Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016

ΕΛΠΕ: Ισχυρά κέρδη στο γ' τρίμηνο προβλέπει η IBG

Αποτέλεσμα εικόνας για ελπε
Από το energypress.gr
Στα 71 εκατ. ευρώ, με αύξηση 82%, αναμένεται να ανέλθουν τα καθαρά κέρδη των Ελληνικών Πετρελαίων το γ' τρίμηνο, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Επενδυτικής Τράπεζας της Ελλάδος, σε έκθεση στην οποία διατηρεί τη σύσταση "buy" και την τιμή-στόχο των 5,3 ευρώ για την εισηγμένη.

Οπως προβλέπει η IBG, τα EBIΤDA των ΕΛΠΕ αναμένεται να ανέλθουν στα 193 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 69% σε ετήσια βάση. Στο εννεάμηνο αναμένεται να κινηθούν στα 527 εκατ. ευρώ, με αύξηση 28%.

Σημειώνεται ότι τα ΕΛΠΕ ανακοινώνουν αποτελέσματα τριμήνου την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου, μετά το κλείσιμο της αγοράς.   

Tο πετρέλαιο και το φυσικό αέριο θα συμμετέχουν 53% στο παγκόσμιο ενεργειακό μείγμα έως το 2040

Αποτέλεσμα εικόνας για Το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο
Από το naftikachronika.gr
Σύμφωνα με τον Μοχάμεντ Μπαρκίντο, τον γενικό γραμματέα του ΟΠΕΚ, το 2040 η ζήτηση για πετρέλαιο εκτιμάται ότι θα έχει αυξηθεί σημαντικά και θα έχει αγγίξει τα 109 εκατ. βαρέλια σε ημερήσια βάση, από τα 93 εκατ. βαρέλια την ημέρα που είχε καταγραφεί το 2015.

Αυτή η αυξημένη ζήτηση θα οδηγήσει, όπως είναι αναμενόμενο, και σε ανάγκη σημαντικής αύξησης των επενδύσεων σε υποδομές και εγκαταστάσεις άντλησης, παραγωγής και μεταφοράς πετρελαίου, το κόστος των οποίων υπολογίζεται ότι θα φτάσει τα σχεδόν 10 τρις δολάρια ΗΠΑ έως και το 2040, ενώ για τις αντίστοιχες υποδομές και εγκαταστάσεις του φυσικού αερίου θα χρειαστούν περίπου 6 τρις δολάρια ΗΠΑ.

Στην ομιλία του, η οποία δόθηκε στο πλαίσιο της έκθεσης 2016 Abu Dhabi International Petroleum Exhibition and Conference, ο Μοχάμεντ Μπαρκίντο τόνισε ότι ..