Παρασκευή 18 Μαΐου 2018

Η Ελλάδα παγκόσμια πρωταθλήτρια ακρίβειας στο υγραέριο

Από το gazzetta.gr
Το υγραέριο κίνησης θεωρείται φτηνό καύσιμο στην Ελλάδα, αν και κοστίζει ακριβότερα από όλες τις υπόλοιπες χώρες στον κόσμο, καθώς πωλείται με μία μέση τιμή 0,81 ευρώ ανά λίτρο.

Οι τιμές της αμόλυβδης βενζίνης στη χώρα μας τραβούν το τελευταίο διάστημα συνεχώς την ανηφόρα και ξεπερνούν πλέον τα 1,61 ευρώ το λίτρο. Σύμφωνα με το Διεθνές Παρατηρητήριο Τιμών Καυσίμων, η Ελλάδα βρίσκεται..

Ξεκαθαρίζει η κατάσταση: απ' τα 45 στα 80, ένας Τραμπ δρόμος!


Από το greeklignite.blogspot.gr
Στα τέλη Ιουνίου 2017, πριν λιγότερο από ένα χρόνο, μπορούσε κανείς ν' αγοράσει ένα βαρέλι πετρέλαιο τύπου Brent, (συμβόλαιο για παράδοση τον επόμενο μήνα), για 45 δολάρια. Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, αργά το βράδυ της Τρίτης, το Brent διαπραγματεύεται σε απόσταση αναπνοής απ' τα 80 δολάρια, έχει ήδη κάνει ενδοσυνεδριακό υψηλό στα 79,45 δολάρια.

Μια αύξηση 77% σε λιγότερο από 11 μήνες δεν διαμορφώνει και το καλύτερο οικονομικό περιβάλλον για την "καθαρή" έξοδο απ' τα μνημόνια, αλλά αυτό φυσιολογικά θα έπρεπε..

Υποχρεωτική η βενζίνη με βιοαιθανόλη από το 2019

Από το worldenergynews.gr
Την υποχρεωτική ανάμειξη βιοαιθανόλης στη βενζίνη αρχής γενομένης από το 2019 σε ποσοστό 1%, προβλέπει νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας που κατατέθηκε στη Βουλή.

Συγκεκριμένα, θεσπίζεται η υποχρέωση ανάμειξης της βενζίνης με βιοκαύσιμα και ειδικότερα με αυτούσια βιοαιθανόλη ή με βιοαιθέρες που παράγονται από αλκοόλες βιολογικής προέλευσης, με έναρξη το 2019 και πρόβλεψη για αύξηση της εν λόγω υποχρέωσης. Η θέσπιση της υποχρέωσης αυτής, επισημαίνεται από το ΥΠΕΝ, έχει στόχο την περαιτέρω..

H άνοδος των τιμών του πετρελαίου απογειώνει τα margins για τα διυλιστήρια

Από το worldenergynews.gr
Εχουν ανέβει σημαντικά τα περιθώρια κέρδους (margins) των διυλιστηρίων, ανατρέποντας την εικόνα συρίκνωσης που είχε κυριαρχήσει κατά το α τρίμηνο του 2018 και τα οποία έχουν περιορίσει για αυτήν την φάση τα κέρδη των διυλιστηρίων.
Στην παρούσα φάση έχουν εκτοξευθεί στα 11 δολάρια ανά βαρέλι και δικαιώνουν τις προβλέψεις της UBS ότι θα είναι..

Pouyanne (Total): Καμία έκπληξη αν έβλεπα το πετρέλαιο στα 100 δολάρια τους επόμενους μήνες

Από το worldenergynews.gr
Ο διευθύνων σύμβουλος της γαλλικής πετρελαϊκής Total δήλωσε την Πέμπτη (17/5) ότι δεν θα εκπλαγεί να δει την τιμή αργού να φτάσει τα $ 100 ανά βαρέλι τους επόμενους μήνες.

«Είμαστε σε ένα νέο κόσμο με άλλα δεδομένα, όπου επικρατούν ..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ ΕΚΕΔΑ 24ΩΡΗΣ ΠΑΝΘΡΙΑΣΙΑΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ

Από το ekeda.gr
Το Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας – Δυτικής Αττικής  καλεί όλους τους πολίτες του Θριασίου Πεδίου, τους εργαζόμενους , τους άνεργους, τους επαγγελματίες τους συνταξιούχους, τους νέους να δώσουν βροντερό παρόν την Τετάρτη 30 Μάη στην πλατεία Ηρώων της Ελευσίνας στις 10:00 πμ στην 24ωρη Πανθριασιακή Απεργία., ημέρα Πανεθνικής Δράσης ενάντια στην ΛΙΤΟΤΗΤΑ – ΑΝΕΡΓΙΑ – ΥΠΕΡΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ.

Το Εργατικό Κέντρο εκφράζοντας την αγωνία και την αγανάκτηση όλων..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΟΕ


Από το poenergias.gr
Πραγματοποιήθηκε στις 16/5/2018 η δεύτερη συνάντηση του Συντονιστικού Οργάνου (Επιτροπή Αγώνα) ενόψει των εξελίξεων της περαιτέρω ιδιωτικοποίησης του Ομίλου ΕΛ.ΠΕ, παρουσία εκπροσώπων όλων των σωματείων του Ομίλου. 

Μετά την ενημέρωση από την Ομοσπονδία για τις έως τώρα ενέργειες εκ μέρους της ακολούθησαν τοποθετήσεις και προτάσεις από..

Παράταση πέντε μηνών στην ομάδα εργασίας για την αναθεώρηση του πλαισίου έρευνας υδρογονανθράκων

Από το energypress.gr
Το έργο της Ομάδας Εργασίας για την προετοιμασία προτάσεων αναθεώρησης του νομοθετικού πλαισίου για την έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι την 30η Σεπτεμβρίου 2018, όπως ορίζεται σε πρόσφατη απόφαση του ΥΠΕΝ.

Η προηγούμενη προθεσμία ήταν η 30η Απριλίου, ενώ στην απόφαση γίνεται λόγος για την ανάγκη εκσυγχρονισμού του νομοθετικού πλαισίου της..

Το ακριβό πετρέλαιο καίει τα όνειρα για την ανάκαμψη

Από το liberal.gr
Ισχυρό χτύπημα για την ασθενική ακόμη ελληνική οικονομία, που επί χρόνια είχε ευνοηθεί από τη χαμηλή πτήση του πετρελαίου, φέρνει η εκτόξευση των διεθνών του μαύρου χρυσού στα 80 δολάρια το βαρέλι και ​αποκαλύπτει ​​τον πραγματικό λογαριασμό που θα κληθεί να πληρώσει η χώρα, η οποία ​λόγω της κυβερνητικής αβελτηρίας, ​έχασε τη χρυσή ευκαιρία της τριετίας 2015-2017, δηλαδή την εποχή..

Οι διαρροές είναι η "σκοτεινή πλευρά" του φυσικού αερίου. Και δίκτυα χωρίς διαρροές δεν υπάρχουν…

Από το energypress.gr
Το έχουν πει καύσιμο “γέφυρα” στο δρόμο για την απανθρακοποίηση της οικονομίας. Και είναι. Οι πιο αυτάρεσκοι το έχουν αποκαλέσει “πρίγκηπα των υδρογονανθράκων”. Και είναι. Η πτώση των τιμών του τα τελευταία χρόνια και η ανάγκη να αποδεσμευτούμε από τον λιγνίτη, έχουν αυξήσει τη συμμετοχή του στο ενεργειακό ισοζύγιο. Φυσικά αναφερόμαστε στο φυσικό αέριο. Η απελευθέρωση των αγορών και η παρουσία πλέον..

Platts: Οι Έλληνες ξεκίνησαν να αντικαθιστούν το ιρανικό αργό με ρώσικο

Από το energypress.gr
Τα ευρωπαϊκά διϋλιστήρια ήδη αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην εξασφάλιση φορτίων ιρανικού πετρελαίου, καθώς οι ναυτιλιακές αποφεύγουν τη μεταφορά του φοβούμενες τις αμερικανικές κυρώσεις.

Αυτό δήλωσαν πηγές του κλάδου στο Platts, τη στιγμή που η Ουάσιγκτον έχε..