Τετάρτη 26 Αυγούστου 2020

Υπολογισμός του κόστους για τους τραυματισμούς, τους θανάτους και τις ασθένειες που συνδέονται με την εργασία

Γνωρίζουμε ότι οι τραυματισμοί, η κακή υγεία και οι θάνατοι στον χώρο εργασίας συνεπάγονται τεράστιο οικονομικό κόστος για τα άτομα, τους εργοδότες, τις κυβερνήσεις και την κοινωνία. Πώς μπορούμε όμως να δημιουργήσουμε μια ακριβή μέθοδο υπολογισμού αυτού του κόστους;

Για να κατανοήσουμε καλύτερα το..

ΕΙΑ: Μειώθηκαν τα αποθέματα πετρελαίου στις ΗΠΑ - Αυξήθηκαν οι εξαγωγές - Στα 43 δολάρια κινείται το αργό

Τα αποθέματα αργού πετρελαίου των ΗΠΑ μειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα καθώς οι εξαγωγές αυξήθηκαν σε υψηλό 18 μηνών και τα διυλιστήρια αύξησαν την παραγωγή στο υψηλότερο ποσοστό από τον Μάρτιο πριν από την κατάρρευση της ζήτησης που προκάλεσε η πανδημία κορωνοϊού, σύμφωνα με τα στοιχεία που ηEnergy Information Administration (ΕΙΑ) την Τετάρτη 26/8/2020.

Τα αποθέματα αργού, τα οποία μειώνονται..

Αύριο 27/8 τα αποτελέσματα δευτέρου τριμήνου των ΕΛΠΕ – Οι εκτιμήσεις των αναλυτών

Αύριο μετά το κλείσιμο της αγοράς θα ανακοινώσουν τα αποτελέσματα για το δεύτερο τρίμηνο της 
τρέχουσας χρήσης τα ΕΛΠΕ, ενώ η διοίκηση θα ενημερώσει τους αναλυτές την επόμενη μέρα.

Οι αναλυτές περιμένουν ένα ακόμα αδύναμο τρίμηνο με τις τάσεις του πρώτου τριμήνου να διατηρούνται.

Το αδύναμο περιβάλλον και τα χαμηλά περιθώρια διύλισης θα επικρατήσουν..

Γερμανία: Πρόταση για 4ήμερη εργασία χωρίς μείωση μισθού από τα Συνδικάτα

Η μεγαλύτερη συνδικαλιστική οργάνωση της Γερμανίας, η IG Metall, προτείνει τη μετατροπή σε τετραήμερη εργασία για την αντιστάθμιση της αύξησης της ανεργίας.
Με 34,2 ώρες εργασίας ανά εβδομάδα, η Γερμανία έχει ήδη μία από τις συντομότερες μέσες εργάσιμες εβδομάδες στην Ευρώπη.
Και υπάρχουν φωνές που απαιτούν να είναι ακόμη πιο σύντομη.
Ο επικεφαλής της Ένωσης Jörg Hofmann είπε..

Δήμος Ελευσίνας: Τηλεδιάσκεψη για την Πυρκάλ

Μετά από αλληλογραφία και επικοινωνία του Δημάρχου Ελευσίνας κ. Οικονόμου με τους εμπλεκόμενους φορείς ( ΠΥΡΚΑΛ – ΕΛΠΕ ) και τα συναρμόδια Υπουργεία Οικονομικών και Εθνικής Άμυνας, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μέσω τηλεδιάσκεψης την Τρίτη 25 Αυγούστου, σχετικά με την έκρηξη που προκλήθηκε την 8η Αυγούστου στην ΠΥΡΚΑΛ.

Στην τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε ύστερα από..

Χωρίς πλαστικά μιας χρήσης από το 2021

Φραγμός στη δωρεάν διάθεση των πλαστικών (ή «χάρτινων», πλαστικοποιημένων) ποτηριών και δοχείων φαγητού θα τεθεί από το 2022. Μάλιστα, ειδικά για τα ποτήρια, το περιβαλλοντικό τέλος του 0,04 ευρώ (συν ΦΠΑ) θα υπολογίζεται χωριστά και για τα καπάκια. Από το ίδιο έτος θα πρέπει να λειτουργήσουν και συστήματα επιστροφής φιαλών στους χώρους αγοράς (όπως υπήρχαν κάποτε για τα μπουκάλια μπίρας ή αναψυκτικών και στη χώρα μας).

Οι ρυθμίσεις περιλαμβάνονται..

Με Προβλήματα η Μετάβαση στα Νέα «Πράσινα» Καύσιμα

Η μετάβαση της ναυτιλιακής βιομηχανίας στον κανονισμό καυσίμων μειωμένου θείου, ο οποίος τέθηκε σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου 2020 στο πλαίσιο αποφάσεων του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ), δεν ήταν χωρίς προβλήματα, όπως αποδεικνύει μελέτη που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό των κορυφαίων φορέων της διεθνούς ναυτιλίας και συγκεκριμένα της Bimco, του Διεθνούς Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου (ICS), της Intercargo και της Inrtertanko.

Τα αποτελέσματα της έρευνας δικαιώνουν..

Ελληνικά Πετρέλαια: Ανακοινώνουν αύριο άλλο ένα αδύνατο τρίμηνο – Τι αναμένει η Beta Securities

IEEFA: Ανεπαρκή τα σχέδια για πράσινο υδρογόνο μέχρι στιγμής - Γιατί θα μας βρει με "έλλειμμα προσφοράς" το 2030

«Μη ικανοποιητικός» χαρακτηρίζεται ο ρυθμός ανάπτυξης «πράσινου» υδρογόνου σε συνάρτηση με την παγκόσμια ενεργειακή ζήτηση παρά το γεγονός ότι μόλις πέρυσι ανακοινώθηκαν 50 νέα έργα. Τα παραπάνω υπογραμμίζει μεταξύ άλλων μελέτη του Ινστιτούτου για τα Οικονομικά της Ενέργειας και Οικονομικής Ανάλυσης (Institute for Energy Economics and Financial Analysis/IEEFA).

Λαμβάνοντας υπόψη τα τεχνικά ..

ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ


Ανακοίνωση Πρωτοβουλία Αγώνα στα ΕΛΠΕ

Η εκκίνηση του general shutdown στις ΒΕΑ σε μερικές μέρες δεν μπορεί παρά να φέρει στο νου το προηγούμενο, το 2015, και το περιστατικό που κόστισε τη ζωή στους 4 συναδέλφους μας. Ο κύριος λόγος είναι ότι οι συνθήκες μοιάζουν πολύ με τότε, αφού το βασικό πλαίσιο είναι το ίδιο.

Τα πεντέμισι χρόνια που μεσολάβησαν μεταφράζονται σε έναν τεράστιο όγκο εργασιών συντήρησης. Σ’ αυτές προστίθεται ένα πλήθος έργων, μετατροπών, αναβαθμίσεων, επεκτάσεων, σε κάθε είδους εξοπλισμό. Έχουμε λοιπόν..

Παραβίασε ή όχι το Oruc Reis τα κυριαρχικά μας δικαιώματα;

Για να κατανοήσουμε πως γίνονται οι γεωφυσικές, ή σεισμικές όπως αποκαλούνται, έρευνες και τις δυνατότητες της γειτονικής μας Τουρκίας, πριν βγάλουμε το όποιο συμπέρασμα καλό είναι αναφερθούμε εν τάχει σε αυτά. Η Τουρκία έχει συνολικά 11 ωκεανογραφικά/υδρογραφικά σκάφη εκ των οποίων μόνο τα τρία μεγαλύτερα έχουν τη δυνατότητα εκτέλεσης σεισμικών ερευνών για εντοπισμό υδρογονανθράκων.

Τα πλοία αυτά, εκτός από ένα μεγάλης ακρίβειας σύστημα εντοπισμού θέσεως (GPS) και ένα προηγμένο σύστημα τήρησης θέσεως και ακριβούς πορείας (αυτόματο πιλότο), έχουν: