Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

Οι ιδιωτικές μονάδες παίρνουν μερίδιο και από την ευθύνη για την αποφυγή μελλοντικού μπλάκ άουτ

Από το energypress.gr
Η πρόσφατη εμπειρία των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν στο ενεργειακό σύστημα λόγω της μεγάλης ζήτησης σε ρεύμα και της συνακόλουθης έλλειψης φυσικού αερίου, φαίνεται ότι έχει κινητοποιήσει τους αρμοδίους για την καλύτερη θωράκιση έναντι μελλοντικών αντίστοιχων καταστάσεων.

Μεταξύ άλλων, σύμφωνα με πληροφορίες του energypress, η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας έχει καλέσει τους ιδιοκτήτες όλων των ηλεκτροπαραγωγικών μονάδων να δηλώσουν με ποιο τρόπο θα ικανοποιήσουν τον όρο που περιλαμβάνει ήδη η αδειοδότησή τους, σύμφωνα με τον οποίο θα πρέπει να εξασφαλίζουν με ίδια μέσα την αδιάλειπτη λειτουργία τους επί 5 ημέρες σε περίπτωση ανάγκης του συστήματος.

Για την ικανοποίηση της υποχρέωσης αυτής κάποιες ..

ΕΛΠΕ - Total - Edison υπογράφουν για την μίσθωση για την Κέρκυρα-2 στους υδρογονάνθρακες.

Από το worldenergynews.gr
Διεθνή διάσταση παίρνει πλέον η έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στη χώρα μας. 
Για πρώτη φορά εισέρχονται στον τομέα αυτό σημαντικοί ξένοι επενδυτές. 

Πρόκειται για την Total και την Edison, οι οποίες σε κοινοπραξία με την ΕΛ.ΠΕ. αναλαμβάνουν τη θαλάσσια περιοχή 2, δυτικά της Κέρκυρας.

Αύριο, Παρασκευή, μονογράφεται από..

Η Gazprom ανταγωνιστής του ΦΑ της Α. Μεσογείου

Από το energypress.gr
Οι δυσκολίες που ενδεχομένως θα αντιμετωπίσουν οι εξαγωγές Φυσικού Αερίου από την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου καθώς και οι πιθανοί ενεργειακοί διάδρομοι απασχόλησαν τις εργασίες του 4ου “Eastern Mediterranean Gas Conference,” οι εργασίες του οποίου ολοκληρώθηκαν.

Από τις ενδιαφέρουσες παρεμβάσεις αυτή του Χαράλαμπου Έλληνα προέδρου της πρώην ΚΡΕΤΥΚ ο οποίες υποστήριξε ότι το ΦΑ της περιοχής θα αντιμετωπίσει αρκετές δυσκολίες να μπει στις ευρωπαϊκές αγορές όταν θα ξεκινήσει η παραγωγή από τα κοιτάσματα της περιοχής. Ο κ. Έλληνας υποστήριξε ότι ο σημαντικότερος αρνητικός παράγοντας για το ΦΑ της περιοχής είναι οι μεγάλες ποσότητες φυσικών πόρων παγκοσμίως που σπρώχνουν τις τιμές προς τα κάτω.

Ο κ. Έλληνας εμφανίσθηκε συγκρατημένος στις...

Ενεργειακή ημερίδα στον ΕΒΕΑ για την έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων

Από το worldenergynews.gr
Ημερίδα με θέμα «Έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων: Προοπτικές ανάπτυξης για την Ελληνική οικονομία» διοργανώνει το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ) σε συνεργασία με την Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ) και την Ελληνική Εταιρεία Ενεργειακής Οικονομίας (HAEE).

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στις 29 Μαρτίου 2017 στις 10:30 π.μ. στην αίθουσα «Ερμής» των γραφείων του ΕΒΕΑ στην οδό Ακαδημίας 7.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι ..