Τετάρτη 29 Μαΐου 2019

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΜΕΣΩ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥ ΣΤΗΝ ΔΕΠΑ



                              ΟΛΟΙ ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 30 ΜΑΗ, ΔΙΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΟ
                                  ΠΑΡΩΝ στα ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ στην ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ στις 12 μ.

                                                            (Κτήριο 13, Αίθουσα 106)

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Χαιρετίζουμε τους εργαζόμενους στους εργολάβους της ΔΕΠΑ που δίνουν μέχρι σήμερα έναν παλληκαρήσιο αγώνα για το δικαίωμά τους ..

WWF: Δέσμια του λιγνίτη η Ελλάδα μέχρι το 2030 σύμφωνα με νέα έκθεση

Από το worldenergynews.gr
Νέα έκθεση από τις οργανώσεις Climate Action Network (CAN) Europe και Sandbag αποκαλύπτει πως κράτη μέλη της ΕΕ λαμβάνουν κοινοτική στήριξη για την ενεργειακή μετάβαση, χωρίς όμως να δεσμεύονται για απεξάρτηση από τον άνθρακα.

Σύμφωνα με την έκθεση που δημοσιεύτηκε νωρίτερα σήμερα, από τα προσχέδια των εθνικών σχεδίων για την..

«Εξολοθρευτής» Καλεί Ακτιβίστρια για το Περιβάλλον

Από το energia.gr
Η πανστρατιά κατά της κλιματικής αλλαγής ενισχύεται και οι φωνές όσων αντιδρούν στη σημερινή κατάσταση των πραγμάτων δυναμώνουν. Η νεαρή ακτιβίστρια Γκρέτα Τούνμπεργκ κάλεσε χθες την ανθρωπότητα να αλλάξει «τα πάντα» στον τρόπο ζωής και παραγωγής, σε μια προσπάθεια για τον περιορισμό των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής, στη διάσκεψη..

ΙΕΝΑ: Η ενέργεια από ανανεώσιμες φθηνότερη από τα ορυκτά καύσιμα

Από το naftemporiki.gr
Οι ανανεώσιμες έχουν ήδη αναδειχθεί σε πολλές χώρες του κόσμου ως η φθηνότερη πηγή ηλεκτρικής ενέργειας, με πρόβλεψη για ακόμη μεγαλύτερη μείωση του κόστους παραγωγής από αιολικά και αιολικά πάρκα την επόμενη χρονιά, σε επίπεδα χαμηλότερα εν συγκρίσει με οποιαδήποτε πηγή ορυκτών καυσίμων, όπως διαπιστώνει σε έκθεσή της η Διεθνής Υπηρεσία Ανανεώσιμων πηγών Ενέργειας(ΙΕΝΑ).

Τα στοιχεία της ΙΕΝΑ ενισχύουν..

Σε επένδυση 310 εκατ ευρώ για παραγωγή γκαζολίνης και κηροζίνης υψηλής ποιότητας προχωρά η Motor Oil - Τα κέρδη για το EBITDA

Από το worldenergynews.gr
Την σημαντική επένδυση ύψους 310 εκατ ευρώ ανακοίνωσε ο κ. Π.Τζαννετάκης αναπληρωτής CEO της MOTOR OIL στο σημερινό του teleconference με τους θεσμικούς επενδυτές.

Η επένδυση αυτή αφορά τον εκσυγχρονισμό παραγωγής προϊόντων γκαζολίνης και κηροζίνης.Κατά 80-85% θα αφορά την πρώτη.

Θα εξασφαλιστεί η παραγωγή..

Απλά μαθήματα γυμνασιακής Φυσικής για καθηγητές ΑΕΙ-χωροθέτες αιολικών στο Νομό Δράμας.


Από το greeklignite.blogspot.com
Tα ΑΕΙ, τουλάχιστον στο Δυτικό κόσμο, ταλαιπωρούνται απ' την "τυραννία" της αναγκαιότητας παραγωγής αριθμού δημοσιεύσεων και του περίφημου impact factor, της "βαρύτητας" του περιοδικού, που δημοσιεύει μια εργασία. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να έχουμε τελικά ένα μεγάλο αριθμό εργασιών αμφίβολης ποιότητας, που παρόλο που θεωρητικά περνούν από έλεγχο κριτών ("peer review"), μερικές φορές φιλοξενούν "μαργαριτάρια". Ποιος είπε πως και οι κριτές έχουν το αλάθητο;

Αφορμή για τη σημερινή ανάρτηση έδωσε..

«Πυρηνική βόμβα» η απειλή της Κίνας για περιορισμό εξαγωγών σπανίων γαιών στις ΗΠΑ

Από το worldenergynews.gr
Η Κίνα επαναλαμβάνει τις απειλές για περιορισμό των εξαγωγών σπανίων γαιών στις ΗΠΑ, ως αντίποινα για τον εμπορικό πόλεμο.

Ο κ. Hu Xijin  εκδότης των Global Times, ο οποίος έχει αναδειχθεί ως ένα από τα πιο ισχυρά «όπλα» του Κομμουνιστικού Κόμματος από τότε που...

Οι θέσεις των υποψηφίων για την ηγεσία της Κομισιόν στην ενεργειακή και κλιματική πολιτική - Σκληρή μάχη για το νέο πρόεδρο

Από το energypress.gr
Σκληρή μάχη ξεκίνησε ήδη με τη χθεσινή Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες για την ανάδειξη του νέου προέδρου της Κομισιόν που θα πάρει τη σκυτάλη από τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Η ευρωβουλή που προέκυψε από τις εκλογές της Κυριακής είναι η πρώτη στην οποία τα δύο μεγάλα ευρωπαϊκά κόμματα (Λαϊκό και Σοσιαλιστικό) δεν έχουν αθροιστικά..