Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019

ΟilPrice: Εντυπωσιακά μειωμένη η ζήτηση πετρελαίου στην Ευρώπη - Ένδειξη επιβράδυνσης

Από το bankingnews.gr
Αν και δεν υπήρξε ποτέ σημαντική κινητήρια δύναμη ως προς την κατανάλωση πετρελαίου, η 
Ευρώπη τους τελευταίους μήνες παρουσιάζει τάσεις έντονα μειωμένης ζήτησης, γεγονός που υποδηλώνει επιβράδυνση της οικονομίας, όπως παρατηρεί το OilPrice. 

Η εντονότερη μείωση στη ζήτηση πετρελαίου καταγράφηκε στη Γερμανία. 
Μειώθηκε κατά 302.000 βαρέλια ανά ημέρα..

Κατάρ: Σχεδιάζει να επεκτείνει την κυριαρχία του στην παραγωγή LNG

Από το naftikachronika.gr
To Kατάρ σχεδιάζει να αυξήσει την ετήσια παραγωγή του LNG στους 110 εκατ. τόνους έως το 2023, σύμφωνα με δηλώσεις του CEO της Qatargas, σεΐχης Khalid bin Khalifa Al Thani σε μέσα της χώρας.

Πιο συγκεκριμένα, ο Σεΐχης τόνισε ότι ήδη υπάρχουν στα σκαριά αρκετά project υγροποιημένου φυσικού αερίου, ωστόσο αυτά δεν ..

Κινέζοι ερευνητές: η "υπερθέρμανση" έχει ήδη τελειώσει, είμαστε σε τροχιά "υπερψύξης"!


Από το greeklignite.blogspot.com
Τον Ιανουάριο 2019, στο περιοδικό Atmospheric and Climate Sciences, δημοσιεύτηκε μια νέα εργασία με τίτλο "The “Ocean Stabilization Machine” May Represent a Primary Factor Underlying the Effect of “Global Warming on Climate Change”". Συνοπτικά, οι Κινέζοι ερευνητές, απ' τα Κέντρα Έρευνας Κλίματος της Σαγκάης και του Χανγκτσόου και τη Σχολή Γεωπιστημών του Πανεπιστημίου Χανγκτσόου υποστηρίζουν ότι η πρόσφατη θέρμανση του πλανήτη οφείλεται κυρίως σε φυσικά αίτια κι έχουν ακολουθήσει ..

Cloud computing και τεχνητή νοημοσύνη στην παραγωγή πετρελαίου των ΗΠΑ - To deal των Exxon - Microsoft αλλάζει την αγορά

Από το worldenergynews.gr
Η Exxon Mobil Corp και η Microsoft Corp συμφώνησαν να χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία cloud στις επιχειρήσεις παραγωγής σχιστολιθικού πετρελαίου των ΗΠΑ, σύμφωνα με ανακοίνωσή τους την Παρασκευή 22/2/2019, συμβάλλοντας στην αύξηση της κερδοφορίας του μεγαλύτερου τομέα σχιστόλιθου της χώρας.

Οι εταιρείες θα συλλέγουν στοιχεία από τα πηγάδια και άλλα περιουσιακά..

Καναδάς: Πράσινο φως από την ρυθμιστική αρχή για την επέκταση του πετρελαιαγωγού Trans Mountain

Από το worldenergynews.gr
Η ρυθμιστική αρχή του Καναδά το Εθνικό Συμβούλιο Ενέργειας (NEB) πρότεινε την Παρασκευή 22/2/2019 η Οτάβα να  εγκρίνει την επέκταση του πετρελαϊκού αγωγού Trans Mountain, αλλά παράλληλα προχώρησε σε νέες συστάσεις για τον περιορισμό των επιπτώσεων στις φάλαινες - δολοφόνους του Ειρηνικού Ωκεανού και το περιβάλλον.

Η καναδική κυβέρνηση..

Τι αποκαλύπτουν 12 άδεια VLCCs για την αγορά πετρελαίου

Από το mononews.gr
Οργώνουν με αργούς ρυθμούς τα χιλιάδες μίλια ωκεανού προς την αμερικανική ακτή του Κόλπου του Μεξικού. Καθώς το κάνουν αυτό, δώδεκα άδεια μεγάλα τάνκερ αποκαλύπτουν επίσης μερικές αλήθειες για τη σημερινή παγκόσμια αγορά πετρελαίου.

Σε κανονικές εποχές, τα πλοία θα γέμιζαν με βαρύ, υψηλής περιεκτικότητας σε θείο, πετρέλαιο από τη Μέση Ανατολή προς παράδοση σε διυλιστήρια..

Δήμος Δέλτα: Εγκαινιάστηκαν τα πρότυπα εργαστήρια μηχανολογίας και ηλεκτρολογίας στο 1o ΕΠΑΛ και ΕΚ Σίνδου

Από το wepost.gr
Το πρότυπο εργαστήριο μηχανολογίας πλήρως εξοπλισμένο εγκαινίασε ο Δήμαρχος Ευθύμιος Φωτόπουλος μαζί με το εργαστήριο ηλεκτρολογίας που εκσυγχρονίστηκε πλήρως μετά την ολοκλήρωση της αποκλειστικής χορηγίας του Ομίλου ΕΛΠΕ.

Παρόντες στα εγκαίνια ήταν ..