Τετάρτη 24 Απριλίου 2019

ΕΙΑ: Αυξήθηκαν τα αποθέματα και οι εισαγωγές αργού στις ΗΠΑ – Ρεκόρ στην παραγωγή με 12,2 εκατ. bpd

Από το worldenergynews.gr
Τα αποθέματα αργού πετρελαίου των Η.Π.Α. αυξήθηκαν την περασμένη εβδομάδα στο υψηλότερο επίπεδο, περίπου ενάμισι έτους, οι εισαγωγές σημείωσαν άνοδο, ακόμα και όταν τα διυλιστήρια αύξησαν σημαντικά την παραγωγή πριν από την καλοκαιρινή περίοδο οδήγησης, σύμφωνα με  τα στοιχεία που ανακοίνωσε την Τετάρτη 24/4/2019  η διοίκηση ενεργειακών πληροφοριών ΕΙΑ.

Τα αποθέματα αυξήθηκαν κατά 5,5 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα έως τις 19 Απριλίου, πολύ πάνω από τις προσδοκίες..

Οι παροχές σε είδος αυξάνουν τη φορολογία των μισθωτών

Από το sofokleousin.gr
Με αυξημένο φόρο εισοδήματος κινδυνεύουν οι εργαζόμενοι οι οποίοι εκτός από τον μισθό τους έλαβαν το 2018 και παροχές σε είδος από τις επιχειρήσεις στις οποίες απασχολούνται.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, όλες οι παροχές, είτε σε χρήμα είτε σε είδος φορολογούνται ως εισόδημα από μισθωτή εργασία, εκτός από κάποιες, οι οποίες ρητά εξαιρούνται.

Πρόκειται για εταιρικά οχήματα, κατοικία, κινητά τηλέφωνα, δάνεια, ενώ κάποιες κατηγορίες παροχών εξαιρούνται. Οι παροχές σε είδος φορολογούνται όταν..

Φορολογική επιβάρυνση από τη χρήση εταιρικού Ι.Χ.

Από το naftemporiki.gr
Με επιπλέον φορολογητέο εισόδημα σε... είδος θα χρεωθούν και φέτος, κατά την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων για τα εισοδήματα του 2018, χιλιάδες μισθωτοί εργαζόμενοι, αλλά και διευθυντικά στελέχη και μέτοχοι σε επιχειρήσεις μόνο και μόνο επειδή χρησιμοποιούν εταιρικά αυτοκίνητα που τους παραχωρούν οι εργοδότες τους για να τους διευκολύνουν στην εκτέλεση της εργασίας τους ή ακόμη και για να τα εκμεταλλεύονται για τις προσωπικές τους ανάγκες.

Εξαίρεση από αυτή την επαχθή ρύθμιση ισχύει για τους βουλευτές, οι οποίοι δικαιούνται..

Ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ συνεπής στην επιβράβευση της Νέας Γενιάς!

Από το zougla.gr
Η στήριξη της Νέας Γενιάς αποτελεί βασική προτεραιότητα για τον Όμιλο ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, στο πλαίσιο των δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που υλοποιεί. Από το 2009 μέχρι σήμερα,ο Όμιλος έχει επιβραβεύσει με επαίνους και χρηματικά έπαθλα περισσότερους από 3.250 αριστούχους φοιτητές για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, προσφέροντάς τους χρηματικά έπαθλα που ξεπερνούν τα 3.387.000€.

Εφέτος, για ενδέκατη συνεχή χρονιά,ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ επιβεβαιώνει εμπράκτως τη στήριξή του στους νέους, βραβεύοντας 118 αριστούχους φοιτητέςπου κατοικούν στις περιοχές του Θριάσιου και συγκεκριμένα..

«Αδύναμα» αποτελέσματα τα αμερικανικά διυλιστήρια βλέπουν οι αναλυτές το πρώτο τρίμηνο

Από το worldenergynews.gr
Τα αμερικανικά διυλιστήρια αναμένεται να παρουσιάσουν χαμηλότερα από τα αναμενόμενα κέρδη το πρώτο τρίμηνο μετά από την υποχώρηση της παραγωγής , τα αδύναμα περιθώρια βενζίνης και την αύξηση της τιμής του καναδικού πετρελαίου, σύμφωνα με τους αναλυτές.

Οι μεγάλες ανεξάρτητες μονάδες ραφιναρίσματος μείωσαν δραματικά την παραγωγή κατά τη διάρκεια του τριμήνου, ενώ ορισμένοι επέλεξαν..

Ποιές χώρες έχουν τα μεγαλύτερα αποθέματα πετρελαίου και ποιές το χαμηλότερο κόστος παραγωγής

Από το worldenergynews.gr
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας θα διαδραματίσουν στρατηγικό ρόλο στην παγκόσμια οικονομίας του μέλλοντος.
Όμως, όπως σημειώνει ο Jeff Desjardins από την Visual Capitalist, προς το παρόν, το αργό πετρέλαιο εξακολουθεί να είναι ο αδιαφιλονίκητος «πρωταθλητής» του ενεργειακού κόσμου.
Το 2018, καταναλώσαμε περισσότερο..