Σάββατο 11 Ιουνίου 2016

Μετατρέψτε το κινητό σας σε ψηφιακό μικροσκόπιο

Φακοί μετατροπής των κινητών σε μικροσκόπιο
Από το efsyn.gr

Δυο μικροί φακοί πάχους μερικών χιλιοστών μετατρέπουν κάθε σύγχρονο κινητό τηλέφωνο και τάμπλετ σε ψηφιακό μικροσκόπιο με επαρκή ανάλυση για εύκολη παρατήρηση και φωτογράφηση του μικρόκοσμου. Συνοδεύονται από λογισμικό χρήσης του σε λειτουργικό iOS και Android.

Για την χρήση τους δεν απαιτούνται ειδικές γνώσεις καθώς αρκεί η τοποθέτηση τους μπροστά από το φακό της συσκευής. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα..

ΝΑΙ, ΣΕ ΟΛΑ !...

Αιτήσεις για εξάμηνη απασχόληση στα ΕΛΠΕ

Αιτήσεις για εξάμηνη απασχόληση στα ΕΛΠΕ
Από το ethnos.gr
Σε εξέλιξη βρίσκεται το πρόγραμμα υποβολής αιτήσεων για εξάμηνη απασχόληση σπουδαστών ΤΕΙ, στο πλαίσιο της πρακτικής τους άσκησης, από τον όμιλο των Ελληνικών Πετρελαίων.

Οι ειδικότητες που ζητά ο όμιλος για το 2016 αφορούν: Διοίκηση Επιχειρήσεων, Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας, Δομικών Eργων, Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικών / Αυτοματισμών, Μηχανολογίας, Πληροφορικής, Τεχνολογίας Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου, Τεχνολογίας Περιβάλλοντος / Αντιρρύπανσης και Οικονομικά/Λογιστική.

Το Πρόγραμμα απασχόλησης των σπουδαστών ΤΕΙ αφορά ..

Ρύπανση από παλιές γεωτρήσεις στο Κερί Ζακύνθου.Τι λένε τα ΕΛΠΕ

Αποτέλεσμα εικόνας για ρυπανση
Από το euro2day.gr
Νέες πετρελαιοπηγές μπορεί να μην βρέθηκαν στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, ωστόσο πετρέλαιο που αναβλύζει από προκαλεί περιβαλλοντικά προβλήματα στις τοπικές κοινωνίες και πονοκέφαλο στο υπουργείο Περιβάλλοντος. Πρόκειται για τον υδροβιότοπο του Κεριού στη Ζάκυνθο (γνωστό και ως πηγή του Ηροδότου), όπου το πετρέλαιο ανέβλυζε και αναβλύζει παρασυρμένο από τα υπόγεια νερά. Ωστόσο το μεγαλύτερο πρόβλημα φαίνεται ότι προκαλούν οι γεωτρήσεις που ανοίχθηκαν τα προηγούμενα χρόνια.

Η κατάσταση έχει επιδεινωθεί σημαντικά τους τελευταίους μήνες και ήδη ο Φορέας Διαχείρισης του Θαλάσσιου Πάρκου Ζακύνθου, που είναι υπεύθυνος για την διατήρηση της περιβαλλοντικής ισορροπίας στην περιοχή, έχει απευθυνθεί σε κάθε αρμόδιο για την αντιμετώπιση της κατάστασης. Σύμφωνα δε με επιστολή που απέστειλε στον υπουργείο ο πρόεδρος του δ.σ. του Φορέα Διαχείρισης, το πετρέλαιο το οποίο αναβλύζει από τις παλαιές γεωτρήσεις ρυπαίνει και απειλεί τον βιότοπο, ενώ αναφέρει περιπτώσεις παγίδευσης και θανάτωσης πτηνών

Το πρόβλημα, σύμφωνα..