Δευτέρα 1 Αυγούστου 2016

54 (με σήμα το μυστρί)..


Από το mandatoforos.blogspot.gr
  Γιατί δηλαδή ο άλλος βάζει τίτλο "300", 
     ..κι αμέσως όλοι καταλαβαίνουμε πως πρόκειται για τον Λεωνίδα στις Θερμοπύλες;
     Εμείς δεν θάπρεπε να βάζουμε σκέτο "54" χωρίς επεξηγήσεις,
     ..και όλοι να καταλαβαίνουν ότι εννοούμε την "πρώτη φορά τα ξαναεγκαινιάζουμε όλα" κυβέρνηση;

     Γιατί 54;   Ε, τόσοι
χρειάζονται για ένα καλό εγκαίνιο.
     Δηλαδή πως; Θα πάει κοτζάμ αριστερός πρωθυπουργός (λέμε και καμιά μ@λακία) να εγκαινιάσει κοτζάμ διάδρομο προσγείωσης, και δεν θάχει μαζί του 54 ανθρώπους έτσι να του βρίσκονται;
     Πες ότι..

ΤΟ ΒΑΘΕΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ !...


Έφερε νέο πλωτό γεωτρύπανο στον Κόλπο ο Δρακονταειδής!

Αποτέλεσμα εικόνας για Έφερε νέο πλωτό γεωτρύπανο στον Κόλπο ο Δρακονταειδής!
Από το ecoeleusis.org
Συνεχίζει να προκαλεί το δημόσιο αίσθημα ο Πρόεδρος του ΟΛΕ από την πρώτη ημέρα που πάτησε το πόδι του στην Ελευσίνα. Στα παλαιότερα των υποδημάτων του γράφει τις διαμαρτυρίες της κοινής γνώμης της πόλης.  Έδωσε νέα έγκριση για τον παροπλισμό και τρίτου πλωτού γεωτρύπανου στον Κόλπο, αυξάνοντας τον αριθμό των παροπλισμένων πλοίων σε 40!

Από την περασμένη Τρίτη το  Οcean Rig PAROS (Corcovado)  έχει δέσει στο Β’  Καραβοστάσι, απέναντι από τον Ευταξία. Προηγήθηκαν τα πλωτά γεωτρύπανα Ocean Rig APOLLO που παροπλίστηκε στο τέλος Απριλίου και το Οcean Rig OLYMPIA που παροπλίστηκε στις 29 Μαΐου. 

Και τα 3 ανήκουν στον στόλο..

Eni – BP: Τα 350 Εκατ. Κυβ. Πόδια ο Φετινός Στόχος για την Παραγωγή Αερίου σε Πεδίο στο Δέλτα του Νείλου

Αποτέλεσμα εικόνας για Eni – BP
Από το energia.gr
Η ιταλική Eni και η βρετανική ΒΡ έχουν θέσει ως στόχο να παραγάγουν ως 350 εκατ. κυβ. πόδια φυσικού αερίου ημερησίως ως το τέλος του τρέχοντος οικονομικού έτους από το πεδίο South Baltim ανατολικά του Δέλτα του Νείλου, όπως αναφέρει δημοσίευμα της αιγυπτιακής εφημερίδας Daily News Egypt.

Σύμφωνα με το..

ΕΛΠΕ: Ολοκληρώθηκε η γραπτή αξιολόγηση των υποψηφίων για πρόσληψη Χειριστών Λειτουργίας

Αποτέλεσμα εικόνας για ελπε
Από το energypress.gr
Ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 29 και το Σάββατο 30 Ιουλίου η γραπτή αξιολόγηση  των υποψηφίων για πρόσληψη στον Όμιλο Ελληνικά Πετρέλαια, σε θέσεις Χειριστών Λειτουργίας για τις Βιομηχανικές Εγκαταστάσεις Ασπροπύργου και Ελευσίνας.

Στις 30 Αυγούστου θα επαναληφθεί η ίδια διαδικασία στη Θεσσαλονίκη για τους υποψήφιους για πρόσληψη σε θέσεις Χειριστών Λειτουργίας για τις Βιομηχανικές Εγκαταστάσεις Θεσσαλονίκης.

Στις γραπτές εξετάσεις στην Αθήνα (τεστ ικανοτήτων και ξένης γλώσσας) προσήλθαν ..

Στόχος του Ιράν η άμεση εξαγωγή φυσικού αερίου

Αποτέλεσμα εικόνας για Στόχος του Ιράν η άμεση εξαγωγή φυσικού αερίου
Από το naftikachronika.gr
Το Ιράν θα είναι σε θέση να παράγει 385 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου ετησίως από το 2020 , δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου την περασμένη Τρίτη ο γενικός διευθυντής της National Iranian Gas Company (NIGC) Hamid Reza Araqi, ενώ πρόσθεσε ότι η παραγωγή φυσικού αερίου της χώρας θα αυξηθεί σε 1,2 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα ανά ημέρα. Προς το παρόν, η Τεχεράνη έχει συνάψει ήδη συμφωνίες με το Ιράκ, το Πακιστάν, το Ομάν και την Τουρκία σύμφωνα με τις οποίες μπορεί να εξάγει άμεσα φυσικό αέριο προς τις χώρες αυτές.

Οι εξαγωγές προς τα τέσσερα γειτονικά κράτη αναμένεται ότι θα αγγίξουν τα 126 εκατομμύρια κυβικά μέτρα την ημέρα. Το Ιράν κατέχει σήμερα την τρίτη σημαντικότερη χώρα ως προς τα αποδεδειγμένα κοιτάσματα και αποθέματα πετρελαίου στον κόσμο και είναι επίσης η δεύτερη σημαντικότερη χώρα ως προς τα αποθέματα φυσικού αερίου της.

Πριν αλέκτορα φωνήσαι τρις, στις καλένδες η αποθήκη

Αποτέλεσμα εικόνας για υπογεια αποθηκη
Από το energypress.gr
Μόλις στις 20 Ιουλίου σχολιάζαμε στο Energypress (Διαβάστε εδώ) , με αφορμή μια κινητικότητα που διαφάνηκε στο ΥΠΕΝ, για το ότι δεν πρέπει πάλι η υπόγεια αποθήκη να γίνει σίριαλ -άλλωστε ήδη έχει κρατήσει πέντε χρόνια. Και ήρθε χτες η απόφαση του ΥΠΕΝ με την οποία παρατείνεται η διάκρεια λειτουργίας της Ομάδας Εργασίας, που έχει συσταθεί από ...τον Νοέμβριο 2015 και επρόκειτο να δώσει πόρισμα τον Απρίλιο, μέχρι το τέλος του έτους! Συγγνώμη, αλλά τί χρειάζεται να δει σε ...δεκατρείς συνολικά μήνες μια Ομάδα Εργασίας που δεν έχει δει στους πρώτους έξι-επτά; Ρητορική η ερώτηση...

Στη Λεμεσό η πλατφόρμα «Castoro Sei» για εργασίες στο κοίτασμα «Ζορ»

Αποτέλεσμα εικόνας για Στη Λεμεσό η πλατφόρμα «Castoro Sei» για εργασίες στο κοίτασμα «Ζορ»
Από το philenews.com
Τεράστιο σε μέγεθος αλλά και τεράστια τα οικονομικά οφέλη που μπορεί να αποφέρει στην οικονομία του τόπου μας, το πλωτό εργοστάσιο υποθαλάσσιων αγωγών «Castoro Sei» (Κάστορας Έξι) της εταιρείας Saipem, που ελλιμενίστηκε σήμερα στο λιμάνι της Λεμεσού.

Προερχόμενη από την Ελλάδα, η μήκους 152 μέτρων πλατφόρμα θα δραστηριοποιηθεί για το επόμενο εξάμηνο στο λιμάνι Λεμεσού για τις ανάγκες των εργασιών στο κοίτασμα «Ζορ» στην αιγυπτιακή ΑΟΖ, κάτι που αποδεικνύει και την ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρεται στον τόπο μας, όπως επέδειξε σε δηλώσεις του ο λιμενάρχης Γιώργος Ππούρος.

«Είναι μια δικαίωση για τις σωστές υποδομές που έχουμε, γιατί αν και αυτή η πλατφόρμα θα εργαστεί για το "Ζορ" της Αιγύπτου, η εταιρεία προτίμησε να..

Χωρίς Πυξίδα η Διεθνής Αγορά Πετρελαίου Αλλά με Μεγάλα Οφέλη για τους Εισαγωγείς, Όπως η Ελλάδα

Αποτέλεσμα εικόνας για Χωρίς Πυξίδα η Διεθνής Αγορά Πετρελαίου
Από το energia.gr
Μπορεί η κλιμακούμενη αύξηση των τιμών του αργού την περίοδο από τις αρχές Μαΐου έως τα μέσα Ιουνίου να έδωσε την εικόνα ενός ασφαλούς rebound, δημιουργώντας ελπίδες και τρέφοντας προσδοκίες για μία επαναφορά των τιμών πετρελαίου στην κανονικότητα, όμως η συνεχής υποχώρηση τους τις τελευταίες έξι εβδομάδες κάθε άλλο παρά πιστοποιεί μία επιστροφή στο προγενέστερο καθεστώς. Την Παρασκευή το βράδυ (29/7) με το κλείσιμο της διαπραγμάτευσης στο ICE του Λονδίνου η τιμή του Brent, του διεθνούς benchmark, για παραδόσεις Σεπτεμβρίου ήταν $43.53 έχοντας σημειώσει απώλειες σχεδόν $10 ανά βαρέλι από τα υψηλά στα $52 το βαρέλι που είχε φθάσει στα μέσα Ιουνίου. Παρομοίως το WTI, η Αμερικανική ποικιλία, έκλεισε και αυτή με καθοδικό πρόσημο στα $41.38 το βαρέλι στο NYMEX της Νέας Υόρκης έχοντας και αυτή υποχωρήσει κατά πολύ σε σύγκριση με τον περασμένο Ιούνιο.
Παρατηρούμε λοιπόν σημαντικές απώλειες της τάξης του 20% μέσα σε διάστημα λίγων μόλις εβδομάδων και μία συνεχή υποχώρηση των τιμών, σε σημείο που ορισμένοι εξέχοντες αναλυτές γνωστών funds σε Λονδίνο και Νέα Υόρκη να ομιλούν ακόμη και για κατάρριψη του..