Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018

NASA: Σχέδια για επιστροφή στη Σελήνη και αποστολή στον Άρη

Από το naftemporiki.gr
Τα σχέδιά της για μια «βιώσιμη καμπάνια» για επιστροφή στη Σελήνη και αποστολή στη συνέχεια στον Άρη παρουσίασε η αμερικανική διαστημική υπηρεσία (NASA).

Τον Δεκέμβριο του 2017, ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είχε υπογράψει τη Space Policy Directive-1 , με την οποία ζητούσε από τη NASA να «ηγηθεί ενός καινοτόμου και βιώσιμου προγράμματος εξερεύνησης, με ιδιώτες/εμπορικούς και διεθνείς εταίρους για να γίνει δυνατή η επέκταση της ανθρωπότητας ανά το ηλιακό σύστημα και να φέρει στη Γη νέα γνώση και ευκαιρίες».

Σε αυτό το πλαίσιο, η NASA πρόσφατα υπέβαλε..

Καρκίνος που σχετίζεται με την εργασία

Από το osha.europa.eu
Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα υγείας στους χώρους εργασίας σε ολόκληρη την Ευρώπη, αλλά και παγκοσμίως, είναι ο καρκίνος που σχετίζεται με την εργασία , ο οποίος εκτιμάται ότι ευθύνεται για το  53 % όλων των θανάτων που συνδέονται με την εργασία  στην ΕΕ και σε άλλες ανεπτυγμένες χώρες. Σύμφωνα με τον οδηγό για τους καρκινογόνους παράγοντες, κάθε χρόνο καταγράφονται περίπου 120.000 περιστατικά καρκίνου που σχετίζεται..

Λιβύη: Σε υψηλά πέντε ετών η παραγωγή «μαύρου χρυσού»

Από το naftikachronika.gr
Η παραγωγή αργού πετρελαίου από την Λιβύη έχει φτάσει στα υψηλότερα επίπεδα από το 2013, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Πρόεδρος της κρατικής εταιρείας πετρελαίου (NOC) της Λιβύης, Mustafa Sanalla, στο Bloomberg.

Παράλληλα ο κ. Sanalla σχολίασε ότι εάν η κατάσταση ειρήνης και ασφάλειας συνεχιστεί στη χώρα, τότε η παραγωγή αναμένεται να ενισχυθεί πέραν των 1,278 εκατ. βαρελιών ημερησίως.

Σημειώνεται ότι η κρατική εταιρεία είχε..

ExxonMobil & Total: Τι κερδίζει η Ελλάδα στο ενεργειακό πόκερ της Μεσογείου

Από το euro2day.gr
Η μονογραφή των συμβάσεων παραχώρησης δικαιωμάτων έρευνας κι εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων των δύο θαλάσσιων περιοχών «Νοτιοδυτικά» και «Δυτικά» της Κρήτης, φέρνει πια κι επίσημα τους δύο πετρελαϊκούς κολοσσούς στην Ελλάδα.

Παράγοντες που ήταν κοντά στις πολύμηνες διαπραγματεύσεις της ΕΔΕΥ με τους δύο ομίλους των ΗΠΑ και της Γαλλίας καθώς και διπλωματικές πηγές παρατηρούν..

Άδεια αιμοδοσίας και για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα

Από το kepea.gr
 Στο Άρθρο 68, Ν.4554/2018 ορίζεται ότι: Ο εργαζόμενος ο οποίος ανταποκρίνεται σε πρόσκληση από υπηρεσία αιμοληψίας για κάλυψη έκτακτης ανάγκης ή μετέχει σε οργανωμένη ομαδική αιμοληψία, καθώς και ο εργαζόμενος που προσέρχεται σε οποιοδήποτε κέντρο αιμοληψίας με δική του πρωτοβουλία για να προσφέρει αίμα, δικαιούται ειδικής άδειας απουσίας με πλήρεις αποδοχές, μόνο για την ημέρα της αιμοληψίας.

Ο εργαζόμενος σε κάθε περίπτωση οφείλει..