Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΕ.ΣΥ - ΒΕΘ

 


Π. Δαβέρος (ΕΛΠΕ): «Παράθυρο» αναπτυξιακών μεταρρυθμίσεων από τα μέτρα άμεσης προσαρμογής στα δεδομένα της πανδημίας

 




Στις επιπτώσεις αλλά και στις ευκαιρίες που αναδεικνύονται από την προσαρμογή στη νέα φορολογική κανονικότητα μετά την πανδημία, αναφέρθηκε ο Διευθυντής Φορολογικών & Τελωνειακών Θεμάτων του Ομίλου ΕΛΠΕ κ. Παναγιώτης Δαβέρος, κατά τη συμμετοχή του ως ομιλητής στο “7o Taxation Law Forum”. Το Forum πραγματοποιήθηκε φέτος σε υβριδική μορφή με την φυσική παρουσία μόνο των ομιλητών και τελούσε υπό την αιγίδα..

Οι εξαγωγές πετρελαίου της Βενεζουέλας διπλασιάστηκαν το Νοέμβριο καθώς εμφανίζονται μυστηριώδεις νέοι αγοραστές

 


Οι εξαγωγές πετρελαίου της Βενεζουέλας διπλασιάστηκαν τον Νοέμβριο, σύμφωνα με στοιχεία της PDVSA και της Refinitiv Eikon την Τετάρτη.

Οι εξαγωγές αργού πετρελαίου της Βενεζουέλας ήταν κατά μέσο όρο λιγότερο από 370.000 βαρέλια ημερησίως τον Οκτώβριο. Τον Σεπτέμβριο, οι εξαγωγές πετρελαίου..

WATCH | Massive explosion at Engen refinery in Durban


 

Ν. Αφρική: Έκρηξη σε διυλιστήριο πετρελαίου στο Ντέρμπαν - Επτά τραυματίες



 Επτά άνθρωποι τραυματίστηκαν στην έκρηξη που σημειώθηκε στο δεύτερο μεγαλύτερο διυλιστήριο πετρελαίου της Νότιας Αφρικής στο Ντέρμπαν, δήλωσε ο εκπρόσωπος των υπηρεσιών άμεσης βοήθειας στην επαρχία Κουαζούλου-Νατάλ, ο Ρόμπερτ Μακένζι, στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Οι τραυματίες βρίσκονται..

Η Δανία θα Σταματήσει Μέχρι το 2050 τις Έρευνες για Πετρέλαιο και Αέριο στη Βόρεια Θάλασσα

 


Η κυβέρνηση της Δανίας συμφώνησε με την πλειοψηφία των κομμάτων στο κοινοβούλιο να βάλει τέλος μέχρι το 2050 σε κάθε έρευνα και εκμετάλλευση κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Βόρεια Θάλασσα και να ακυρώσει τον προγραμματισμένο όγδοο κύκλο δημοπράτησης αδειών εντοπισμού και εκμετάλλευσης τέτοιων κοιτασμάτων, σύμφωνα..

Οι αλλεπάλληλες κρίσεις «μικραίνουν» την ExxonMobil

 


Η καταβαράθρωση των τιμών του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, σε συνδυασμό με τη μειωμένη ζήτηση και τις επιπτώσεις της πανδημίας, υποχρεώνει τον κολοσσό της ExxonMobil να προχωρήσει στη μεγαλύτερη απομείωση περιουσιακών στοιχείων του στη σύγχρονη ιστορία. Σύμφωνα με το Bloomberg, παραδοσιακά ήταν ο περισσότερο διστακτικός στο να ελαττώσει τη λογιστική αξία της δραστηριότητάς του σε σύγκριση με τους άλλους..

Ποιος θα πληρώσει το νομοσχέδιο μετάβασης ενέργειας 40 τρισεκατομμυρίων δολαρίων;



 Η πανδημία έχει πολλαπλασιάσει τις εκκλήσεις για «οικοδόμηση πιο πράσινων» ενεργειακών συστημάτων καθώς οι οικονομίες ανακάμπτουν από το COVID-19. Από το Ηνωμένο Βασίλειο έως την Κίνα, κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο αγωνίζονται να ανακοινώσουν στόχους εκπομπών καθαρών μηδενικών εντός τριών έως τεσσάρων δεκαετιών, και αποκαλύπτουν πράσινα πακέτα τόνωσης για να βοηθήσουν τις οικονομίες να αποανθρακωθούν και τον κόσμο να αποτρέψουν μια μη βιώσιμη..

Shell: Ποια καύσιμα θα οδηγήσουν την ενεργειακή μετάβαση της ναυτιλίας

 


Την άμεση ανάγκη να επιταχύνει ο ναυτιλιακός τομέας την μετάβασή του στην καθαρή ενέργεια στην έκθεση των Shell και Deloitte, με τίτλο Decarbonising Shipping: All Hands on Deck .

Σύμφωνα με την έκθεση πάνω από το 90% των ερωτηθέντων από όλη τη ναυτιλιακή βιομηχανία τόνισε ότι η απαλλαγή από τον άνθρακα είναι μια σημαντική ή κορυφαία προτεραιότητα για τους οργανισμούς τους και το 80% σημείωσε ότι η σημασία του έχει..

Το μειωμένο κόστος γεώτρησης θα τροφοδοτήσει μια ανάκαμψη σχιστόλιθου στις ΗΠΑ;

 


Ακόμα κι αν το αμερικανικό σχιστόλιθο έχει μειώσει περαιτέρω τα ρέστα του κατά το παρελθόν έτος, η μείωση του κόστους γεώτρησης από μόνη της μπορεί να μην είναι αρκετή για να βοηθήσει τους παραγωγούς να αυξήσουν την παραγωγή μετά τη φετινή κάμψη, δήλωσε το BloombergNEF (BNEF) σε μια νέα έκθεση.

Οι πετρελαϊκές εταιρείες στην Αμερική δέχονται..

Πετρέλαιο - OPEC+: Συμφωνία για μείωση των περικοπών στην παραγωγή το 2021, αλλά με πιο αργό ρυθμό

 




Το ευρύτερο καρτέλ του Οργανισμού Εξαγωγών Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών και των εταίρων τους εκτός οργανισμού, γνωστό ως OPEC+, κατέληξε τελικώς σε συμφωνία  για μείωση των περικοπών στην παραγωγή αργού εντός του 2021, αλλά με ρυθμό πιο αργό του αρχικώς προβλεπομένου, σε μια προσπάθεια να επιτρέψουν στην αγορά να "απορροφήσει" ομαλότερα..

Equinor fire shuts Europe's biggest methanol plant



 A fire at Norway's Tjeldbergodden industrial facility on Wednesday triggered an evacuation of staff and the shutdown of Europe's largest methanol plant and a gas processing terminal, state-controlled oil firm Equinor said .

A photo published by local newspaper Adresseavisen showed a large plume of black smoke rising from the plant, although the fire was put out after..