Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020

Χατζηδάκης με Πομπέο στη Θεσσαλονίκη: Τα πέντε μεγάλα έργα που θα κάνουν την Ελλάδα ενεργειακό κόμβο των Βαλκανίων



 Σε πέντε μεγάλα διακρατικά ενεργειακά έργα  (τους αγωγούς φυσικού αερίου TAP, IGB και τον διασυνδετήριο αγωγό Ελλάδας-Βόρειας Μακεδονίας, το FSRU Αλεξανδρούπολης και την αναβάθμιση του υφιστάμενου αγωγού πετρελαίου μεταξύ Ελλάδας και Βόρειας Μακεδονίας)  στηρίζεται το σχέδιο της Ελλάδας να καταστεί ενεργειακός κόμβος στην περιοχή των Βαλκανίων προωθώντας παράλληλα την διαφοροποίηση των πηγών και των οδεύσεων ενέργειας, κάτι ..

Γιατί είναι θέμα χρόνου η επόμενη οικονομική κρίση

 


Οι κρίσεις έχουν τις ρίζες τους στις εσωτερικές αντιφάσεις του καπιταλιστικού συστήματος. Τουλάχιστον αυτό έχει αποδειχθεί ιστορικά από τη διεθνή οικονομική έρευνα. Η όξυνση των κρίσεων οφείλεται, κυρίως, στην αναποτελεσματικότητα των εφαρμοζόμενων πολιτικών μετάβασης από το παλαιό στο νέο μοντέλο ανάπτυξης των παραγωγικών δυνάμεων. Και αυτό σε διεθνές, ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο.

Παρακάμπτοντας την ειδική οικονομική κρίση που συγκυριακά προκαλεί..

Δυσαρέσκεια στο οικονομικό επιτελείο για την κακή πορεία της μετοχής των ΕΛΠΕ

 




Δυσαρέσκεια στο οικονομικό επιτελείο από την κακή πορεία της μετοχής των ΕΛΠΕ, καθώς η επικείμενη ιδιωτικοποίηση που για πολλούς λόγους έχει καταστεί περισσότερο αναγκαία είναι πιο μακριά από ποτέ.

Η πτώση των μετοχών των εταιριών του κλάδου είναι μεν παγκόσμια, καταδεικνύεται όμως..

Έρχεται η νέα μεγάλη σύγκρουση Σαουδικής Αραβίας - Ρωσίας για το πετρέλαιο



Οι χώρες - παραγωγοί πετρελαίου πιθανόν να ετοιμάζονται για ακόμη μία μεταξύ τους αναμέτρηση πριν από το τέλος του έτους, με τους ισχυρότατους παράγοντες Σαουδική Αραβία και Ρωσία να έχουν διαφορετικές απόψεις σχετικά με τον τρόπο προσέγγισης του "φρένου" που έχει μπει στην ανάκαμψη της ζήτησης για πετρέλαιο το τελευταίο διάστημα.

Οι νέοι περιορισμοί σε ταξίδια και κοινωνικές συναθροίσεις σε όλη την Ευρώπη, μαζί με..