Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

Το 2020 θα ξεκινήσουν οι παραδόσεις φυσικού αερίου στην Ευρώπη από τον αγωγό TΑΡ

Από το mignatiou.com
Η κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου TΑΡ προχωρά σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα και το 2020 θα ξεκινήσουν οι παραδόσεις αερίου στην Ευρώπη, επεσήμανε ο διευθυντής του έργου για την Ελλάδα Ρίκαρντ Σκούφιας, μιλώντας σήμερα στο συνέδριο του Economist. Ο κ. Σκούφιας χαρακτήρισε εξαιρετική τη συνεργασία τόσο με την κυβέρνηση όσο και με τις περιφερειακές και τοπικές αρχές, ενώ τόνισε ότι το έργο μπορεί να αποτελέσει τον καταλύτη για περισσότερα ενεργειακά έργα στην Ελλάδα. Την εκτίμηση ότι σε δύο χρόνια θα έχουμε γεωτρήσεις στον ελληνικό χώρο διατύπωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων Γιάννης Μπασιάς. 

Επανέλαβε δε ότι η εταιρεία προγραμματίζει..

ΑΜΕΣΗ ΕΚΔΟΣΗ ΚΟΙΝΗΣ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ ΖΗΤΑ Η ΓΣΕΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΥΣΩΝΑ

Από το gsee.gr
Η ΓΣΕΕ με επιστολή της προς τους Υπουργούς Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Υγείας, τον Ειδικό Γραμματέα ΣΕΠΕ και τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας,ζητά την επείγουσα έκδοση Υπουργικής Απόφασης για την προστασία των εργαζομένων που εκτίθενται σε αυξημένο κίνδυνο θερμοπληξίας, εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών.Η Συνομοσπονδία ζητά να ορισθούν ρητά και με σαφήνεια τα ειδικά μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης της θερμικής καταπόνησης των εργαζομένων σε περίπτωση καύσωνα και οι κυρώσεις σε βάρος των εργοδοτών, που δεν συμμορφώνονται στις υποχρεώσεις πρόνοιας και προστασίας της υγείας και της ασφάλειας. Επίσης ζητά να ορισθούν ρητά οι εργασίες που απαγορεύεται να γίνονται σε συνθήκες καύσωνα, σύμφωνα άλλωστε και με προβλέψεις που περιέχονταν σε Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.Λαμβάνοντας υπόψη τις ..

Φιλόδοξο 3ετές πλάνο από την ΕΔΕΥ για να προσελκύσει μεγάλους παίχτες στην έρευνα υδρογονανθράκων

Από το energypress.gr
Η επανεπεξεργασία των σεισμικών δεδομένων και το πρόγραμμα καινούργιων δεδομένων σε επιλεγμένες περιοχές έτσι ώστε να επιτευχθεί η προσέλκυση πετρελαϊκών επιχειρήσεων, εγχώριων και διεθνών, με εγνωσμένη εμπειρία στην εξερεύνηση, ανάπτυξη και παραγωγή υδρογονανθράκων, είναι οι βασικοί στόχοι της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ) για την επόμενη τριετία, όπως επισημαίνουν τα ίδια τα στελέχη της εταιρείας.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά:

Η BP δεν έφυγε από την Ελλάδα

Από το insider.gr
Μπορεί να αποχώρησε από την ελληνική αγορά υγρών καυσίμων πουλώντας το δίκτυο πρατηρίων της στα Ελληνικά Πετρέλαια το 2009 αλλά επανήλθε το 2014 υπογράφοντας μακροχρόνια συμφωνία με την Energean Oil για τα κοιτάσματα του Πρίνου και συγκεκριμένα με σκοπό να αγοράσει το σύνολο της παραγωγής για τα επόμενα έξι χρόνια. Ο λόγος γίνεται φυσικά για την BP η οποία αποτελεί μια ακόμη απόδειξη ότι ο κλάδος της ενέργειας εξακολουθεί να είναι πόλος έλξης για ξένους επενδυτές οι οποίοι «βλέπουν» τις αλλαγές που συντελούνται στην ελληνική αγορά και τις προοπτικές που παρουσιάζουν τομείς, οι οποίοι μέχρι στιγμής είχαν παραμείνει ανεκμετάλλευτοι όπως είναι εκείνος των υδρογονανθράκων.

Ενδεικτικό του θερμού ενδιαφέροντος που δείχνει ο αγγλικός πετρελαϊκός κολοσσός είναι ότι φέτος, για πρώτη φορά έκανε επίσημη..