Τρίτη 2 Ιουνίου 2020

Έξυπνα ΜΑΠ — το μέλλον της προστασίας των εργαζομένων

Από το osha.europa.eu
Τα έξυπνα μέσα ατομικής προστασίας (ΜΑΠ) υπόσχονται υψηλότερα επίπεδα ασφάλειας και άνεσης στον χώρο εργασίας χάρη στα ενισχυμένα υλικά που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή τους ή στα ηλεκτρονικά τους εξαρτήματα. Για την επιτυχή τους όμως εφαρμογή στους ευρωπαϊκούς χώρους εργασίας υπάρχουν ακόμη ορισμένα εμπόδια που πρέπει να αντιμετωπιστούν. Ένα νέο έγγραφο συζήτησης εξετάζει τις ευκαιρίες που..

Το σύμπλεγμα αιολικών που απειλεί την Πίνδο

Από το slpress.gr
Πριν από λίγες μέρες, στις 24 Μαΐου, πραγματοποιήθηκε στη Βασιλίτσα Γρεβενών, σ' ένα από τα καλύτερα Χιονοδρομικά Κέντρα της Ελλάδας, διαμαρτυρία από πολίτες των νομών Γρεβενών και Ιωαννίνων ενάντια στην κατασκευή Αιολικού Πάρκου, με κεντρικό σύνθημα: ''Όχι αιολικά στη Βασιλίτσα - Ελεύθερα βουνά χωρίς αιολικά''. Την πρωτοβουλία είχαν φορείς της κοινωνίας των πολιτών που δραστηριοποιούνται σε διάφορους περιβαλλοντικούς, πολιτιστικούς, νεολαιίστικους και αθλητικούς χώρους.

Τα πράγματα είναι πολύ σοβαρότερα κι απ' ότι θα μπορούσε..

Ποια είναι τα βυθοτεμάχια που θέλουν να «τρυπήσουν» οι Τούρκοι εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας (χάρτης)

Από το pronews.gr
Τα βυθοτεμάχια στα οποία σκοπεύει να «τρυπήσει» η Άγκυρα εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας δείχνει χάρτης ο οποίος δημοσιεύεται σήμερα από την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος».

Με το διαφορετικό χρώμα είναι η επέκταση των θαλάσσιων οικοπέδων έκταση 116.745 εκταρίων στα οποία ζητά να βάλει γεωτρύπανα η Τουρκία παραβιάζοντας τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.

Γι’ αυτά τα σημεία η Άγκυρα υποστηρίζει..

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗΣ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΩΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΩΝ

Από το gsee.gr
Την άμεση προώθηση, ψήφιση και εφαρμογή ρυθμίσεων κατά της εργοδοτικής αυθαιρεσίας και καταχρηστικών συμπεριφορών, ζητά η ΓΣΕΕ με επιστολή που απέστειλε στον Υπουργό εργασίας Γιάννη Βρούτση.
Η Συνομοσπονδία, εκφράζει την έντονη ανησυχία της για ένα νέο κύμα εργοδοτικής παραβατικότητας και ζητά να προωθηθούν και να ψηφιστούν άμεσα μέτρα που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων: την απαγόρευση απολύσεων για τις επιχειρήσεις που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ, την επέκταση ..

ΤΑΙΠΕΔ: Έξι σχήματα περνούν στη B’ φάση για τη ΔΕΠΑ Υποδομών - Επιβεβαίωση του WEN

Από το worldenergynews.gr
Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ κατά τη σημερινή του συνεδρίαση και σε συμφωνία με την «Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε.» (ΕΛΠΕ) προεπέλεξε έξι επενδυτικά σχήματα, τα οποία πληρούν τα κριτήρια συμμετοχής στη Β’ φάση του διαγωνισμού (Φάση Δεσμευτικών Προσφορών) για την απόκτηση του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας «ΔΕΠΑ Υποδομών Α.Ε.» στο πλαίσιο της από κοινού πώλησης..

Μπες στο κλίμα!

                                           Για μια Πράσινη Συμφωνία στην Ελλάδα
 Διαδικτυακή εκδήλωση του Κινήματος Αλλαγής για την πράσινη ανάπτυξη, την ενέργεια και το περιβάλλον.

Την Πέμπτη, 4 Ιουνίου 2020 και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου) επιλέγει το Κίνημα Αλλαγής για να ξεκινήσει τη σειρά ανοιχτών διαδικτυακών συζητήσεων στην πορεία προς την πολιτική και ιδεολογική του Συνδιάσκεψη. Ξεκινάμε από αυτή την εκδήλωση πιστοί στην δέσμευση μας, ότι το..

Έχει δει τον "πάτο του βαρελιού" ο κλάδος σχιστολιθικού πετρελαίου της Αμερικής;

Από το capital.gr
"Ο 'πυθμένας' αποτελεί παρελθόν και είναι σε εξέλιξη μια μακρά ανάκαμψη", έγραψε ο αναλυτής της αγοράς πετρελαίου της Credit Suisse, Bill Featherstone, σε έκθεσή του την Παρασκευή.

Αληθεύει; Μπορεί όντως να έχουν περάσει τα χειρότερα για τους παραγωγούς σχιστολιθικού πετρελαίου των ΗΠΑ;

Δέκα εβδομάδες αφότου ξέσπασε η κρίση του κορονοϊού, και έναν μήνα μετά τη "βουτιά” του αμερικανικού αργού..

Σήμερα το ΤΑΙΠΕΔ εγκρίνει τη short list για την ΔΕΠΑ Υποδομών - Δεν περνούν στην επόμενη φάση και οι εννέα αρχικά υποψήφιοι

Από το energypress.gr
Σήμερα το απόγευμα πρόκειται να γίνει γνωστή από το ΤΑΙΠΕΔ η λίστα με τις εταιρείες που θα περάσουν στην επόμενη και τελική φάση του διαγωνισμού για την εξαγορά του 100% της ΔΕΠΑ Υποδομών.

Αυτή θα περιλαμβάνει σύμφωνα με τις πληροφορίες του “Energypress” αρκετά λιγότερους από τους εννέα αρχικά υποψήφιους και ενώ, σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, μαζί με κάποιες από τις εταιρείες που θα περάσουν..

Η HollyFrontier θα μετατρέψει το διυλιστήριο πετρελαίου σε ανανεώσιμη μονάδα ντίζελ

Από το worldenergynews.gr
Το αμερικανικό διυλιστήριο HollyFrontier Corp ανακοίνωσε τη Δευτέρα 1/6/2020 ότι θα μετατρέψει το διυλιστήριο πετρελαίου στο Cheyenne του Ουαϊόμινγκ σε ανανεώσιμη μονάδα παραγωγής ντίζελ, καθώς φαίνεται να επεκτείνει τις δραστηριότητές της στις ανανεώσιμες πηγές.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι έχει αποφασίσει να προχωρήσει με τη μετατροπή, καθώς εκτιμά ότι απειλείται η μελλοντική ταμειακή ροή από το διυλιστήριο. Τα μικτά..

Η Κατάρρευση μιας Αγοράς, τα Μαθήματα και η Επόμενη Μέρα στην Πορεία προς το 2050

Από το energia.gr
Κανείς δε θα μπορούσε να φανταστεί ένα σενάριο κρίσης, όπως αυτή που πέρασε ο πλανήτης το τελευταίο διάστημα. Αν και υγειονομική, οι επιπτώσεις της οδήγησαν σε πρωτοφανή κατάρρευση αγορών όπως η πάντα κραταιή αγορά του πετρελαίου. Μια αγορά που έχει αντιμετωπίσει σοβαρές κρίσεις στο παρελθόν, κυρίως για γεωπολιτικούς λόγους, αλλά η τωρινή δεν είχε προηγούμενο. Με τον πληθυσμό που τέθηκε σε μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων σε όλο τον πλανήτη να φτάνει στα 4 δισ. στις αρχές Μαΐου, η παγκόσμια κατανάλωση..