Δευτέρα 10 Αυγούστου 2015

Πώς παραβιάζουν οι χάκερ λογαριασμούς σε Gmail, Hotmail και Yahoo


Ραγδαία αύξηση έχει παρατηρηθεί στις απάτες με κωδικούς ανάκτησης μέσω κινητών τηλεφώνων οι οποίοι δίνουν παράνομη πρόσβαση σε λογαριασμούς e-mail.

Σύμφωνα με μελέτες της Symantec, το τελευταίο διάστημα ο συγκεκριμένος τύπος επίθεσης μέσω phishing έχουν σαν απώτερο σκοπό την πρόσβαση στο λογαριασμό e-mail του θύματος. Αυτού του τύπου η επίθεση είναι πολύ πειστική και οι χρήστες πέφτουν με ευκολία στην παγίδα.

Για να επιτύχει η επίθεση, οι επίδοξοι χάκερ θα πρέπει να ...

ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ !...




ΠΗΓΗ:logoplokies.blogspot.gr

Η Ρωσία εξερευνά ενεργά την Αρκτική

Αποτέλεσμα εικόνας για Η Ρωσία εξερευνά ενεργά την Αρκτική
Πλούσια σε φυσικούς πόρους, η Αρκτική είναι μια πιθανή αρένα για την σύγκρουση των γεωπολιτικών συμφερόντων των αρκτικών κρατών. Η Ρωσία αναπτύσσει ενεργά περιοχές στην Αρκτική.

Η Μόσχα πραγματοποιεί μαζικούς εκσυγχρονισμούς των βόρειων ακτών και των αρχιπελάγων της προκειμένου να χρησιμοποιήσει αποτελεσματικά τα νέα δρομολόγια των πλοίων, τα οποία σχηματίζονται λόγω της τήξης του πάγου, καθώς και τη βελτιστοποίηση της παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου στην περιοχή.

Τον Φεβρουάριο του...

Ανέκαμψε η τιμή του αργού πάνω στο χαμένο έδαφος του δολαρίου

Αποτέλεσμα εικόνας για Ανέκαμψε η τιμή του αργού
Ανέκαμψε η τιμή του πετρελαίου τη Δευτέρα εν μέσω ενίσχυσης του δολαρίου, ξεχνώντας για λίγο τις ανησυχίες γύρω από την παγκόσμια υπερ-προσφορά.

Ειδικότερα, η τιμή του συμβολαίου του αργού, παραδόσεως Σεπτεμβρίου σημείωσε άνοδο 1,09 δολαρίων ή 2,5% στα 44,96 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Το δολάριο έχασε έδαφος έναντι μεγάλων ανταγωνιστών του, δίνοντας ώθηση στο πετρέλαιο και σε άλλα εμπορεύματα. Το ασθενέστερο δολάριο καθιστά τα αποτιμημένα σε δολάριο εμπορεύματα φθηνότερα για τους χρήστες άλλων νομισμάτων.

Υπενθυμίζεται ότι το αμερικανικό αργό έκανε βουτιά σχεδόν 7% την περασμένη εβδομάδα, υπό το βάρος της παγκόσμιας πλεονάζουσας προσφοράς και της αβεβαιότητας γύρω από τη ζήτηση -ιδιαίτερα από την Κίνα.


ΠΗΓΗ: pronews.gr

Αυστραλία: «Θαμμένοι ζωντανοί» λόγω... καύσωνα!

Αυστραλία: «Θαμμένοι ζωντανοί» λόγω... καύσωνα!
Στην πόλη Coober Pedy, που βρίσκεται στην εθνική οδό Stuart, στη Νότια Αυστραλία, σχεδόν το σύνολο των 2.000 κατοίκων της, ζουν... κάτω από τη γη!

Χάρη στις εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες που συνήθως φτάνουν πάνω από τους 104 βαθμούς Φαρενάιτ, ο πληθυσμός της πόλης έχει δημιουργήσει έναν ολόκληρο υπόγειο κόσμο, όπου διαθέτει τα πάντα, από βιβλιοπωλείο έως και εκκλησία!

Το συναρπαστικό αυτό τοπίο σκαλιζόταν για χρόνια από τους ανθρακωρύχους και σήμερα εκεί βρίσκεται το πρώτο υπόγειο ξενοδοχείο στον κόσμο.

Πάρτε μια γεύση από την υπέροχη αυτή πόλη....

Energean Oil & Gas: Ξεκίνησαν οι αεροβαρυτικές έρευνες στα Ιωάννινα

Αποτέλεσμα εικόνας για Energean Oil & Gas: Ξεκίνησαν οι αεροβαρυτικές έρευνες στα Ιωάννινα
Σε νέα φάση εισέρχεται το ερευνητικό πρόγραμμα της Energean Oil & Gas στην παραχώρηση των Ιωαννίνων, καθώς ξεκίνησαν σήμερα οι αεροβαρυτικές έρευνες που έχουν ως στόχο την ανίχνευση πετρελαιοπιθανών δομών στην περιοχή, όπως ανακοινώθηκε.

Συγκεκριμένα, για πρώτη φορά στην Ελλάδα θα πραγματοποιηθεί αεροβαρυτική έρευνα υψηλής ανάλυσης (Airborne Gravity Gradiometry), μέσω της οποίας θα αποκτηθούν ταυτόχρονα αερομαγνητικά δεδομένα και θα αποτυπωθεί με υψηλή ευκρίνεια το ανάγλυφο του εδάφους. Μέσω της έρευνας θα εντοπισθούν πιθανές περιοχές ενδιαφέροντος για έρευνα υδρογονανθράκων, ενόψει της διενέργειας σεισμικών ερευνών δύο διαστάσεων (2D) που προγραμματίζεται για το επόμενο έτος.

Για την έρευνα, θα χρησιμοποιηθεί ειδικό αεροσκάφος της διεθνούς κύρους καναδικής εταιρείας CGG το οποίο...

150.000 ασφαλισμένοι «εγκλωβίζονται» από τις αλλαγές στα όρια ηλικίας

150.000 ασφαλισμένοι «εγκλωβίζονται» από τις αλλαγές στα όρια ηλικίας
Πάνω από 150.000 ασφαλισμένοι που έχουν μεν τα συντάξιμα έτη αλλά δεν πληρούν τα απαιτούμενα όρια ηλικίας, εκτιμάται ότι «εγκλωβίζονται» εκτός συνταξιοδότησης, από τις νέες ρυθμίσεις στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις στις οποίες έχουν συμφωνήσει κυβέρνηση και δανειστές.

Μεγάλο πλήγμα θα δεχτούν οι σημερινοί 50αρηδες οι οποίοι με το ισχύον σύστημα θα μπορούσαν να συνταξιοδοτηθούν ακόμα και μέσα στο τρέχον εξάμηνο του φετινού έτους αλλά τώρα θα χρειαστεί να εργαστούν 5 χρόνια περισσότερο δηλαδή στα 55 έτη.

Αυτό θα ισχύει μέχρι και το 2022, καθώς τότε θα κλείσει κάθε πόρτα εξόδου πριν από τα 67, καθώς τα όρια ηλικίας θα αυξάνονται κάθε χρόνο (για τους 50άρηδες) από 9 μήνες έως και 1,8 χρόνια.

Για παράδειγμα κάποιος...

Παραγωγή-ρεκόρ στα αμερικανικά διϋλιστήρια


Τα αμερικανικά διϋλιστήρια λειτουργούν σε επίπεδα-ρεκόρ, λόγω των χαμηλών τιμών του αργού και της έντονης ζήτησης για προϊόντα, ανακοίνωσε η αμερικανική υπηρεσία ενεργειακών πληροφοριών, ΕΙΑ.

Η παραγωγή έφτασε τον τελευταίο μήνα στα 17 εκατ. βαρέλια ανά ημέρα και αποτελεί το υψηλότερο επίπεδο από το 1990, όταν και ξεκίνησαν οι μετρήσεις. Όλα αυτά ενώ η χωρητικότητα των μονάδων ανέρχεται συνολικά σε 18 εκατ. βαρέλια ημερησίως.

Σύμφωνα με την ΕΙΑ, η λειτουργία είναι πάνω από το 90% από τον Απρίλιο και μετά και οδηγείται κυρίως από τις μονάδες στην περιοχή του Κόλπου του Μεξικού και στα μεσοδυτικά της χώρας.

Χαρακτηριστικό είναι ότι η ζήτηση για βενζίνη έχει αυξηθεί κατά 2,9% στο πρώτο πεντάμηνο του έτους. Αντίστοιχα, έχουν αυξηθεί και οι εξαγωγές.


ΠΗΓΗ:energypress.gr

Τέλος το αγροτικό πετρέλαιο

ΤΡΑΚΤΕΡ ΑΓΡΟΤΗΣ
Μεγάλες επιβαρύνσεις στους αγρότες φέρνει η κατάργηση της επιστροφής φόρου στο αγροτικό πετρέλαιο.

'Εχει «κλειδώσει» και περνά ως προαπαιτούμενο από τη Βουλή μαζί με το μνημόνιο η σταδιακή κατάργηση της επιστροφής φόρου στο αγροτικό ντίζελ κατά 50% την 1η Οκτωβρίου του 2015, και το υπόλοιπο 50% 1η Οκτωβρίου του 2016.

Σήμερα οι αγρότες πληρώνουν κανονικά το πετρέλαιο και στη συνέχεια παίρνουν επιστροφή. Συγκεκριμένα πληρώνουν τον ΕΦΚ 0,33 ευρώ ανά λίτρο όμως επιδοτούνται και η τιμή πέφτει στα 0,066.

Με τη σταδιακή εξίσωση του συντελεστή του αγροτικού με το κανονικό πετρέλαιο κίνησης η διαφορά θα μηδενιστεί και θα σταματήσει η επιστροφή.


ΠΗΓΗ:newsbeast.gr

Γιατί οι θεσμοί έβαλαν στο στόχαστρο τη μετενέργεια

Αποτέλεσμα εικόνας για Εργασιακά
Την κατάργηση της τροπολογίας που κατέθεσε στα τέλη Ιουνίου ο πρώην υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης μέσω της οποίας αφενός επεκτάθηκε η παράταση της κανονιστικής ισχύος των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, αφετέρου παρατάθηκε για επιπλέον τρεις μήνες, η κανονιστική ισχύς της υφιστάμενης Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας επιδιώκουν οι δανειστές. 

Στην πράξη, η τροπολογία Σκουρλέτη άνοιξε ένα τεράστιο ρήγμα στο τοίχος που είχαν χτίσει οι εκπρόσωποι των δανειστών με στόχο να περιορίσουν τις κλαδικές συμβάσεις και να δώσουν ώθηση στις ατομικές. Και αυτό, γιατί αλλάζει τον πυρήνα της παρέμβασης που έγινε το 2012 με την Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου 6 (με την οποία μειώθηκε και ο κατώτατος μισθός στα 586 από 751 ευρώ).

Σύμφωνα με αυτήν...