματα του Δημοσίου στο ΔΕΣΦΑ όταν αυτός αλλάξει χέρια, το ποιός θα διορίζει ποιόν στο νέο Δ.Σ., το δικαίωμα αρνησικυρίας, και η διάρκεια ισχύος της συμφωνίας μετόχων (shareholders agreement), είναι μερικά από τα πιο κρίσιμα ζητήματα που καλείται να οριστικοποιήσει το ΤΑΙΠΕΔ.

Σύμφωνα με πηγές του "Energypress", τα παραπάνω, πολλά από τα οποία αποτελούν αιτήματα των δύο "μνηστήρων" (της κοινοπραξίας υπό την ιταλική Snam, και του σχήματος Roganosa-Transgaz), αναμένεται..

Η Exxon τριπλασιάζει την παραγωγή αργού τα επόμενα επτά χρόνια

Από το worldenergynews.gr
Η Exxon Mobil Corp ανακοίνωσε  την Τρίτη 30/1/2018  ότι σχεδιάζει να τριπλασιάσει την παραγωγή πετρελαίου  στη λεκάνη Permian  του Δυτικού Τέξας και του Νέου Μεξικού έως το 2025 και να δαπανήσει 2 δισεκατομμύρια δολάρια για να επεκτείνει έναν σταθμό αποθήκευσης αργού .

Ο μεγαλύτερος παραγωγός πετρελαιοειδών παγκοσμίως ανακοίνωσε ότι..