Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015

Δεν μασάμε πλέον . Τώρα τιμωρούμε.


Δεν είναι πια κατάσταση αυτή, να μας τρομοκρατούν κάθε φορά  κι εμείς, οι κάποτε υπερήφανοι εργαζόμενοι, να τρέχουμε σαν τρομαγμένη αγέλη, την ίδια στιγμή που μας τα έχουν πάρει όλα. Δεν πάει άλλο πια. 

Ξέρετε ότι στο τσίρκο δένουν τους ελέφαντες με ένα απλό σχοινί από ένα παλουκάκι; Γιατί όμως το κάνουν αυτό οι υπεύθυνοι του τσίρκου, αφού ο ελέφαντας έχει τέτοια δύναμη που μπορεί όχι μόνο να κόψει το σχοινί που τον έχουν δεμένο, ακόμα και αλυσίδες, αλλά θα μπορούσε να γκρεμίσει ολόκληρο το τσίρκο;

Απλά, δένουν έτσι συνεχώς τον ελέφαντα από ....τότε που είναι μικρό ελεφαντάκι με το ίδιο σχοινί στο ίδιο παλουκάκι. Το μικρό ελεφαντάκι προσπαθεί να ξεφύγει αλλά δεν μπορεί. Αυτή του η αδυναμία καταγράφεται στο υποσυνείδητό του και μεγαλώνοντας έχει καταγράψει στο μυαλό του ότι δεν μπορεί ποτέ να ξεφύγει από αυτό το ελαφρύ δέσιμο.Έτσι ο τεράστιος ελέφαντας μένει ασάλευτος εκεί, δεμένος στο παλουκάκι του, ενώ με μια απλή κίνησή του (κάτι όμως που δεν το γνωρίζει), θα μπορούσε να απελευθερωθεί.

Ακριβώς την ίδια τακτική εφαρμόζουν και σε μας τους εργαζόμενους  με τη συνεχή τρομοκράτηση  μέχρι σήμερα. Μας έχουν δέσει στο παλουκάκι κοίτα τι γίνεται έξω , ώστε να παραμένουμε ακίνητοι την ίδια ώρα που μας διαλύουνε την εργασιακή ζωή μας και την ΣΣΕ μας.


                         Αχάριστοι δεν είμαστε εμείς αλλά αυτοί που παίζουν με την ζωή μας

                                        
                                              Δεν μασάμε όμως πλέον. Τώρα τιμωρούμε.

Το τρομακτικό γράφημα του 1929 επανέρχεται

Το τρομακτικό γράφημα του 1929 επανέρχεται
Το τελευταίο καιρό κάνει το γύρο της Wall Street ένα διάγραμμα το οποίο έχει θορυβήσει ιδιαίτερα τους αναλυτές αφού και μόνο στην ιδέα πως μπορεί να επιβεβαιωθεί προκαλεί πανικό.

Το συγκεκριμένο διάγραμμα ήρθε για πρώτη φορά στη δημοσιότητα στα τέλη Νοεμβρίου του περασμένου έτους, και απεικονίζει την πορεία του δείκτη Dow Jones αυτή τη στιγμή και την πορεία του πριν από το κραχ του 1929.

Όπως είναι εμφανές υπάρχουν τρομερές ομοιότητες της πορείας του δείκτη τότε με την σημερινή με αποτέλεσμα να κάνουν τους επενδυτές να αναρωτιούνται μήπως και τώρα βρισκόμαστε μπροστά σε μία κρίση όμοια με του 1929.



Ωστόσο, πολλοί είναι εκείνοι που εκφράζουν τις αντιρρήσεις τους για την ακρίβειά του και τα στοιχεία που παρουσιάζει.

Για τον  αναλυτή McClellan δεν μπορεί κανείς να εγγυηθεί πως ο δείκτης θα συνεχίσει να διαγράφει την πορεία που έκανε και πριν την κρίση του 1929. Ωστόσο, δεν αμφιβάλει πως θα πρέπει να είναι όλοι πιο προσεκτικοί.

Ο αναλυτής Tom Demark με τη σειρά του υποστηρίζει στο Marketwatch πως στην αρχή πήρε τον πίνακα στην πλάκα, ωστόσο, όσο περνούσε ο καιρός τα πράγματα άρχισαν να σοβαρεύουν.

Ένας από τους γκουρού της αγοράς ο διαχειριστής hedge-fund Doug Kass, της Seabreeze Partners, ο οποίος ευθύνεται και για την μεγάλη διάσταση που πήρε το διάγραμμα ανέφερε:

«Ενώ η ιστορία των επενδύσεων μπορεί να μην επαναληφθεί, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν εντοπίζονται ομοιότητες. Μία διόρθωση είναι πιθανόν να αρχίσει τώρα».

Όπως και να έχει πάντως, οι αναλυτές είναι θορυβημένοι και μόνο στην ιδέα πώς ίσως το διάγραμμα βγει τελικά αληθινό.


ΠΗΓΗ:newmoney.gr