Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

ΟΛΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ !...



ΠΗΓΗ:logoplokies.blogspot.gr

Τέλος οι επικουρικές συνδικαλιστικές συντάξεις των εργατοπατέρων και με την σφραγίδα του ΣτΕ

Τέλος οι επικουρικές συνδικαλιστικές συντάξεις των εργατοπατέρων και με την σφραγίδα του ΣτΕ
Τέλος οι επικουρικές συνδικαλιστικές συντάξεις των εργατοπατέρων και με την σφραγίδα του Συμβουλίου της Επικρατείας, το οποίο έκρινε ότι είναι συνταγματική, σύμφωνη με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) και με διεθνείς νομοθετικούς κανόνες, η διακοπή τους που έγινε από την 1η Ιανουαρίου 2013 με το νόμο 4093/2012 και απόφαση του τότε υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση. Επίσης, διακοπή των επίμαχων συντάξεων έγινε και για σκοπούς δημοσίου συμφέροντος, επισημαίνουν οι σύμβουλοι Επικρατείας.

Στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο είχαν προσφύγει 11 συνδικαλιστικά στελέχη από..

Έξι χρόνια μετά και το Δημόσιο ακόμα δεν μπορεί να κάνει ...απογραφή στα ΝΠΙΔ!

Έξι χρόνια μετά και το Δημόσιο ακόμα δεν μπορεί να κάνει ...απογραφή στα ΝΠΙΔ!
Στον «άγνωστο πόλεμο» του Δημοσίου έχει μετατραπεί η καταγραφή των ΝΠΙΔ, αφού έξι χρόνια μετά την πρώτη καταγραφή οι κυβερνήσεις αναζητούν φορείς-φαντάσματα που παραμένουν στο σκοτάδι, αποδεικνύοντας ότι ο κρατικός μηχανισμός είναι ανίκανος να απογράψει ακόμα και τον εαυτό του!

Σύμφωνα με το Έθνος, χθες το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης έστειλε - για δεύτερη φορά εντός έξι μηνών - νέο... τελεσίγραφο σε άγνωστους παραλήπτες,προειδοποιώντας ότι τα ΝΠΙΔ που δεν αποστείλουν στοιχεία έως τα τέλη Μαρτίου θα χάσουν την κρατική χρηματοδότηση. Στόχος του υπουργού Χριστόφορου Βερναρδάκη είναι να συμπληρωθεί ο κατάλογος με τους φορείς που λαμ΄βανουν κρατική επιχορήγηση πάνω από 50% τους προϋπολογισμού τους και αρνούνται να απογραφούν.

Στελέχη του υπουργείου εκτιμούν ότι ..

ΠΟΕ:ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΒΕΛΓΙΟ

Π.Ο.Ε.
Οι επιθέσεις στις Βρυξέλλες ήταν η τρίτη μεγάλη επίθεση σε ευρωπαϊκό έδαφος τους τελευταίους 15 μήνες. Επιθέσεις που πιθανότατα θα αυξήσουν το ξενοφοβικό και αντιμεταναστατευτικό συναίσθημα σε ολόκληρη την Ε.Ε.
Ακροδεξιοί πολιτικοί βρήκαν την ευκαιρία να ζητήσουν σκληρή απάντηση. Η συνθήκη Σένγκεν άρχισε να δέχεται πλήγματα από φράχτες που υψώθηκαν σε κράτη. Το ISIS εκμεταλλεύεται τη γεωπολιτική κατάσταση που έχει προκληθεί από τον πόλεμο στη Συρία και βρίσκει την ευκαιρία να ενισχύσει τη ρητορική του για πόλεμο πολιτισμών ανάμεσα στο Ισλάμ και τη Δύση.

Το πραγματικό ερώτημα και αυτό που θα..

Η Deutsche Bank υποβαθμίζει την σύσταση για τα ΕΛΠΕ σε "hold" από "buy".

Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΛΠΕ
Σε μείωση της τιμής-στόχου για την μετοχή των Ελληνικών Πετρελαίων στα 4,10 ευρώ από 7,20 ευρώ προηγουμένως προχώρησε η Deutsche Bank, υποβαθμίζοντας παράλληλα την σύσταση σε "hold" από "buy".

ΠΗΓΗ:euro2day.gr

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΓΣΕΕ

ΓΣΕΕ
Συνεδρίασε σήμερα η νέα Διοίκηση της ΓΣΕΕ, η οποία προέκυψε από το 36ο Συνέδριό της.

Η Διοίκηση της Ολομέλειας της Συνομοσπονδίας, επικυρώνοντας ομόφωνη απόφαση του Συνεδρίου, εξουσιοδότησε τον πλειοφηφόντα σύμβουλο Γιάννη Παναγόπουλο να προχωρήσει άμεσα σε διαπραγμάτευση με τους υπόλοιπους κοινωνικούς εταίρους, για την υπογραφή και παράταση της ισχύος της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, μέχρι το τέλος του 2016,  με δεδομένο το γεγονός ότι η μετενέργειά της λήγει στα τέλη Μαρτίου.

Για τη Συνομοσπονδία η παράταση ισχύος της Ε.Γ.Σ.Σ.Ε αποτελεί θέμα μείζονος σημασίας, αφού το αντίθετο θα δυσχεράνει ακόμη περισσότερο τη θέση των εργαζομένων του πολύπαθου Ιδιωτικού Τομέα.

ΠΗΓΗ:gsee.gr

Πλημμύρισε η αγορά αμερικανικό πετρέλαιο


Τρεις μήνες αφότου οι ΗΠΑ είχαν άρει, μετά σαράντα χρόνια, την απαγόρευση εξαγωγής πετρελαίου, το αμερικανικό αργό έχει σήμερα πλημμυρίσει κάθε γωνιά της αγοράς, αναδιατάσσοντας τον παγκόσμιο ενεργειακό χάρτη.

Οι πωλήσεις πετρελαίου στο εξωτερικό, οι οποίες είχαν αρχίσει στις 31 Δεκεμβρίου με ένα μικρό φορτίο που είχε μεταφέρει το τάνκερ Theo T, έχουν πλέον πολλαπλασιαστεί. Πετρελαϊκές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων της Exxon Mobil Corp και της China Petroleum and Chemical Corp, μιμήθηκαν το παράδειγμα ανεξάρτητων εμπόρων όπως η Vitol Group και η Trafigua Pte και έχουν αρχίσει να εξάγουν αμερικανικό αργό. Οι αυξανόμενες εξαγωγές από τις ΗΠΑ έχουν τρομάξει τις αγορές, σύμφωνα με την Αμρίτα Σεν, επικεφαλής αναλύτρια για την αγορά πετρελαίου στην εταιρεία συμβούλων Energy Aspects με έδρα το Λονδίνο. Ο πυρετός εξαγωγικής δραστηριότητας συμβάλλει στην ενίσχυση των τιμών spot σε σχέση με την τιμή των προθεσμιακών συμβολαίων, ανέφερε προ ημερών η κ. Σεν σε σημείωμα προς τους πελάτες της εταιρείας. Με τα αμερικανικά αποθέματα πετρελαίου να έχουν ..

Και ένα, και δυο, και τρια μπλακ άουτ στη Ρόδο. Βάλτε κι άλλα αιολικά κ.Βερροιόπουλε.


Στις 9/32016 σημειώθηκε στη Ρόδο μπλακ άουτ (16:07-18:40) και το ιστολόγιο κάλυψε το θέμα με δυο αναρτήσεις, στις 11//3 με τίτλο "Γιατί έγινε μπλακ άουτ στη Ρόδο στις 9 Μαρτίου 2016;" και στις 21/3 με τίτλο "Το μπλακ άουτ της Ρόδου δείχνει το αδιέξοδο της αυξανόμενης διείσδυσης των αιολικών & Φ/Β".

Την ώρα ωστόσο που γραφόταν η 2η ανάρτηση, δυο νέα μπλακ άουτ ξεσπούσαν στο νησί, το πρώτο λίγο μετά τα μεσάνυχτα και το δεύτερο λίγο αργότερα, ξημερώνοντας Σάββατο 19 Μαρτίου. Στον τοπικό τύπο της Ρόδου δημοσιεύτηκε ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ, (στην εικόνα η ανακοίνωση έχει ληφθεί απ’ τη Ροδιακή), η οποία δεν φαίνεται ν’ αναρτήθηκε στον ιστότοπο της εταιρείας. Απ’ την ανακοίνωση αυτή βλέπουμε πως..

Μπρα ντε φερ εντυπώσεων και ουσίας για την πώληση του ΔΕΣΦΑ – Άναψε κόκκινο το ΔΣ της Fluxys


Mε … “chicken game”  όπου οι εμπλεκόμενοι προσπαθούν να μη φορτωθούν την ευθύνη για το διαφαινόμενο ναυάγιο μιας συμφωνίας που πλέον δεν εξυπηρετεί τις επιδιώξεις καμίας πλευράς, μοιάζει όλο και περισσότερο η υπόθεση της πώλησης του ΔΕΣΦΑ. Μια πώληση η οποία βρίσκεται σε εκκρεμότητα για σχεδόν τρία χρόνια, από το καλοκαίρι του 2013 και η οποία πλέον εμφανίζει λίγες πιθανότητες ολοκλήρωσης.

Χθες ωστόσο ο επικεφαλής της Socar Greece Anar Mammadov εμφανίστηκε αισιόδοξος, δηλώνοντας ότι το Αζερμπαϊτζάν προσβλέπει στην ολοκλήρωση της συμφωνίας. Μια δήλωση που μπορεί να ερμηνευτεί ποικιλοτρόπως, ιδιαίτερα κάτω από το πρίσμα των τελευταίων εξελίξεων που έγιναν γνωστές στο περιθώριο του συνεδρίου που διοργάνωσαν χθες το ΤΕΕ και το ελληνικό παράρτημα της Διεθνούς Ένωσης Ενεργειακής Οικονομίας.

Συγκεκριμένα όπως έγινε γνωστό το ..

Ολοκληρώθηκε και μπαίνει σε παραγωγή η δεύτερη γεώτρηση στον Πρίνο


Ολοκληρώθηκε τις τελευταίες ημέρες και ήδη βρίσκεται σε δοκιμαστική παραγωγή, σύμφωνα με πληροφορίες τουenergypress, η δεύτερη γεώτρηση που έκανε το ιδιόκτητο γεωτρύπανο της Energean Oil στα παλιά και «γνωστά» κοιτάσματα του Πρίνου.

Όταν, σε σύντομο προφανώς διάστημα, μπεί σε κανονική λειτουργία το συγκεκριμένο «πηγάδι», η παραγωγή του Πρίνου θα κινείται σε επίπεδα πάνω από 3.500 βαρέλια την ημέρα, γεγονός που ισχυροποιεί τη θέση της Energean Oil, σε συνδυασμό βεβαίως με την, έστω και περιορισμένη, επανάκαμψη των διεθνών τιμών του πετρελαίου.

Ας σημειωθεί ότι..