Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΑΠΕΡΓΗΣΩ

Παναττική στάση εργασίας τη Δευτέρα από την ΑΔΕΔΥ


Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου, των Δ.Σ. των Ομοσπονδιών – Μελών της, των Δ.Σ. των Πρωτοβάθμιων Σωματείων και όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να συμμετάσχουν στο Απεργιακό Συλλαλητήριο που πραγματοποιείται τη ΔΕΥΤΕΡΑ, 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013 και ώρα 12.00 το μεσημέρι στα ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ.
Για να διευκολύνουμε τη συμμετοχή των συναδέλφων στο συλλαλητήριο της Αθήνας κηρύσσουμε Παναττική Στάση Εργασίας από τις 11.30 π.μ. έως τη λήξη του ωραρίου.
Κηρύσσουμε, επίσης, Στάση Εργασίας σε όσες περιοχές της χώρας θα πραγματοποιηθούν απεργιακά συλλαλητήρια τη Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2013.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. χαιρετίζει και στηρίζει τις αποφάσεις για απεργιακό αγώνα διαρκείας των Ομοσπονδιών και Συλλόγων.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. εκτιμά ότι οι παραπάνω αποφάσεις μπορούν να συμβάλουν αποφασιστικά στην εκπλήρωση των στόχων του Δημοσιοϋπαλληλικού κινήματος.
ΟΧΙ:
•    Στις απολύσεις και τις διαθεσιμότητες.
•    Στη διάλυση των Δημοσίων Υπηρεσιών.
•    Στην κατεδάφιση του Κοινωνικού Κράτους.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ
στην 48ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ 18 ΚΑΙ 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013 

ΠΗΓΗ:papaioannou-giannis.net

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
ΠΗΓΗ:

Ζημιές από κατολίσθηση στο ορυχείο της ΔΕΗ Μεγαλόπολης


Μεγάλες ζημιές έχει υποστεί το ορυχείο της ΔΕΗ στο Ψαθί Μεγαλόπολης, από την κατολίσθηση και οι εργαζόμενοι, αλλά και ο πρόεδρος του εργατικού Κέντρου Αρκαδίας αποδίδουν ευθύνες στην τοπική ιεραρχία της ΔΕΗ κάνοντας λόγο για ανευθυνότητα, ενώ παράλληλα εκφράζουν την αγωνία τους και καλούν την κυβέρνηση να δώσει λύση.

Σήμερα επισκέφθηκαν το ενεργειακό κέντρο Μεγαλόπολης και το ορυχείο που κατολισθαίνει, κλιμάκιο του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας και οι βουλευτές - τομεάρχες ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος και Κώστας Ζαχαριάς, καθώς και των Ανεξάρτητων Ελλήνων Ραχήλ Μακρή, όπου ενημερώθηκαν και είδαν από κοντά την ζημιά που έχει υποστεί το ορυχείο, μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων δεσμεύτηκαν να ενεργήσουν από κοινού την Τρίτη το πρωί, για να συνέλθει εκτάκτως η επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, με την συμμετοχή εκπροσώπων των σωματείων των εργαζομένων, προκειμένου να συζητηθεί αναλυτικά το πρόβλημα που ανέκυψε στο ενεργειακό κέντρο Μεγαλόπολης και να ληφθούν οι αποφάσεις για την ασφάλεια του ορυχείου. Επιπλέον αν δουν ότι υπάρχει κωλυσιεργία, δεσμεύτηκαν να κινηθούν διακομματικά ώστε μαζί και με άλλους βουλευτές να ζητήσουν επίσκεψη στην ΔΕΗ εντός της εβδομάδος, παρουσία του υφυπουργού Ασημάκη Παπαγεωργίου, του προέδρου της ΔΕΗ Αρθούρου Ζερβού και στελεχών της ΔΕΗ.
 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ 

ΠΗΓΗ:defencenet.gr

Farange-Baroso -- Η απάτη τής κλιματικής αλλάγής


 Ο Farange παρουσιάζει στόν Baroso δύο φωτογραφίες τής NASA με τους πάγους του βόρειου ημισφαιρίου του μήνα Αυγούστου τών ετών 2012 καί 2013 που αποδεικνύουν ότι οι πάγοι αυξάνονται.

Ενσωματωμένη εικόνα 1
Ο Baroso μιλάει με “ξύλινη γλώσα” και ο Farange του κάνει πλακίτσα. 
Ενδιαφέρον έχουν επίσης αυτά που λέει ο Baroso γιά τις εκλογικές εξελίξεις στήν Αγγλία που φαίνεται να έχουν πανικοβάλλει τήν “Κεντρική Επιτροπή” (θυμίζει ΕΣΣΔ;) τής ΕΕ. 
ΠΗΓΗ:olympia.gr

Δείτε ποιος κάνει κουμάντο και πως λαμβάνονται οι αποφάσεις στο ΤΑΙΠΕΔ..




Οι βουλευτές που ψήφισαν αυτό το έκτρωμα τον εφαρμοστικό Ν. 3986/2011 , αυτήν την προδοσία..

 έχουν διαβάσει στοιχειωδώς τα κάτωθι;;

Στον εφαρμοστικό και στο πλαίσιο αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας, δημιουργειται ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «ΤΑΜΕΙΟ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ Α.Ε.» (Ταμείο)
Διαβάστε και φρίξτε..

Επιλέξαμε ορισμένα μόνο σημεία από τον προς ψήφιση εφαρμοστικό νόμο. Αυτά που είδαμε και διαβάσαμε δεν πιστεύαμε ότι υπάρχουν, ότι είναι αλήθεια…

Δείτε τώρα πως θα διοικείται αυτό το ταμείο, πως ορίζονται τα μέλη και πως θα παίρνονται οι αποφάσεις… 

Στις συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου παρίστανται ως παρατηρητές, χωρίς δικαίωμα ψήφου, δύο (2) εκπρόσωποι που προτείνονται από τα κράτη μέλη της Ευρωζώνης και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Οι εκπρόσωποι ενημερώνονται πλήρως επί των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης και μπορούν να ζητούν εγγράφως, από το Διοικητικό Συμβούλιο, περαιτέρω πληροφορίες επί θεμάτων που αφορούν τη λειτουργία του Ταμείου.

Ενώ λοιπόν οι εκπρόσωποι της τρόικας δεν έχουν δικαίωμα ψήφου, θα  υποδεικνύουν Τρία (3) από τα επτά (7) μέλη του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων.





Τι κάνουν αυτοί, δείτε: 

ΠΗΓΗ:olympia.gr

ΕΥΔΑΠ. Έκπτωση 2.25 εκ ευρώ σε Ελληνικά Πετρέλαια, διαδικασία κατάσχεσης σε άνεργο για 831 ευρώ. Μεγάλη καρδιά η ΕΥΔΑΠ!

20130915-083451.jpg
ΕΥΔΑΠ. Έκπτωση 2.25 εκ ευρώ σε Ελληνικά Πετρέλαια, διαδικασία κατάσχεσης σε άνεργο για 831 ευρώ.
Μεγάλη καρδιά η ΕΥΔΑΠ!

Με απόφαση της διοίκησης και των υπουργών Οικονομικών, Υποδομών και Περιβάλλοντος, θεσπίζεται ειδικό τιμολόγιο κατανάλωσης νερού για τα Ελληνικά Πετρέλαια στα 0.55 ευρώ το κυβικό, από 0.9866.


Ο όμιλος των ΕΛΠΕ, που ανήκει κατά 35,477% στο ελληνικό δημόσιο και το υπόλοιπο σε 

Λάτση και μικρομετόχους, καταναλώνει γύρω στα 5 εκ κυβικά νερού τον χρόνο με πρόβλεψη για του χρόνου τα 7 κυβικά.

Η έκπτωση φτάνει τα 2.25 εκατομμύρια ευρώ.


Παρόμοια έκπτωση έχει πετύχει η ΕΛΠΕ και από ΕΥΔΑΘ.


Να θυμίσουμε ότι τον Ιούνιο και συγκεκριμένα στις 10/6 η ΕΥΔΑΠ προσπάθησε μέσω πλειστηριασμού να πάρει το σπίτι αξίας 60.000 ευρώ από συνταξιούχο από το Πέραμα, για οφειλή 733 ευρώ.


Λίγο καιρό πρίν, στις 29 Μαίου είχε ξεκινήσει διαδικασία κατάσχεσης για το σπίτι άνεργου μεταλλεργάτη της Ναυπηγοεπισκευαστικής, ο οποίος όφειλε 831 ευρώ.


http://lefteria-news.blogspot.gr/2012/09/50.html 

ΠΗΓΗ:olympia.gr

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ «Προς τους μαθητές μου: Γιατί θα απεργήσω»


Θεωρώντας άδικη όλη την κατάσταση, απέναντι σε όλους μας αλλά κυρίως απέναντι σε σας που τώρα βάζετε τις βάσεις για το μέλλον σας, και νιώθοντας φοβερά αδικημένη με τις εντυπώσεις που δημιουργούνται από τα τηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης σε σας, στους γονείς σας και γενικότερα στους συμπολίτες μας, αισθάνομαι την ανάγκη να λογοδοτήσω σε σας και μόνο γιατί αποφάσισα να απεργήσω και να μην είμαι στη θέση εργασίας μου από Δευτέρα ώστε να ξεκινήσουμε τα μαθήματά μας για φέτος.

Δεν θα απεργήσω για τις «2 ώρες παραπάνω» που έβαλαν στο πρόγραμμά μας διότι ούτως ή άλλως τις ώρες αυτές, από τότε που είμαι στην εκπαίδευση, βρίσκομαι στο σχολείο και εργάζομαι.

Δεν θα απεργήσω γιατί με αυτές τις δύο ώρες παραπάνω αρκετοί συνάδελφοι αναγκάζονται να μπουν σε μια διαδικασία επιπρόσθετου άγχους για να συμπληρώσουν ωράριο σε 2 ή 3 σχολεία ανεξαρτήτου χιλιομετρικής απόστασης.

Δεν θα απεργήσω γιατί φίλοι και συνάδελφοί μου αναπληρωτές πιθανότατα δε θα εργαστούν φέτος.

Δεν θα απεργήσω γιατί έχει ξεκινήσει ήδη η σχολική χρονιά και δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες ώστε όλοι οι καθηγητές να είναι στη θέση τους για να ξεκινήσετε τα μαθήματά σας κανονικά όπως θα έπρεπε.

Δεν θα απεργήσω γιατί φοβάμαι για περεταίρω περικοπή του μισθού μου ή και για ενδεχόμενη απόλυσή μου.

Θα απεργήσω γιατί πιστεύω πως όλο αυτό που εφαρμόζεται στην παιδεία πλέον, είναι εις βάρος σας.

Γιατί πιστεύω πως είναι ανέντιμο να κόβουν τις ελπίδες και τα όνειρά σας από την εφηβεία ακόμη.

Γιατί όταν μπαίνω σε τάξη 3ης λυκείου ένα μήνα πριν τις πανελλήνιες δε βλέπω φως και ελπίδες στα μάτια σας και τρέμω στην ιδέα πως αυτό θα αρχίσει να γίνεται από την 1η λυκείου.

Γιατί θέλω να μπορώ να σας κοιτώ στα μάτια και να σας προτρέπω να κυνηγήσετε τα όνειρά σας, όσο τρελά και αν είναι αυτά.

Γιατί ο άνθρωπος δεν είναι φτιαγμένος για να γίνει εργαλείο μεταφοράς ενός μυαλού που λειτουργεί με συγκεκριμένο λογισμικό, αλλά έχει ανάγκη την τέχνη, την ελεύθερη έκφραση, τη σωματική άσκηση, την κριτική σκέψη.

Γιατί σας αξίζει να γίνονται βήματα μπροστά στην εκπαίδευση και όχι πίσω, εν έτει 2013. Θα απεργήσω για να διεκδικήσω ένα καλύτερο μέλλον για σας..

Άννα Νατάσα Βαρβέρη, εκπαιδευτικός πε16, Πηγή alfavita.gr

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Να γιατί η ΝΔ δεν καταδίκασε την επίθεση στο ΚΚΕ


“ Είναι πλέον εμφανές ότι το ακροδεξιό κόμμα του ετοιμόρροπου πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά βαδίζει χέρι-χέρι με τους νεοναζί.  ”
Periodista
Μόνο ως ντροπιαστικό για τη δημοκρατία μπορεί να χαρακτηριστεί  το γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία, αν και κυβερνητικό, είναι το μοναδικό κόμμα το οποίο δεν καταδίκασε την άνανδρη και φασιστική επίθεση που δέχθηκαν τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ από νεοναζί στο Πέραμα.
Εκτός του ότι η ΝΔ και η κυβέρνηση δεν καταδικάζουν τη βία "από όπου και αν προέρχεται", είναι πλέον εμφανές ότι το ακροδεξιό κόμμα του ετοιμόρροπου πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά βαδίζει χέρι-χέρι με τους νεοναζί. Πλέον η ταύτιση θέσεων και απόψεων ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία και Χρυσή Αυγή δεν περνά απαρατήρητη ούτε στο εξωτερικό, αφού και η εφημερίδα Guardian έκανε λόγο "για ενοχλητική ταύτιση απόψεων μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και Χρυσής Αυγής". Μάλιστα η βρετανική εφημερίδα διαπίστωσε με θλίψη το γεγονός ότι το σενάριο συνεργασίας ανάμεσα στην ακροδεξιά ΝΔ και στην ναζιστική Χρυσή Αυγή προωθείται και από εγχώριους δημοσιογραφικούς κύκλους, όπως συνέβη με την περίπτωση του Μπάμπη Παπαδημητρίου. 

Όπως αναφέρουν πληροφορίες κορυφαία στελέχη της ΝΔ και κυβερνητικοί σύμβουλοι  βρίσκονται εδώ και καιρό σε απευθείας συνεννόηση με τη Χρυσή Αυγή και σε συνεργασία με ακροδεξιούς, αλλά  και επιχειρηματικούς κύκλους απεργάζονται σενάρια ανακοπής της πορείας της Αριστεράς προς την εξουσία,τα οποία περιλαμβάνουν και την ενεργοποίηση της ναζιστικής οργάνωσης. Δεν πρέπει να ξεχνά κανείς ότι σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα ο γγ του υπουργικού συμβουλίου και στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, Παναγιώτης Μπαλτάκος, σε συζητήσεις του με δημοσιογράφους είχε αναφερθεί στο "απευκταίο αλλά όχι απίθανο ενδεχόμενο" η ΝΔ να υποχρεωθεί να κυβερνήσει μετά τις επόμενες εκλογές με τη συνεργασία της Χρυσής Αυγής.

Εκτός αυτού η δημοσκοπική κατάρρευση της Νέας Δημοκρατίας έχει δημιουργήσει πρόσθετους προβληματισμούς στο κόμμα Σαμαρά, το οποίο πλέον φλερτάρει με την τρίτη θέση, με αποτέλεσμα να κερδίζει έδαφος το σενάριο της μελλοντικής εκλογικής συνεργασίας της ακροδεξιάς ΝΔ με την ναζιστική Χρυσή Αυγή. Πέραν από τη σύγκλιση απόψεων σε μια σειρά από θέματα, τη Νέα Δημοκρατία και τη Χρυσή Αυγή συνδέει η πρωτοφανής για τα μεταπολιτευτικά δεδομένα και επικίνδυνη για την πολιτική σταθερότητα και τη Δημοκρατία εμφυλιοπολεμική και διχαστική ρητορική. 

Η "αφωνία" της ΝΔ εξηγείται και ως εξής: Στελέχη της ΝΔ και πρόσωπα κοντά στον πρωθυπουργό έχουν επιχειρήσει το τελευταίο χρονικό διάστημα να καλλιεργήσουν εμφυλιοπολεμικό κλίμα, επαναφέροντας στο προσκήνιο κάποιον δήθεν "κομμουνιστικό κίνδυνο". Είναι φανερό ότι επειδή  η Νέα Δημοκρατία έχει χάσει τους σκληροπυρηνικούς και ακροδεξιούς της ψηφοφόρους, τα στελέχη της καταβάλλουν προσπάθειες να σταματήσουν αυτή τη ροή προς τη Χρυσή Αυγή υιοθετώντας την ρητορική της Δεξιάς του μετεμφυλιακού κράτους. Άλλωστε το μεγαλύτερο τμήμα των ψηφοφόρων της Χρυσής Αυγής προέρχεται από τη Νέα Δημοκρατία. Αν η ηγεσία της δεν καταφέρει να τους "επαναπατρίσει", πράγμα που είναι εξαιρετικά δύσκολο όσο συγκυβερνά με το ΠΑΣΟΚ, τότε είναι βέβαιο ότι θα επιλέξει τη συνεργασία με τη ναζιστική οργάνωση, καθώς είναι πλέον ολοφάνερο ότι το κόμμα του Σαμαρά θα έχει την εκλογική τύχη του ΠΑΣΟΚ.

Όπως έλεγε μάλιστα στέλεχος της ΝΔ σε ιδιωτική συζήτηση "Πολλοί μέσα στη Νέα Δημοκρατία ταυτίζονται με τις ιδέες της Χρυσής Αυγής. Δεν θα τους πείραζε να γίνει το κόμμα ουρά της Χρυσής Αυγής. Ευτυχώς δεν ζει ο Κωνσταντίνος Καραμανλής να δει πως κατάντησε τη Νέα Δημοκρατία ο Σαμαράς". 
ΠΗΓΗ:vathiprasino.blogspot.gr

Διεθνές Workshop για τις Έρευνες Υδρογονανθράκων σε Αδριατική, Εύξεινο Πόντο και την Ανατολική Μεσόγειο Διοργανώνει στις 31 Οκτωβρίου και 1η Νοεμβρίου 2013 το ΙΕΝΕ στην Αθήνα


Την διοργάνωση, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ενός εξειδικευμένου Workshop για την έρευνα και παραγωγή υδρογονανθράκων στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης προαναγγέλλει το ΙΕΝΕ. Το 2 nd SE Europe Regional Upstream Workshop, με θέμα “ Hydrocarbon Exploration and Production in the Adriatic, the Black Sea and the East Mediterranean” («Έρευνα Υδρογονανθράκων στην Αδριατική, τον Εύξεινο Πόντο και την Ανατολική Μεσόγειο»), θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 31 Οκτωβρίου και 1η Νοεμβρίου 2013, δίνοντας έμφαση σε θέματα γεωλογίας και πετρελαϊκών κοιτασμάτων, αλλά και στην πορεία των εν εξελίξει προγραμμάτων έρευνας στην ΝΑ Ευρώπη, καθώς και στο σχετικό νομικό και χρηματοδοτικό πλαίσιο που υφίσταται στα κράτη της περιοχής.
Στο Workshop, το οποίο πρόκειται να διεξαχθεί υπό την αιγίδα του ΥΠΕΚΑ, το οποίο έχει και την ευθύνη της διενέργειας των ερευνών υδρογονανθράκων στην χώρα μας, θα γίνει εκτενής αναφορά στα δεδομένα των πιο πρόσφατων γεωλογικών, γεωφυσικών και σεισμικών ερευνών σε μία μεγάλη περιοχή που καλύπτει τον Εύξεινο Πόντο, το ανατολικό τμήμα της Μεσογείου και την Αδριατική. Συνολικά το Workshop θα εξετάσει την κατάσταση στους παραπάνω τομείς σε δεκατρείς χώρες της περιοχής και συγκεκριμένα στην Ιταλία, την Κροατία, το Μαυροβούνιο, την Αλβανία, την Ελλάδα, την Τουρκία, τον Λίβανο, το Ισραήλ, την Αϊγυπτο, την Κύπρο, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και την Ουκρανία. Ειδικοί και στελέχη του κλάδου από τις παραπάνω χώρες, αλλά και από διεθνείς εταιρείες με εμπειρία και ενεργό παρουσία στην περιοχή στον τομέα του upstream, θα συμμετάσχουν στο Workshop του ΙΕΝΕ με στόχο τη συζήτηση πάνω στην έρευνα και την παραγωγή, με έμφαση στους γύρους παραχωρήσεων που διενεργούνται ή που έχουν πραγματοποιηθεί στο παρελθόν στα υπό εξέτασιν κράτη, καθώς και στα σχετικά επενδυτικά προγράμματα. Σκοπός του Workshop είναι να διατυπωθεί μία συνολική εκτίμηση των δραστηριοτήτων που σχετίζονται με την έρευνα και παραγωγή υδρογονανθράκων στην εν λόγω περιοχή.
Το ΙΕΝΕ, μέσα από το “Hydrocarbon Exploration and Production in the Adriatic, the Black Sea and the East Mediterranean”, και, σε συνέχεια του αντίστοιχου περυσινού Workshop, θα προσφέρει μία πολύ σημαντική ευκαιρία συνάντησης και δικτύωσης με ορισμένους από τους σημαντικότερους «παίκτες» της περιοχής στον τομέα των υδρογονανθράκων. 
Το Workshop θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Electra Palace στην Πλάκα. Το προκαταρκτικό πρόγραμμα είναι ήδη διαθέσιμο μέσω του σχετικού bannerστο www.iene.gr, ενώ το πλήρες πρόγραμμα θα ανακοινωθεί στις αρχές Οκτωβρίου. Χορηγός της εκδήλωσης είναι η ελληνική πετρελαϊκή εταιρεία Energean Oil and Gas, η οποία εκμεταλλεύεται το κοίτασμα του Πρίνου.
Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με το ΙΕΝΕ (Αλεξ. Σούτσου 3, 106 71 Αθήνα) στα τηλέφωνα 210 36 38 457, 210 36 40 278, ή στο e- mail info @iene .gr
 ΠΗΓΗ:energia.gr

Die Linke: Πριν αιμοραγήσουν οι ευρωπαίοι φορολογούμενοι, πρέπει να δεσμευθεί αμέσως το 50% των περιουσιών των Ελλήνων εκατομμυριούχων.

Bernd Riexinger
Ο ηγέτης του κόμματος της Γερμανικής Αριστεράς Die Linke Μπέρντ Ρίξινγκερ σε συνέντευξή του στην ψηφιακή έκδοση της εφημερίδας Handelsblatt, απαντώντας σε ερώτησεις δήλωσε:

Το μέγα σκάνδαλο όμως είναι, ότι στην Ελλάδα υπάρχουν παιδιά που πεινούν την στιγμή που εκατομμυριούχοι και δισεκατομμυριούχοι δεν υποχρεώνονται να πληρώσουν ούτε σεντ. Κυκλοφορούν ακόμα και τώρα με τα υπερπολυτελή τους γιώτ, ενώ οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι αιμορραγούν. Eκεί πρέπει να γίνει μια μεγάλη αλλαγή παντού στην Ευρώπη.

Είναι δε απολύτως αδιανόητο να κυλά φρέσκο χρήμα για τις διασώσεις των Τραπεζών, ενώ ακόμη Έλληνες φοροφυγάδες βγάζουν εκατομμύρια στο εξωτερικό. Το αξίωμα ‛βοήθησε εσύ πρώτα τον εαυτό σου πριν σε βοηθήσουν’ πρέπει επιτέλους να εφαρμοστεί. Πριν αιμορραγήσουν οι ευρωπαίοι φορολογούμενοι, πρέπει να καταβάλλουν οι Έλληνες εκατομμυριούχοι το 50% των περιουσιών τους ως προσφορά αλληλεγγύης, και αυτό πρέπει να ισχύσει και για τα χρήματα που έχουν σε καταθέσεις σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Όλες αυτές οι καταθέσεις πρέπει να δεσμευθούν αμέσως”.

Σε άλλο σημείο μιλώντας για το κατοχικό δάνειο θα πει:

“Κοιτάζουμε μαζί μπροστά και όχι προς τα πίσω. Αυτό που είναι αναγκαίο είναι μια διαφορετική πολιτική διασώσεων στην Ευρώπη. Αυτό όμως δεν είναι ένα θέμα ανάμεσα στους Γερμανούς και τους Έλληνες αλλά ανάμεσα στους φτωχούς και τους πλούσιους
 ΠΗΓΗ:papaioannou-giannis.net

Παγίδες με αποδείξεις


Το απόλυτο αλαλούμ επικρατεί όσον αφορά το μέτρο συλλογής των αποδείξεων, καθώς για ακόμη μία φορά το Υπουργείο Οικονομικών δεν έχει ξεκαθαρίσει πλήρως τα σχέδιά του.

Ως εκ τούτου οι φορολογούμενοι θα πρέπει να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή το 2013, η οποία έχει χαρακτηριστεί, από τους φοροτεχνικούς, ως χρονιά συλλογής αποδείξεων.

Το νέο σύστημα με το οποίο θα υποβάλλουμε τις αποδείξεις κρύβει παγίδες οι οποίες οδηγούν σε πληρωμή επιπλέον φόρου. Επίσης από φέτος το Υπουργείο Οικονομικών θα θέτει εκτός του μέτρου τους ελεύθερους επαγγελματίες, εισοδηματίες, αγρότες και εμποροβιοτέχνες, δίχως να τους δίνει κίνητρο να ζητήσουν απόδειξη για τις αγορές τους.

Από φέτος (για τη δήλωση του 2014), οι φορολογούμενοι, μισθωτοί και συνταξιούχοι καλούνται υποχρεωτικά να συλλέγουν αποδείξεις λήψης υπηρεσιών αγαθών αξίας, τουλάχιστον με το 25% του εισοδήματός τους.

Το ανώτατο όριο ορίστηκε στα 10.500 ευρώ. Η ποινή θα είναι μεγαλύτερη για όσους δεν συγκεντρώσουν το απαιτούμενο ποσό αποδείξεων. Για τη διαφορά μεταξύ της αξίας των αποδείξεων που συγκέντρωσε και αυτών που λείπουν, προβλέπεται εξοντωτική ποινή φόρου που ορίζεται στο 22% της αξίας αυτής, από το 10% που ίσχυε με το περασμένο σύστημα.

Οι παγίδες όμως του Υπουργείου Οικονομικών είναι πολλές, καθώς οι φορολογούμενοι δεν γνωρίζουν με απόλυτη ακρίβεια για το ποιες αποδείξεις ισχύουν με το νέο σύστημα. Δεν θα συνυπολογίζονται οι αποδείξεις κινητής τηλεφωνίες, ενοίκια, ασφάλιστρα.

 Αναλυτικά στον παρακάτω πίνακα: 

  
  
ΠΗΓΗ:zougla.gr